25 Φεβρουαρίου 2008

Σταυρώστε με-σταυρώστε με


Χτες πέρασα την ημέρα μου με πεζοπορία στην Πάρνηθα, συμμετέχοντας σε μάθημα για το πώς "κόβουμε" βήματα στο χιόνι και το πώς κατεβαίνουμε χιονισμένες πλαγιές. Κάναμε για ξεμούδιασμα και μια ανάβαση μέχρι την κορυφή της Κυράς, και μετά περίπατο στο χιόνι ως το καζίνο, όπου πήραμε το τελεφερίκ και γυρίσαμε πίσω.

Σήμερα πέρασα την ημέρα μου ως το μεσημέρι στην Ευελπίδων, όπου περίμενα με τις ώρες στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου μέχρι να δικαστεί η υπόθεση του πελάτη μου, και μετά έφυγα κακήν-κακώς να πάω στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου για να ψηφίσω.

Εκεί έζησα σε όλο του το μεγαλείο το γνώριμο πλέον τσίρκο των υποψηφίων συμβούλων, που στήνονται αράδα από την "Έλλη" (το σινεμά) μέχρι την Ιπποκράτους και μοιράζουν φυλλάδια, καρτούλες και χαμόγελα. Οι κυρίες με μαλλί φρέσκο από το κομμωτήριο, οι κύριοι με τα καλά τους κοστούμια και τις πιο σινιέ γραβάτες τους. Δημιουργείται έτσι μια στρούγκα, στο πιο γκλάμορους βέβαια, που σε οδηγεί με αργά βήματα μέχρι την είσοδο του Συλλόγου, και κατόπιν συνεχίζεται στις σκάλες. Μόνο μέσα στο παραβάν σταματάνε να σου δίνουν φυλλάδια.

Ένεκα του τσίρκου αυτού, η Ακαδημίας μποτιλιάρει ανελέητα και οι άτυχοι διερχόμενοι έχουν την ευκαιρία να βλαστημήσουν τους δικηγόρους και όλο τους το σόι, καθώς χαζεύουν τις αφίσες. Το ίδιο θα έκανες κι εσύ, Μοναδικέ μου Αναγνώστη, αν δεν είχα ξεχάσει σπίτι τη φωτογραφική μου μηχανή -είχα σκοπό να αποθανατίσω αυτήν την υπέροχη εικόνα και να τη διασώσω για τις επερχόμενες γενιές.

Ατάκα της ημέρας: "Συνάδελφε, ένα Στυλό για μία Ανατροπή;". Την εκστόμισε κάποιος νέος, κατά τεκμήριο συνάδελφος και υποψήφιος, στη σκάλα μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου, προτείνοντάς μου στο ύψος των ματιών ένα στυλό με τη φίρμα του συνδυασμού του. Μου ήρθε να τον πάρω και του βγάλω το μάτι, αλλά συγκρατήθηκα (τα κεφαλαία βέβαια δεν ξεχωρίζουν στον προφορικό λόγο, αλλά ήταν προφανή).

Για να δέσει το γλυκό, επιστρέφοντας στο γραφείο διαβάζω ότι σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στο "Έθνος", οκτώ στους δέκα συμπολίτες μας ψηφίζουν "βέτο" για το Σκοπιανό, ενώ σχεδόν επτά στους δέκα δεν αποδέχονται καν μια σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει και τον όρο "Μακεδονία". Αν αυτό δεν λέγεται μαζική ψύχωση και μαζική εθελοτυφλία, δεν ξέρω πώς λέγεται.

