26 Ιουλίου 2007

Μουσικός Αύγουστος ΔύοΧιλιάδεςΕπτά

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας

Καθώς ο μήνας Ιούλιος οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος του, οι κάτοικοι της Αθήνας εγκαταλείπουν κατά κύματα το κλεινόν (και αναβράζον) άστυ, κατευθυνόμενοι προς τα νησιά και τις εξοχές. Τα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού (Rockwave, Synch, Gagarin Open Air) είναι ήδη ιστορία, ωστόσο, για όσους παραμείνουν τον Αύγουστο στην άδεια Αθήνα, το Xasodikis Channel διαθέτει τις καλύτερες πολιτιστικές προτάσεις -από τον ειδικό συνεργάτη μας, Παναγιώτη Χολοσκασμένο. Παναγιώτη:

Ευχαριστώ Ελπινίκη. Και ας αρχίσουμε την περιπλάνησή μας στα επερχόμενα μουσικά δρώμενα του Αυγούστου από την πλέον πολυαναμενόμενη συναυλία του φετινού καλοκαιριού: Στο Ηρώδειο λοιπόν, για μία και μοναδική εμφάνιση, ο Μάκης Γιακουμάτος και ο Γιάννης Μανώλης σε ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι. Τραγούδια του τεκέ, του μεροκάματου, του πόνου και της αγάπης, αρχοντορεμπέτικα, αλλά και πιο σύγχρονες λαϊκές επιτυχίες, από τους δύο κορυφαίους κοινοβουλευτικούς βάρδους με τη συνοδεία της δωδεκαμελούς ρεμπέτικης κομπανίας "Οι κουραδόμαγκες". Έκτακτη φιλική συμμετοχή: Πανίκας Ψωμιάδης, ο οποίος θα ερμηνεύσει αξέχαστες επιτυχίες του Στέλιου Καζαντζίδη, πέφτοντας στην ορχήστρα του Ηρωδείου με αλεξίπτωτο. Κονφερασιέ της βραδιάς ο Σπύρος "ΣτηνΥγειάΜαςΡεΠαιδιά" Παπαδόπουλος.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Για τους φανατικούς της ροκ μουσικής, η μεγάλη συναυλία του Κώστα Λαλιώτη και των Pure Rockers (διαβάζεται "Πουρόκερς") στο γήπεδο της Ριζούπολης αναμένεται να ανεβάσει το θερμόμετρο στα ύψη. Το θρυλικό συγκρότημα σκληρού ροκ σε ένα εκρηκτικό live set με άξονα τα τραγούδια από τον πρόσφατο τελευταίο του δίσκο του 1998 "Green Sun 'n' Green Tea", αλλά και με διασκευές Metallica, Accept, AC/DC και Μένιου Κουτσόγιωργα. Γκεστ σταρ ο μοναδικός Δημήτρης Πουλικάκος. Τη συναυλία θα ανοίξει το συγκρότημα της Β' Κλαδικής Εργατών Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, "Hard Helmets".

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Η μεγάλη μουσική έκπληξη της χρονιάς είναι ασφαλώς η σύμπραξη Λιάνας Κανέλλη-Κώστα Ζουράρι. Οι δύο γνωστοί διανοούμενοι καλλιτέχνες του παλαιονεοκομμουνιστικού εθνικισμού θα ξεκινήσουν την μεγάλη τους περιοδεία ανά την Ελλάδα από το Κηποθέατρο Παπάγου. Το πρόγραμμά τους αποτελείται από τα πιο γνωστά αντάρτικα τραγούδια (Παιδιά σηκωθείτε, Μαύρα κοράκια, Στ' άρματα στ' άρματα, Ο Ύμνος της Τρίτης Διεθνούς κλπ.) και τους δύο ερμηνευτές θα συνοδεύσει το Μικρό Μουσικό Κολχόζ της ΚΟΒ Αγίων Αναργύρων. Μετά τις εμφανίσεις τους στην πρωτεύουσα, οι δύο κορυφαίοι ερμηνευτές θα επισκεφτούν τον Μελιγαλά, τα χωριά της ορεινής Λακωνίας, τις Σέρρες και τη Φλώρινα.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Και περνάμε στο χώρο της ελληνόφωνης εναλλακτικής ποπ σκηνής: ο Αλέξης Τσίπρας και τα Κόκκινα Πουκάμισα, για μία και μοναδική συναυλία στο Πεδίον του Άρεως. Ο δημοφιλής τροβαδούρος-δημοτικός σύμβουλος, στην ακουστική κιθάρα και το τραγούδι, θα παρουσιάσει το υλικό από τον καινούργιο του δίσκο "Όμορφη Ανοιχτή Πόλη". Το συγκρότημα που τον πλαισιώνει, τα Κόκκινα Πουκάμισα, είναι μια ελπιδοφόρα μπάντα νέων μουσικών με επιρροές από τον Ρήγα Φερραίο και τη Β' Πανελλαδική, ηλικίας 40 έως 52 ετών, και αποτελείται από τους: Subcommandante Μάρκος (ηλεκτρική κιθάρα), Subcommandante Μήτρος (ηλεκτρικό μπάσο), Subcommandante Τάσος (τύμπανα), Subcommandante Ντίνος (πλήκτρα, φωνητικά). Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να συμμετάσχει εκτάκτως και ο πρώην Ανθυποπλανητάρχης Αλ Γκορ (άλτο σαξόφωνο, κλαρίνο) με το τετραμελές σχήμα του "Metanoousa Magdalhnh".

