16 Νοεμβρίου 2007

Το Γαλατικό Χωριό (reloaded)


Έτος 2007. Όλη η Ελλάδα βρίσκεται υπό νεοδημοκρατική κατοχή. Όλη; Όχι! Κάπου στο Τσιμεντένιο Δάσος της Χαριλάου Τρικούπη, ένα μικρό χωριό αντιστέκεται ακόμη και θα αντιστέκεται για πάντα στους νεοδημοκράτες εισβολείς. Και η ζωή δεν είναι εύκολη για τους γαλάζιους λεγεωνάριους που φρουρούν τα οχυρά του Μαξιμουόρουμ και του Κοινοβουλόρουμ (όχι ότι είναι και πολύ δύσκολη, εδώ που τα λέμε...).


Ας γνωρίσουμε μερικούς από τους ήρωές μας:

Παπαντρίξ
Ο μικρός παμπόνηρος πολεμιστής με τα κομψά μουστάκια είναι ο αναμφισβήτητος (;) ηγέτης και αρχηγός του μικρού πασοκικού χωριού. Μετά από μια άδοξα χαμένη μάχη τον περασμένο Σεπτέμβριο οι συγχωριανοί του θέλησαν αρχικά να τον αλλάξουν, αλλά μετά ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.




Παγκαλίξ
Αχώριστος σύντροφος του Παπαντρίξ, ο ευτραφής πολεμιστής λατρεύει δύο πράγματα: να μοιράζει μπούφλες στους γαλάζιους λεγεωνάριους και να τρώει αγριογούρουνα. Όταν ήταν μικρός είχε πέσει μέσα στη χύτρα με το μαγικό ζωμό της ενότητας, τα αποτελέσματα του οποίου επάνω του είναι μόνιμα και του χαρίζουν υπερφυσικές δυνάμεις.





Μπενζελίξ
Στο στιγμιότυπο προβάρει την Ασπίδα του Αρχηγού, την όποια θεώρησε σίγουρο ότι θα αναλάβει μετά τη χαμένη μάχη του Σεπτεμβρίου. Πλην όμως οι συγχωριανοί του διέψευσαν τις προσδοκίες του, και έτσι η Ασπίδα επέστρεψε κάτω από τα πόδια του Παπαντρίξ. Στο χωριό ψιθυρίζεται ότι ο οξύθυμος Μπενζελίξ μελετά την πιθανότητα να φύγει και να φτιάξει δικό του χωριό σε άλλη μεριά του δάσους, αλλά ο ίδιος το διαψεύδει.





Λοβερδίξ
Ο αχώριστος μικρός σύντροφος του Μπενζελίξ, στάθηκε στο πλευρό του φίλου του από την αρχή μέχρι το τέλος. Σκανταλιάρης, άτακτος αλλά πάντως εξαιρετικά δημοφιλής σε όλο το χωριό, που τον αγαπάει και του πετάει ζουμερά κόκαλα.







Σκανταλίξ
Ο βάρδος του χωριού. Οι γνώμες για το ταλέντο του διίστανται: ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του μεγαλοφυία, όλοι οι άλλοι τον βρίσκουν αχαρακτήριστο. Τραγουδάει ολημερίς τον Ύμνο της Αγάπης, της Φιλίας και της Συμπόρευσης, δικής του σύνθεσης, τον οποίο το υπόλοιπο χωριό άλλοτε τον ακούει με προσοχή και άλλοτε με αγανάκτηση. Έβαλε υποψηφιότητα στις εκλογές του χωριού, αλλά χωρίς καμία τύχη.



Σημιτίξ
Ο σεβάσμιος δρουίδης του χωριού, παλιός αρχηγός και εγγυητής της ενότητας. Κατέχει τη μυστική συνταγή του μαγικού ζωμού της ενότητας, που περνάει από στόμα δρουίδη σε αυτί δρουίδη, με τον οποίο ζωμό ποτίζει όλο το χωριό πριν από τις εκλογές (εκτός από τον Παγκαλίξ που, όπως είπαμε, έπεσε μέσα στη χύτρα όταν ήταν μικρός). Σύμφωνα με την παράδοση, είναι επίσης ο θεματοφύλακας της Ασπίδας του Αρχηγού, του Δαχτυλιδιού της Διαδοχής και των Κουμπιών της Αλέξαινας.