Σκέφτομαι σοβαρά, Μοναδικέ μου Αναγνώστη, αύριο να ξανανέβω στην Πάρνηθα. Να πάρω μαζί μου ένα αντίσκηνο, να το στήσω κάπου μέσα στο δάσος που απέμεινε, και να μην ξανακατέβω ποτέ. Να ζήσω στο βουνό, παρέα με τα ελάφια. Δεν υπάρχει περίπτωση τα ελάφια να είναι πιο παράλογα από εμάς τους ανθρώπους, ή μήπως υπάρχει;

Σε χαιρετώ

Χασοδίκης


Υ.Γ.: Για το πρώτο θέμα, αυτό των δικηγορικών εκλογών, περιμένω σχόλια από τους συναδέλφους-επισκέπτες του ιστολογίου πάνω στην εξής πρόταση: να φτιάξουμε ένα κείμενο-διαμαρτυρία γι' αυτό το χάλι, να μαζέψουμε όσο γίνεται περισσότερες υπογραφές και να το υποβάλλουμε στο επόμενο Δ.Σ. και σε όλες ανεξαιρέτως τις παρατάξεις. Εκτός αν μας αρέσει το νταβαντούρι, οπότε πάω πάσο.


(φωτο: Αλεπούδα)

.

15 σχόλια:

  1. Όπως νιώθεις στην Πάρνηθα νιώθω κι εγώ όταν πηγαίνω στο άλσος Γαλατσίου για σκάψιμο!
    Ηρεμία, αγαλλίαση, επαφή με την φύση.

    "Ωσάν το έρημο δεντρί
    που είμαι στα όρη απάνω
    μ'αρέσει νά'μαι αμοναχός
    με τσι πολλούς δεν κάμω".

    Το Σάββατο πήγα εκτάκτως και δεν πρόλαβα να σε ειδοποιήσω.

    To the point now: καλά έκανες και πήγες στην Πάρνηθα.
    Στην Ακαδημίας γιατί πήγες;

    Σαν να έχεις ακούσει Vivaldi και στο καπάκι ακούς Άντζελα Δημητρίου...!

    doctor

    Υ.Γ. Είναι τόσο δύσκολο να καθιερωθεί η ηλεκτρονική ψήφος, αν όχι στις εθνικές εκλογές (τι ζητάω τώρα ε;) τουλάχιστον στις εκλογές σωματείων, συλλόγων κ.λπ...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αν έρθεις πάνω στην Πάρνηθα θα έρχομαι να σου φέρνω τροφή και νερό και ότι άλλο θες!

    Εγώ πάντως ψήφισα δίπλα για την ονομασία, την πρόταση ΚΚΕ. Αυτή με την καλή έννοια, την γεωγραφική!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω ότι στην παρούσα φάση αυτό είναι το πιο σωστό...

    Δεν θα ζηλέψω διότι έχω βουνά δίπλα μου να κατασκηνώσω, και θάλασσα να βουτήξω, :-)

    Πως έλεγε το άσμα;

    "Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν, θα την περνάω φίνα" ;

    Πάρε και lap-top για να μη σε χάσουμε Χασοδίκη.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που γίνεται κάθε φορά στην Ακαδημίας με τις εκλογές του ΔΣΑ, είναι καραγκιοζολίκι πρώτης τάξεως. Όπως καταλαβαίνεις, για την πρότασή σου είμαι μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @doctor

    Στην Ακαδημίας πήγα γιατί γενικώς δεν είμαι υπέρ της αποχής. Πλην όμως, αν δεν δω μέχρι τις επόμενες εκλογές κάποια πράγματα να γίνονται (που τα έχω κουβεντιάσει με τους υποψηφίους της προτίμησής μου), δύσκολα θα ξαναπάω...

    Η ιδέα σου περί ηλεκτρονικής ψήφου (ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό...) θα προστεθεί στον κατάλογο.

    Για το Γαλάτσι, θα περιμένω στο μέλλον :)

    @philos

    Σ' ευχαριστώ και για την προσφορά, και για την ψήφο, και καλωσόρισες!

    @Vassia

    Βουνό και laptop; Μπααα, δε νομίζω... Ταχυδρομικά περιστέρια και ταμ-ταμ :)

    @Σπύρος

    Για να δούμε πόσοι άλλοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, μετά θα το βάλουμε σε κανάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Χασοδίκα μου, αν είναι να πάρεις τα βουνά, να σου γνωρίσω τους φίλους μου.

