08 Απριλίου 2008

Πάει, χάλασε ο κόσμος...

Όταν ακόμα κι ο Πρετεντέρης με ολόκληρο πάνελ εκλεκτών προσκεκλημένων (Ζαγορίτης, Πάγκαλος, Παπαθεμελής, Ζουράρις, Μαργαρίτης, Κουναλάκης, Βελόπουλος, Δανίκας, Τσίμας, Τρεμόπουλος) δεν καταφέρνει να στήσει ένα αξιοπρεπές μπάχαλο, παναπεί ότι έχει γίνει πολύ ξενερουά το πράμα αδερφάκι μου.

Πάμε να δούμε τα ελάχιστα highlights της χτεσινής "Ανατροπής":

@ Ζαγορίτης: προσπαθεί να αντιγράψει την κινησιολογία του αρχηγού του και κουνάει συνεχώς το χέρι, αλλά δυστυχώς την κοφτή και συνάμα αεράτη κίνηση Καραμανλή "χέρι παράλληλα με το τραπέζι" δεν την έχει, με αποτέλεσμα ένα αδιάκοπο πάνω-κάτω που θυμίζει σφυρί που κοπανάει πρόκες.

Επί της ουσίας δεν προσέφερε πολλά στην κουβέντα, αφού περιορίστηκε να παπαγαλίσει τα επίσημα ανακοινωθέντα του Βουκουρεστίου. Θα μπορούσε να τα διαβάσει ο Πρετεντέρης μόνος του και να γλιτώσει μια καρέκλα στο σετ.

@ Ζουράρις: ο Κορυφαίος Φιλόσοφος του Νεοελληνισμού και metaΜακεδονομάχος πέταξε την καλύτερη ατάκα της βραδιάς: "Η διπλωματία είναι ύφος, στάση, σωματότυπος". Δεδομένου ότι παίνεψε τη διπλωματία του Καραμανλή και του ομοτράπεζου Πάγκαλου, λογικά συμπεραίνουμε ότι ο κατά Ζουράρι επόμενος ΥΠΕΞ θα πρέπει να είναι κάπως έτσι: ============>

Δεν ξέρω αν η κατάστασή του οφείλεται στην υπερκατανάλωση αφεψημάτων κανενός παράξενου βοτάνου (μαύρος ελλέβορος, ίσως;) ή αν έπεσε με το κεφάλι από καμιά σκάλα, πάντως στην περίπτωσή του η επιστήμη έχει από πολλού καιρού σηκώσει τα χέρια ψηλά (κι όλα τα φτάνω).

@ Παπαθεμελής: καλά, αυτός πλέον ζει στον πλανήτη Παπαθεμελή, εκεί όπου ποτέ δεν υπήρξε πακέτο Πινέιρο, όπου η Μεγάλη Βρετανία άλλαξε όνομα για να μπει στην ΕΟΚ και όπου η Μακεδονία είναι κάτι σαν trade mark ανάλογο του Lacoste.

Τριάντα εφτά λέξεις έγραψα για την αφεντιά του -νομίζω ότι παραείναι πολλές. Αρκεί.

@ Βελόπουλος: αυτός έγινε βουλευτής και νομίζει ότι έπιασε τον παπά από τα cojones. "Να σέβεσαι τον Βουλευτή", "εμένα με ψήφισε ο Λαός" και άλλα παρόμοια πέταγε συνέχεια στον Κουναλάκη, που -να λέμε την αλήθεια- όλο πεταγόταν σαν πορδή να τον διακόψει (αλλά γι' αυτό δεν τον είχαν καλέσει;).

Στα σοβαρά τώρα: Ποιος ο λόγος να βγάζεις στο γυαλί για να εκθέσουν τις απόψεις τους για το Μακεδονικό ανθρώπους όπως ο Δανίκας, δηλαδή ένας κριτικός κινηματογράφου που τι διάβολο μπορεί να συνεισφέρει στην κουβέντα (απάντηση: τίποτα), ο Ζουράρις, ο Παπαθεμελής και ο Κουναλάκης, δηλαδή περσόνες (sic) που δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους (καλά, εντάξει, ο Παπαθεμελής εκπροσωπεί και κάτι συνταξιούχους συνταγματάρχες);

Προφανώς όχι γιατί θέλεις να ενημερώσεις την κοινή γνώμη δίνοντας βήμα σε όλες τις απόψεις. Πολύ απλά, θέλεις να γίνει ρωμαϊκή αρένα, να χυθεί αίμα και να ευφρανθούν τα τζιέρια του αδηφάγου τηλεθεατή. Αλλά είσαι άπληστος και ούτε αυτό δεν μπορείς να καταφέρεις. Κατάλαβες, κύριε Πρετεντέρη μου; Και το γαμώτο είναι πως όλο αυτό το αυτάρεσκο πανηγυράκι σου, για το οποίο υποθέτω ότι ακριβοπληρώνεσαι, το έχεις στημένο πάνω στην πλάτη μας μέσα από τις τηλεοπτικές συχνότητες που εμείς σου έχουμε παραχωρήσει για να παίζεις.

