15 Ιανουαρίου 2009

Estadio Chile

Η αφορμή ήταν αυτή, και με αυτήν την αφορμή ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε αυτό:

"Και όταν θα έρθει η ώρα που θα εγκαινιαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού, θα στηθούν δύο στήλες. Στη μία στήλη θα αναγράφονται αυτοί που βοήθησαν για να γίνει η διπλή ανάπλαση και στην άλλη θα αναγράφονται αυτοί που την πολέμησαν. Και αυτή η δεύτερη στήλη θα είναι χωρισμένη στα δύο. Στο ένα μέρος θα είναι οι φυσικοί αυτουργοί που πολέμησαν την ανάπλαση και τους ξέρουμε -αυτός ο περιοδεύων θίασος που κάνει ενστάσεις επί παντός επιστητού - και οι ηθικοί αυτουργοί, που κρύβονται πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς, και για τους οποίους όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε και για αυτούς".

Και λίγα λες δήμαρχε. Πολύ επιεικής είσαι. Το σωστό είναι αυτούς τους τελευταίους να τους σφάξουμε στα θεμέλια του γηπέδου, για να δέσουν τα μπετά, αυτό άλλωστε επιτάσσει η λαϊκή παράδοση. Αν θες κάτι πιο μοντέρνο, καλή λύση είναι και ο δημόσιος απαγχονισμός έξω από το γήπεδο, για παραδειγματισμό. Ή, ακόμα πιο μοντέρνο, δημόσιος βασανισμός και εκτέλεση μέσα στο γήπεδο, πριν από το ματς των εγκαινίων.

Άντε να χαθείς από κει χάμω σαχλεπίσαχλε δημοσιοσχεσίτη. Άντε να κάνεις παρέα με τα φυντάνια της ακροδεξιάς.


.

24 σχόλια:

  1. Παρ' ότι είμαι παναθηναϊκός, και παρ' ότι γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ μου είναι πλέον αντιπαθής, σε αυτή την περίπτωση οφείλω να δώσω δίκιο στον Τσίπρα:
    Πράγματι το γήπεδο στο Βοτανικό χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να χτιστεί τεράστιο εμπορικό κέντρο του Βωβού, και πράγματι το εμπορικό κέντρο δεν είναι καθόλου αναγκαίο για τη δημιουργία του γηπέδου. Ως εκ τούτου καλώς ενίστανται ο Τσίπρας και η δημοτική του παράταξη. Το αν η αίτηση ακυρώσεως που ασκήθηκε στο ΣτΕ θα αποβεί βάσιμη, είναι προφανώς νομικό θέμα για το οποίο δεν έχουμε στοιχεία να κρίνουμε εδώ, αλλά πάντως τυχόν αρνητική κρίση του θα΄μου φαινόταν εύλογη. Και πάντως, θα έπρεπε να είναι σεβαστή από κάθε πολιτικό. Και η ενόχληση του Βορίδη, εκτός του ότι αποκαλύπτει την πολιτική κουλτούρα του, συνιστά ένα ακόμα παράσημο για το ΣτΕ, όπως παράσημα είναι όλες οι κατά καιρούς εναντίον του δηλώσεις (και ενέργειες, μην ξεχνιόμαστε) ενοχλημένων πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει και το MEGA channel φίλε Χασοδίκη που κάνει δακρύβρεχτα ρεπορτάζ με τους εργάτες που δεν έχουν μεροκάματο λόγω της "άδικης" απόφασης του Σ.τ.Ε.
    Βέβαια ξέρετε ποιος από το MEGA έχει εκεί συμφέροντα...

    Σέβομαι την απόφαση του ΣτΕ και κάποιος να μαζέψει τον Μπουμπούκο...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λινκ για τις δηλώσεις του μπουμπούκου δεν έχει το σύνολο των δηλώσεών του. Οι αναγνώστες σου, χασοδίκη, δικαιούνται να γνωρίζουν και την ακόλουθη μεγαλειώδη ατάκα:

    Εάν υπήρχε συμβούλιο Επικρατείας στην αρχαία Ελλάδα, δικαστές σαν τους σημερινούς, η Ακρόπολη δεν θα υπήρχε να την βλέπουμε να την θαυμάζουμε, θα την είχαν σταματήσει και αυτή. Πρέπει κάποιος να αναλάβει τη νομοθετική πρωτοβουλία, να εξηγήσει εις το συμβούλιο της επικρατείας, ότι κυβερνάει ο ελληνικός λαός σε αυτή τη χώρα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. π2, μένω υπόχρεος :)

