07 Απριλίου 2008

Βάλ' το αγόρι μου!


Στο φινάλε της Συνόδου του Βουκουρεστίου, την ώρα που οι ηγέτες των κρατών-μελών μαζεύονταν για τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες (τύπου "η τάξη του 2008"), ο πρωθυπουργός μας σήκωσε με πάθος το χέρι στον αέρα για ένα μεγαλοπρεπές hi-five με κάποιον (προφανώς) σύμμαχο-ηγέτη, τον οποίο δυστυχώς δεν κατάφερα να αναγνωρίσω από το τηλεοπτικό πλάνο.

Η χειρονομία Καραμανλή, μάλλον ανοίκεια με το περιβάλλον, θύμισε μπασκετμπολίστα που μόλις πέτυχε το νικητήριο τρίποντο στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, με σουτ εκτός ισορροπίας και δύο αμυντικούς να κρέμονται από τα χέρια του καθώς το χρονόμετρο σημαδεύει το μηδέν, για να θυμηθούμε και το αθλητικογραφικό κλισέ (buzzer-beater το λένε οι αμερικανοί).

Ο πρωθυπουργικός μπασκετικός πανηγυρισμός έδωσε ίσως το έναυσμα για την κάμποση αρθρογραφία της φουστανέλλας, που απολαύσαμε αυτές τις ημέρες και χάρη στην οποία ένας διπλωματικός τακτικός ελιγμός, μάλλον αναπόφευκτος όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα (φορσέ θα λέγαμε στο σκάκι), αναβαπτίστηκε σε θρίαμβο της χώρας. Ευτυχώς, σε αντιστάθμισμα υπήρξαν και αρκετές σοβαρές φωνές που τοποθέτησαν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και επισήμαναν ότι τώρα πολύ περισσότερο από πριν είναι απαραίτητη η υπεύθυνη, συνεπής και σοβαρή διπλωματία με στόχο μια οριστική λύση του προβλήματος.

Εύφημο μνεία στην κατηγορία των φουστανελλάδων δικαιούται νομίζω ο ανταποκριτής της Ελευθεροτυπίας στην Ουάσιγκτον, Δ.Π. Δήμας (δείγματα δουλειάς του εδώ, εδώ κι εδώ). Εκτός από τις απειράριθμες αοριστολογίες τύπου "φέρεται", "ακούγεται", "εκτιμάται" (αυτό θα πει έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση), ο εν λόγω Δαιμόνιος Ρεπόρτερ με τις ανταποκρίσεις του της περασμένης εβδομάδας μάλλον κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στην αλόγιστη και λανθασμένη χρήση εισαγωγικών (γιατί λανθασμένη, το εξηγεί εδώ ο Τιπούκειτος). Φήμες που θέλουν τους πράκτορες της WADA να τον έχουν πάρει στο κατόπι για αντιντόπινγκ κοντρόλ ελέγχονται ως ανακριβείς.
[UPDATE: Ανακαλύπτω τώρα μόλις ότι ο ίδιος ο Τιπούκειτος του έχει απονείμει τιμητικό δίπλωμα μόλις πριν από κανα μήνα για τον ίδιο λόγο. Πάλι δεύτερος ήρθα, διάολε...]

Τελειώνοντας, να σημειώσω ότι απόψε ο Γιάννης Πρετεντέρης στην εκπομπή του "Ανατροπή" θα αναλύσει την επόμενη ημέρα του Βουκουρεστίου, με καλεσμένους μεταξύ άλλων (ω ναι!) τους αξιότιμους κ.κ. Παπαθεμελή και Ζουράρι. Για να ισορροπήσει, όμως, και να δικαιώσει και τον φίλο μου τον Σπύρο, έχει καλέσει και τον Κουναλάκη!

Αν αντέξω, θα το δω και θα μεταφέρω εντυπώσεις...

Καλή εβδομάδα να έχουμε.


[φωτο από το www.stincentra.gr]
.

11 σχόλια:

  1. Ήταν όντως αστείο το πλάνο. Δεν επεκτείνομαι στον σχολιασμό του και στην επιβεβαίωση που μου παρείχε για την εικόνα που έχω σχηματίσει για τον πρωθυπουργό, μέχρι να σιγουρευτώ πως οι νέες αστείες φήμες για μπλογκονομοθεσία δεν θα με αφορούν...

    Επί της ουσίας, συμφωνώ (αντίστοιχη ανάλυση είχε και ο Τσίμας, κι αυτός με αθλητική σημειολογία).

    Εάν καταφέρεις δε να παρακολουθήσεις τον Πρετεντέρη (ανεξαρτήτως καλεσμένων), θα σε θαυμάσω ακόμη περισσότερο απ' όσο σε θαύμασα όταν δήλωσες ότι σιδέρωνες πουκάμισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία είναι η λύση: Dimantides for President!

    Ή, έστω, πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω μαζί σου, και αν θα έκανα έναν παραλληλισμό σαν τον δικό σου, προτρέχοντας παράλληλα σε ένα απαισιόδοξο σενάριο (γιατί άραγε?), μας βλέπω στο μέλλον να τραγουδάμε εν χορό, το σύνθημα- σήμα κατατεθέν- του εθνικού –ολυμπιακού προπονητή. ΚΛΑΨΕ ΚΛΑΨΕ.
    Έχω μεγάλη περιέργεια να δω που θα διαφωνήσουν ο Ζουραρης με τον Παπαθεμελη, και ακόμη μεγαλύτερη για το τι θα διαβάσω τις επόμενες μέρες σε τούτο το blog.
    ΥΣ Μήπως θα πρέπει να κάνει τις ανταποκρίσεις αντί του ΔΗΜΟΥ ο Βασίλης Σκουντής?
    ΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @π2

    Οι φήμες για τη μπλογκονομοθεσία είναι τόσο αλλοπρόσαλλες, που δεν μπορώ ούτε να τις σχολιάσω. Χρησιμεύουν μόνο για να μας θυμίζουν να έχουμε το νου μας, για όταν και αν και εφόσον κυκλοφορήσει τελικά κάποιο νομοσχέδιο.

