13 Μαΐου 2010

...χτενίζεται

Την ώρα που ο πρόεδρος του κόμματος προτείνει να μειωθούν οι βουλευτές κατά εκατό τεμάχια ώστε να κάνουμε και λίγη οικονομία βρε αδερφέ, η φοιτητική νεολαία του ίδιου κόμματος πληρώνει ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας για να πείσει τους πιθανούς ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν στις φοιτητικές εκλογές της επόμενης Τετάρτης, μην τυχόν και χαθεί κανένα ψηφαλάκι και δεν προκύψει αρκετά περηφανής η νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο σημαντικό αυτό πολιτικό γεγονός, που θα απασχολήσει τον ελληνικό λαό ένα ολόκληρο πεντάλεπτο.

Θα μου πεις, και τι σχέση έχει το ένα με τ' άλλο; Μπορεί να μην έχει και καμία. Εμένα ωστόσο μου χτύπησε άσχημα στο μάτι, γιατί δείχνει αν μη τι άλλο ότι ακόμα και σε αυτή την ήσσονος πολιτικής σημασίας διαδικασία, τα κόμματα εξακολουθούν να εφαρμόζουν τις ίδιες πρακτικές που εφάρμοζαν χτες και προχτές, σαν να μην τρέχει τίποτα. Κι αν δεν αλλάζουν οι νοοτροπίες στα πιο απλά και προφανή, πόσο βάσιμο είναι να ελπίζουμε ότι θ' αλλάξουν στα δύσκολα και ουσιώδη;


.

12 σχόλια:

  1. Να σκεφτώ ότι σαν νεολαία σκέφτεται ακόμη ιδεαλιστικά; Δεν θα το σκεφτώ..

    Θα σκεφτώ όπως κι εσύ, ότι μάλλον δεν έχουν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν την "ήττα" - όλων τους.

    Καλησπέρα Χασοδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταμόσχευση εγκεφάλου χρειάζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περνώντας έξω από το Πάντειο σήμερα είδα έναν από τους τοίχους της υπόγειας διάβασης καλυμμένο από άσπρες αφίσες με το γνωστό πλέον σύνθημα "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο ΔΝΤ"...και στα πλάγια έγραφε "ΠΑΡΤΥ 14 Μαϊου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ". Οπότε μην έχετε καμία αμφιβολία για τις προτεραιότητες της συγκεκριμένης "νεολαίας". (Δε θα μπω στη διαδικασία να μιλήσω για τις άλλες, αν και εκεί υπάρχει επίσης πολύ ζουμί...)
    Για να μην πω για τις αντίστοιχες αφίσες για τις εκδρομές στη Μύκονο ενώ πραγματικά ο κόσμος καίγεται...(και στη φωτογραφία φυσικά βάζουν, με μαγιώ, αυτό που χτενίζεται)! Φοβερή αντιπολίτευση, φοβερή επαφή με την πραγματικότητα, μέσα σε όλα!
    Είναι τόσο γελοίες και απαράδεκτες αυτές οι μέθοδοι, τόσο πίσω και τόσο μα τόσο αντιπροσωπευτικές των νοοτροπιών που μας έφεραν μέχρι εδώ... Και πάλι φαίνεται ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν απολύτως καμία αίσθηση του τι γίνεται. Να τους δω του χρόνου τέτοια εποχή, θα γεμίζουν τον τόπο αφίσες (να χαρώ εγώ οικολογική συνείδηση) που θα γράφουν τέτοια καραγκιοζιλίκια; Η' θ'αρχίσουν να σκέφτονται τίποτα, μπας και φερθούν πραγματικά σαν νεολαία και κάνουν καμιά καινούρια πρόταση; Θα έχουν τουλάχιστον ακονίσει λίγο το κλούβιο αυγό που λένε μυαλό ή θα είναι ακόμα οι εγκεφαλικές λειτουργίες σε καταστολή;
    Συγνώμη για το πραλήρημα. Σε διαβάζω καιρό και πάντα βρίσκω κάτι ενδιαφέρον σ'αυτά που γράφεις, εύχομαι την επόμενη να είναι για κάτι πιο δημιουργικό.
    Να'σαι καλά.
    Maria Shanti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα παιδιά (σου λέει) είναι η ελπίδα του αύριο.