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Για το τέλος αφήσαμε το μουσικό γεγονός της δεκαετίας, το οποίο θα απολαύσουν οι λίγοι τυχεροί που θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα τον Αύγουστο: Η Μεγάλη Συμφιλίωση. Γιώργος Νταλάρας-Τζίμης Πανούσης, "Επιτέλους μαζί". Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες (αγαπημένοι του κοινού, αλλά και μεταξύ τους) σε μία ανεπανάληπτη συναυλία στο ΟΑΚΑ. Μαζί τους η Dulce Pontes, με την οποία βέβαια έχει ήδη δημιουργηθεί μια μικρή ανωμαλία -αφού ο Γιώργος Νταλάρας την φωνάζει "Ντουλθ" ενώ ο Τζιμάκος "Δουλτσινέα"-, που αναμένεται ωστόσο να ξεπεραστεί επιτυχώς. Οι τρεις κορυφαίοι ερμηνευτές θα συμμετέχουν στην συναυλία αφιλοκερδώς, συνοδευόμενοι βέβαια από λιτό τριακοντατετραμελές σχήμα μουσικών (που θα πληρωθούν κανονικά) στα απολύτως απαραίτητα όργανα (οκτώ σετ κρουστών, βούκινα των Άλπεων, μουσικό πριόνι, φαγκότο, λύρα του Σουδάν και ιρλανδέζικο μπουζούκι). Ο Γιώργος Νταλάρας θα παίξει εξάχορδη και δωδεκάχορδη ακουστική κιθάρα, τρίχορδο και τετράχορδο μπουζούκι, ούτι, σάζι, σιτάρ, τζουρά, μπαγλαμαδάκι, λα(γ)ούτο και κρουστικό δράπανο, ενώ ο Τζίμης Πανούσης θα παίξει τα βλέφαρά του. Η συναυλία είναι μία παραγωγή της γνωστής εταιρείας ΒETOX (πράγμα που σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί με γιουρούσι κουκουλοφόρων, μπουρλότο στα μπαρ και τις τουαλέτες και βρωμόξυλο), το κόστος της οποίας θα ανέλθει στο συμβολικό ποσό των 2.500.000 ευρώ, που θα καλυφθεί κατά 75 % από το Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την αναδάσωση των καμμένων εκτάσεων της Πάρνηθας με κοκοφοινικιές.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Αυτές ήταν αγαπητοί μου φίλοι οι πολιτιστικές προτάσεις του Xasodikis Channel για τον Αύγουστο. Από την Ελπινίκη Βοκαμβίλια και από εμένα, τον Παναγιώτη Χολοσκασμένο, καλό σας βράδυ -και καλιές διακοπές!



Για τον Γιάννη και τον aragoz

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω ότι οι πολιτιστικές σου προτάσεις για τον Αύγουστο είναι ότι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί, με αποκορύφωμα τη συναυλία του Νταλάρα που τόσο συμπαθώ.
    Θα είμαι κι εγώ εκεί για μια διαφορετική πλέον πρόταση στην αναδάσωση της Πάρνηθας με τροπικά δέντρα, γιατί άλλωστε το κλίμα πλέον θα είναι τροπικό.
    Είχε μιλήσει η Αννούλα (η Βίσσση εννοείται)το 1996 Κλίμα Τροπικό, αλλά κανείς ωστόσο δεν την άκουσε....

    Λάζαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)