22 Δεκεμβρίου 2010

Οικιακές ιστορίες: Ουστassimo

Ουστ από δω ρε.


Ουστ, που νομίζεις ότι θα με ψήσεις με χαριτωμένες διαφημίσεις και δραστήριους μπόμπιρες που περιφέρονται στην κουζίνα.

Ουστ, που νομίζεις ότι σ' έχω ανάγκη για να φτιάξω τσάι στο λεπτό, λες και είναι καμιά επιστήμη να βράσω νερό στο μπρίκι και να χειριστώ το σουρωτήρι.

Ουστ, που νομίζεις ότι για χάρη του τάχαμου διαστημικού σου ντιζάιν και του εκθαμβωτικού σου χρώματος θα κρύψω στο ντουλάπι τα ωραία μου αλουμινένια μπρικάκια του εσπρέσο.

Ουστ και ξανά ουστ, που θα απαρνηθώ για χάρη σου τα υπέροχα τσάγια που έφερα από την Ινδία και το Νεπάλ, τα χαρμάνια τα αλεσμένα παρουσία του πελάτου που βρήκα στην Τσιάπας ή στη Ρώμη, τις σοκολάτες από την Οαχάκα, για να φτιάχνω το ρόφημά μου από, μπλιαχ, κάψουλες.

Ο καφές είναι ιεροτελεστία ρε, δεν είναι υπόθετο. Γι' αυτό, μάζευε τις σιχαμένες σου τις κάψουλες και το ωραίο σου ντιζάιν και βάλ' τα εκεί που ξέρεις. Και ουστ.



[ήταν το μικρό παραλήρημα της Τετάρτης. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας]


.

10 σχόλια:

  1. Χα χα χα σωστός!!!

    Παράλληλη πληροφόρηση: Το Fiat Multipla είναι εμπνευσμένο(?!) από τη macchinetta! O σχεδιαστής του παρατηρώντας τη το πρωί όσο έφτιαχνε το εσπρεσάκι του μολύβωσε τις πρώτες γραμμές. Με μια κάψουλα καφέ τι έμπνευση μπορεί να σου έρθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ, ποιους μπόμπιρες στην κουζίνα μoυ λες? Εδώ έχουν επιστρατεύσει κοτζάμ George Clooney για να διαφημίζει μηχανή του εσπρέσσο! Αλλά εγώ εκεί βράχος, ενάντια στον καταναλωτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καφές είναι ιεροτελεστία...Όπως ακριβώς το γράφεις...ΟΚ...στην τελική...δεν μας συγκινεί το ...ουστassimo και δεν το αγοράζουμε...προιόντα θα βγάζουν οι εταιρείες...αυτή είναι η δουλειά τους...και αυτά θα διαφημίζονται...τώρα..αν εγώ δεν τα παίρνω γιατί δεν μου χρειάζονται είναι άλλο ζήτημα...(δικό μου παραλήρημα Τετάρτης...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαζί σου.
    Αμάν πια με τα γκάτζετς και τις συσκευές που σε εξαναγκάζουν σε συνεχή χρήση "ειδικού προϊόντος"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή ο καφές είναι όντως ιερό πράμα και πρέπει να διαλέγεις τι πίνεις και ει δυνατόν να τον αλέθεις και μόνος σου δεν αγοράζουμε τέτοιες αηδίες. Αλλά βρε Χασοδίκη δεν βλάπτει και μια εσπρεσιέρα με 19 bar πίεση ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελληνικό φτιάχνει; Με πλούσιο καϊμάκι και δυο τρεις φουσκάλες;
    Τι, όχι; Να βράσω το ντιζάιν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απορω με τοσα ματζουνια που κουβαλας στα αεροδρομια πως περνας τους ελεγχους των τσακαλιων?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ZissisPap

    Χμ, τώρα αυτό για καλό το είπες; (δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το αμάξι)

    @Ιμόρ

    Αρκεί να μην παίρνει κάψουλες :)

    @irie ant

    Κι εγώ απορώ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. my thoughts exactly! τον καφε πρεπει να τον αγοραζεις σε κοκκους (εννοειται οτι διαλεγεις χαρμανι) και να αλεθεται ακριβως πριν κανεις τον καφε σου. Τι σκατα χαρμανια βαζουν στις καψουλες τους ουτε μ'ενδιαφερει ουτε προτιθεμαι να εξαρτωμαι απο δαυτες για ενα φλιτζανι καφε/τσάι/σοκολατα. Ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)