23 Μαρτίου 2010

Μεγάλα σχέδια


...Αράχνες έχει πιάσει τούτο το ρημάδι. Και να πεις ότι δεν υπάρχουν θέματα να ασχοληθείς; Υπάρχουν, αν υπάρχουν λέει. Χρόνος δεν υπάρχει.

Τούτη την εποχή, εκτός από τα συνήθη τρεχάματα της δουλειάς, έχω στα σκαριά δύο πολύ μεγάλα πρότζεκτ -μεγάλα υπό την έννοια ότι το καθένα από αυτά κουβαλάει μαζί του χίλιες δυο λεπτομέρειες που πρέπει να ρυθμιστούν εγκαίρως, και με τις οποίες πρέπει να ασχοληθείς ο ίδιος. Και η ρημάδα η μέρα εξακολουθεί να έχει μόνο 24 ώρες.

Για να σας ανοίξω την όρεξη, θα σας πω για το πρώτο από τα δύο πρότζεκτ, πρώτο χρονικά δηλαδή, που ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή.

Την ερχόμενη Παρασκευή, το λοιπόν, ο Χασοδίκης παρέα με τρεις φίλους πετάει για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού, μέσω Ντόχα. Και την Κυριακή που μας έρχεται, των Βαΐων, η παρέα θα ξεκινήσει ένα από τα πιο διάσημα trekking παγκοσμίως: τον γύρο της Αναπούρνα.

Η Αναπούρνα είναι ένα από τα μεγάλα ορεινά συγκροτήματα των Ιμαλαΐων, με ψηλότερη κορυφή στα 8.091 μέτρα. Το trekking της Αναπούρνα βέβαια δεν πηγαίνει τόσο ψηλά. Ελίσσεται μέσα από φαράγγια, ράχες και οροπέδια και φτάνει μέχρι το διάσελο του Thorung La, στα 5.416 μέτρα, μετά από το οποίο αρχίζει να κατηφορίζει προς τα πεδινά. Εμείς δεν θα κάνουμε το πλήρες σιρκουί, το οποίο απαιτεί περίπου 3 εβδομάδες, αλλά μια συντομευμένη βερσιόν: μετά το ψηλό πέρασμα, θα κατέβουμε μέχρι το Τζόμσομ απ' όπου θα πάρουμε αεροπλάνο για πίσω, έτσι ώστε να χωρέσει το πράγμα μέσα στις δυο βδομάδες των πασχαλινών διακοπών. Αυτό σημαίνει ότι, μέσα σε εννιά ημέρες καθαρό περπάτημα (+1 για ανάπαυση και εγκλιματισμό), θα καλύψουμε με τα πόδια μια απόσταση περί τα 120-130 χιλιόμετρα (υπολογισμένη με το μάτι και από έναν χάρτη όχι και μεγάλης ακρίβειας, αλλά κάπου τόσο πρέπει να είναι). Καλό;

Αν όλα πάνε καλά, που το ελπίζω, μετά τις 11 του Απρίλη που θα επιστρέψουμε θα ακολουθήσει σειρά σχετικών δημοσιεύσεων με πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ και τα συναφή. Αν πάλι δεν πάνε όλα καλά, χάρηκα που τα είπαμε και να προσέχετε :)

Όσο για το άλλο πρότζεκτ... ε, ας κρατήσουμε και τίποτα για άλλη φορά!



(φωτο: Ben Tubby, από εδώ)


.

13 σχόλια:

  1. Πω-πω-πω!

    Να προσέχεις! (για το καλά να περάσεις, δεν χρειάζεται καν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, ναι, να προσέχετε
    και σας μισώ θανάσιμα και ζηλεύω.

    Κοίτα να ανεβάσεις καμιά φωτογραφία τουλάχιστον μόλις επιστρέψεις, να ξέρουμε πως επέζησες και πως όλα καλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωωω!

