23 Φεβρουαρίου 2009

Τελευταία έξοδος: Τζούλια Αλεξανδράτου



Τρεισίμιση ώρες εντατικού brainstorming χρειάστηκε η κυβερνητική επιτροπή για να καταλήξει σε αυτά τα μέτρα. Άφεριμ. Παρακαλώ πολύ, να σημειωθούν τα ονόματα των υπουργών που συμμετείχαν για να καταγραφούν με χρυσά γράμματα στην ιστορία της χώρας.

Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα είναι γενικόλογες αοριστίες που θα μπορούσε να τις έχει γράψει οποιοσδήποτε δευτεροκλασάτος πολιτευτής επιπέδου βουλευτή Καλοχαιρέτα, ή ακόμα και κάποιο από αυτά τα αυτόματα προγραμματάκια παραγωγής ξύλινου πολιτικού λόγου που κυκλοφορούν στο ίντερνετ: όπου ακούς τρόπους πρόσληψης, κύκλους εκπαίδευσης, θεσμικά πλαίσια, νομοθετικές ρυθμίσεις, στελέχωση σωμάτων, αυστηροποιήσεις και επισπεύσεις, κράτα και μικρό καλάθι, γιατί αυτά τα πράγματα συνηθίζεται να λέγονται σε παρόμοιες περιπτώσεις ώστε να πειστεί η κοινή γνώμη ότι α) υπάρχει κυβέρνηση και β) (συ)σκέφτεται κιόλας. Κάθε θαύμα μέρες τρεις -την τέταρτη θα έχουν ξεχαστεί.

Ας αφήσουμε κατά μέρος και την απίστευτη μπαλαφάρα με την κατάργηση της ανωνυμίας για τους κατόχους καρτοκινητών, λες και μια χούφτα κακοποιών που είναι ικανοί να οργανώσουν για δεύτερη φορά ολόκληρη υπερπαραγωγή με ελικόπτερα και χειροβομβίδες θα κολλήσουν στο αν το κινητό είναι με σύνδεση ή με κάρτα.

Η απορία μου είναι άλλη: χρειάζεται να οργανώσουμε διεθνή διαγωνισμό για να βρούμε και να προσλάβουμε τον ειδικό σύμβουλο ασφαλείας που θα μας υποδείξει πώς θα εμποδίσουμε τα ελικόπτερα να μπαινοβγαίνουν στο προαύλιο του Κορυδαλλού κάθε τρεις και λίγο;

Δηλαδή τόσο εξωφρενικά δύσκολο είναι να εμποδιστεί μια απόδραση με ελικόπτερο, που έχουμε ανάγκη από εμπειρογνώμονες, τεχνικούς συμβούλους, διδάκτορες σωφρονιστικής με ντοκτορά από πανεπιστήμια του εξωτερικού για να μας εξηγήσουν τι και πώς;

Αν είναι έτσι, μια και θα το κάνουμε που θα το κάνουμε το έξοδο, δεν τους λέμε να μας κάνουν και μια μελέτη για την αποφυγή αποδράσεων με υποβρύχια; Να βρίσκεται, βρε αδερφέ -δεν ξέρεις τι γίνεται.

Ρε παιδιά, μήπως να σοβαρευτούμε λιγουλάκι; Λίγο, τοσοδά. Αν μπορούμε, δηλαδή, γιατί νομίζω ότι πλέον και η λέξη γελοιότητα έχει χάσει το νόημά της -και πιθανόν να χρειαστεί διεθνής διαγωνισμός για την πρόσληψη ειδικού συμβούλου που θα μας το ξαναβρεί.


.

17 σχόλια:

  1. Κι όμως η γελοιότητα είναι ίδιον αυτής της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να σχολιάσεις στο αυτονόητο; Οτι τα λες καλά; Πολύ ωραίος τίτλος, by the way... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μήπως, λέω τώρα εγώ, μήπως βρήκαν μια καλή δικαιολογία για να πάρουμε έτρα που στόχο τελικά έχουν άλλους και όσι όσους σκοπεύουν να αποδράσουν από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O τίτλος, Χασοδίκα μου, είναι όλα τα λεφτά και φυσικά είναι του επιπέδου αυτής της κυβέρνησης. Και βγαίνει και ο κος Δένδιας και με αυστηρό ύφος, εκεί που περιμένεις να υποβάλει την παραίτησή του, παραιτεί κάποιους ειδικούς συμβούλους των 8.000 ευρώ και κάποιους κακομοίρηδες των 800 οσονούπω. Αλλά ο θώκος είναι γλυκός και για τα μάτια μιας Τζούλιας δεν θα τον αποχωριστεί τώρα που είδε πόσο βολικός είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχετε δίκιο άπαντες και πριν απ' όλους ο Προκόπης, αυτονόητα πράγματα λέει το ποστ, αλλά δεν αντέχω ρε παιδιά, θα σκάσω! Αυτός ο περισπούδαστος τρόπος να ξανα-ανακαλύπτουμε την Αμερική κάθε φορά που σκάει κάτι μου δίνει στα νεύρα πλέον, και αυτή η κυβέρνηση τον έχει κάνει επιστήμη.