    τα παιδιά (λέω) είναι καθρέφτης του παρελθόντος.

    (τι πίνω;)(=1 μπουκάλι κρασί, Ελβετικό(;!) αυτό θα φταίει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό:
    Ενώ έχουμε ανάγκη από "καινούργια περπατισιά" καβαλάμε "γέρικα άλογα"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανως και εσυ χτενιζεσαι συνεδαλφε,γιατι κατεξοχην δικηγορικο μπλογκ,ουτε μια τοσο δα κουβεντα για την βομβα στα δικαστηρια της Θεσσαλονικης.Θελω να ξερω αληθεια την γνωμη σου , αν φιλια (μαλλον) σε σενα σαιτ σαν το tvxs με σχολια του στυλ "να πεθανουν δικαστες και δικηγοροι". Και εχουμε φτασει στο σημειο να τα δικαιολογουμε ολα στο ονομα του "οργισμενου κοσμου" ,αλλα δεν ειναι ο κοσμος αυτος που βαζει βομβες μερα μεσημερι.Φυσικα και η αποψη οτι ειναι προβοκατσια,ετσι γενικα και αοριστα.Τι να κανω συντροφοι,δεν ειδατε το αιμα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι φοιτητικές εκλογές έχουν άμεση σχέση με τα δρώμενα στις εκάστοτε σχολές.Άν, λοιπόν κάποια παράταξη μπορεί να εκπροσωπεί τους φοιτητές αποτελεσματικότερα από ότι οι άλλες παρατάξεις...τότε θα κερδίζει και θα είναι και λογικότατο.Βέβαια, αυτό δεν έχει να κάνει με αυτά που συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή...Για το λόγο αυτό, δεν πρέπει και τα κόμματα να χαίρονται τόσο πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @oxiallokarvouno

    Δεν ξέρω από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι το tvxs είναι "φίλιο σε μένα" ή από πού κι ως πού μου ζητάς να απολογηθώ για τα όποια κάφρικα σχόλια γράφει ο όποιος κάφρος στο tvxs ή οπουδήποτε αλλού.
    Κατά τ' άλλα, συνάδελφε, όπως έχω ξαναπεί: μπορώ να απολογηθώ για αυτά που γράφω, αλλά όχι γι' αυτά που δεν γράφω. Θέματα υπάρχουν πολλά, χρόνο νά 'χει κανείς και μπορεί να γεμίζει δέκα ποστ τη μέρα, αλλά εγώ δεν έχω τόσο χρόνο δυστυχώς και πολλά πράγματα ξεφεύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ oxiallokarvouno
    Αν χαρακτηρίζεις αυτό το μπλογκ ως " κατεξοχην δικηγορικο", τότε μάλλον δεν το έχεις διαβάσει ποτέ...

    (Συνάδελφος επίσης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είχα καιρό να περάσω από εδώ. Βλέπω ότι κρατάς γερά και σε χαίρομαι. Δέξου τους θερμότερους χαιρετισμούς μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ζηταω να απολογηθεις ουτε τιποτε,αγαπητε χασοδικη.Και ως προς το tvxs εβαλα την μαγικη λεξουλα "μαλλον".Το θεμα δεν ειναι ανωνυμοι σχολιαστες-καφροι οπως τους αποκαλασες,αλλα και πιο "επωνυμοι" που λενε τα ιδια ,ισως πιο καλυμμενα.Και φυσικα ειναι δικηγορικο μπλογκ,δεν ειναι (αλλε συναδελφε) ? Απλα,περιμενα μια λεξη,μια νυξη,γιατι παρε και ενα τηλεφωνο λιγο πιο βορεια,το θεμα λιγο υποβαθμιστηκε,λες και πεσανε στρακατρουκες διπλα απο το κυλικειο.Δηλαδη,πρεπει να πεσει στην Ευελπιδων,για να γαρψεις κατι ? Sorry, για το εκτος θεματος,αλλα αν οντως καποιοι παρακρατικοι (και εξωγηινοι ισως) με τις προβοκατσιες του θελουν να δημιουργησουν αυτο που λενε "οργισμενο πολιτη", you know what ? They just did.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "φοιτητικές" παρατάξεις, ο καλύτερος τρόπος για να ξεράσεις (προφανώς σε πάρτυ στην Μύκονο μόνο με 49,90 για το 3ήμερο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)