01 Οκτωβρίου 2009

Εκλογές 2009, tag: Δεν αντέχονται

# Οι μισές προεκλογικές γιγαντοαφίσες με το βλέμμα του Καραμανλή καρφωμένο στις δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις.

# Οι άλλες μισές, με το πατρικό ύφος του Καρατζαφέρη. Γιατί τώρα ξέρεις.

# Τα δελτία ειδήσεων της κρατικής με το ατέρμονο πινγκ-πονγκ Κουμουτσάκου-Παπακωνσταντίνου-Κουμουτσάκου-Παπακωνσταντίνου-Κουμουτσάκου-Παπακωνσταντίνου, μέχρι να πεις "ήμαρτον" (διότι ο χρόνος πρέπει να μοιραστεί ακριβώς στη μέση, μέχρι τα κουμουτσάκ... συγγνώμη, τα κουκουτσάκια ήθελα να πω. Και ως γνωστόν, δεν αντέχεται το 50-50).

# Η κλασική πόζα των υποψηφίων στα προεκλογικά φυλλάδια "αγκώνας-στο-μπράτσο-του-καθίσματος-πηγούνι-ακουμπισμένο-στην-ανάστροφη-της-γροθιάς" (κατακαημένε Ροντέν, τι σού 'μελλε να πάθεις).

# Τα τηλέφωνα που χτυπάνε ό,τι ώρα τους καβλώσει με το ηχογραφημένο μήνυμα "ΓΕΙΑ ΣΑΣ! Κάνουμε μία έρευνα..." παρακάτω δεν έχω ακούσει, το κλείνω κατευθείαν. Και δεν έχεις και ποιον να βρίσεις!



# Οι λύσεις που προτείνει ο Καρατζαφέρης για την οικονομία: να καταργηθεί το πόθεν έσχες για να βγει το μαύρο χρήμα απ' τα σεντούκια και να ξεπαγώσει η αγορά -φίλοι οικονομολόγοι, σκίστε τα πτυχία σας τώρα.

# Ο Χατζηνικολάου να μαλώνει τους (δεξιούς) καλεσμένους του με ύφος σκαιό και το δάχτυλο προτεταμένο (νοερά, έτσι;) κι αυτοί να τον κοιτάνε με ύφος "κι εσύ τέκνον Βρούτε;".

# Το ενδυματολογικό styling του Τσίπρα (από πάνω σακάκι, από κάτω μπλουτζίν): σύντροφε, ή φόρα το επάρατο καπιταλιστικό κουστούμι-γραβάτα (θεός φυλάξοι!), ή το τζιν με μπουφανάκι. Ή παπάς παπάς, ή ζευγάς ζευγάς.

# Ο Άδωνις Γεωργιάδης. Διαχρονικά.

# Η Βόζεμπεργκ.

# Το στυλό μπικ-από-το-περίπτερο που κρατάει ο Γιωργάκης στο τελευταίο του σποτάκι. Είμαστε κοντά στον Λαό, αφήνουμε στην άκρη τα Mont Blanc.

# Τα διαφημιστικά αναπτηράκια και λοιπά μπιχλιμπίδια της Ντόρας. Θέλω να τα κάνω share τώρα! Ξεκάθαρα. Ιφ γιου νόου γουάτ άι μίν.

# Οι παροιμίες της σ. Αλέκας.

# Η κλασική αποστροφή "δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα" που ξαφνικά απέκτησε νέο περιεχόμενο.

# Η λέξη "νοικοκύρεμα" στα προεκλογικά προγράμματα. Θα σκουπίσουμε, θα σφουγγαρίσουμε και θα κατεβάσουμε και τα σκουπίδια. Προτιμήστε μας.

# Τα γκρο-πλαν στο πρόσωπο της Νατάσσας από τις συγκεντρώσεις του Καταλληλότερου (μπαλονάκι: "άχου το χρυσό μου! Κουράγιο, τέσσερις μερούλες μείνανε!", εναλλακτικό μπαλονάκι: "κααααλά, κάνε τώρα το κομμάτι σου κι από Δευτέρα θα τα πούμε στο σπίτι").

