26 Μαΐου 2011

Το τέλος του κατήφορου είναι ο πάτος

Πώς τα φέρνει η ζωή... Από συμβολική φωνή του αγώνα κατά της χούντας, να γίνεσαι τόσα χρόνια μετά ο λαγός μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να μας πείσει ότι ο δικός της καταραμένος μονόδρομος είναι ο καλύτερος απ' όλους τους καταραμένους μονόδρομους που ανοίγονται μπροστά μας. Από τα καλέσματα προς τον λαό της Αθήνας να βγει στους δρόμους αψηφώντας τα τανκς, τους χαφιέδες, τα κρατητήρια της Μπουμπουλίνας, σε ένα μεγαλοπρεπές "σκάσε και κολύμπα" -είναι πολλά τα λεφτά κι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.

Δεν είναι πως μας έλειπαν οι αποδείξεις ότι για να είσαι Επαγγελματίας Πολιτικός στην Ελλάδα του 2011 πρέπει να έχεις πολύ γερό στομάχι και τη δύναμη να στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη χωρίς να φοβάσαι μη σου ρίξει σφαλιάρα το είδωλό σου. Απλώς, η Μαρία η Δαμανάκη μας έδωσε χτες άλλη μία.


.

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ χασοδίκη,
    νομίζω ότι υφίσταται σήμερα ένα ( λαϊκιστικό , θα έλεγα, και πολύ επικύνδυνο) διαχεόμενο κύμα αμφισβήτησης του πατριωτισμού των κυβερνώντων, κάποτε απροκάλυπτο και άλλοτε κεκρυμμένο. Με τα δεδομένα αυτά και ορμώμενος από τις φράσεις της ανάρτησής σας "μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να μας πείσει" και "είναι πολλά τα λεφτά κι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας", θα ήθελα ειλικρινά την πάντα ενδιαφέρουσα άποψή σας , πρώτον, έαν υπάρχει άλλος δρόμος από την Ευρώπη και το Ευρώ και , δεύτερο, εάν οι κυβερνώντες πασχίζουν να σώσουν όχι τη χώρα αλλά τα λεφτά των δανειστών μας , ακόμη και προς βλάβη της χώρας και των ανθρώπων της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειάζεται να αναχθούμε στην έλλειψη πατριωτισμού, υπάρχει και η έλλειψη ικανοτήτων, η ατολμία, η κοντόφθαλμη οπτική: όχι μόνο στους δικούς μας κυβερνώντες. Άσε για λίγο κατά μέρος τους Έλληνες πολιτικούς: έχεις την αίσθηση, από τις δηλώσεις των ξένων θεσμικών παραγόντων που αναμεταδίδονται από τα ΜΜΕ, ότι έχουν τη λύση στο πρόβλημα; Ότι είναι σίγουροι για τα αποτελέσματα των επιλογών τους;
    Εγώ δεν την έχω. Κι έτσι, όποιον προσπαθεί να μας πείσει ότι ο (όποιος) μονόδρμος ειναι αναμφίβολα καλύτερος από τους άλλους, τον αντιμετωπίζω με δυσπιστία. Κι έχω έναν λόγο παραπάνω για την κυρία Επίτροπο, που ξαφνικά θυμήθηκε να παρέμβει στα της εγχώριας πολιτικής σκηνής μετά από τόσον καιρό, σε αυτήν τη δεδομένη συγκυρία και με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο.

    Και επί των ερωτημάτων που θέτεις: ναι, πιστεύω ότι ο δρόμος περνάει μέσα από την Ευρώπη και το ευρώ, αλλά όχι με τη μέθοδο που ακολουθείται μέχρι τώρα. Κι όσο για τους κυβερνώντες μας, αμφιβάλλω αν έχουν καταλάβει και οι ίδιοι τι προσπαθούν να σώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)