    Κροτ, μου πέρασε κι αυτή η ιδέα από το μυαλό, και σε διαφορετική περίσταση θα ανησυχούσα κι εγώ, αλλά πλέον δεν τους έχω ικανούς για τόσο προχωρημένες σκέψεις -πολλώ δε μάλλον για την υλοποίησή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σκέψου όμως, ότι μπορεί και να τους τις έβαλαν άλλοι αυτές τις σκέψεις -σιγά μην το βρήκαν μόνοι τους! Τίποτα κακοί ευρωπαίοι, πχ...
    Κι όσο για την υλοποίηση, ε, γι'αυτό είναι οι φίλοι βρε! Για να βοηθάνε στα δύσκολα!
    Μην ανησυχείς, Χασοδίκα μου, όλα θα γίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν ξέρω, αλλά αυτό το γρήγορο συμπέρασμα (μπορεί και να ΄χουν δίκιο) ότι δλδ υπήρξε βοήθεια από μέσα και ανοίγματα λογαριασμών και δίκες κ.λπ. δεν ξέρω αλλά μου θυμίζουν λίγο την "ασύμετρη απειλή" Η κυβέρνηση δεν φταίει ποτέ και για τίποτα.
    Τουλάχιστον να τους πει κάποιος σύμβουλός τους να μην μιλάνε, δεν αντέχονται άλλο, ας νοικιάσουν ένα τζετ και να δραπετεύσουν όλοι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοίταξε, jojos, στην προκειμένη περίπτωση βγάζει μάτι ότι κάποιος ή κάποιοι από μέσα έβαλαν το χεράκι τους, εκτός πια κι αν ο Παλαιοκώστας είναι ο υπέρτατος φαντομάς. Αλλού είναι το ζήτημα για την κυβέρνηση: αν ξέρει ότι οι φυλακές είναι συνολικά μπουρδέλο (και το ξέρει, δεν πάνε τρεις μήνες από τη μεγάλη απεργία πείνας των φυλακισμένων), θα έπρεπε να κάνει κάποια προσπάθεια να βελτιώσει τα πράγματα βάσει σχεδίου (λέμε τώρα, ε...). Το να έρχεται εκ των υστέρων και να διαπιστώνει ότι υπάρχει διαφθορά και στο σωφρονιστικό σύστημα, ευχαριστώ πολύ, κάτι μας είπατε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χασοδίκα μου και ο Pascal Payet, Γάλλος φαντομάς, απέδρασε 3 φορές με ελικόπτερο από φυλακές υψίστης ασφαλείας και δεν είδα κανέναν εδώ να κόπτεται για κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων του κόσμου συλλήβδην, ούτε να χτυπιέται για διάλυση του κράτους. Θα συμφωνήσω με κροτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ε, ναι. Και για να ευλογήσω τα γένια μου, ιδού ο κύριος Παγιέ:

    http://sarantakos.wordpress.com/2009/02/23/payet/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγνώμη εκ των προτέρων για το μάλλον άκυρο και σίγουρα άσχετο σχόλιο μου, αλλά μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τη σχέση της... Τζούλιας(;) με το θέμα, γιατί χάνω και την ειρωνεία του τίτλου...

    Κατά τα λοιπά, ειλικρινά έχω φτάσει στο σημείο που δεν είμαι σίγουρη αν αυτό που ζω, σαν καθημερινότητα, είναι πραγματικότητα, αλλά ένα κακό όνειρο, ένας εφιάλτης οφειλόμενος σε δυσπεψία π.χ., ένα σουρρεαλιστικό σενάριο ταινίας, κάτι άλλο πάντως και όχι πραγματικότητα ... ρε παιδιά δεν μπορούν να γίνονται πραγματικά αυτά τα πράγματα !!! Ή η πραγματικότητα παίρνει ληγμένα ή εγώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @k1

    Σωστή η παρατήρηση, τα λέει και ο Νίκος Σαραντάκος από κάτω.

    @Νίκος Σαραντάκος

    Σήμερα είδα το καινούργιο μπλογκ. Ωραία έκπληξη! Καλορίζικο, και ευχαριστώ για την παραπλεύρως φιλοξενία :)

    @ESKARINA

    Αν έχεις δει την ταινία, θα θυμάσαι ίσως ότι ο Τιμ Ρόμπινς έκρυβε την τρύπα που είχε σκάψει στο κελί του πίσω από αφίσες που απεικόνιζαν ευειδείς πρωταγωνίστριες του κινηματόγραφου, αναλόγως ποια ερχόταν στον αφρό κάθε φορά.
    Ε, είπα να το προσαρμόσω στα καθ' ημάς, αλλά τα καθ' ημάς νομίζω πως δεν δικαιολογούν μεγέθη επιπέδου Ρίτα Χαίηγουωρθ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χασοδίκη, θα σταθώ και εγώ στον τίτλο ο οποίος είναι τουλάχιστον εξαιρετικός! Εύγε!

    Θα συμπληρώσω όμως και τη βιβλιογραφία σου στα προγράμματα παραγωγής ξύλινου πολιτικού λόγου με το ΚουΚουμπότ, το οποίο, συν τοις άλλοις, είναι και open-source.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτούς ψηφίζουν αυτούς ας φάνε στην μάπα.
    Εμείς που απλώς εξοργιζόμαστε δεν είμαστε πολλοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ο τίτλος όντως καταπληκτικός. Πραγματικά νομίζεις πως οι άνθρωποι κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην καταφέρουν να κάνουν τίποτα σωστά.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά ο τίτλος έκανε μεγάλο σουξέ :)

    Batcic, γαμάτο το όπεν σώρς!

    Doctor, δεν είμαστε και λίγοι πάντως...

    Mahler76, καλό μεσημέρι (πια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)