"Η ανταγωνιστικότητα είναι η ζωή μας, δεν υπάρχει εργασία χωρίς ανταγωνιστικότητα και παραγωγή. Είναι εθνικό χρέος να γίνουμε ανταγωνιστικοί γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, θα έχουμε μισθούς Βουλγαρίας. Είναι υποκρισία αν δεν αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα" σημείωσε.
Ας αναγνωρίσουμε λοιπόν την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι η Ελληνική Επιχείρηση είναι εξωστρεφής, επενδύει σε έρευνα και ανάπτυξη, αγκαλιάζει την καινοτομία, χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής, χτίζει το καλό της όνομα και το αναβαθμίζει σε brand name διεθνούς κύρους, παράγει προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, παρέχει πρωτοποριακές υπηρεσίες, είναι βρε αδερφέ απ' όποια μεριά και να το δει κανείς ένας περήφανος αετός έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του και να κυριεύσει τους αιθέρες της παγκόσμιας αγοράς,
και το μόνο που της δένει τα πόδια, ή μάλλον της τσαλακώνει τα φτερά, για να μείνουμε στην παρομοίωση με τον αετό, είναι το υψηλό μισθολογικό κόστος, το δώρο Χριστουγέννων, το δώρο Πάσχα, το επίδομα αδείας. Σε κάθε χαμοκέλα στα Πετράλωνα, κάτω από τη στέγη από ελενίτ κρύβεται μια εν δυνάμει Apple η οποία θα αρχίσει να ανθίζει αμέσως μόλις καταργηθεί ο κατώτατος μισθός, που επιμένει να προκαλεί από το δυσθεώρητο ύψος των 592 ευρώ στο χέρι.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, και φτου μας που είμαστε υποκριτές και δεν την αναγνωρίζουμε.
(εικόνα από εδώ)
.
Μου θυμίζει το βιασμό. Είναι μια πραγματικότητα. Αφού δεν τον γλιτώνουμε, ας τον απολαύσουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή, για να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να μην καταλήξουμε με μισθούς Βουλγαρίας, πρέπει να μειώσουμε κι άλλο τον κατώτατο μισθό, οπότε θα καταλήξουμε με μισθούς σχεδόν Βουλγαρίας! Νάιζζζζζ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο παραμύθι του ανταγωνιστικότερου...Με τη λογική αυτή, η Βουλγαρία που δίνει μισθούς πείνας θα έπρεπε να σκίζει και να τους έχει όλους για πρωινό...Αλλά δεν είναι έτσι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που αναγνωρίζετε τι φταίει για το χάλι μας: η άλλοτε γενιά των 700 ευρώ! Καταργήστε την, να πάει στην ευχή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ, και καθώς θα περνάτε από το Μαξίμου, καταργήστε και τους 90 συμβούλους του Παπαδήμιου, καθώς και τους 48 υπουργούς.
Σωστοοοοος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο την άλλη πλευρά το να επενδύεις στην έρευνα και την ανάπτυξη, το να είσαι εξωστρεφής κλπ, κλπ, δεν αλλάζει σε ένα μήνα. Ο Γερμανός κάποτε δούλευε μια ώρα για τη χώρα του, ο Ελληνάρας δηλώνει ότι έχει φυτέψει Ελιές μέχρι και στη θάλασσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα νούμερα των εταίρων λένε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε "παραγωγικότητα" Βουλγαρίας με μισθούς Ελλάδας δηλαδή πληρωνόμαστε περισσότερο απ' όσο πρέπει με βάση αυτό που παράγουμε και κυρίως "εξάγουμε". Άρα πρώτα ρίχνεις μισθούς (αφού τα νούμερα λένε ότι δεν παράγεις σα χώρα) και μετά αυξάνεις ρυθμούς ανάπτυξης.
Φυσικά δε θεωρώ ότι έχουμε παραγωγικότητα Βουλγαρίας αλλά αυτό καταλαβαίνω από τα λεγόμενα.