13 Ιουνίου 2008

Παραζάλη

Σ' αυτή τη χώρα, κάθε δεύτερος κάτοικος (τουλάχιστον) έχει να σου αφηγηθεί μια πονεμένη ιστορία με το ΕΣΥ. Μια ιστορία με ράντζα σε διαδρόμους, φακελλάκια, λάθος διαγνώσεις, ασθενοφόρα που δεν έρχονται, νοσηλευτές που δεν υπάρχουν και πάει λέγοντας.

Παρ' όλα αυτά, στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB δεύτερος στη λίστα με τα δημοφιλέστερα κυβερνητικά στελέχη είναι ο Υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Προφανώς οι πολίτες εκτιμούν τα κομψά του σακάκια και τα καλοσιδερωμένα του πουκάμισα.

Τη Δευτέρα έγραφα για το Υπουργείο Περιβάλλοντος ότι είναι "πιθανόν το πιο αποτυχημένο υπουργείο διαχρονικά από καταβολής ελληνικού κράτους", εκτιμώντας τις επιδόσεις του σε τομείς όπως τα αυθαίρετα, το κτηματολόγιο, το δασολόγιο, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την προστασία των υγροτόπων.

Ε, στην ίδια έρευνα και στην ίδια λίστα, ο κύριος Σουφλιάς έρχεται τρίτος -μόλις μια θεσούλα πίσω από τον Αβραμόπουλο. Που σημαίνει ότι ο κόσμος τον θεωρεί επιτυχημένο και παραγωγικό -εκτός πια κι αν το δείγμα της έρευνας περιορίστηκε στους πληθυσμούς των Σαρακατσάνων.

Για να δέσει η κομπόστα, στην αντίστοιχη λίστα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ την πρώτη θέση κατακτά με άνεση η Φώφη Γεννηματά. Όπως φαίνεται, ο βαθύτατος πολιτικός λόγος της Φώφης έχει εξαιρετική διεισδυτικότητα στα πλατιά λαϊκά στρώματα, ειδικά όταν αρθρώνεται μόνο με ουσιαστικά και επιρρήματα, όπως "δουλειά, δουλειά, δουλειά, μπροστά, υπέρ του πολίτη, όραμα, υπέρ της ανάπτυξης με σχέδιο και δυναμισμό".

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε οι δημοσκόποι παίρνουν τηλέφωνο γύρω στις 4 το απόγευμα, ώρα που ο μέσος Έλληνας δημοσκοπούμενος είναι κάπως ζαβλακωμένος, με αποτέλεσμα να δίνει απαντήσεις άλλ' αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα,

είτε ζούμε σε παράλληλες διαστάσεις. Οι δημοσκοπούμενοι συμπολίτες μας κι εγώ.



ΥΓ: Καλό τριήμερο σε όλους. Αν όλα πάνε καλά, θα τα πούμε από Τρίτη -με ρεπορτάζ από τον Όλυμπο...


.

8 σχόλια:

