10 Νοεμβρίου 2010

Να καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους

Τώρα που ο κυρίαρχος λαός έστειλε το μήνυμα... δηλαδή... λέμε τώρα, γιατί αν διαβάσεις τις ανακοινώσεις των κομμάτων μάλλον θα δυσκολευτείς να καταλάβεις ποιο ήταν το μήνυμα και ποιος το έλαβε... αλλά εν πάση περιπτώσει... τώρα που τέλος πάντων το όποιο μήνυμα εστάλη, μήπως είναι ώρα να ασχοληθούμε λιγουλάκι και με το ποιοι θα εκλεγούν;

Και πιο συγκεκριμένα: στον Δήμο της Αθήνας, που εμένα προσωπικά με καίει γιατί εδώ ζω κι εδώ δουλεύω, οι επιλογές είναι δύο: ο Νικήτας ο Δενδροφάγος και ο Καμίνης.

Μα ποιος Νικήτας και ποιος Καμίνης, εδώ έχουμε το μνημόνιο, την κυβέρνηση, τα νέα μέτρα, αντίσταση, εκβιαστικά διλήμματα, η τρόικα, χρεωκοπία, περικοπή των πόρων της αυτοδιοίκησης, τι σημασία έχει ποιος θα είναι δήμαρχος σε έναν Δήμο που αύριο-μεθαύριο θα βαρέσει κανόνι (είτε πριν, είτε μαζί με τη χώρα);

Λοιπόν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχει και παραέχει σημασία. Ακόμα κι αν ο Δήμος χρεωκοπήσει αύριο το πρωί, που λέει ο λόγος, προτιμώ χίλιες φορές να χρεωκοπήσει με οποιονδήποτε άλλον Δήμαρχο -αλλά όχι με τον Κακλαμάνη. Δεν τον θέλω ρε παιδί μου, είμαι εμπαθής, μεροληπτώ, πώς το λένε; Θέλω να φάει ένα μαύρο κατάμαυρο που να είναι όλο δικό του (τα έγραφα και κάτι μήνες πριν).

Δέχομαι ότι τυχόν εκλογή του Καμίνη θα αξιοποιηθεί επικοινωνιακά από το ΠΑΣΟΚ.

Δέχομαι ότι δεν μπορούμε καθόλου να είμαστε σίγουροι για το αν ο Καμίνης, σε περίπτωση που εκλεγεί, θα αποδειχτεί καλός Δήμαρχος, έστω καλύτερος του Κακλαμάνη, ή αν θα προκύψει μία από τα ίδια (χειρότερος, πάντως, δύσκολα).

Ας δεχτούμε όμως και ότι ο Κακλαμάνης αποκλείεται να αποδειχτεί καλύτερος από τον Κακλαμάνη. Και ας αναλογιστούμε, όχι απαραίτητα τι θέλουμε, αλλά τι προτιμάμε από τις επιλογές που είναι διαθέσιμες: άλλη μια τετραετία από χέρι χαμένη για την Αθήνα, ή μια έστω απειροελάχιστη ελπίδα ότι μπορεί, ίσως, ενδεχομένως βρε αδερφέ, τα πράγματα να βελτιωθούν τοσοδά;

Στο τέλος-τέλος, ένας από τους δύο θα εκλεγεί την Κυριακή, είτε μας αρέσει είτε όχι. Και για μένα το δίλημμα δεν υφίσταται καν: πρέπει να στείλουμε την ακροδεξιά παραφυάδα, την άτσαλα καμουφλαρισμένη με προβειά αθώου κεντροδεξιού, σπίτι της μια ώρα αρχύτερα.


.

10 σχόλια:

  1. Καμία ένσταση :)
    Δύσκολα μπορεί να υπάρξει χειρότερος δήμαρχος από τον εκνευριστικά αλαζόνα και τελικά.. ανίκανο Κακλαμάνη. Και όπως είχα διαβάσει σ'αυτό το άρθρο
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=253187&dt=01/02/2009
    "Δεν ξέρουμε αν ο Νικήτας Κακλαμάνης αγαπά τα λουλούδια σε βάζο. Αν όμως έχει κάπου στο γραφείο του μια ανθηρή γωνιά, σίγουρα τα ροδοπέταλα είναι πλαστικά."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και δεν είναι η ΑΘήνα η πόλη μου, παρ' όλα αυτά όλο και κάτι μαθαίνουμε.

    Συμφωνώ λοιπόν μαζί σου.

    υ.γ. (άσχετο)
    και το βιβλίο του Μπορίς Βιαν (του τίτλου σου) από τα καλύτερά του.
    Τον διάβαζα πάρα πολύ....

    Καλό βράδυ
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους?? Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Χασοδίκη, συμπάσχω μαζί σου! Οφείλω όμως να παρατηρήσω ότι δεν είναι η εμπάθεια που δεν σου επιτρέπει να συνταχθείς με τον Κακλαμάνη, αλλά το γεγονός ότι τα ημισφαίρια του εγκεφάλου σου έχουν μεταξύ τους επικοινωνία!

    Παρεμπιπτόντως, μόλις χθες, "δημοσιοποίησα" και εγώ το δράμα μου ! Αποφάσισα όμως να βγω από το αδιέξοδο (που δεν θυμάμαι πως μπήκα), αλά Prime Minister style, δλδ εντελώς εκβιαστικά και δημοκρατικά, με τη βοήθεια του κοινού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και δεν είμαι Αθηναίος, νομίζω ότι ο Κακλαμάνης με τον Καμίνη απέχουν έτη φωτός. Ο πρώτος απ’ όπου περνάει μαζεύονται αράχνες από την απραξία, ενώ ο δεύτερος είναι δραστήριος και θέτει στόχους που τους πραγματοποιεί. Τουλάχιστον αυτό απέδειξε στο Συνήγορο του Πολίτη. Και το λέω μετά λόγου γνώσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ααααχ, ο κακλαμάνης έπρεπε να έχει πάει σπίτι του εδώ και καιρό αλλά πού...
    Να γιατί όταν όλα αποτυγχάνουν κάνει καλό και ο εξοστρακισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πραγματικά εσείς οι αθηναίοι, εαν δεν υπήρχε ο Κακλαμάνης , θα είχατε μέγιστο δίλημμα.
    Αφού όμως υπάρχει ,και τίποτα χειρότερο δεν θα βρεθει προς αντικατάστασή του άχρηστου( από όπου κιαν πέρασε) τωρινού,και βέβαια γιούργια να διώξετε τους κακομούτσουνους.
    δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. άραψ
    σε βρίσκω πολύ των ήπιων μορφών ενέργειας.
    τι εξοστρακισμό, ετούτον έπρεπε να τον πάρουν με τις πέτρες.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εγώ ζω στην Αθήνα...Και εγώ συμφωνώ οτι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα...Φοβάμαι,όμως,αρκετά, οτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γεια στο στόμα σου φιλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)