22 Σεπτεμβρίου 2009

#deb8, ατάκα Ι

"Μην κοιτάμε μόνο τις φωτιές που έκαψαν, αλλά και εκείνες που έσβησαν".

Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Β', πρωθυπουργός της Ελλάδας (μοντέλο προς απόσυρση).

Ποιο είναι το νόημα της φράσης; Ότι υπάρχουν και χειρότερα; Ότι θα μπορούσαν και να μη σβήσουν καμία φωτιά, να τις αφήσουν να καίνε ώσπου να φτάσουν στη θάλασσα; Τι εννοεί ο ποιητής, ότι όταν ο κρατικός μηχανισμός κάνει στοιχειωδώς τη δουλειά του θα πρέπει να δίνουμε ολόψυχα συγχαρητήρια, κι όταν δεν την κάνει θα πρέπει να μη λέμε κουβέντα, διότι άλλωστε "και η Καλιφόρνια κάηκε";

Να μη μιλήσω τώρα για το φτηνιάρικο επικοινωνιακό τρικάκι, να ερωτάται ο πρωθυπουργός για τις πυρκαγιές και τις πολιτικές ευθύνες και να απαντάει με δακρύβρεχτους φιλιππικούς για τους ήρωες πυροσβέστες, λες και η κριτική αφορούσε τα πεζοπόρα τμήματα ή τους πιλότους των Καναντέρ.

Η καραμανλική ατάκα αποτελεί απόδειξη (άλλη μία) ότι στον δημόσιο πολιτικό διάλογο τούτης της χώρας η κοινή λογική δεν θεωρείται προαπαιτούμενο -αντίθετα, θεωρείται προαπαιτούμενο να κουνάς καλά τα χέρια σου.


.

9 σχόλια:

  1. Επιτέλους αγαπητέ χασοδίκη, γύρισες !!!
    (ωραία τα άρθρα για την Ινδία και ακόμη ωραιότερος ο τρόπος που μας μετέφερες τις εμπειρίες σου, αλλά δεν σου κρύβω ότι μερικές φορές σκέφτηκα, εδώ ο κόσμος καίγεται και ο χασοδίκης είναι ακόμη στην Ινδία!).

    Τελευταία έχω αρχίσει να βρίσκω τις χειρονομίες από ενοχλητικές έως ανυπόφορες.

    Χθες δε, έκανα το πείραμα να παρακολουθήσω μερικές απαντήσεις του Β' χωρίς φωνή (ωσάν κουφή ένα πράγμα) και μπορώ να σου πω ότι οι χειρονομίες τσατάλιaσαν το, ούτως ή άλλως, εύθραυστο νευρικό σύστημα μου!!!

    Σε ό,τι αφορά τον άλλον Β', αντενδείνυται επίσης για την ισορροπία του νευρικού συστήματος, διότι μου προκαλεί άγχος η αναμονή να βγάλει (αν βγάλει) όλη την πρόταση.

    Παρά ταύτα, σκοπεύω να παρακολουθήσω και τη σημερινή τηλεμαχία, προφανώς από κάποια μαζοχιστική διάθεση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την τελευταία πενταετία, αγαπητέ, έγινε "τέχνη" η αυριανιστική παραμόρφωση της πραγματικότητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ESKARINA

    Εγώ δεν άντεξα άλλο το τηλεοπτικό υπερθέαμα, την άκουσα ραδιοφωνικώς (ή ραδιο-φονικώς αν προτιμάς), και πάλι ανυπόφορη μου φάνηκε...

    @Προκόπης Δούκας

    Παράγινε θα έλεγα -αλλά κάτσε να δούμε και την επόμενη πενταετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @... και να γέρνεις μπροστά για να πείθεις τους ιθαγενείς για την ειλικρίνειά σου!
    Χασοδίκη μου, δεν καταλαβαίνεις το νόημα της φράσης του. Ουσιαστικά λέει "μην κοιτάτε πόσοι νεοδημοκράτες εμπλέκονται σε σκάνδαλα, αλλά πόσοι εργάστηκαν στοιχειωδώς"!
    Έρχονται τώρα οι άλλοι λιμασμένοι να φάνε τα υπόλοιπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tι να λεμε τωρα, ο ανθρωπος δεν καταδέχτηκε α ζητήσει συγνώμη για το φόνο του Γρηγοροπουλου (απο υπαλληλους του κρατους του οποιου ηγειτο) ούτε με ένα χρόνο καθυστερηση. Στα ψιλά θα κολήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρεις, μ' αρέσει που λέει όμως "έγιναν λάθη". Ποια ήταν αυτά τα ρημάδια τα λάθη; Ένα -συγκεκριμένο όμως- δεν τον έχω δει να παραδέχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Καλιφόρνια κάηκε, η Αυστραλία κάηκε και αυτή και ο Κωστάκης τελευταία δεν αισθάνεται και πολύ καλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν υπήρχε κοινή λογική δεν θα ήταν αυτοί στην εξουσία in the first place.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)