  1. Όλοι στον Όλυμπο θα καταφύγουμε με τα αποτελέσματα αυτών των δημοσκοπήσεων. Για τον κ. Αβραμόπουλο δεν αποτελεί έκπληξη η καλή θέση. Πάντα φρόντιζε να λέει πολλά χωρίς να εννοεί κάτι συγκεκριμένο αλλά ο πολύς κόσμος αδυνατεί ακόμα και σήμερα να το καταλάβει αυτό. Ο κ. Σουφλιάς είχε μια σοβαρή πορεία, προτού αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ, τελευταία, με αποτέλεσμα να έχει αυτό το καλό πλασάρισμα. Άσε που έκανε πραγματικότητα το όνειρο πολλών Ελλήνων, ήτοι να κτίσει το αυθαίρετό του και να μην το αγγίζει κανένας, οπότε προς τι η απορία για την καλή θέση; Όσο για την κα. Γεννηματά, ο ρόλος του θύματος, που έπαιξε, όταν ακυρώθηκε η τοποθέτησή της στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εθνικές εκλογές για τους γνωστούς λόγους, αλλά και το όνομα, που φέρει, αφού ως γνωστό, ο πατέρας της υπήρξε ένα από τα πλέον λαοφιλη στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέτρησαν και μετράνε στη συνείδηση πολλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Χασοδίκη μου!
    Τώρα μου έχεις πατήσει μια ευαίσθητη χορδή. Οι δύο τελευταίοι Υπουργοί στο εν λόγω Υπουργείο υπήρξαν ανεκδιήγητοι. Τα νοσοκομεία έχουν αδειάσει από νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς, ενώ οι ασθενείς όλο και πληθαίνουν. Ο άντρας μου είναι γιατρός του ΕΣΥ, από αυτούς που εργάζονται άοκνα παλεύοντας μόνο με το μισθό του που ας σημειωθεί έχει μείνει καθηλωμένος σε απαράδεκτα πλαίσια. Είναι 57 χρόνων, με πολύχρονες μετεκπαιδεύσεις Αγγλία - Γερμανία με αγάπη για τον άρρωστο (δεν δέχεται φακελάκι από κανένα) και ξέρεις πόσα παίρνει;; Μόνο 2.000 ευρώ + τις εφημερίες (που πάντα αργούν να τις πληρώσουν). Και ο κ. Αβραμόπουλος πάντα στην τρίχα ντυμένος, περί άλλων να τυρβάζει.
    Τώρα η Γεννηματά. Άλλο φρούτο αυτή. Και όσο θυμάμαι το θέατρο με το κώλυμα της στην υποψηφιότητα της!!!
    Μου φαίνεται ότι στην Ελλάδα πολλοί τη βασιλεία εμίσησαν, τα βασιλόπουλα ουδείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τελευταία φράση της Μερόπης είναι όλα τα λεφτά...
    "Κληρονομική δημοκρατία" το λέει μια φίλη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα!
    Εχω παρει μερος σε τηλεφωνική δημοσκοπιση..και...μπορω να πω πως ηταν μοναδικη εμπειρια...
    Οχι..δεν σε παιρνουν στις 4.00 το πρωι..αλλα το απογευμα...και σου κανουν ανάλογες ερωτησεις..με τις απαντησεις που θελουν να παρουν...
    Ειδικα στο θεμα της δημοτικοτητας... δεν μπορεις παρα να διαλεξεις απο οσους σου προτεινουν.. και αν δεν διαλεξεις αυτον που θελουν επανέρχονται σε επομενη ερωτηση...
    Ειναι τοσο μελετημενα πολυπλοκες οι ερωτησεις..που δεν αφηνουν κανενα περιθωρειο...να απαντησεις κατι διαφορετικο...
    Ενω θεωρω τον εαυτο μου αρκετα πολιτικοποιημενο πολιτη, ειλικρινα ζοριστηκα..τοσο.. που εβαλα τα γελια..
    Ζουμε τον απολυτο παραλογισμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νίκο δεν καταλαβαίνω γιατί γκρινιάζεις πάλι! Εννοείται ότι ο Αβραμόπουλος και ο Σουφλιάς είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί. Ο ένας καταστρέφει το σύστημα Υγείας ή ότι έχει τέλος πάντων απομείνει και ο άλλος τσιμεντοποιεί και μοιράζει έργα στοςυ φίλους του τους εργολάβους. Όταν τελειώσει τη μοιρασία τότε θα ιδρύσει πάνω στις στάχτες το πρότυπο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Δεν έχω καταλάβει ποτέ πως γίνεται, όταν όσους συναντώ να είναι αγανακτισμένοι, να βγαίνουν τέτοιου είδους δημοσκοπήσεις. Ποιοί συμμετέχουν; Μπορούν για μια φορά να μας δείξουν το δείγμα; Όσον αφορά τώρα την Φώφη τι να σου πω; Υπάρχει σίγουρα θετικό κλίμα για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά λόγω των παρανομιών με τα τρόφιμα που ανακαλύπτουν συχνά πυκνά κι έτσι τρέφουν και μια συμπάθεια στην Φώφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει και μια τρίτη πιθανότητα που σου διέφυγε αγαπητέ:
    Οι δημοσκοπούμενοι να νομίζουν ότι ο Αβραμόπουλος είναι ακόμη στο υπόγειο τουρισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλοι μου, ευχαριστώ για τα σχόλια, αλλά είμαι ακόμα υπό την επήρρεια του Ολύμπου και δεν θα τα απαντήσω ένα-ένα (δεν έχω να προσθέσω και πολλά άλλωστε)...

    Η φράση που παραθέτει ο Σπύρος, "κληρονομική δημοκρατία" (το χρησιμοποιώ κι εγώ συχνά-πυκνά), νομίζω ότι τα συνοψίζει όλα -θα πρόσθετα ίσως και "δημοκρατία των δημοσίων σχέσεων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)