30 Δεκεμβρίου 2010

Arbeit macht frei


...ή αλλιώς, όταν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.

Κι άλλες χίλιες εδώ.

Βέβαια το συγκεκριμένο υπουργείο έχει δημιουργήσει μια κάποια σχετική παράδοση.


.

6 σχόλια:

  1. Το έχω πει και αλλού, είναι φτηνή κριτική προς το Υπουργείο η ανασφάλιστη εργασία ενός υπαλλήλου από έναν ιδιώτη που ανέλαβε εκεί μία σύμβαση (αγγίζει τα όρια του λαϊκισμού). Η σωστή κριτική θα ήταν απέναντι στο λαϊκισμό του Υπουργείου που καθυστέρησε 9 μέρες για την ανακοίνωση και τη συνόδευσε από ανακοινωθέν αυστηρών μέτρων για τον ιδιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείμε, αν μέσα στο Υπουργείο Εργασίας εργάζονται άνθρωποι ανασφάλιστοι, φαντάσου τί γίνεται αλλού. Δε νομίζω ότι είναι απλώς φτηνή κριτική. Οι κύριοι κάτοχοι των μεγάλων πολυθρόνων της εξουσίας μας έφεραν εδώ Δείμο, ας μην ξεχνιόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Του παιδιού μου το παιδί, ειναι δυο φορές παιδί μου.
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση, του υπαλληλου μου ο υπάλληλος ειναι δυο φορές πιο ανασφαλιστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε εγώ βλέπω γιατί αγγίζει τα όρια του λαϊκισμού. Ο -έστω έμμεσος- εργοδότης του άμοιρου Αιγύπτιου ήταν το Υπουργείο. Αν το Υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί να ελέγξει ούτε τους εργολάβους με τους οποίους συνεργάζεται (πόσοι είναι πια;), είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι μπορεί να ελέγξει την υπόλοιπη αγορά εργασίας; Αφήνω το "καλό" παράδειγμα που δίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φτηνό ήταν το μεροκάματο του νεκρού ανασφάλιστου υπαλλήλου καθαριότητας. Ακριβή, πάλι, ήταν η ζωή του που την έχασε.

    Η κριτική προς το Υπουργείο που δήθεν προστατεύει την εργασία και τον εργαζόμενο, για το οποίο εργαζόταν ο ανασφάλιστος νεκρός υπάλληλος δεν είναι λαϊκισμός. Είναι ο ελάχιστος επικήδειος για τον Ανασφάλιστο Ξένο Χαμηλόμισθο Νεκρό του Υπουργείου Εργασίας και μιας Εταιρείας Καθαριότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτο ηταν το κλού. Μετα το πληθος των μεταναστων που χρησιμοποιηθηκαν (και πολλοι εξ αυτων θυσιαστηκαν, κυριολεκτικα) στα δημοσια εργα, ολυμπιακα και άλλα, απο τις κατασκευαστικες εταιρειες, με τους γνωστους/αγνωστους δουλέμπορους ως μεσαζοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)