27 Μαΐου 2010

Χοροθέατρο του παραλόγου

Λοιπόν, για να μην τρελαθούμε και τελείως: όταν ένας εν ενεργεία υπουργός, καθ' ύλην αρμόδιος για τις κρατικές προμήθειες σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα, δέχεται χρήματα από μεγάλο προμηθευτή του Δημοσίου που όλως συμπτωματικώς τυχαίνει να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά (και) σε αυτόν τον τομέα, αυτό λέγεται λάδωμα. Και δεν πα' να το βαφτίσεις χορηγία, δωρεά, γονική παροχή ή τσάκω αυτά τα ψιλά να με θυμάσαι. Εκτός πια κι αν νομίζει κανείς ότι τέτοιου είδους δωράκια δίνονται χωρίς ανταλλάγματα, ή ότι η Siemens αποφάσισε μια ωραία πρωία να υποστηρίξει τον ανιδιοτελή και τίμιο αγώνα του Τάσου του Μαντέλη (προσωπικώς και αποκλειστικώς) για το καλό της Ελλάδος και την προκοπή του ελληνικού λαού, ή ότι γοητεύτηκε από το καθάριο βλέμμα του και τα μπιρμπιλωτά του τα ματάκια.

Και τι πά' να πει αλήθεια "χορηγία" εν προκειμένω; Τι είναι ο Μαντέλης, χοροθέατρο;

Αν βέβαια πιστέψουμε το ρεπορτάζ, ο πρώην υπουργός αντιπαρέθεσε το επιχείρημα ότι "αν μιλούσαμε για μίζες, ένα λογικό ποσό θα ήταν 10 εκατομμύρια μάρκα, που θα αντιστοιχούσε σε μια λογική αμοιβή για έναν υπουργό".

Οπότε θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι υπάρχει και τιμοκατάλογος: δέκα εκατομμύρια ο υπουργός, πέντε ο υφυπουργός, τρία ο γενικός γραμματέας και πάει λέγοντας. Τα διακόσια χιλιάρικα άραγε σε ποιο επίπεδο της διοικητικής ιεραρχίας αντιστοιχούν; Τμηματάρχου Α';

Το κόβω εδώ -και πάω να πάρω κανα-δυο χαπάκια για την πίεση.



(φωτο από εδώ)


.

15 σχόλια:

  1. Σημειολογικά, το πού έχουμε φτάσει φαίνεται από τις 2 ετικέτες που χρησιμοποίησες δίπλα-δίπλα γι'αυτό το ποστ: "πολιτικές ιδέες" και "ποινικό δίκαιο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιστοιχούν προφανώς στη μίζα του μέλλοντος υπουργού. Το δικό μου ερώτημα είναι, πώς ήξερε η Ζήμενς ότι επρόκειτο να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο;
    Όσο το σκέφτομαι, τόσο περισσότεροι ψύλλοι μπαίνουν στα αυτιά μου. Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ δύτη, προφανώς όλο και κάποια πληροφορία είχε ... γι' αυτό κάποιοι σήμερα εξοργίζονται και αγανακτούν (βλ. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1822062)

    Αγαπητέ χασοδίκη, πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό, ένα κουτί από αυτά τα χαπάκια δεν θα είναι αρκετό για να μας φέρει στα ίσα μας ... το "χοροθέατρο" μόλις ξεκίνησε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουπέπι, λολ (?)!

    Θέλω κι εγώ ρε παιδιά 5 εκατομμύρι ευρώ! Τι να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κροτ, απ' ό,τι φαίνεται θα περιμένεις απλά να χτυπήσει το τηλέφωνό σου. Κάποιος θα σου μιλήσει στα αγγλικά και θα προσφερθεί να σου δώσει μια χορηγία. Μετά θα αρχίσει να φουσκώνει ο λογαριασμός σου, αλλά δεν χρειάζεται να χαλάς φαιά ουσία να αναρωτιέσαι. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

    (τουλάχιστον, μαθαίνουμε τις οδηγίες χρήσεως, λέει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χασοδίκη, εκτός θέματος, αλλά ως εκ της ιδιότητός σου πρέπει να σχολιάσεις. Η αστυνομία δημοσιεύει βίντεο παρακολούθησης υπόπτων - μπορεί;

    http://imwrong.wordpress.com/2010/05/27/police-videos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά τα λέει ο άθρωπας!