ΣυγγρουΦίξ
Σταθμός του μετρό.



Οι περιπέτειες του Παπαντρίξ του Πασόκου και των φίλων του δημοσιεύονται καθημερινά σε όλες τις εφημερίδες της χώρας και διαβάζονται με ευχαρίστηση από μικρούς και μεγάλους.

16 σχόλια:

  1. Θα μπορούσε να γραφτεί και σενάριο για κομικ...θα είχε καποια πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παναγιώτη

    Ευχαριστώ, κι εσύ νά 'σαι καλά!

    avakas

    Πιο πολλή πλάκα είτε από το πραγματικό Αστερίξ, είτε από το πραγματικό ΠΑΣΟΚ, δεν νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χα χα χα - εξαιρετικό! Το καλύτερο απ' όλα είναι ο Λοβερδίξ! :^)

    Γκοσινο-λόγος κι εσύ αγαπητέ Χασοδίκη; :^)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζωγράφισες πάλι xasodikix!!!
    Θα ήταν απίστευτη κομικ(ο)-προσαρμογή κ η πλάκα έιναι πως αυτοί εδώ πραγματικά κινδυνεύουν να πέσει ο ουρανός -ειδικά ο ήλιος- στο κεφάλι τους, παρόλο που οι αντίπαλοι αν και διαθέτουν καιρό τα τάλαντα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ταλαντούχοι!

    p.s.:τώρα κατάλαβα από που βγήκε και το όνομα του γκρουπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρομερός και φοβερός όπως πάντα!

    Ξέχασες όμως κάποιον.... τον .... Γκαντεμίξ (ε ξέρεις ποιον...τι να κάμωμε... ώμοι πάνω... Μαρίκα έτοιμα τα κεφτεδάκια;.... ώμοι κάτω...).

    Περιμένουμε εναγωνίως τώρα, την αντιστοίχιση με τα στρουμφάκια!!!

    Όσον αφορά τους Ντάλτον, προτείνω:

    Τζακ= Παπαθεμελής
    Τζόε= Ψωμιάδης
    Γουίλιαμ=Πολύδωρας
    Άβερελ=Μητσοτάκης

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τί πίνεις και δε μας δινεις???
    Δεν υπαρχει υπερθετικος βαθμος αρκετος να χαρακτηρίσει το χιουμορ και την ευρηματικότητα σου!
    Πεθανα γενικως στα γελια αλλα εκει που διαλύθηκα ηταν στο συγγρου-φιξ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. doctor

    Μου δίνεις ιδέες...
    Πάντως, να σημειώσω ότι ο κοντύτερος (και πιο κακιασμένος) των Ντάλτον ήταν ο Τζόε :)

    Ευτυχία

    Με κολακεύετε!!!
    Πίνω ένα αφέψημα φτιαγμένο με βότανα του βουνού που μου στέλνουν από τον Ψηλορείτη :), τσάι δεν πρέπει νά 'ναι, ούτε φλυσκούνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταπληκτικό! Όλα τα λεφτά ήταν το Συγγρού-Φιξ! Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι και φοβάμαι ότι κάθε φορά που θα πηγαίνω εκεί θα γελάω σαν χαζοχαρούμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι ένας συνάδερφος θα είχε τόσο χιούμορ! Μήπως να συμπλήρωνες τις φιγούρες με καμιά διαμαντοπούλου ως...γιελοουσαμπμαρίνα? Αξιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στέλιο ευχαριστώ και καλοσώρισες.
    Θα μπορούσα να βάλω και τη Φώφη ως Φραμπαλά (ξανθιά Γαλάτισσα-έρωτα Οβελίξ-τεύχος "Ο Αστερίξ λεγεωνάριος"), αλλά θα μου χάλαγε το χαβαλέ με τα -ιξ... Άλλη φορά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πραγματικά, έχεις δίκιο με τα -ίξ ! Γιατί, εν τέλει, το Συγγρου-φίξ, ήταν αυτό που "έγραψε". Τόσες φορές περνάω από τη στάση για το Νέο Κόσμο, όπου φιλοξενούμαι όταν κατεβαίνω, και ποτέ δεν το συνέδεσα με τον Αστερίξ, αν και τον διαβάζω μανιωδώς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)