Οπότε, καλά να πάθουμε.


.

23 σχόλια:

  1. Μα καλα....ποιος καθετε να τους δει;;;Τους εχει βαρεθει η ψυχη μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είδες τελικά βρε θηρίο ;!;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόστιμο για περιττή πληροφορία, για όχληση από πληροφοριακό θόρυβο, προβλέπει άραγε το ΕΣΡ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :-)

    Χασοδίκη δεν έχασα και τίποτα ε;;
    άσε που δεν είδα και Χατζηνικολάου... είχε ντόπινγκ κοντρόλ!!!!

    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάλι καλά που το είδες εσύ και μας μετέφερες τα χάι (δηλαδής λόου ήτονε αλλά τι να κάμουμε τώρα...) λάιτς.

    Αγαπητέ Χασοδίκα μου, είναι που έλειψαν από τη χώρα μας οι επιστήμονες και μείνανε οι παν-επιστήμονες να μιλάνε επί παντός επιστητούν. Πού να τρέχει να βρει άλλους ο Πρετεντέρης που όλα να τα σφάζουνε και όλα να τα μαχαιρώνουνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βάσσια, όχι, απολύτως τίποτα.

    Δώρα/Cosmopolis, έτσι όπως τα λες είναι, αλλά έχει καταντήσει γελοίο πια και εκνευριστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χασοδίκη μου,
    δεν την είδα την εκπομπή γιατί είχα δικαστήριο σήμερα και έπρεπε να κοιμηθώ νωρίς να είμαι φρέσκια (χα χα χα την έχω αυτή τη συνήθεια).
    Από ότι κατάλαβα χθες θαύμασες πολλούς φωστήρες...Χα χα χα!! Ακόμα κοπανάν το παραμύθι με τη Μ. Βρετανία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά έκανα και είδα Χ''νικολάου τελικά, ο οποίος, διέκοψε έναν πανελίστα για να πει την προσωπική του εμπειρία: "βλέπω στο γυμναστήριο της γειτονιάς μου να κατεβάζουν τα αναβολικά από τα φορτηγά".
    Προφανώς του κλείνει το δρόμο και δεν χωράει να περάσει με το καγέν. όχι το πιπέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πιπέρι στο στόμα σου παλιόπαιδο που θα ειρωνευτείς τον κ. Χατζησαρίπολο. Ακούς εκεί!
    Αυτές οι "ω τι κόσμος μπαμπά" αποστροφές των τηλεοπτικών μεγάλων αστέρων, όμως, έχουν αυτό το κάτι, μη μου πεις... Ε;

    Μερόπη, το παραμύθι με τη Βρετανία-Βρετάνη μόνο στον πλανήτη Παπαθεμελή το διαβάζουν πια.

    Εσύ πολύ καλά έκανες που κοιμήθηκες και είσαι φρέσκια, εγώ ξενύχτησα σαν μ@λ@κας και τώρα είμαι σαν τη μαραμένη μου γαρδέεεεενια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλά, μια χαρά άνθρωπος και βλέπεις ακόμα τηλεόραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. συγγνώμη, κάθεσαι και βλέπεις Πρετεντέρη; Και μάλιστα χωρίς να έχεις χτυπήσει πριν πέντε υπογλώσσια και 8 ενέσεις;

    να το κοιτάξεις! μήπως γι'αυτό χάνεις μετά τις δίκες?! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεράσιμε, Κροτ, ό,τι και να πείτε έχετε δίκιο :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ήρωας, ήρωας!
    αφού δε σε πήρε ο ύπνος είσαι τουλάχιστον ήρωας!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χασοδίκη, καλά να πάθεις που είδες αυτή την εκπομπή.
    Να φανταστείς, μόλις διάβασα το πάνελ της εκπομπής, πήγα να φύγω από το blog, όμως μετά σκέφτηκα ότι τι φταίει το φιλαράκι μου και άλλα πολλά και έτσι έμεινα και διάβασα όλο το ποστ.

    Τους βαρέθηκε η ψυχή μου που λέει και ο πρέζα τιβι ή πιο ....ποιητικά: "Αυτούς τους έχω βαρεθεί"...

    doc

    Y.Γ. Γαμώ την λεκτική μου επαλήθευση. Ούτε αλκοτέστ να'τανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είμαι έκπληκτος με την υπομονή σου να δεις τα ζώα στην αρένα. Όχι μόνο κονομάνε στην πλάτη μας αλλά δημιουργούν κλίμα στην κοινωνία. Ζούγκλα κανονική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Doctor, ευχαριστώ για τη συμπαράσταση!

