21 Μαΐου 2008

Πουτανασγιοί

Θυμάσαι, Μοναδικέ μου Αναγνώστη, τον περασμένο Οκτώβριο που κάτι ελληναράδες κουραδόμαγκες έκαναν έφοδο στου Ρέντη, σε μια συνοικία όπου μένουν Πακιστανοί μετανάστες, και τους πήραν στο κυνήγι και στις πέτρες;

Θυμάσαι τι είχαν πει στον πρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, οι πραίτωρες του Αστυνομικού Τμήματος του Ρέντη; "Αφού δεν έχετε σπασμένα χέρια, πόδια, τι μήνυση να κάνεις;"

Ε λοιπόν, οι ίδιοι κουραδόμαγκες ξαναβγήκαν από τις τρύπες τους την περασμένη εβδομάδα και επανέλαβαν τις επιχειρήσεις, στην ίδια περιοχή, αυτή τη φορά με στόχο ένα τζαμί.

(ανοίγει παρένθεση: προφανώς αυτοσχέδιο τζαμί, στεγασμένο σε κανένα συνεργείο ή κανέναν ερειπωμένο ημιώροφο, μια και η ελληνορθόδοξη δημοκρατική κοινωνία μας δεν καταδέχεται να επιτρέψει στους χιλιάδες μουσουλμάνους της Αθήνας να αποκτήσουν έναν κανονικό χώρο λατρείας. Κλείνει παρένθεση)

Κάποια στιγμή βέβαια επενέβη η αστυνομία και οι κουραδόμαγκες εξαφανίστηκαν. Αλλά εννοείται ότι δεν έγινε ούτε μία σύλληψη.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση: Είναι σκανδαλώδες ότι αυτά τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια συμβαίνουν σε απόσταση πέντε λεπτών από την Ομόνοια; Ασφαλώς και είναι. Βέβαια οι κουραδόμαγκες, σαν έμπειροι θρασύδειλοι, δεν έχουν επιλέξει τυχαία τον στόχο τους -πέντε λεπτά από την Ομόνοια, ναι, αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση: Στου Ρέντη, όπου δεν υπάρχουν κόζι μπαράκια με τρέντυ φατσούλες, και ως εκ τούτου σε κανέναν δεν καίγεται καρφάκι αν πέφτει ξύλο, αν πέφτουν πέτρες, αν αύριο πέσουν και πυροβολισμοί.

Και η στάση της ένδοξης Ελληνικής Αστυνομίας δικαιώνει την επιλογή τους, αφού απ' ό,τι φαίνεται τα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛΑΣ δεν θεωρούν σκόπιμο να λάβουν οποιοδήποτε προληπτικό μέτρο. Ποιος τους γαμεί τους Πακιστανοί; Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν σκοτώθηκε και κανένας. Ακόμα.

Όσο όμως αυτοί οι κουραδόμαγκες αφήνονται ανενόχλητοι να αλωνίζουν, τόσο θα αποθρασύνονται. Αργά ή γρήγορα, το πράγμα θα χοντρύνει και θα έχουμε θύματα. Και τότε θα βγει ο διευρυμένος υπουργός Προκόπης να εκφράσει τη λύπη του.

Ε λοιπόν, να τη χέσω τη λύπη του.

Σε χαιρετώ

Χασοδίκης


.

7 σχόλια:

  1. Ειδικά στα δυτικά προάστια από το φθινόπωρο το φαινόμενο είναι πολύ συχνό και παρόλα αυτά, κλούβα των Μ.Α.Τ. όχι μόνο δε συχνάζει κάπου τριγύρω στην περιοχή, όπως κάνει σε άλλες ‘επικίνδυνες πλατείες’, άλλα και όταν καλούνται φτάνουν πάντα με μεγάλη καθυστέρηση! Μάλλον θα παίρνει ώρα να ανασυνταχτούν με όλους αυτούς που αναμειγνύονται μαζί τους στις πορείες ή ίσως να είναι απασχολημένοι με τη διάλυση παζαριών στην πλατεία Θεάτρου και τη Σοφοκλέους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρέθηκα σήμερα σε μια τράπεζα για μια δουλειά, έξω από την οποία υπάρχει ένα παρτέρι το οποίο συνήθως είναι γεμάτο σκουπίδια από περαστικoύς και πελάτες της τράπεζας που περιμένουν κάποιες φορές εκεί. Στάθμευσα πρόχειρα για να πάρω χαρτάκι προτεραιότητας και βγαίνοντας απ' την τράπεζα για να επιστρέψω στο αυτοκίνητο, άκουσα μια γυναίκα να λέει φωναχτά 'οι ξένοι πετάνε τα σκουπίδια', δείχνοντας στο παρτέρι. Δεν κρατήθηκα λοιπόν και της απάντησα εν κινήσει αλλά εξίσου φωναχτά ' έχω δει και Έλληνες να πετάνε'. Τότε αυτή είπε, απευθυνόμενη πλέον σε μένα, 'δεν τα ξέρεις καλά' ή κάτι τέτοιο, επιμένοντας ότι 'οι ξένοι τα πετάνε' κι εγώ, φεύγοντας πια της ξαναείπα (πάντα φωναχτά) 'ας μην είμαστε ρατσιστές'.

