17 Δεκεμβρίου 2007

Έξι σκόρπιες σκέψεις για τη Δευτέρα


Γελοιογραφία του Δ. Χαντζόπουλου από τα "Νέα"

  • Πολύ γέλασα με την αποκάλυψη ότι ο -πρώην πλέον- Υπουργός Απασχόλησης είχε φτιάξει το εξοχικούλι του στο Κορωπί με άδεια αναψυκτηρίου. Ακόμα πιο πολύ γέλασα με την δικαιολογία του, αντάξια αυτής για τους Ινδούς μουσαφιραίους: "Μα όλοι στην περιοχή έτσι έχουν χτίσει, εκτός από όσους είναι αυθαίρετοι"! Αν ζούσε ο Σακελλάριος, θα έκανε τη ζωή του ταινία...
  • Όπως σοφά λέει ο ελληνικός λαός, "οι μαλακίες επιστρέφονται". Και η πάλαι ποτέ αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας, με την απέραντη σκανδαλολογία, τη φτηνή ηθικολογία και την πολιτική της κλειδαρότρυπας, σαφώς εμπίπτει στον ορισμό της μαλακίας... Τώρα, καλά ξεμπερδέματα, κύριε Καταλληλότερε.
  • Ο οποίος Καταλληλότερος, από την άλλη, σε μια έμπνευση της στιγμής και αφού είχε -προφανώς- κατεβάσει καμιά τριανταριά ουζάκια παραπάνω, επανέφερε από την εφεδρεία την αγαπημένη του μπλογκ τούτου, Funny Πάλλη-Πετραλιά, για να αντικαταστήσει τον φιλόξενο κ. Μαγγίνα στο Υπουργείο Απασχόλησης. Και να λύσει το ασφαλιστικό. Χαχαχαχαχαχαχα!!!
  • Είναι βέβαιον ότι η Φάνη, μετά την επιτυχημένη της θητεία στο Τουρισμού, όπου έλυσε όλα τα προβλήματα με αποτέλεσμα ο Σπηλιωτόπουλος σήμερα να μην έχει δουλειά να κάνει, θα αφήσει τη σφραγίδα της και στο Απασχόλησης. Θα την ξεχάσει εκεί όταν πάρει πόδι (σε κανένα εξάμηνο;).
  • Για να μην ξεχνιόμαστε πάντως, το ασφαλιστικό και η λύση του ουδεμία σχέση έχουν με τις ματσαράγγες του εκάστοτε υπουργού. Το λέω, γιατί κάτι μου λέει ότι θα ακούσουμε και στη Βουλή οσονούπω ατάκες τύπου "η κυβέρνησή σας με τους εισφοροφυγάδες υπουργούς θα λύσει τα προβλήματα των ταμείων;"... Να, όπως αυτές.
  • Εν τω μεταξύ στο Κορωπί οι άτυχοι αυθαιρετούχοι και ιδιοκτήτες "αναψυκτηρίων" βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή που ο γείτονάς τους έγινε υπουργός και ασχολήθηκαν μαζί του οι Δαιμόνιοι Ρεπόρτερ. "Καλά είχαμε την ησυχία μας τόσα χρόνια, μας έκαψε ο μ.....ας", αντιλαλούνε οι πλαγιές της Β' Ζώνης προστασίας του Υμηττού...
Εχτές το μεσημέρι, πάντως, στην κορυφή του Ολίγυρτου, όλα αυτά λίγη σημασία είχαν...

11 σχόλια:

  1. "Δηλαδή τώρα τη μάχη του ασφαλιστικού θα την δώσουμε με επικεφαλής την Φον Φάνη;
    Σκέφτεσαι τους φουκαράδες απέναντι με επικεφαλής την Φον Φώφη; "

    Του Στάθη- Ελευθεροτυπία 17-12-07
    (δεν γνωρίζω εάν μπορώ σε σχόλιο να επικολλήσω φωτο ή link)
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οι δύο κυρίες είναι από τις αγαπημένες ηρωίδες (κόμικ) του παρόντος ιστολογίου...

    Μπορείς να κάνεις λινκ σε κόμεντ, θα το κάνουμε στο επόμενο μάθημα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είπι κι άλλου κουλό :
    -τι δηλώνετε για τη βίλλα που χτίσατε με άδεια για αναψυκτήριο;
    -η άδεια για αναψυκτήριο είναι καθ' όλα νόμιμη!

    (αχχχχχχχ αχαχαχαχαχαχ αχ, βαχ, λιγμ)

    κλαψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και του Πετρουλάκη η χθεσινή γελοιογραφία είναι θεϊκή:

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_16/12/2007_252752

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Κουκοδήμος

    Να πάμε το Σάββατο να πιούμε καμιά γκαζόζα...

