09 Νοεμβρίου 2007

Αθλητική Κυριακή


Κορυφώνεται το ενδιαφέρον των φιλάθλων εν όψει του final-three της PASOK League που θα διεξαχθεί στο στάδιο της Χαριλάου Τρικούπη την ερχόμενη Κυριακή.

Οι τρεις διεκδικητές ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους για τη μεγάλη διοργάνωση και εκφράζουν τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους για αίσιο αποτέλεσμα.

Ας δούμε συνοπτικά το who-is-who των τριών μονομάχων:

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, Πανγιωργακιακός, προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Αν και ξεκίνησε το πρωτάθλημα με συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα, στην πορεία ανέκαμψε και πήρε κεφάλι στη βαθμολογία των δημοσκοπήσεων, το οποίο και κατάφερε να διατηρήσει μέχρι τέλους εξασφαλίζοντας έτσι και το πλεονέκτημα της έδρας μέχρι και τα τελικά. Η ομάδα έχει εμπεδώσει πλήρως το αξίωμα "η επίθεση προσφέρει θέαμα και φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά η άμυνα κερδίζει τους τίτλους", στηριζόμενη πλήρως στην καλή ανασταλτική της λειτουργία που μπορεί να μπλοκάρει κάθε αντίπαλο. Κυρίαρχη μορφή αναδεικνύεται ο χαλκέντερος Θεόδωρος Πάγκαλος σε ρόλο κόφτη, που θωρακίζει τα μετόπισθεν με τη στιβαρή παρουσία του. Ο Πανγιωργακιακός παρουσιάζει βέβαια κάποια δυστοκία στην επίθεση, όπου ο επιτελικός χαφ Γιωργάκης Παπανδρέου παίζει μια στον αφρό-μια στο βυθό και, στην κακή του ημέρα, κάνει εύκολα το λάθος.

Αυτή τη στιγμή ο Πανγιωργακιακός είναι το λογικό φαβορί, και αναμένουμε να δούμε αν θα δικαιώσει τις προβλέψεις και μέσα στο γήπεδο.

Τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας κατέκτησε ο Μπενζελιακός. Ομάδα τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας από τον πρωτοπόρο, ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα κερδίζοντας με άνεση τα πρώτα ντέρμπι το ένα πίσω από το άλλο, στη συνέχεια όμως ξεφούσκωσε και "πέταξε" αρκετούς βαθμούς δεξιά και αριστερά. Αποτέλεσμα: καθηλώθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ναι μεν σε απόσταση ασφαλείας από τον τρίτο, αλλά και χωρίς να καταφέρει να προσεγγίσει ξανά την κορυφή. Ομάδα που ακολουθεί το δόγμα "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση", ο Μπενζελιακός περιμένει πολλά μέσα στο γήπεδο από τον αναμφισβήτητο ηγέτη του, Βαγγέλη Βενιζέλο. Σε ρόλο ελεύθερου μεσοεπιθετικού ο Βαγγέλης μπορεί στην καλή του ημέρα να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα, παρουσιάζει όμως διακυμάνσεις στην απόδοσή του και "πουλάει" εύκολα τη μπάλα, με αποτέλεσμα να εκθέτει την άμυνα της ομάδας του σε κινδύνους. Δεύτερο βιολί της ομάδας το δεξί μπακ Ανδρέας Λοβέρδος, που οργώνει όλη τη δεξιά πτέρυγα αλλά συχνά ξεχνιέται στην επίθεση αφήνοντας ακάλυπτα τα μετόπισθεν.

Οι παίκτες του Μπενζελιακού γνωρίζουν ότι αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία για έναν τίτλο, που θα τους δώσει και το εισιτήριο για τη συμμετοχή στο Champions League των επόμενων εθνικών εκλογών, και αναμένεται να τα δώσουν όλα μέσα στο γήπεδο.

Τρίτος μονομάχος και αουτσάιντερ της διοργάνωσης ο Σκανταλιδιακός Αστέρας. Η μικρή έκπληξη της κανονικής περιόδου, αποσπάστηκε γρήγορα στη βαθμολογία από τις υπόλοιπες ομάδες, δεν μπόρεσε όμως σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος να πλησιάσει τους δύο πρωτοπόρους. Ομάδα ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο, βασίστηκε σε ολόκληρη τη σεζόν στα στιβαρά χέρια του τερματοφύλακα και αρχηγού της, Κώστα Σκανδαλίδη, που έκανε το καλύτερο πρωτάθλημα της ζωής του. Από εκεί και πέρα, όμως, ο Αστέρας παρουσιάζει έλλειμμα ποιότητας σε όλες τις γραμμές και δεν φαίνεται ικανός να απειλήσει Πανγιωργακιακό και Μπενζελιακό. Επειδή όμως πολλά έχουν δει τα μάτια μας και στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, θα περιμένουμε να τον δούμε και στο γήπεδο.

Οι παίκτες του Σκανταλιδιακού Αστέρα δεν έχουν άγχος για το αποτέλεσμα, δεν έχουν τίποτα να χάσουν και αναμένεται να παλέψουν τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο λεπτό και ό,τι προκύψει.

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη διοργάνωση και, όπως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, προγνωστικά δεν χωρούν. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να γίνουν ωραία παιχνίδια που θα τα απολαύσουν οι φίλαθλοι ψηφοφόροι του Όλου ΠΑΣΟΚ, να μην εκτραχυνθύν τα πνεύματα στις κερκίδες της Χαριλάου Τρικούπη, και να κερδίσει ο καλύτερος και πάνω απ' όλα το ποδόσφαιρο.

(του ειδικού συνεργάτη μας-αθλητικού ρεπόρτερ Αλκέτα Εξωφυλαρούχα)

6 σχόλια:

  1. Το ξέρεις βέβαια ότι παίζει και η διαιτησία ρόλο σε όλα τα πρωταθλήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη Δευτέρα θα φροντίσω να έχω αποκλειστικές δηλώσεις του Καρπετόπουλου, που είναι διδάκτωρ επί του θέματος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To ποδόσφαιρο μπορεί να κερδίσει, η πολιτική βολεύεται και με ισοπαλία...

    Το κόμμα είναι του ... "μπαμπά", που πάει ο χοντρούλης;
    Είναι γονική παροχή λέμε το μαγαζί...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. doctor

    Δεν νομίζω ότι το πράγμα είναι τόσο απλό. Σίγουρα πολλοί από τους "πελάτες" του "μαγαζιού" έτσι το βλέπουν, αλλά έχω την εντύπωση ότι ο Βενιζέλος δεν πείθει και για άλλους λόγους. Δες εδώ, σε σχετικό post του Old boy, έχω γράψει σε σχόλιο (μέρος από) την άποψή μου.

    Κυριακή βράδυ, εννιά παρά είκοσι, εν αναμονή των αποτελεσμάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. PASOK League ?? Έξυπνο! Κάπως έτσι είναι..Kαλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά τον Θρύλο, την ΑΕΚ, τον Βενιζέλο ποιος άλλος ήταν που νόμιζε ότι έπαιζε ντέρμπυ αυτό το Σαββατοκύριακο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)