07 Ιουλίου 2010

Λεύκωμα

Πρώτα έβαζε τα ραβασάκια της στις εσωτερικές σελίδες, στη στήλη των πολιτικών παρασκηνίων, μέσα σε πλαίσιο -κάτι κρυπτικά υπονοούμενα που μπορούσε (;) να τα καταλάβει μόνο ο άμεσος αποδέκτης. Μετά άρχισε να δημοσιεύει κάθε Κυριακή στο περιοδικό "Ε" φωτογραφίες του Μάκη/Ζούγκλα χωρίς λεζάντα -τραβάει κάτι μήνες αυτό το βιολί.

Τώρα άρχισε να τοποθετεί τα ραβασάκια στο πρωτοσέλιδο (κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει και κοίτα μέσα στον κόκκινο κύκλο). Ε, νισάφι πια. Ας ενημερώσει κάποιος την κυρία Μ.Τ. ότι για την προσωπική της αλληλογραφία υπάρχουν τα ΕΛΤΑ (+ e-mail, τηλέφωνα, ταχυδρομικά περιστέρια κλπ), κι ότι οι αναγνώστες της εφημερίδας δεκάρα δεν δίνουν για τους προσωπικούς της πονόδοντους με τον Χρυσοχοΐδη, τον Ζούγκλα ή τον οποιονδήποτε.

Ίσως τελικά να είχε δίκιο ο Πιτσιρίκος: μήπως πρέπει να αφήσουμε την Ελευθεροτυπία να πεθάνει αξιοπρεπώς;


.

13 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι τη μόδα την είχε ξεκινήσει ο Τσαγκαρουσιάνος όταν έγραφε (τυχαίο; δε νομίζω) στην Ελευθ. γύρω στο '91-'92, με κάτι σχολιάκια με παραλήπτη "Ξέρει ποιος".

    Αλλά τώρα θυμήθηκα τότε που κοίταζα κάτι εφημερίδες του 1880 ή 1890: στις "Μικρές Αγγελίες" βλέπεις απειλές του τύπου "Ο λιμοκοντόρος νεανίας που τριγυρίζει έξω από το σπίτι της δίδος Ε.Α. καλό θα ήταν να έχει το νου του διότι μπορεί να σπάσει κάνα χέρι, πόδι ή κεφάλι". Πολύ πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό για τον Τσαγκαρουσιάνο δεν το θυμόμουν -όσο για το άλλο, ήμουν πολύ μικρός τότε και δεν διάβαζα εφημερίδες :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά την απόκρυψη της γιάφκας, εγώ πάντως την έχω αφήσει στη ησυχία της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη για το άσχετο, αλλά ψάχνοντας το ραβασάκι στην ηλεκτρονική έκδοση (το βρήκα) έπεσα σ' αυτό, και μου έχει πέσει η μασέλα:

    Οι διάλογοι που ακολουθούν έγιναν χθες στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κατά τη διάρκεια σχολιασμού εγγράφων από τον Αλέξη Κούγια (συνήγορο Κορκονέα).
    Ανάμεσα στα έγγραφα, τα οποία έκρινε ο κ. Κούγιας ότι έπρεπε να σχολιάσει, είναι και η τελευταία σχολική έκθεση του 15χρονου θύματος. Αλ. Κούγιας: «Κοιτάξτε ορθογραφία, κοιτάξτε πόσα λάθη έχει. Στερείται παντελώς λεξιλογίου». Ζωή Κωνσταντοπούλου (συνήγορος της οικογένειας του θύματος): «Γι' αυτό τον σκότωσε ο πελάτης σας;». Κούγιας: «Φανταστείτε τι θα έκανε στα 8, στα 9, στα 10, στα 11 του χρόνια, αν γράφει έτσι στα 15 του». Κωνσταντοπούλου: «Επρεπε δηλαδή να τον γαζώσει ο Κορκονέας όταν ήταν 11 χρόνων;». Κούγιας: «Φαίνεται πόσο απαίδευτο ήταν. Ηθελε να πάει και στη Νομική!». Νίκος Κωνσταντόπουλος: «Ας το άφηνε να ζήσει, και ας τον άφηνε στην ίδια τάξη». Χρειάζονται σχόλια;

    Κ.ΚΑΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί μου τα κάνεις αυτά και μου ανεβάζεις την πίεση μεσημεριάτικα;

    Ας μην σχολιάσω τίποτα (&^%$#$%^&*)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελευθεροτυπία να πεθάνει με την ησυχία της.
    Και κάποιος να βουλώσει το στόμα του Κούγια ίσως;
    [ο οποίος βεβαίως τα μιλάει εξόχως τα ελληνικά. Η λέξη μοντελοπνίχτης είναι ένα δέιγμα λόγιας ελληνικής των '00s].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως η κα Μ.Τ. θέλει (ανεπιτυχώς βέβαια) να μιμηθεί τον καιρό???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. έχουν καταντήσει όλα τα έντυπα απόπατος πλέον... έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι εμμονές της αναρχο εκδοτριας που νομίζει οτι ακόμα ζει στη δεκαετία του 80 στη Φολέγανδρο, έχουν οδηγήσει την εφημερίδα σε τρομέρό αδιέξοδο. Κρίμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπααα...
    Είναι επτάψυχη...
    Σαν τις γάτες ένα πράμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου το ίδιο και χειρότερο στυλάκι με τον Κούγια έχει. Μέσα στην ειρωνία προς όλους και γεμάτη οίηση. Έχω δικάσει μαζί της και μιλώ μετά λόγου γνώσεως. Λυπάμαι ειλικρινά τους ενόρκους που υφίστανται αυτό το μαρτύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οκ. Η Ελευθεροτυπία έχει κάποια προβλήματα με ένα μικρό εμβαδό στο εξώφυλλό της. Οι υπόλοιπες εφημερίδες και φυλλάδες; Μήπως αγοράζουμε τις εφημερίδες για τις ξεκοκαλήσουμε και να μας γλύψουν τα αυτιά; Σίγουρα θα υπάρχουν στήλες που προτιμάμε κι εκτιμούμε, άλλες αδιάφορες κι άλλες αντιπαθητικές.

    Κι αν κλείσει η Ελευθεροτυπία, που βεβαίως υπάρχουν διαφωνίες σε διάφορα θέματα κατά καιρούς, τότε τι θα μείνει; Η Καθημερινή ή το Βήμα; Το Καρφί ή η Espresso; Ο Πρωταθλητής ή η Αθλητική Ηχώ; Τα blogs; Δεν θα απαντήσω σε αυτή την τελευταία απορία επί τους παρόντος.

    Ίσως να είμαι αυστηρός αλλά έτσι συμβαίνει σε διάλογο χωρίς χρήση emoticons.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να σου πω Χασοδίκη, μιας και διαβάζω εφημερίδες για πολλές δεκαετίες.
    Ο δρόμος της φθοράς είναι συνολικός και δεν αφορά μόνο την Ελευθεροτυπία.

    Έχουν και οι δημοσιογράφοι πληγεί απ' όλα όσα έχουν φθαρεί και στην κοινωνία.
    Ελάχιστες εξαιρέσεις υπάρχουν, είτε σε έντυπα εμονωμένα είτε σε "συγγραφείς" κειμένων.

    Από τη στιγμή που αποδέχονται τον όρο "εξουσία" στον ίδιο βούρκο κυκλοφορούν.

    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)