    Όχι να το παινευτώ, αλλά στα πουκάμισα είμαι σπεσιαλίστας :))
    It's a dirty job, but someone's got to do it :)

    @Mpampakis

    Ο Διαμαντίδης είναι μετρημένος, λιγομίλητος, σοβαρός, εργατικός και απόλυτα συγκεντρωμένος στη δουλειά του.
    Με άλλα λόγια, εντελώς ακατάλληλος για πολιτικός...

    @Άρης

    Ψηφίζω Παύλο Παπαδημητρίου-Αντώνη Κατσαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χεχε,
    ήταν απόλυτα βέβαιο ότι ο Πρετεντέρης αργά ή γρήγορα θα με δικαίωνε περί Κουναλάκη. Αν καταφέρεις να παρακολουθήσεις και το αποψινό μαλλιοτράβηγμα θα αποδείξεις ότι εκτός από παρρησία έχεις και υπεράνθρωπες αντοχές. Εγώ έχω πάψει να τους παρακολουθώ εδώ και χρόνια...
    Το σίγουρο είναι ότι απόψε στον Πρετεντέρη θα εκπροσωπηθούν τα δύο άκρα, ως συνήθως, γιατί τα άκρα είναι που κάνουν μπούγιο. Αναρωτιέμαι πότε θα δούμε να εκπροσωπείται και η "μεσότης", που κατά τους αρχαίους είναι η αρετή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει κι άλλους καλεσμένους, δεν θυμάμαι την πλήρη λίστα. Αλλά έχεις δίκιο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η "συζήτηση" θα εξελιχθεί σε μαλλιοτράβηγμα ("μα σας παρακαλώ, αφήστε με να ολοκληρώσω!")...

    Δεν υπόσχομαι για τις αντοχές μου, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία, θα δω κι εγώ Χατζηνικολάου και θα ανταλλάξουμε απόψεις...

    Και θα δώσουμε και λύσεις για την μετά-Βουκου(ρέστοι) εποχή!

    Εν τω μεταξύ, επειδή πήραμε και υπερβολική αύξηση, μετά τον δίκαιο και δυναμικό αγώνα των συνδικάτων, έχω να σκεφτώ και που θα τα επενδύσω.

    Καλησπέρα σας Χασοδίκα
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Χασοδίκα,

    λησμονήσατε τον κορυφαίο όλων: τον κύριο Βελόπουλο. Ο οποίος βλέπει δάκτυλο των Σκοπίων και του Σόρος ακόμη και πίσω από τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης!

    Έτσι, για να κάνουμε τη σούμα, το βράδυ θα συμμετάσχουν στην εκπομπή του κυρίου Πρετεντέρη οι κύριοι Βελόπουλος, Παπαθεμελής και Ζουράρις. Αν αυτό συνδυαστεί με την παρουσία του κυρίου Κουναλάκη (εντελώς τυχαία βεβαίως), τότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τη νηφαλιότητα της συζήτησης που θα ακολουθήσει...

    Είχα δε την εντύπωση ότι στη Βουλή εκπροσωπείται και πέμπτο κόμμα. Εκτός εάν ο κύριος Ζουράρις εκπροσωπεί το ΚΚΕ!!!

    Υ.Γ.: Με έβαλες να ψάχνω σ' όλο το ίντερνετ (σαν τον Σταρόβα) για το βίντεο του πρωθυπουργού μας. Γελώ και μόνο που το σκέφτομαι. Δεν κατάφερα τίποτε. Ελπίζω πλέον στην Ελληνοφρένεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Βάσσια

    Μεγαλόπνοα σχέδια, βλέπω :)

    @nikos10

    Ξέρεις, ο Βελόπουλος (...), όπως και να το κάνουμε (...), κάποιον εκπροσωπεί (...). Ο Παπαθεμελής και ο Ζουράρις, κανέναν.
    Πράγματι, προβλέπεται μεγάλο ντέρμπυ...

    Το βίντεο λογικά δεν θα το έχει αναρτήσει κανείς ακόμα (είναι και ελάχιστο το πλάνο, δευτερόλεπτα...). Πάντως, εύκολα φανταζόσουν τον Καραμανλή να κατεβαίνει μετά στη συνέντευξη τύπου με την ελληνική σημαία στους ώμους (αλά Φανή Χαλκιά) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aγαπητέ k. Χασοδίκη--

    Συγγνώμη για το εκτός θέματος σχόλιο, θα ενδιαφερόμουνα πολύ για τη νομική γνώμη σας περί της υπερασπιστικής γραμμής του κ. Ιακώβου και το email του Σου-λί απο την Κίνα (για την λάθος παραγγελία). Απο την ώρα που το άκουσα, έχω ειλικρινά πέσει κάτω απο τα γέλια. Προέτρεψα για το ίδιο και τον κ. Βαρδάκα. Οι νομικοί να έχουν το λόγο!

    Locus Publicus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Locus

    Ένα θα σου πω: δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από τον εκλεκτό συνάδελφο κ. Δημητρακόπουλο :)))

    Κατά τα άλλα, σε παραπέμπω στο σχετικό ποστ του επίσης συναδέλφου Old boy, όπου έχω αφήσει κι ένα σχολιάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)