    Να προσέχεις, να το φχαριστηθείς και να φωτογραφίσεις αρκετά και για εμάς τους καναπεδάτους. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I hope you don't mind unsolicited tips... as you are doing the abridged version of this trip watch out for the effects of the altitude. In my limited personal experience, although I wasn't badly affected, I certainly felt it! You may want to get some tablets to help out with the altitude sickness.

    Enjoy Qomolangma!

    Tina

    Tina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό ταξίδι!!!!

    Τα καλύτερα παιδιά σας εύχομαι.
    Και φυσικά περιμένουμε εντυπώσεις.

    Φιλιά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά η αποχή σου έδωσε χρόνο να ετοιμαστείς με την ησυχία σου ;)
    Καλά να περάσετε και να προσέχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να περάσεις όμορφα σου εύχομαι αθλητικέ μου Χασοδίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλή επιτυχία! μπράβο, μπράβο συγχαρητήρια!

    :-))

    Περιμένουμε τις φωτό κ τις εμπειρίες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά να περάσεις και να βγάλεις πολλές φωτογραφίες να μας δείξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περίμενα πύρινο άρθρο κατά της επιβολής του Φ.Π.Α. στους δικηγόρους, και προέκυψε ταξίδι.....τέλος πάντων.
    Καλά να περάσετε, τα λέμε μετά....

    Μόνο 130 χλμ;
    Ίσα που θα ξεμουδιάσετε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας ευχαριστώ άπαντες, Tina thanks for the advice :), τρέχω τώρα, το απόγευμα πετάμε!

    Ιμαλάια, ερχόμαστεεεεεε :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πήρες και συ τα βουνά χασοδίκη και μας παράτησες εδώ να καιγόμαστε!!!!
    Ο λόγος που γράφω δεν έχει σχέση με την εκδρομή σου, που παραπιπτόντως εύχομαι να περάσεις υπέροχα...εχει να κάνει με ένα προχθεσινό σχόλιο του κ Πάγκαλου στην ΤV που αφορούσε στους δικηγόρους.
    Είπε λοιπόν ο προαναφερθείς "κύριος" ειρωνικά, ότι: "αν οι δικηγόροι βγάζουν κατά μέσο όρο 15.000 ευρώ τό χρόνο, τότε να πάνε να δουλέψουν σε κανένα μπαράκι να μην έχουν και άγχος και πεθαίνουν νέοι...."Οπως αντιλαμβάνεσαι ούσα νέα, αυτοδημιούργητη δικηγόρος που με το ζόρι τα βγάζω πέρα και έχοντας στο παρελθόν δουλέψει και σε μπαρ, ανασφάλιστη φυσικά, μου ήρθε να βουτήξω μέσα στην τηλεόραση και να του εξηγήσω από κοντά τι εστί .......... Στο σημείο αυτό θα ήθελα να προτείνω στον κύριο Πάγκαλο να γίνει είτε ανασφάλιστη γκαρσόνα, είτε ασκούμενος και νέος δικηγόρος αφού όλοι αυτοί περνάνε καλά και να αφήσει το βουλευτιλίκι που μάλλον τον κουράζει.
    Τέλος θα ήθελα να υποβάλω μία πρόταση στην κυβέρνηση. Στα τεκμήρια διαβίωσης να περιλαμβάνεται και το πόσο τρως..... Αλήθεια αν υποθέσουμε ότι ο κ.Πάγκαλος τρώει εκλεκτά εδέσματα τρεις με πέντε φορές την ημέρα σε διάφορα πολυτελή εστιατόρια, προκειμένου να διατηρήσει αυτή την υπέροχη σιλουέτα του, και κάθε φορά κάνει λογαριασμό περί τα εκατό ευρώ τι τεκμήριο διαβίωσης έχει;Επιτέλους εκέινος ο Σύλλογος τι ρόλο παίζει; Πόσο θα μας ξεφτιλίζουν ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)