31 Οκτωβρίου 2007

Παραλήρημα

Κι εκεί που έφευγα από το γραφείο χτες το μεσημέρι και κατέβαινα την Πατησίων με τα πόδια γωνία με τη Δεριγνύ στα φανάρια και κοίτα να δεις φίλε μου που όλο εκεί τους πετυχαίνω τους κερατάδες περνάει που λες από μπροστά μου ένα αυτοκίνητο μπλε ελεκτρίκ χαμηλωμένο και καλά αγωνιστικό τύπου "εγώ έπρεπε να είμαι Πόρσε αλλά ο αφεντικός μου δεν την έχει αρκετά μεγάλη (την πορτοφόλα)" και στη θέση του οδηγού κάθεται νέος μελαχρινός γκόμενος Μπουρνέηζερ με θεληματικό πηγούνι και στη θέση του συνοδηγού νέα αιθέρια ύπαρξη με λάγνο βλέμμα και το βαλλί καραμαμμένο καραξανθό πουτανιζέ του Κρυστάλ Κολόρ και τα ηχεία τσίτα κοπανάνε σκυλάδικο βαρύ κι ασήκωτο γεμάτο πόνο-πίκρα-καημό-νταλκά κατηγορίας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας 28ο χιλιόμετρο Κοσμικόν Κέντρον Τα Καντηλέρια "ουίσκι φιάλη με παρελκόμενα κομπλέ 110 ευρώ" και γκάπα γκούπα το μπάσο από το γαμωσκυλάδικο να μου έχει κολλήσει το στομάχι στην πλάτη και να τρίζουν οι τζαμαρίες από τα ρουχάδικα και τα παπουτσάδικα της Πατησίων και μέχρι κι η τοστιέρα του "Σπιτικού" στη γωνία η επαγγελματική έπαθε τιλτ και όλοι κοιτάνε το θεληματικό πηγούνι σαν να θέλουν να του δαγκώσουν το λαρύγγι αλλά αυτός στ' αρχίδια του και είναι από τις φορές που θα ήθελα αντί για χαρτοφύλακα στο δεξί χέρι να κρατάω ένα από εκείνα τα μπαζούκας τα ενενηντάρια που είχαμε στο στρατό και να του αμολήσω του Μπουρνέηζερ μια ρουκέτα στη γκουντουρούπα να του κάνω το αμάξι σαν δρόμος που του περνάνε καλώδια που έλεγε και ο Προύσαλης και το στερεοφωνικό μαζί κι' αυτόνε να τονε στείλω πίσω στη μάνα που τονε γέννησε και που δεν φρόντισε να τονε κάνει άνθρωπο αλλά τον έκανε μουλάρι και τι μου φταίνε τα καημένα τα ισοζύγια υποζύγια και τώρα σταματάω γιατί ήθελα να συνεχίσω με αμοσταυρίδια αλλά κόλλησε το αμημένο το άμμα στο πληκτρολόιο και δεν ίνεται αμώ το κερατό μου μέσα αμώ.



Τέλος παραληρήματος.

[κλικ]=>[publish post]

16 σχόλια:

  1. Η φίλη Ελένη ήθελε να ανεβάσει σε σχόλιο αυτό το τραγουδάκι, αλλά δεν ήξερε πώς και μου το έστειλε με ταχυδρομικό περιστέρι.

    Το ανεβάζω εγώ, καθότι είναι σχετικό με την περίσταση... Ελπίζω να παίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eξκιουσμι....λέγοντας Μπουρνέιζερ εννοείς από το Μπουρνάζι;...για να ξέρω αν θα παρεξηγηθώ ή όχι.
    Γιατί αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν έχει πατρίδα...ούτε τόπο καταγωγής ..είναι γέννημα θρέμμα των κακών τρόπων συμπεριφοράς που κληρονόμησε κάποιος από το σπίτι του, το οποίο σπίτι κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και στα βόρεια προάστεια, νομίζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. niobh

    Όχι, δεν εννοώ από το Μπουρνάζι. Εννοώ αυτούς που γυρνάνε γύρω από την πλατεία στο Μπουρνάζι με αυτόν ακριβώς τον τρόπο που περιγράφω, και που είναι πολλοί (έχω την κακή τύχη να ακούω κάμποσους από δαύτους κατά τον πηγαιμό ή την επιστροφή τους, γιατί ο Κολωνός όπου μένω είναι στον δρόμο τους...).

    Προφανώς και το φαινόμενο δεν είναι τοπικού χαρακτήρα, ούτε συμβαίνει μόνο στο Μπουρνάζι. Απλώς χρησιμοποίησα -τελείως σχηματικά- μια λέξη που έχουμε καθιερώσει στη γειτονιά ακριβώς ad hoc...

