15 Μαΐου 2009

Μαχητική δημοσιογραφία

Αύριο το απόγευμα στις πέντε, στην εκπομπή "Η άλλη όψη", ο Μανώλης Κοττάκης θα φιλοξενήσει τον Νικήτα Κακλαμάνη. Αν κρίνουμε από το τρέιλερ, ο καλός δημοσιογράφος με την αυστηρή και διεισδυτική του ματιά αναμένεται να στριμώξει τον Δήμαρχο Αθηναίων με δύσκολες ερωτήσεις για τα παιδικά του χρόνια, τις αγαπημένες του μουσικές και τα βιβλία που διάβασε το τελευταίο τρίμηνο. Κακές λεξούλες όπως "Ελαιώνας", "προσφυγή", "Κύπρου και Πατησίων", "Ομέρ Πριόνης", "Εξάρχεια", "Πλατεία Θεάτρου" δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στα πλαίσια της συνέντευξης για προφανείς λόγους διακριτικότητας και καλών manners.

Ο κ. Κακλαμάνης, από την άλλη, φορώντας το αγαπημένο του καρώ τραπεζομαντηλί πουκάμισο, θα ανοίξει την καρδιά του σε μία de profundis εκμυστήρευση και θα μοιραστεί με το τηλεοπτικό κοινό αποστάγματα σοφίας που του μετέδωσε ο πατέρας του, όπως φερ' ειπείν "να φοβάσαι τις γυναίκες, τις φουρτούνες και τις φωτιές", "το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι" και "τα πάντα είναι αφρός -Θρασύβουλας". Το πολιτικό σκέλος της εκπομπής θα ολοκληρωθεί με παλιά αγαπημένα λαϊκά, που θα τραγουδήσουν παρέα Κοττάκης, Κακλαμάνης και συνεργάτες συνοδεία κιθάρας, με ουζάκια και εκλεκτούς ψαρομεζέδες σε γνωστό ρακάδικο στα Ταμπούρια, μια που ο Δήμος Αθηναίων δεν βλέπει στη θάλασσα. Ακόμα.

Με την συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη ολοκληρώνεται η δεύτερη ενότητα της εκπομπής, υπό τον γενικό τίτλο "Αγιογραφίες", κατά τη διάρκεια της οποίας το τηλεοπτικό κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την ανθρώπινη πλευρά όλων των διατελεσάντων υπουργών της Νέας Διακυβέρνησης, καθώς και ιστορικών στελεχών από τις περιόδους Μητσοτάκη και Καραμανλή του Α'. Αν ο μη γένοιτο η Νέα Δημοκρατία κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, στον επόμενο κύκλο της εκπομπής θα φιλοξενηθούν γαλάζια στελέχη του Δημοσίου μέχρι τον βαθμό του Τμηματάρχου Β'.

Το τηλεοπτικό απόγευμα του Σαββάτου ξεκινά ιδανικά με την "Άλλη όψη", που προσδοκά να αποτελέσει το καλύτερο προεόρτιο για την μαραθώνια βραδιά του τελικού της Γιουροβύζιον, εν όψει ενός ακόμα επικείμενου θριάμβου για τα ελληνικά χρώματα. Καλή διασκέδαση.


.

8 σχόλια:

  1. Τα σπας λέμε, Χασοδίκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...φέρνει στο φως άγνωστες λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή των καλεσμένων του, ταξιδεύει μαζί τους και με τους τηλεθεατές στο παρελθόν, στο παρόν και αποτυπώνει την σφραγίδα τους για το μέλλον.

    Λέει το λίνκ. Bold στο 'σφραγίδα' και στο 'μέλλον'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το reportage λέει αν το γνωστό ρακάδικο στα Ταμπούρια θα αλλάξει τα γνωστά πουκαμισοειδή τραπεζομάντηλα σαν κίνηση καλής θέλησης στον Nikitas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι γνωστό ότι η δημόσια τηλεόραση στελεχώνεται με τους ράμπο της δημοσιογραφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)