    Άσε που σκέφτομαι να εφεύρουμε έναν τρόπο επικοινωνίας με φρυκτωρίες, αφού με βλέπω να εκπέμπω παρέα με τις αρκούδες στη βάλια κάλντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνάδερφε θα σου πω μια κουβέντα και ότι κατάλαβες - κατάλαβες...
    Ως γνήσιος απόγονος της μεγάλης νομικής σχολής Αθηνών πιστεύω ότι οι παρατάξεις στο σύλλογο δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να αναπαράγουν την εικόνα των φοιτητικών εκλογών... Και επειδή συμετείχα και γω κάποτε στη νομική σ΄αυτο το καραγκιοζιλίκι σου εκμυστηρεύομαι ότι αποδεικνύει την αντίληψη που έχουν όλοι οι υποψήφιοι για τον εν δυνάμει ψηφοφόρο : ότι είναι δυνατόν (ημαρτον κύριε!!) να αλλάξει άποψη και ψήφο με τον όγκο και την επιδειξη των πανώ και των αφισών...
    Αυτά όσον αφορά την πεποίθηση των υποψηφίων.
    Όσον αφορά το τι περιμένει κανείς απο αυτές τις εκλογές εγώ προσωπικά περιμένω ένα πράγμα: Να καθαρίσει το μητρώο. Και ότι έχει σχέση με επιτροπές και διαμαρτυρίες, σε ένα κόσμο που λειτουργεί με "δικές" του νοοτροπίες μη περιμένεις να ασπρίσει η μέρα... Εδώ κανείς δεν καταλαβαίνει ότι δεν προδόθηκε τίποτε στο Μακεδονικό... Απλά κάναμε λάθος. Σαν λαός. Αλλη μια φορά. Όπως το 1823! Το 1825! Το 1897! Το ....
    Θα σου φανεί κομπλεξικό αυτό που θα σου πω αλλά επιθυμώ κάτι απλό από αυτό το επάγγελμα. Την σωστή και άρτια νομική μου κατάρτιση. Αλλιώς ακούς τον κατηρτισμένο 30+ νομικό, αλλιώς το κόπανο υποψήφιο των 30+ ετών. Κάνε ολίγο υπεμονή. Και μη ξυρίσεις το μούσι!!!!!
    Οψόμεθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δώρα, πολύ όμορφο κείμενο με -δυστυχώς- πολύ άσχημη αφορμή... Ευχαριστώ για την παραπομπή.

    Αν θες, ρίξε μια ματιά εδώ, παραλλαγή στο ίδιο θέμα (οι φωτο έχουν χαλάσει μετά την αλλαγή του template, διορθώνονται με δεξί κλικ και view image).

    Salvatore, μ' έχεις βάλει σε τριβέλια: είναι προφανές ότι ξέρεις ποιος είμαι, εγώ αντίθετα δεν έχω ιδέα ποιος είσαι. Ένυγουέη... Δεν περιμένω να ασπρίσει η μέρα, αλλά ρε διάολε, μήπως πρέπει να εκφράσουμε με κάποιο τρόπο την απέχθειά μας γι' αυτό το χάλι; Έτσι, για το γαμώτο;

    Το μούσι δεν το ξυρίζω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. dear xasodikis,τα βουνά μ'αρέσει να τα αγναντευω απο μακρια (βλέπε φωτογραφίες)καθοτι θαλασσινος τυπος(εγω κι ο popey...)
    Για το πανέμορφο ελάφι της φωτογραφίας θα έκανα σιγουρα πεζοπορια και ορειβασια(μικρων απαιτησεων...)
    Οι εκλογες των επαγγελματικων συλλογων ειδικοτερα είναι μια πικρη ιστορία που μας πειθει οτι εχουμε λογο στα τεκτενόμενα στον κλαδο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μέσα. αν και αυτό που είχαν απλώσει αφίσες ανάμεσα στα δέντρα σαν μπουγάδα ώστε να είναι στην ευθεία μούντζας από τους διερχόμενους μου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ευτυχία

    Εμένα πάλι με έχει πείσει για το ακριβώς αντίθετο: ότι ΔΕΝ έχουμε λόγο...

