14 Νοεμβρίου 2007

Δεν είμαι εγώ... ποιος, ποια θα ήμουν;...


Παίρνω την πάσα που μου έκανε στον κενό χώρο η Νιόβη πριν από μερικές ημέρες (ναι, έχω λίγο αργά αντανακλαστικά, τι να κάνουμε) και μπαίνω στο μπλογκοπαίχνιδο που ξεκίνησε, δεν ξέρω ποιος, με κεντρική ιδέα "αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, ποιος θα ήθελα να είμαι" (από ιστολογικής απόψεως πάντοτε).

Πρέπει να πω πως όταν έλαβα την πρόσκληση της Νιόβης αγχώθηκα λίγο, γιατί, ρίχνοντας μια ματιά στη λίστα με τις φαβορίτες στα δεξιά της κεντρικής πλατείας σελίδας του ιστολογίου, διαπίστωσα ότι είναι κάπως φτωχή, και ειδικά σε γυναικεία μπλογκ: ομολογώ την αμαρτία μου του ελλειπούς browsing και υπόσχομαι το επόμενο εξάμηνο να είμαι πιο διαβασμένος. Με δεδομένο λοιπόν ότι πιθανότατα θα αδικήσω κάποιους, πάμε να δούμε τα έξι μπλογκ (τρία αντρικά-τρία γυναικεία) που θα ήθελα να γράφω αν δεν έγραφα τούτο εδώ:

Στην κορυφή της λίστας στέκεται το μπλογκ του doctor. Ο γιατρός (που βέβαια δεν είναι γιατρός) καταπιάνεται με ιστορικά θέματα ως επί το πλείστον, ξεθάβοντας ορισμένες φορές απίθανα επεισόδια από θαμμένες γωνιές της ιστορίας και εξετάζοντάς τα με οξυδέρκεια, ψυχραιμία και χωρίς παρωπίδες. Ένα παιδευτικό ιστολόγιο και προκλητικό επίσης (με την καλύτερη έννοια του όρου: σε προκαλεί να ανοίξεις τα στραβά σου και να δεις). Και τρομερός τίτλος.

Βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στο μπλογκ της αλεπούδας, για το οποίο έχω ξαναγράψει εδώ και παλαιότερα. Ποίηση, φωτογραφίες, graphics, συνταγές μαγειρικής, τσαντίλα, μελαγχολία και πάνω απ' όλα πηγαίο χιούμορ ανακατεύονται με μαεστρία από το χέρι -ή μάλλον την πατούσα- της, και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό. Επιπλέον η αλεπούδα είναι και από τους ελάχιστους συνιστολόγους που έχω την τιμή να έχω γνωρίσει και off-line, και μπορώ να πω ότι είναι όπως το μπλογκ της!

Δεύτερο αντρικό μπλογκ αυτό του gsus που έσωσε ό,τι ήταν να σώσει, από εδώ και πέρα κόφτε το κεφάλι σας. Ο καλός συνάδελφος (διπλός συνάδελφος: και δικηγόρος και ιστολόγος) γράφει κείμενα που στάζουν δηλητηριώδες χιούμορ, τα κοσμεί με εξαιρετικά εικαστικά artwork και δίνει τα ρέστα του όταν ασχολείται με το καλλιτεχνικό trash της δεκαετίας του '80 και όχι μόνον. Έξτρα μπόνους τα κείμενα υπό το ταμπελάκι "logs".

Δεύτερο γυναικείο, ένα εκ των μπλογκ της Αφροδίτης, και συγκεκριμένα αυτό με τα σχόλια. Χωρίς σχόλια (είναι λίγο βαρυφορτωμένο με multimedia, αλλά κατά τα άλλα απερίγραπτο: πρέπει να το διαβάσεις για να καταλάβεις).

Τα χάλκινα μετάλλια πάνε κατά σειράν: από τους άντρες, στον μπαμπάκη: ένα πολυσυλλεκτικό μπλογκ, ασχολείται με τα πάντα και πάντα με ιδιαίτερο, τρυφερό θα έλεγα, τρόπο -και εδώ πραγματικά εκφράζω τον καλώς εννοούμενο φθόνο του "να, αυτό δεν θα μπορούσα να το κάνω, μολονότι μου αρέσει να το βλέπω". Από τις κυρίες, στη Γιαγιά Ντακ (καταπληκτική επιλογή ονόματος!), η οποία κερνάει τάρτες για όλα τα γούστα στον φιλόξενο χώρο της, και στην ούγια κρεμάει ταμπελάκια τύπου "εργαζόμενη μάνα", "νοικοκυρά σε απόγνωση", "νισάφι με τις τάρτες" κλπ., κινούμενη με άνεση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Ένα μπλογκ-φροντιστήριο για μέλλοντες οικογενειάρχες :)

Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, οι ως άνω μνημονευόμενοι (θα έλεγα "τιμώμενοι", αλλά για εμάς τους δικηγόρους αυτή η λέξη θυμίζει διαθήκη -μπρρρρρ!) οφείλουν να παραλάβουν τη σκυτάλη και να μπουν στο παιχνίδι themselves. Και επειδή μπορεί να μην το πάρουν είδηση από μόνοι τους, θα τους κοινοποιήσω οσωνούπω οσονούπω (-με δύο όμικρον ανόητε! -ρε ασιχτίρ) επίσημη κλήση με δικαστικό επιμελητή -το νου σας!

Σας χαιρετώ

Χασοδίκης

7 σχόλια:

  1. Τό'χα πει απ'την αρχή και θα το ξαναπώ,αυτό το-ας το πουμε- παιχνίδι, μ'αρέσει γιατί ανακαλύπτω μπλογκ που ίσως δεν έβλεπα ποτέ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πόσο έχω "κοκκινίσει" δεν περιγράφεται αγαπητέ Χασοδίκη!