    @μπαμπάκης

    Το λινκ είναι κολοβό φίλτατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανυπομονώ για το μάθημα, κύριε Δικηγόρε.
    Άντε να εμπεδώνω την τεχνολογία σιγά σιγά.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η βίλα του Μαγγίνα έβγαλε στη φόρα τα χάλια του Ελληνικού κράτους. Όλοι οι λεφτάδες έχουν φτιάξει αυθαίρετα αναψυκτήρια αλλά δεν τους πιάνει κανείς. Κλείνει κανένας γέρος την πυλωτή για να πάει με τη γριά του και να δώσει το σπίτι στα παιδιά και τρέχει στο αυτόφωρο.
    Το ωραίο είναι ότι ο μηχανικός δήλωσε ότι εκεί όλοι έτσι χτίζουν. Μια γνωστή παρανομία που την ανέχτηκε το κράτος επί χρόνια.
    Μάγκες αν όλοι αυτοί ήταν εκτός ελλάδος θα είχαν βγει λάδι. Τα δικαστήρια θα έλεγαν. Το παράνομο παράνομο αλλά το κράτος το υπέθαλψε. Στη Γελλάδα όμως κάνουμε όλους παράνομους για να επιβιώνουν όσοι έχουν τα κονέ και την ασυλία και την κάλυψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η βίλα του Μαγγίνα έβγαλε στη φόρα τα χάλια του Ελληνικού κράτους. Όλοι οι λεφτάδες έχουν φτιάξει αυθαίρετα αναψυκτήρια αλλά δεν τους πιάνει κανείς. Κλείνει κανένας γέρος την πυλωτή για να πάει με τη γριά του και να δώσει το σπίτι στα παιδιά και τρέχει στο αυτόφωρο.
    Το ωραίο είναι ότι ο μηχανικός δήλωσε ότι εκεί όλοι έτσι χτίζουν. Μια γνωστή παρανομία που την ανέχτηκε το κράτος επί χρόνια.
    Μάγκες αν όλοι αυτοί ήταν εκτός ελλάδος θα είχαν βγει λάδι. Τα δικαστήρια θα έλεγαν. Το παράνομο παράνομο αλλά το κράτος το υπέθαλψε. Στη Γελλάδα όμως κάνουμε όλους παράνομους για να επιβιώνουν όσοι έχουν τα κονέ και την ασυλία και την κάλυψη.

    Βγάλε ρε χασοδίκη εκείνη τη λεκτική επαλήθευση. Μου έχει σπάσει τα νεύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε, αν όλοι αυτοί ήταν εκτός Ελλάδος (και υποθέτω ότι εννοείς "σε καμία σοβαρή χώρα"), τα αυθαιρετούλια τους θα είχαν γκρεμιστεί εν ριπή οφθαλμού.

    Εδώ, περιμένουμε πρώτα να γίνουν πολλά, μετά οι ιδιοκτήτες τους φτιάχνουν και σωματείο (!) και πιέζουν "να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους". Και πάντα, εν όψει κάποιων εκλογών συνήθως, δίνεται...

    Δεν επιβιώνουν όμως μόνο όσοι έχουν τα κονέ, όπως λες. Επιβιώνουν σχεδόν οι πάντες...

    Τη λεκτική επαλήθευση δεν θα τη βγάλω, λυπάμαι, αλλά δεν έχω καμία όρεξη να σβήνω spam και από εδώ -μου φτάνουν όσα έρχονται στο ταχυδρομείο κάθε μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @vassia

    Link σε comment: πρέπει να γράψεις την εξής απλή εντολή σε γλώσσα HTML:
    (σύμβολο "μικρότερο από")a href="Το URL όπου θέλεις να βγάζει το λινκ μέσα σε εισαγωγικά", π.χ. http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=78756816"(σύμβολο "μεγαλύτερο από")η λέξη-σύνδεσμος, π.χ. Στάθης(σύμβολο "μικρότερο από")/a(σύμβολο "μεγαλύτερο από").
    Μικρότερο από=<
    Μεγαλύτερο από=>

    Δες κι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπόν χασοδίκη επειδή πολύς κόσμος έχει αυθαίρετα σε πολλά μπλοκ έχουν βγει υποστηρικτές του Μαγγίνα. Όσο για τις σοβαρές χώρες ναι θα τα γκρέμιζαν αμέσως αλλά εκεί δεν επιτρέπεται το ημινόμιμο ή το ημιπαράνομο. Χτίζει μόνο ότι είναι σε σχέδιο πόλης και δεν υπάρχει μαφία γης να βάζει σε σχέδιο πόλης ότι γουστάρει όποτε γουστάρει για να κονομήσου οι ημέτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)