03 Μαΐου 2011

Ο νόμος δυτικά του Πέκος



Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι κοτζάμ πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών βγαίνει δημοσίως και παραδέχεται ότι είχε δώσει εντολή στον διευθυντή της CIA να φροντίσει για τη δολοφονία ή τη σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Τη δολοφονία Ή τη σύλληψη. Κι όταν ο εχθρός τελικά εντοπίστηκε, υποθέτω ότι οι δυνάμεις της Αυτοκρατορίας τα έβαλαν κάτω, τα λογάριασαν, τα εξέτασαν κι έτσι κι αλλιώς, και μεταξύ δολοφονίας και σύλληψης κατέληξαν εικάζω ότι η δεύτερη έχει ένα κάρο επιπλοκές, δικαστήρια, εισαγγελείς, μάρτυρες, ενόρκους, ακροαματική διαδικασία, δικηγόρους, ενστάσεις, εφέσεις και κόντρα εφέσεις, too much paperwork, κι άσε πια τα μέτρα ασφαλείας που θα απαιτηθούν τόσο για την κράτηση του κατηγορουμένου όσο και για τη δίκη, πολύς μπελάς αδερφέ μου. Ενώ η λύση της δολοφονίας είναι σαφώς πιο απλή: μια σφαίρα στο κεφάλι και καθαρίσαμε.

Έχει ενδιαφέρον ότι, σε μια αποστροφή του διαγγέλματός του, ο Ομπάμα δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει τον αμερικανικό λαό ότι "Justice has been done". Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Βέβαια, στον πολιτισμένο κόσμο είθισται τη δικαιοσύνη να την αποδίδουν οι δικαστές και όχι αποσπάσματα θανάτου των ειδικών δυνάμεων, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες, και τέλος πάντων εδώ δεν μιλάμε για κανέναν μικρολωποδύτη αλλά για τον υπ' αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο, enemy of the state, wanted dead or alive, την προσωποποίηση του Κακού αυτοπροσώπως, επομένως ένα μικρό σκόντο σε πολιτισμικά ή νομικά συμφραζόμενα είναι ανεκτό, αν όχι και επιβεβλημένο.

Έχει ενδιαφέρον ότι ο, κατά τα άλλα θεματοφύλακας της Χάρτας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΓΓ του ΟΗΕ, κύριος Μπαν Κι Μουν, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανεπιφύλακτη επιδοκιμασία του για την εκτέλεση του Οξαποδώ, τα ανθρώπινα δικαιώματα του οποίου είχαν προφανώς τεθεί υπό μόνιμη αναστολή από 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και εντεύθεν, όπως προφανέστατα συνάγεται από την απροκατάληπτη ερμηνεία των διατάξεων της ανωτέρω Χάρτας, τελεολογική αναμφίβολα.

Έχει ενδιαφέρον ότι, σε ένα κατεβατό δηλώσεων διαφόρων εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας, μόνο η πρόεδρος της υποεπιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι θα ήταν "πολύ καλύτερα εάν λογοδοτούσε στη δικαιοσύνη". Σώπα καημένη, πολυτέλειες.

Έχει ενδιαφέρον ότι, εν έτει 2011, η δικαιοσύνη μπορεί να απονέμεται ακόμη με τον τρόπο του Πατ Γκάρετ.

Και για να μην παιδεύομαι να ψάχνω για επίλογο, παραθέτω τον επίλογο του διαγγέλματος του προέδρου Ομπάμα, ο οποίος προφανώς δανείστηκε για την περίσταση μια σελίδα από το διανοητικό μεγαλείο του προκατόχου του:

Let us remember that we can do these things not just because of wealth or power, but because of who we are: one nation, under God, indivisible, with liberty and justice for all.
Thank you. May God bless you. And may God bless the United States of America.

Αμήν.

(εικόνα από εδώ)



.