    Να παρατηρήσω πάντως ότι εστιάζουμε (πιστεύω) στο λάθος κομμάτι της φωτογραφίας: θέλω να πω ότι δεν περιμένω αντικειμενικότητα από τα κανάλια όπως το MEGA (κακώς ίσως, αλλά δεν περιμένω) με τα γνωστά συμφέροντα, ούτε περιμένω σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τον Μπουμπού(να)κο και τα άλλα λέλουδα του ΛάΟΣ. Θα μου πείτε, περιμένεις από τον Κακλαμάνη; Ε, κάτι τι περισσότερο. Ή τουλάχιστον όχι εμπρηστικές δηλώσεις για φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, λες και όποιος προσφεύγει στο ΣτΕ είναι εγκληματίας.

    Αυτός, ο λαλίστατος κατά της βίας των κουκουλοφόρων, πυροδοτεί τη βία των αφιονισμένων χουλιγκάνων; Και πριν πείτε ότι υπερβάλλω, δείτε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι φαφλατάδες - φαταούλες της πολιτικής ζωής του τόπού μας προκαλούν ασύστολα. Οι δηλώσεις αυτές δεν σηκώνουν μήνυση; Ποιός μπορεί να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία; Πες μας εσύ που ξέρεις.
    Τι σόι χασοδίκης είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Κακλαμάνης, ο ΛΑΟΣ και πριν από αυτούς διάφοροι εκλεγμένοι ταγοί έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να γίνουμε "κράτος δικαστών". Προφανώς το όραμα και το διακύβευμα των πολιτικών μας είναι ανά τετραετία να μην εκλέγεται δημοκρατική κυβέρνηση, αλλά ανεξέλεγκτος παντοκράτορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που μπορεί να βρει κανείς ρε παιδιά την προσφυγή και το σκεπτικό της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ιπτάμενος Ολλανδός

    Καλώς μας ήρθες και με φόρα :)
    Όχι, αν θες μια νομική γνώμη, μήνυση οι δηλώσεις αυτές δε σηκώνουνε. Κράξιμο όμως όχι απλώς σηκώνουνε, αλλά το χρειάζονται πανάθεμά τες.

    @Αγησίας

    Έτσι πάει. Όταν η δικαιοσύνη δεν μας κάνει τα χατίρια, τη βαφτίζουμε κράτος δικαστών και ξεμπερδεύουμε. Αν μετά πάνε τίποτα τρελαμένοι παναθηναϊκοί και κάψουν το Συμβούλιο της Επικρατείας, είμαι περίεργος ν' ακούσω τι δηλώσεις θα κάνουν όλοι αυτοί οι πολέμιοι της βίας.

    @Minimus

    Ειλικρινά δεν ξέρω. Δεν ξέρω αν έχει δημοσιευτεί πουθενά. Δοκίμασε να επικοινωνήσεις με το blog elaionas, ίσως από εκεί να μπορείς να πάρεις περισσότερες πληροφορίες. Κάποια πράγματα βγαίνουν και από τις δηλώσεις του Καραμάνου (στο πρώτο λινκ του ποστ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ δεν ξέρω πως.....

    Βρίσκω την πρόταση Κακλαμάνη, καλή! (Θα μπορούσε να την βελτιώσει περισσότερο άν τοποθετούσε τις στήλες και στην περίπτωση που δεν γίνει το έργο!)

    Εφ' όσον το έργο, τελικά κατασκευαστεί, νόμιμα, η ύπαρξη των δυο στηλών θα αποτελεί απόδειξη για το ποιοι ήταν υπέρ και ποιοι κατά , σωστά!
    Το μέλλον θα αποδείξει ποιος από τους δυο έχει δίκιο, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιος που πιστεύει σε αυτό που κάνει, να μη θέλει να γραφτεί και μάλιστα με ΜΕΓΑΛΑ γράμματα το όνομά του;;;
    (Ακόμα και αν του επιφυλάσσει “ταλαιπωρίες” η θέσις του αυτή....)