# Τα μισόλογα των εφημερίδων για τις δημοσκοπήσεις: "Δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε νούμερα, ΑΛΛΑ, η εικόνα δεν έχει αλλάξει από την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε/από την περασμένη εβδομάδα/μετά το ντιμπέιτ" κλπ., τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

# Συμπληρώστε κατά βούληση.

Το ιστολόγιο αύριο αναχωρεί για τη Μεσσηνία, για να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού αντιπροσώπου (σχόλιο αναγνώστη: "κουφάλα, κονόμησες πάλι"). Θα επανέλθει μετά τας εκλογάς. Καλή κάλπη, και μην ξεχνάτε τη διαχρονικής αξίας ρήση του Χάρρυ Κλυν για τις εκλογές:

"...και μετά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα στηθούμε μπροστά στον καθρέφτη.

Πάρτα μαλάκα, θα λέμε.

Την έκανες πάλι τη μαλακία σου".


Η αφίσα του ΛάΟΣ ήρθε via tsimitakis.


.

9 σχόλια:

  1. Οι μουσικές επιλογές στα εκλογικά κέντρα των κομμάτων και, κυρίως, πριν την έναρξη των κεντρικών προεκλογικών συγκεντρώσεων στο Πεδίο του Άρεως: μια λεπτή κόκκινη (;) γραμμή χωρίζει τον Ξυλούρη από τον Χατζηγιάννη. Ούτε στα soundtracks δεν την έχουν πετύχει την ανανέωση!
    ΥΓ: Καλό μας ταξίδι και καλή κάλπη!Εγώ πάω Γιάννενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χασοδίκη, δεν έχω παρακολουθήσει προεκλογικά ούτε ένα δευτερόλεπτο. Σ'ευχαριστώ για τη γρήγορη και to the point ενημέρωση, θα σε ξαναπροτιμήσω!

    Εχω λυθεί στο γέλιο, πάντως!

    [καλά να περάσεις στην εξωτική Μεσσηνία!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αξεπέραστο ιφ γιου νόου γουατ άι μιν της Ντόρας δημιούργησε ήδη viral μόδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό ταξίδι
    καλό βόλι

    Και του χρόνου ή μήπως θα είναι πιο νωρίς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή αυτά τα μπιχλιμπίδια της Ντόρας, τα μάουσπαντ και τα συναφή είναι αληθινά;;; Σίγουρα δεν μπήκαν χάκερς στο σάιτ της;!
    Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν αντέχεται: ο Καραμανλής, γκέτινγκ μπέτερ αντ μπέτερ! Τον είδες σήμερα στη "συνέντευξη" (ο αλλάχ να την κάνει); Νομίζω ότι επιτέλους βρήκε την κλίση του: θα γίνει τηλεοπτικός σόουμαν! Αν ήταν και λίγο λιγότερο υπέρβαρος ακροβατικά θα έκανε γύρω από το σκαμπουδάκι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. # τα 10λεπτα της χρυσής αυγής κάθε βράδι στα κανάλια να μη τα βάλουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απολαυστικός! Ιδίως το "Δεν μας χέζεις, ρε Νταλάρα"!
    Ποια έρευνα, Χασοδίκη μου; Εμάς μας έχουν μουρλάνει στα τηλεφωνήματα από πολιτικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, μία μέρα πριν βάλουν την κατσαρόλα με τη βόμβα στην Κατσέλη, μας είχαν τηλεφωνήσει από το δικό της γραφείο μεσημεριάτικα. Όταν μάθαμε για τη βόμβα, η κόρη μου σχολίασε: "Ε, κάποιον θα ξύπνησαν, φαίνεται"!
    Καλό ταξίδι και καλή ψήφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε, τα κεφάλια μέσα τώρα!

    π2, καλό το βίντεο.

    Κιουπέπι, μεγάλο τσίρκο αυτές οι "συνεντεύξεις με τους πολίτες" ομολογουμένως. Έχω κατά νου να γράψω κάτι σχετικά.

    Κούνελε, ασφαλώς να τα βάλουμε -παράλειψη.

    mahler76, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)