30 Μαρτίου 2012

Οβίδιος επί Κολωνώ

Για όσους έχουν βραχεία μνήμη, Γιώργος Καρατζαφέρης, 1998:

Δεν περνάει μέρα που να μη ζητήσει από το κανάλι του, το Tele-City, τη συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-Χρυσής Αυγής ο βουλευτής Γιώργος Καρατζαφέρης. Εχει μάλιστα δώσει και όνομα στο "μέτωπο" που οραματίζεται, το λέει "Νέα Ελπίδα".

"Ποιο μπορεί να είναι το συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας;" αναρωτιόταν ο βουλευτής στις 16 Ιανουαρίου. Και έδινε την απάντηση: "Είναι οι ευρισκόμενοι δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, η Χρυσή Αυγή, η οποία έχει πρωταγωνιστές του αγώνα, και μπορεί η Χρυσή Αυγή με όσους έχει, πολλούς ή λίγους, να κάνει τόσο θόρυβο και να συμμετέχει, όσο δεν μπορεί σήμερα δυστυχώς η ΟΝΝΕΔ, η οποία δεν έχει βέβαια καμιά σχέση με την ΟΝΝΕΔ της δεκαετίας του '80, την ΟΝΝΕΔ του Μιχαλολιάκου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και είναι και η ΕΠΕΝ, οι βασιλικοί και οι αμετανόητοι".

"Ελάτε (εσείς της Χρυσής Αυγής) στη διανομή της εξουσίας. Ελάτε να πάρετε ένα κομμάτι. Θα πάρουμε εμείς (της Νέας Δημοκρατίας) τα υπουργεία, πάρτε κι εσείς τη διοίκηση ενός οργανισμού, πάρτε ένα υφυπουργείο".


Φλας! - Γιώργος Καρατζαφέρης, 2012:

"Έχει φτάσει σε τέτοια κατάσταση ο κόσμος, ώστε ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, δυστυχώς -με όλα τα γράμματα κεφαλαία- να απευθύνεται σε ναζί" είπε ο κ. Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πάρκο του Ελληνικού και το Πρόγραμμα "Ήλιος".
"Έψαξα σήμερα λίγο το θέμα και είδα ότι 15 εξώφυλλα του περιοδικού του κόμματος αυτού φιλοξενούν το Χίτλερ, το Γκέμπελς, το Ρούντολφ Ες, τη 'σβάστικα που μας οδηγεί'. Εκεί φτάσατε τα πράγματα, σε αυτήν την εσχάτη προδοσία, αυτά τα ακραία κόμματα να αποτελούν λιμάνι για τον απελπισμένο κόσμο", πρόσθεσε.


Περισσότερα, από Δευτέρα.


.

8 σχόλια:

  1. Τώρα που συγκυβερνήσαμε λουστραριστήκαμε και η ΧΑ μας πέφτει ακραία. Δεν μας είπανε τυχαία κωλοτούμπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά το ένα ήταν για να πάρει σταυρούς και το άλλο για να πάρει σταυρούς αφού τους διώξει από εκείνους που επαινούσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "έλάτε νά πάρετε ένα κομμάτι θά παρουμε κι΄μείς πάρτε κι΄σεις..."
    γνήσιος άπόγονος τού Μακρυγιάννη καί τού παλαμήδι
    http://kourelarios.files.wordpress.com/2011/11/longjohn1.png?w=600&h=166&h=166

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν θεωρώ τον καρατζαφέρη ως ακροδεξιό αλλά περισσότερο ως τον πιο "άξιο" εκπρόσωπο του λαϊκισμού στην ελλάδα. Αν η ανάρτηση ήθελε να καταδείξει περισσότερο τις κωλοτούμπες του καρατζαφέρη που καταδεικνύουν πολιτικό τυχοδιωκτισμό -και λιγότερο ή και καθόλου την εγγύτητα προς τη χρυσή αυγή- τότε με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι είν' τούτος, τζάνουμ'; Τέτοια έλεγε τότε; Δεν ζαλίζεται με τόσες κωλοτούμπες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με αυτα κ με αυτα οι χρυσαυγιτες μοιραζουν τις φυλλαδες τους τα σαβατ/κα στις γειτονιες με ιστορικα ανεπαναληπτη ανεση & μεγαλοπρεπεια την ωρα που καποιους αλλους τους τσουβαλιαζουν σωρηδόν ως μετρο αντιμετωπισης της βιας των κουκουλοφορων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τραγικός ή γελοίος συνεχίζει να ενισχύει τη Χρυσή Αυγή παρά τα λεγόμενά του: την ενισχύει με τις πράξεις του. Οπότε ό,τι και να λέει περιττό. Συνεχίζει την τακτική του 98 (πριν και μετά)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)