13 σχόλια:

  1. Κρέμασμα πρώτα. Δικαιοσύνη μετά.
    (Λούκι Λουκ, Το τρυφερό πόδι, Σαμ ο Ινδιάνος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο επίλογος είναι όλα τα λεφτά. Ο κατά Θουκυδίδη Επιτάφιος "του Περικλή" περασμένος από το μίξερ του προτεσταντικού πατριωτισμού της Άγριας Δύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aν δεν υπήρχαν και αυτές οι λύσεις αγαπητέ μου Χασοδίκα θα μπλέκαμε με διαβουλεύσεις, δημοκρατίες και τέτοια. Ασε που θα γινόνταν το έλα να δείς απο τους παπαράτσι. Εγώ βολεύομαι άνετα με το φινάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια παραλλαγή της λύσης θα μπορούσε άνετα να εφαρμοστεί και στην περίπτωση Ακη. Αλλου πού κοχόνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πάντοτε έτσι ήταν ο κόσμος. Οι αναλαμπές σωστής απονομής δικαιοσύνης και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπάρχουν απλά για να μας θυμίζουν πως είναι αναλαμπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε δίκη ο Μπιν Λάντεν; Αυτός δεν εκπαιδεύτηκε από ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ; Κι αν ήθελε να μιλήσει για τέτοια και άλλα ενοχλητικά θέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καμία φορά οι μη δημοκρατικές διαδικασίες είναι καλύτερες.

    Σκέψου λέει να θέλαμε να τιμωρήσουμε τους Έλληνες πολιτικούς για τις λαμογιές τους και την καταστροφή της χώρας μας.

    Δεν είναι καλύτερα να τους κρεμάσει από τα κλαδιά ο λαός, με συνοπτικές διαδικασίες;

    Προτιμάς να μπλέξουμε σε δίκες και επιτροπές, απ' όπου ποτέ δεν βγαίνει αποτέλεσμα και πάντα όλοι βγαίνουν λάδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε, αυτό ακριβώς.

    Begar, ναι, το προτιμώ έτσι κι αλλιώς. Επιπλέον, στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για επαναστατική δικαιοσύνη, αγανακτισμένο λαό και τα τοιαύτα. Μιλάμε για οργανωμένη επιχείρηση death squad, που είναι κάπως διαφορετικό πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μη σου πω ότι ο θεός αυτοπροσώπως έστειλε συγχαρητήριο μέηλ στον πρόεδρα Ομπάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρ' όλο που είναι Ρεπουμπλικάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταπληκτική η γραφή και το περιεχόμενο που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο , τα έχουμε ξαναπεί αυτά...Πέραν του προβληματισμού σχετικά με τη δίκαιη δίκη που επεφύλαξε η Δύση διά των Η.Π.Α. στον δήθεν Νο 1 εχθρό της ,διερωτώμαι , πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα του δήθεν πολιστισμένου κόσμου και ειδικά των Η.Π.Α. ένας θάνατος , όταν είναι νομοτελειακά δεδομένο ότι ο θάνατος αυτός δεν είναι τόσο το τέλος μιας εποχής όσο η απαρχή μιας άλλης τρισχειρότερης ...Ως γνωστόν, η βία φέρνει βία, ιδίως δε ο θάνατος ενός ηγέτη , έστω τρομακράτη , πάντως ηγέτη, τον καθιστά μάρτυρα και πολλαπλασιάζει τους υποψήφιους μάρτυρες. Πάντως , το βέβαιον είναι ότι θα ανεβούν τα ποσοστά του Ομπάμα , έστω δημοσκοπικά , έστω πρόσκαιρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να ρωτήσω κάτι...Όλους αυτούς που σήμερα τους δαιμονοποιεί η Αμερική....η ίσια δεν τους εξέθρεψε??? Α! Κατάλαβα...Η γνωστή ιστορία της στυμμένης λεμονόκουπας...Ή μήπως κάνω λάθος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχουμε οικονομική κρίση, δεν είμαστε για δικαστήρια τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)