    Τι θέλω να πω; Ότι μπορούμε ο καθένας μας, από εκεί που είμαστε και όσο μας επιτρέπουν οι περιστάσεις και οι δυνάμεις μας, να αντισταθούμε στο κλίμα ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας που δυστυχώς υπάρχει στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα δεν τους είδαμε όλοι να συνεργάζονται με τα ΜΑΤ πριν λίγους μήνες;

    Το αυγό του φιδιού επωάζεται αργά, αλλά σταθερά. Η απλοϊκότητα του εθνικιστικού λόγου βρίσκει αποδέκτες άτομα χαμηλού επιπέδου, έτοιμα να ανοίξουν κεφάλια και να βιαιοπραγήσουν.
    Ανδρείκελα, φερέφωνα, κύμβαλα αλαλάζοντα...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βεβαίως και είναι λυπηρό το φαινόμενο να τρομοκρατούνται πολίτες κράτους και να μην γίνεται καμμία σύλληψη. Θα πρέπει να υποθέσω πως οι 50-60 είναι μάλλον γνωστοί, μέσα στους 700-1000 τραμπούκους που αλωνίζουν την Ελλάδα. Δεν είμαστε Λονδίνο. Τρείς και ο κούκος είμαστε. Ολοι στην Ελλάδα είναι γνωστοί. Αλλά δεν συλλαμβάνονται. Δρούν με την ανοχή του νόμου. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Είναι οι ίδιοι που σπάνε τα γήπεδα και τα πανεπιστήμια.

    Το μεταναστευτικό πρόβλημα απαιτεί άμεση λύση. Και η λύση, όποια κι' αν είναι δεν μπορεί να τους συμπεριλάβει όλους. Άκόμα κι αν γίνουν μαζικές νομιμοποιήσεις (που πρέπει, γιατί υπάρχουν παιδιά), μεγάλος αριθμός μεταναστών θα πρέπει να φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να κάνω μια υποσημείωση, με αφορμή τα σχόλια του Γεράσιμου και του Locus. Το θέμα του ποστ δεν είναι το μεταναστευτικό πρόβλημα γενικά, ούτε η αντιμετώπιση της κοινωνίας απέναντι στους μετανάστες. Πολύ σοβαρά θέματα και τα δύο, για τα οποία έχω γράψει παλιότερα, και μέσες άκρες συμφωνώ με τα σχόλιά σας.

    Εδώ όμως ήθελα να εστιάσω στην προκλητική αδιαφορία-αδράνεια της αστυνομίας, που αγγίζει τα όρια της συνενοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεκτή η παρατήρηση φίλε Χασοδίκη, έχουμε εδώ μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις επαγγελματισμού απο τους αστυνομικούς. Συμπεριφέρονται όπως νομίζει ο καθένας, κατα τις περιστάσεις. Χρειάζεται η αστυνομία μας μεταβίβαση απο τη παρούσα δημοσιουπαλληλική φάση, σε επίπεδο επαγγελματισμού. Και αυτό προυποθέτει (1)στρατηγική σε επίπεδο κορυφής, που δεν υπάρχει, και (2)γενική αναδιοργάνωση της αστυνομικής κουλτούρας, κάτι που σημαίνει ξεκαθάρισμα, απολύσεις και συγκεκριμένες διαδικασίες για κάθε σενάριο, κάτι που μάλλον αποφεύγεται για κομματικούς λόγους. Αν γίνουν όλα αυτά, τότε απομένει μια μακροχρόνια εκστρατεία για την καλυτεύρευση του ονόματος της αστυνομίας. Μέχρι τότε η συμπεριφορά θα είναι αυτή που καταγράφεις στο πόστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή, ζήτω που καήκαμε φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)