    Σας ευχαριστώ πολύ, αν και δεν αξίζω ούτε καν το χάλκινο...
    Όντως, δεν είμαι γιατρός, αλλά κατά έναν τρόπο συνάδελφός σας, Λογιστής με ειδίκευση στην Μισθοδοσία και στο Εργατικό-Ασφαλιστικό Δίκαιο.

    Επιτρέψτε μου να ανταποκριθώ στην Κλήση σας, εδώ, στο blog σας:

    Καταρχήν θα σας θεωρήσω εκτός συναγωνισμού (μην το κάνουμε όπως η Ελλάδα και η Κύπρος στην Eurovision!!!).

    θα γράψω 10 bloggers,όχι με ιεραρχική σειρά, διότι μια θέλω να είμαι ο Χ και την άλλη ο Ψ, αναλόγως με αυτά που γράφουν (συγνώμη που δεν λινκάρω αυτόματα τα blogs αλλά μου σπάνε τα νεύρα):

    1) cyrusgeo & Π: Τέλειος ορθολογισμός και σκεπτικισμός.

    http://gravityandthewind.blogspot.com/

    2) Mickey, o τρελοπόντικας, απόλαυση σε ό,τι κι αν γράψει.

    http://mickeytheblogger.blogspot.com/

    3)pølsemannen, το τρελοκομείο των blogs. Απίστευτο και ατελείωτο χιούμορ, ανελέητο. Είναι και πατριώτης μου (από την Σουηδία).

    http://polsemannen.blogspot.com

    4) Ο Δείμος του Πολίτη. Ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις, πολιτικές ή μη.

    http://chldimos.blogspot.com

    5)Ροϊδη Εμμονές. Must see!!!

    http://roides.wordpress.com

    6)Αφροδίτη, η γυναίκα-δολοφόνος-blogger!

    http://asheets.blogspot.com

    7)Zaphod, εύστοχα ποστς, εύστοχα σχόλια.

    http://aeisixtir.blogspot.com

    8) Τάκης Βασιλόπουλος. Αυτός είναι αληθινός γιατρός (πλησίον του πτυχίου) αλλά και μεγάλος ποιητής ταυτόχρονα:
    ΄
    http://takisvasilopoulos.blogspot.com/

    9) Nefelikas. Ευρηματικός, πάντα με έμπνευση και με οικολογική συνείδηση:

    http://nefelikas.wordpress.com

    10) Πιτσιρίκος. Τα λόγια είναι περιττά:

    http://pitsirikos.blogspot.com

    Είναι κι άλλοι πολλοί που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν, και φυσικά άλλος ένας που είναι εκτός συναγωνισμού, και είναι η αφορμή για να ξεκινήσω το blogging είναι ο Νίκος Δήμου:

    http://doncat.blogspot.com

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. doctor

    Είσαι ολίγον φάουλ όσον αφορά στους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά εν πάση περιπτώσει εμένα δεν με πειράζει...

    Μόνο να χαρείς, μην το γυρίσουμε στον πληθυντικό και τις επισημότητες: αύριο μεθαύριο μπορεί να ξεχορταριάζουμε παρέα στο Γαλάτσι, αστείο θα είναι να μιλάμε σαν βρετανοί λόρδοι ("αγαπητέ doctor, πιάνετε την τσουγκράνα αν έχετε την καλοσύνη;")

    :))

    Όσο για τα λινκ, μου έδωσες δουλειά για αρκετό καιρό (κάποια τα γνώριζα ήδη βέβαια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι; Τρίτος;;;

    Καταγγέλω doctor και gsus - είναι πελάτες του Τζέκου και πήχτρα στη ντόπα λέμε! ;^)

    Σοβαρά τώρα: σε ευχαριστώ πολύ και για την διάκριση και (πολύ περισσότερο) για τον τρόπο που αυτή τεκμηριώνεται.

    Θα παίξω όπως και δήποτε, αλλά θα κάνω λίγες μέρες, οπότε υπομονή, ΟΚ;

    Χαιρετώ! :^)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπαμπάκη

    Λόγια μεγάλων αντρών:
    "Όποιος έχει στοιχεία, να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα!" (μπουαχαχαχαχααααα)

    Take your time, εμείς εδώ θα είμαστε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ συνάδελφε,
    κατόπιν επισημάνσεως της αγαπητής Νιόβης, για την οποία ιδιαιτέρως την ευχαριστώ, ανακάλυψα οψίμως ότι η wordpress είχε κατατάξει τα σχόλιά σας στα "σκουπίδια", χωρίς να με ρωτήσει. Η προκλητική αυτή ενέργεια ανακλήθηκε μόλις προ ολίγων λεπτών.
    Συνεπεία τούτου, ανακάλυψα το σχόλιό σας/πρόσκλησή μου στο παίγνιον, στην οποία υπόσχομαι ότι θα ανταποκριθώ το συντομότερο.
    Όσο για την κατάταξή μου εντός της λίστας σας, ερυθριώ, γιατί εγώ τι είμαι; μια εργαζόμενη μάνα είμαι και πού και πού γράφω και μια γραμμή και τα μάλα σας ευχαριστώ.
    Τις καλημέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή Γιαγιά Ντακ

    Χαίρομαι που πληροφορηθήκατε τελικά το γεγονός και καταγγέλλω την εξώφθαλμα αντισυμβατική και καταχρηστική συμπεριφορά της wordpress!

    Καλή σας εβδομάδα και περιμένουμε εναγωνίως τις φρέσκες τάρτες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)