    Άλλωστε παραλήρημα είναι, μην περιμένεις και τέλειο ορθολογισμό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό το παραλήρημα... Δύο ερωτήσεις:
    1. τη λύση ενός σάκκου του μποξ την έχεις σκεφτεί; Εγώ συχνά, αλλά ακόμα δεν τον αγόρασα.
    2. το φινάλε με το "γάμμα" ήταν αλήθεια ή fiction; Γιατί αν είναι fiction έχεις λαμπρό μέλλον στο μυθιστόρημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστά..παραλήρημα είναι...άντε βρε συγχωρεμένος :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σπύρο

    Τι να τον κάνεις το σάκο; Όταν τον χρειάζεσαι περισσότερο, αποκλείεται να τον έχεις μαζί σου...

    Στο δεύτερο ερώτημά σου η απάντηση είναι: guess :)

    niobh, ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλεγα τουλάχιστον να εκτονώνεσαι όταν περνάνε από το σπίτι σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι Δευτέρα βραδάκι-σούρουπο, στις 20.00 και διασχίζω την Πειραιώς. Πανικός, κόσμος, κορναρίσματα, "ατύχημα ή καμιά διαμαρτυρία" λέω...ο αφελής. Η αιτία:Δεκάδες άτομα 18-40 ετών προσπαθούσαν να παρκάρουν και άλλοι τόσο περίμεναν ντυμένοι στην τρίχα, στην είσοδο, ως πρόβατα προς σφαγή, έξω από γνωστό μπουζουκομάγαζο.
    Και έφερα στο μυαλό μου ανρθώπους που σκοτώνονται για αξίες, ιδανικά και πιστεύω και με έπιασε κατάθλιψη....
    Μα καλά Δευτέρα στις 20.00?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σπύρο, όταν περνάνε από το σπίτι μου σκέφτομαι να τους πετάω τις γλάστρες από το μπαλκόνι, αλλά μετά το ξανασκέφτομαι γιατί α) λυπάμαι τα λουλούδια και β) αν ξαστοχήσω και πάρει κανέναν άλλον η μπάλα (δηλαδή η γλάστρα);

    Ίσως να μην είναι και τόσο κακή ιδέα ο σάκος τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ξέρετε ότι πολλοί από δαύτους είναι μπάτσοι;

    Έχω αγανακτήσει κι εγώ αρκετές φορές αλλά σκέφτηκα ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην μαλακία...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kala to katalava oti eixes nevrakia mealoxasodiki exthes! k amw ta paralhrhmata pantws...edw to fxaristithika ew parolo pou htan diko sou! apsoos!
    omws paidia psixraimia!!! an k symfwnw k ew me to kits tou pramatos ofeiloume nomizw na to diaxwrisoume apo thn aseveia k thn hxorypansh!

    p.s.:thanks ia to plhktroloio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. irie

    Είναι λίγο δύσκολο να διαχωρίσεις το κιτς του πράγματος από την ηχορρύπανση, γιατί συνήθως πάνε παρέα: πόσες φορές έχεις ακούσει Πουτσίνι στη διαπασών από διερχόμενο αυτοκίνητο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Dhladh an akouges p.x. Rolling Stones apo ena sympathitiko aytokinhtaki me ena sympathitiko (kata ta dika mas panta krithria) zeygaraki mesa sth diapaswn tha se enoxlouse ligotero?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όχι βρε παιδί μου, το ίδιο θα με ενοχλούσε, αλλά κατά τη δική μου εμπειρική ανάλυση η αναλογία σκυλοπόπ/Rolling Stones στη διαπασών από τα ηχεία αυτοκινήτων (συμπαθητικών και μη) πρέπει να κυμαίνεται κάπου στο 40 προς 1.

    Τώρα αν εννοείς ότι μπορεί να μην μου έβγαινε ίδιο το παραλήρημα, εντάξει, το κουβεντιάζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Mou thymhses dyo istories:
    a) ena gnwsto geitona enos filou pou xaramata(gyrnwntas apo th douleia) evaze Margaret(aka Margariths) sth diapaswn k den tou milage kaneis giati htan gnwstes oi epafes tou me ta kala paidia ths nyxtas
    b) ena polwno kapote se ena camping pou me xypnage prwi-prwi me to ‘let me roll it’ k pote den tou eipa tipota giati eixa phxei apo th mousikh mias allhs geitonissas olh thn prohgoumenh periodo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)