12 Μαΐου 2009

Χέρι-χέρι


"Οσα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου στις οδούς Σωκράτους και Μενάνδρου απέδειξαν (για πολλοστή φορά...) ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πάρα ένας παρακρατικός μηχανισμός, οργανικά συνδεδεμένος με την Αστυνομία", λένε το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα σε ανακοίνωσή τους με αφορμή τα επεισόδια του Σαββάτου. 



Ίσως είναι πολύ χοντρό να μιλάμε για "απόδειξη", όμως σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση και οι εικόνες που κατέγραψαν ο φωτογραφικός και ο τηλεοπτικός φακός είναι πολύ εύγλωττες για να παριστάνει κανείς ότι δεν τρέχει τίποτα. Ο καθένας μπορεί να διακρίνει τα παλουκάρια με τα κράνη, τις κουκούλες και τους κέλτικους σταυρούς να ξεδίνουν με ασκήσεις σκοποβολής κατά των μεταναστών στο κτίριο του παλιού εφετείου, όπως επίσης μπορεί να διαπιστώσει την ολύμπια, θα έλεγα, αταραξία με την οποία τους αντιμετωπίζουν οι λίγοι παρόντες ΜΑΤατζήδες. Τους έχουν γυρισμένη την πλάτη (!), σαν να μη βρίσκονται εκεί ένα πράγμα, όταν βέβαια δεν πιάνουν κουβεντούλα μαζί τους ανταλλάσσοντας τερπνές και ωφέλιμες απόψεις για το μέλλον του ελληνισμού ή, ποιος ξέρει, για την αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον πάγκο του Ολυμπιακού ίσως.

Ας δεχτούμε λοιπόν ότι τα δύο Δίκτυα υπερβάλλουν στην ανακοίνωσή τους, όπως άλλωστε συνηθίζουν όλοι αυτοί οι αριστεριστές θολοκουλτουριαραίοι. Και πάλι παραμένουν ορισμένες ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν, όπως ας πούμε γιατί οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες έξω από το παλιό Εφετείο και έβλεπαν τους συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες να πετάνε πέτρες, μάρμαρα και ξέρωγωτί, δεν έκαναν καμία κίνηση για να τους εμποδίσουν, να τους απωθήσουν ή να συλλάβουν και μερικούς. Μήπως οι συγκεκριμένες πράξεις δεν είναι αξιόποινες; (με την ευκαιρία: εκείνο το νομοσχέδιο για τις κουκούλες ψηφίστηκε τελικά ή όχι; γιατί οι περισσότεροι από τους εν λόγω, τα προσωπάκια τους τα είχαν καλυμμένα...) 

Το δελτίο τύπου πάλι που εξέδωσε η ΓΑΔΑ σχετικά με τα γεγονότα αποτελεί μια αξιοσημείωτη άσκηση για την ορθή χρήση της μεσοπαθητικής φωνής των ρημάτων, που όμως καθόλου δεν μας βοηθάει να καταλάβουμε, φερ' ειπείν, πώς ακριβώς τραυματίστηκαν οι πέντε αλλοδαποί που αναφέρεται ότι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία: από μόνοι τους; Και να μη ρωτήσω για τους δέκα αστυνομικούς που επίσης φέρονται ως τραυματίες.

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να υποβληθούν στους αρμοδίους υπουργούς και να απαντηθούν στη Βουλή... αλλά ξέχασα, η Βουλή κατέβασε ρολά. Να ελπίζουμε ότι θα φιλοτιμηθούν οι υπουργοί και θα απαντήσουν οικειοθελώς, μάλλον ουτοπικό ακούγεται: έχουν αποδείξει ότι πάσχουν από στρουθοκαμηλισμό βαριάς μορφής. Οπότε θα μείνουμε με τα ερωτήματα, και με τα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε από μόνοι μας.

"Κράτα μου τη σημαία να σου κρατήσω την ασπίδα να ξαποστάσεις": αυτόν τον σκαμπρόζικο διάλογο μεταξύ ΜΑΤατζή και χρυσαυγίτη μεταφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης και, ειλικρινά, δεν έχω κανέναν λόγο να μην τον πιστέψω. Είναι πασιφανές ότι ένα κομμάτι της αστυνομίας ερωτοτροπεί ασύστολα με τον χώρο της ακροδεξιάς, και είναι άλλο τόσο πασιφανές ότι η πολιτική ηγεσία κάνει πως δεν βλέπει αυτές τις ερωτοτροπίες. Μέχρι να αποθρασυνθούν εντελώς αυτά τα υποκείμενα και να έχουμε νεκρούς. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά και για ευαισθησίες και για απαντήσεις.


.

4 σχόλια:

  1. Δεν βλέπω διαφορά στην στάση της Αστυνομίας, είτε ακροαριστεροί τα σπάνε είτε ακροδεξιοί (άλλωστε οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος είναι...) σχεδόν ανύπαρκτοι είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το νομοσχέδιο για τις κουκούλες είχε μόλις φύγει από την Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής την Παρασκευή, πριν κλείσει η Βουλή. Θα ήταν στην ημερήσια διάταξη - όχι των δελτίων ειδήσεων, της Βουλής! - αυτές τις μέρες. Αν και δεν άκουσα κανένα σχετικό σχόλιο από τα λαλίστατα συνήθως χειλάκια τους, φαντάζομαι τη στενοχώρια των αρμόδιων υπουργών που δεν πρόλαβε να ψηφιστεί ο νόμος, ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια, να τιμωρηθούν οι ένοχοι,και γενικώς να παταχθεί το έγκλημα και να επιβληθεί η τάξη (sic) !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @glam

    Με τους ακροαριστερούς πάντως δεν φαίνεται να έχουν και τόσο εγκάρδιες σχέσεις (γελάκια, κουβεντούλες κλπ), αν αυτό λέει κάτι...

    @Athena

    Lol!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)