07 Οκτωβρίου 2011

Το μανικιουράκι

Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα. Η κούραση και ο χαμένος δυναμισμός της κοινωνίας. Αν είχαμε τη δύναμη να αντιδράσουμε, αν δεν είχαμε χάσει 2 χρόνια εγκλωβισμένοι στις θεωρίες συνωμοσίας των απατεώνων και στις κλάψες για τα χαμένα δανεικά, ήδη τώρα θα αρχίζαμε να βγαίνουμε από τη δύσκολη κατάσταση.

Αυτά γράφει ο Σοφός Εκδότης στη δεύτερη σελίδα του καλού εντύπου, και δυο σελίδες παρακάτω η καλή συνεργάτις του ίδιου καλού εντύπου υπόσχεται:

Mη χάσεις την επόμενη εβδομάδα το σπέσιαλ αφιέρωμά μας. Θέλεις δωρεάν γεύματα σε εστιατόρια; Τσάμπα ποτά; Εισιτήρια παραστάσεων; Ποντικάκια για το κομπιούτερ σου; Δωρεάν κούρεμα; Ασύρματα τηλέφωνα; Ένα μανικιουράκι; Ένα τεύχος γεμάτο δώρα για εσάς από εμάς. Δώρα χρήσιμα και απαραίτητα για την επιβίωσή σου στον άγριο κόσμο της κρίσης.

Από τη μία νουθεσίες προς την κοινωνία: να σκύψουμε το κεφάλι, να κάνουμε οικονομίες, να δουλέψουμε περισσότερο, να αξιοποιήσουμε τις αναξιοποίητες δυνατότητές μας, να ξεπεράσουμε την κούραση, να ξαναβρούμε τον χαμένο μας δυναμισμό, να εστιάσουμε στα σημαντικά, να αφήσουμε πίσω την ψεύτικη ευμάρεια που την πληρώναμε με δανεικά όσον καιρό "λεφτά υπήρχαν" και "το πρόβλημά μας ήταν η διανομή",

κι απ' την άλλη, ένα σπέσιαλ αφιέρωμα στο επόμενο τεύχος με δωράκια που θα μας επιτρέψουν να απολαύσουμε για λίγο ακόμα αυτήν ακριβώς την ψεύτικη ευμάρεια: διότι η φτώχεια θέλει καλοπέραση, θέλει ένα δωρεάν γεύμα και μερικά τσάμπα ποτάκια για να πάει κάτω το φαρμάκι, κι ένα δωρεάν κούρεμα όσο περιμένουμε το κούρεμα των ομολόγων.

Όμως το πλέον απαραίτητο για την επιβίωσή μας στον άγριο κόσμο της κρίσης είναι αναμφίβολα το μανικιουράκι. Θα βουλιάξουμε που θα βουλιάξουμε, τουλάχιστον να μην πάμε στον πάτο με φαγωμένα νύχια.


.

7 σχόλια:

  1. Χασοδίκη μου, γιατί διαβάζεις αυτή τη φυλλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα διαμαρτυρηθώ. Που δεν προσφέρουν και πετικιουράκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστός στη γενική ιδέα αλλά άλλο να εκμεταλλευτείς την προσφορά (π.χ. την κάρτα μείωση του ΦΠΑ) για να κερδίσεις κάτι που έτσι κι αλλιώς σου προσφέρει ο άλλος και άλλο να δηλώνεις 130 εκατομμύρια ελιές γιατί ξέρεις ότι είναι δύσκολο να τις μετρήσει αυτός που σου δίνει τις επιδοτήσεις. Το ένα είναι νόμιμο και όχι ανήθικο το άλλο παράνομο και ανήθικο. Εκμεταλλεύεσαι την εμπιστοσύνη αυτού που σου δίνει τα φράγκα και τώρα είναι λογικό τα ‘χει πάρει αφού αντιλαμβάνεται πόσα χρόνια τον δουλεύεις ψιλό γαζί. Επίσης στο κάτω-κάτω ένα μανικιουράκι (χα χα χα :)) ) δε σε σώνει ενώ μια σωστή λογική έστω κι στο editorial βελτιώνει πολλά πράγματα.

    Από την πλευρά μου δε διαβάζω και πολύ εφημερίδες αλλά σπάνια βλέπω τέτοιες απόψεις. Οι περισσότεροι χαϊδεύουν τα αυτιά του των αναγνωστών με κλασσικές ατάκες για τους κλέφτες πολιτικούς και το ανίκανο κράτος δίνοντας στον αναγνώστη τη δυνατότητα να βγάλει την ουρά του απ’ έξω. Φταίει το κράτος, τα βύσματα, τα λαμόγια, η κρίση, η κυβέρνηση, ο Πάγκαλος, ….

    Όλοι εκτός από μένα.
    Sorry ρε γαμώτο τον καθρέφτη τώρα τελευταία τον ξεχνάω συνέχεια στο ντουλάπι γιατί άμα κοιτάξω δε θα μου αρέσει αυτό που θα δω.

    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε μα άμα δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάπου πρέπει να πας να φας πριν κοιμηθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα...περίμενες κάτι καλύτερο; Όχι μόνο απ' το συγκεκριμένο έντυπο, αλλά απ' τα ΜΜΕ γενικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κλασικός λαϊφσταϊλίστικος ιδεολογικός αχταρμάς. Ο απολίτικος μύλος όλα τα αλέθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)