    Με 200 χιλιάρικα ούτε ένα διαμέρισμα (καινουργές) της προκοπής δεν παίρνεις!

    Ο κ. Μανδέλης τιμά το χοροθέατρο, άντε μη χέσω ανάγωγοι που μόλις κατεβήκατε από τα Γκράβαρα και τα πόδια σας βρωμάνε τυρόγαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μπράβο στον Μαντέλη που είχε το θράσος να βγεί να πεί "τα πήρα ρε μούνιά και θα έπαιρνα και άλλα τόσα αν μπορούσα, τώρα μείνετε εσείς χωρίς σύνταξη για να πληρώσετε τα κλεμμένα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΤΜ εννοεί ότι δεν του τα έδωσε η Siemens για συγκεκριμένη δουλειά ("μίζα"), απλώς για να διατηρεί την καλή σχέση μαζί του - κάπως σαν τις καμπάνιες της Unicef, "υιοθέτησε κι εσύ ένα παιδάκι στην Αφρική".
    Ε, αυτό υποτίθεται ότι ήταν: "υιοθέτησε κι εσύ έναν Υπουργό στην Ελλάδα".

    Όσο για τη "λογική" μίζα ενός υπουργού, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι προειδοποιεί κάποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχμ, το πρώτο μου σχόλιο παραπάνω καλύτερα να μη ληφθεί υπόψη, μπερδεύτηκα. Τώρα βλέπω ότι ήταν ήδη υπουργός το '98 στο Μεταφορών.
    Και οι Δύτες κάνουν λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mα φυσικά το λάδωμα είχε ιεραρχία φίλε Χασοδίκη. Αλλο ο υπουργός, αάλλο ο πέμπτος γραμματέας. Και άλλες τιμές ανα υπουργείο. Αλλο το Μεταφορών,άλλο το Υγείας. Φαντάσου τί έγινε στο Αμύνης που είναι και "φιλέτο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοίτα, είναι γνωστό ότι στην Ευρώπη υπάρχει άλλη κοστολόγηση της παροχής υπηρεσιών, ανάλογη των αποζημιώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δύτη, ΟΚ, κι εγώ απόρησα στην αρχή, αλλά καλό μου έκανε -αναγκάστηκα να το επαληθεύσω :)

    Κροτ, υπομονή και οικονομία!

    imwrong, δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, αλλά με μια ματιά που έριξα στο βίντεο δεν βλέπω να υπάρχει ζήτημα προσωπικών δεδομένων, εφόσον η ανάλυση της εικόνας δεν επιτρέπει ταυτοποίηση προσώπων. Είναι όμως λίγο γκρίζα ζώνη το όλο θέμα.

    polsemannen, πες τα αδερφέ μου :)

    Ηλία, με πέθανες με το "υιοθέτησε έναν υπουργό"!
    Επίσης, σε ό,τι αφορά τη "λογική μίζα", κι εγώ το ίδιο καταλαβαίνω. Για να δούμε.

    Locus, μας έλειψες!


    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ να δεις χαπάκια για την πίεση που κατάπια! Και να φανταστείς δεν είχα κανένα να μου δώσει χορηγία. Πήγα και τα αγόρασα μόνη μου με τα λεφτουδάκια μου!
    Διάβασε εδώ
    ένα άρθρο που έγραψε ο κ. Μαντέλης μας το 2003 για τη διαφάνεια στα οικονομικά των πολιτικών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντως αυτό που πρέπει να του αναγνωριστεί ότι έχει ένα μεγάλο προσόν, δεν είναι καθόλου περίεργος.
    Εμένα και 1000 ευρώ να μου είχε βάλει κάποιος στον λογαριασμό μου θα με είχε φάει η περιέργεια να τον βρώ ποιός είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)