    Μέτοχε, έτσι όπως τα λες. Δημιουργούν κλίμα στην κοινωνία, στραβό και φαγωμένο από γάιδαρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό που κάνουν λέγεται και agenda setting. Θέτουν δηλαδή ένα πλαίσιο θεμάτων, 'προβλημάτων' και προβληματισμών γύρω από τα οποία θα κινηθούν κάθε φορά οι δημόσιες συζητήσεις στην Ελλάδα σε τηλεοράσεις, καφενεία, γραφεία μεταξύ συναδέλφων, σπίτια μεταξύ συζύγων και παιδιών κοκ. Για μήνες από τον περασμένο Δεκέμβρη ήταν το 'σκάνδαλο Ζαχόπουλου', μετά η ονομασία της γείτονος, τώρα οι ντοπαρισμένοι αρσιβαρίστες και πάει λέγοντας. Οι κύριοι και οι κυρίες των ΜΜΕ έχουν το καρπούζι (η 'επικαιρότητα' της αρεσκείας τους) αλλά και το μαχαίρι (τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά). Οι υπόλοιποι Έλληνες απλώς... χορεύουν (από άποψης θεμάτων προς συζήτηση) στο ρυθμό που τους σφυρίζουν οι πρετεντέρηδες, οι ευαγγελάτοι και οι λοιποί. Έγραφα και στο μπλογκ μου πρόσφατα ότι υφίστανται μια τέτοια πλύση εγκεφάλου κι ένα τόσο μεγάλης έκτασης λουτρό ασημαντότητας και κρετινισμού καθημερινά οι Έλληνες, τόσο στην καθημερινότητά τους όσο και στα ΜΜΕ από πρετεντέρηδες, ευαγγελάτους, άνθιμους και καρατζαφέρηδες, από κινδυνολόγους, αερολόγους και φουμαρολόγους κάθε είδους, που έχουν πλέον εγκλωβιστεί και εθιστεί σ' ένα πολύ συγκεκριμένο φάσμα ‘προβλημάτων’ και απόψεων. Ζούνε σχεδόν σε μια εικονική πραγματικότητα και αν φαίνεται ότι υπερβάλλω θα 'ναι διότι υπερβολική ήταν ανέκαθεν αυτή η κατασκευασμένη πραγματικότητα, σε όλα της. Πρόκειται μάλιστα για απόψεις τις οποίες παίρνουν έτοιμες και ζεστές κάθε απόγευμα από το ντελίβερι αποχαύνωσης που λέγεται τηλεόραση.

    Ας σημειωθεί όμως ότι τα blogs μπορεί να προκάλεσαν μια μικρή χαραμάδα διαφυγής απ' αυτή την μαζική χειραγώγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεράσιμε δίκιο έχεις αλλά δεν νομίζω πως πρόκειται για συνειδητή πολιτική των καναλαρχών και των μεγαλοδημοσιογράφων. Είναι το ίδιο το σύστημα της επιδίωξης της τηλεθέασης με κάθε τίμημα που προκαλεί τα φαινόμενα αυτά, σε συνδυασμό με την αφελή προσήλωση στα "νούμερα" (και με τις δύο έννοιες του όρου...). Όταν ο μόνος διακαής πόθος των υπευθύνων των ειδησεογραφικών εκπομπών είναι να τσιμπήσουν κανα 0,5 στον κατάλογο της AGB, είναι υποχρεωμένοι να καλούν τον κάθε Άδωνι με τις κορώνες του, γιατί ξέρουν ότι ο δυστυχής που έχει το μηχανάκι της AGB στο σπίτι του για να κερδίσει καμιά τοστιέρα είναι αρκετά πιθανό να κολλήσει το βράδυ στις κορώνες του Αδώνιδος (γιατί θέλει, όταν δεν έχει Champions League, έναν σαφή και εύπεπτο αγώνα για ν' αποφορτίσει την ένταση της ημέρας). Η μεγάλη δική μου απορία είναι πώς πείθονται ακόμη οι διαφημιστές από αυτό το παραμύθι, πώς δηλαδή δίνουν ακόμη έναν σκασμό λεφτά για να διαφημίσουν τη νέα Μερσεντές στον τύπο που νοιάζεται κυρίως για την τοστιέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ασφαλώς δεν πρόκειται για συνειδητή πολιτική αλλά αντιθέτως, για τελείως ασυνείδητη (χωρίς τύψεις συνειδήσεως δηλαδή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε όλον αυτόν τον φαύλο κύκλο, όπου παίρνουν μέρος καναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφοι, διαφημιστές και ο τύπος με την τοστιέρα, και όπου δύκολα μπορείς πια να καταλάβεις αν η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα, δεν βλέπω άλλη δυνατότητα αντίδρασης από το κράξιμο με κάθε τρόπο και από κάθε βήμα. Εξ ου και έκατσα να δω την εκμπομπή, εξ ου και το ποστ.
    Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση: τους ρίχνεις πέντε φάσκελα και πας την τηλεόραση στην ανακύκλωση του Κωτσόβολου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)