    @gsus

    ΟΚ, αυτό ας ζητήσουμε να παραμείνει, σαν ανάμνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το πρόγραμμά μου ήταν παρόμοιο χτες. Μετά από 4 ώρες στο Μονομελές Πλημ/κείο (όπου ξύλιασα από το κρύο και τις κρυάδες του Εισαγγελέα), κατέβηκα να ψηφίσω.
    Τι ντροπή αισθάνθηκα στην βρωμισμένη από φυλλάδια και αφίσες Ακαδημίας...
    Σκεφτόμουν όλον αυτό τον κόσμο που περνούσε και μας έβλεπε (και κόλλησε στην κίνηση εξαιτίας μας) και ντρεπόμουν για τα καντήλια που θα μας κατέβαζαν.
    Ο "μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας" (my arse) παρουσίαζε την αθλιότερη εικόνα: το παζάρι του Σχιστού συναντά την δεξίωση στο Μέγαρο...
    Δηλαδή θα ήταν τόσο δύσκολο να γίνονται οι εκλογές σε μεγαλύτερο χώρο? (π.χ. Ευελπίδων ή Νομική)
    Θα ήταν ακατόρθωτο να συνεννοηθούν οι υποψήφιοι ώστε να μην μοιράζουν φυλλάδια - στυλό - πρακτικούς οδηγούς - βιβλιαράκια - DVD κλπ. τις ημέρες των εκλογών?
    Είναι παράλογο που αισθάνθηκα να με κοροιδεύουν όλοι τους όταν σκεφτόμουν πόσα λεφτά έχουν χαλάσει για τις καμπάνιες τους?
    Εγώ φταίω που έσκαγα στα γέλια με όλες αυτές τις ξανθές υποψήφιες που φωτογραφίζονταν στα φυλλάδια λες και ήταν δεύτερο όνομα σε σκυλάδικο του Μπουρναζίου?
    Δεν γίνεται από τη μία να ζητάς την "αποκατάσταση του ρόλου του δικηγόρου ως λειτουργού της δικαιοσύνης" και από την άλλη να κάνεις τα πάντα για να αποδεικνύεις το ρόλο σου ως αρχικαραγκιόζη!

    Συγγνώμη για το σεντόνι, αλλά θα έσκαγα ;)

    Η συνάδελφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. xasodikis Στην Ακαδημίας πήγα γιατί γενικώς δεν είμαι υπέρ της αποχής. (...) μήπως πρέπει να εκφράσουμε με κάποιο τρόπο την απέχθειά μας γι' αυτό το χάλι;

    (γέλια), καλά δε βάζεις μυαλό!
    Σκέφτηκα να κάνω το εξής: να τυπώσω κι εγώ μια αφίσα, που να γράφει με μαύρα μπόλτν άριαλ γράμματα:
    "ΥΠΟΨΗΦΙΕ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ SMS; (υπογραφή) Α. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ"

    θα την τοιχοκολλούσα στα συμβόλαια. Το πρόβλημα θα ήταν, ότι δεν θα μου το επέτρεπαν (μάλλον γιατί είναι καθαροί εκεί οι τοίχοι), ή ότι θα την αφαιρούσαν αμέσως, ή ότι θα τις έτρωγα κιόλας αν παρέμενα να την περιφρουρήσω. (εδώ πλακώθηκαν δύο υποψήφιοι πρόεδροι για θέμα τοίχο-χώρου)

    Έτσι, απλώς δεν πέρασα καν απ' το δακτύλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)