    Στο κάτω – κάτω να μην ξέρουμε ποιόν θα μακαρίζομαι και ποιόν θα μουτζώνομαι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τσ τσ τσ! Χασοδίκη μου,
    δημοσιοσχετίτης ο κ. Κακλαμάνης??? Τον αδικείς. Αυτός που ήταν Υπουργός Υγείας και αναμόρφωσε τα νοσοκομεία σε σημείο που δεν υπήρχαν, λέει, ούτε ράντζα, ούτε νοσηλευτές, ούτε και γιατροί!!! Χα χα χα!!
    Δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται με το γήπεδο του Παναθηναϊκού (δεν το έχω παρακολουθήσει), αλλά δεν μ' αρέσει που συνδέεται άρρηκτα με εμπορικά κέντρα Βωβού κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @glam

    Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να μπει η στήλη με τα ονόματα των αντιφρονούντων, οι οποίοι στο μεταξύ θα έχουν σφαχτεί και ενσωματωθεί στα θεμέλια, και να αναγράφει ότι "το γήπεδο αυτό εθεμελιώθη επί δημαρχίας Ν. Κακλαμάνη επί των: [κατάλογος ονομάτων]". Παστρικές δουλειές.

    @Μερόπη

    Ε, είναι μεγάλος νοικοκύρης ο δήμαρχος, όπου πάει μας νοικοκυρεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλώς σας βρήκα, αγαπητέ Κε χασοδίκη ;-)

    Συγνώμη για τους τρόπους μου και την φόρα που είχα προηγουμένως, όταν μπήκα χωρίς ...να χτυπήσω, αλλά βλέπεις το θέμα με θόλωσε!
    Και η ερώτηση για τη μήνυση ήταν κυρίως ρητορική αφού είμαι εναντίον αυτού του τρόπου να αποδίδεις δικαιοσύνη γενικά... (ζητώ ταπεινά συγνώμη αν τυχόν προσβάλλω το επάγγελμα σου)
    Πάντως έχεις χίλιες φορές δίκιο όταν λες ότι θέλει κράξιμο!

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρειαζόμαστε πάρκα και πράσινο? Ζουγκλα εχει γινει η Αθήνα.

    Εγω λέω να γίνει ανάπλαση του δημαρχείου σε mall, να βαλουν μέσα και ενα 5x5 για να βλεπουν μπάλα οι πελάτες και να κατσει ο Κακλαμάνης ταμείο να κόβει εισιτήρια

    υγ: Για τέρματα φυσικά θα μπουν οι κακλαμάνειες στήλες

    υγ2: Αμα δεν θελει να κοβει εισιτήρια, μπορεί να πουλάει λεμονάδες. Μια δουλεια κατάλληλη θα του βρουμε του ανθρωπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλά ο Kaklaman έχει καταντήσει γραφίκουλας. Τους τσούζει μην ζητήσει πίσω ο Βωβός τις μίζες που έδωσε για να φτιάξει το αριστούργημά του που αυτός και άλλοι παρατρεχάμενοι λένε ότι μαλακία τους έρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάνουν πορεία στο Σύνταγμα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της ΠΑΕ.

    Τα τέλεια θύματα, τα τέλεια κορόιδα.
    Και πολλά από αυτά τα παιδιά δεν έχουν δουλειά, ή εργάζονται για 500ευρώ...

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ιπτάμενος Ολλανδός

    Καμία προσβολή :), άλλωστε έχω υποστηρίξει στο παρελθόν σαν γενική θέση ότι τα πολιτικά ζητήματα είναι καλό να λύνονται στον πολιτικό στίβο και όχι στα δικαστήρια.

    @Αλεπούδα

    Και πασατέμπους :)

    @Mahler76

    Μη λες κακά λόγια!

    @Δείμος

    Μερσί ;)

    @Δόκτωρ

    Το αίτημα της πορείας ήθελα να ήξερα ποιο θα είναι. Να κλείσει το ΣτΕ; Να αλλάξουμε τους Συμβούλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ως ύφος, το σχόλιο Κακλαμάνη κυοφορεί απόηχους της...Αποκάλυψης του Ιωάννη.

    Μπορούμε να μιλάμε, λοιπόν, και για την Αποκάλυψη του Κακλαμάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λοιπόν τώρα εγώ σα Βάζελος έχω μια ελαφρώς διαφοροποιημένη άποψη, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να χτιστεί και αυτό το Ζήπεδο και κατά προτίμηση όχι στη Χιλή )PPP.
    Επειδή το θέμα έχει περάσει από μύρια κύματα ο Κακλαμάνης προφανώς «τα ‘χει πάρει λιγάκι». Φυσικά όπως και να ‘χει,, αυτό το πράγμα δεν μπορεί να είναι δήλωση Δημάρχου.

    Από την άλλη πλευρά ας έρθουμε λιγάκι στο roast (=ψητό). Επί των επιχειρημάτων των 2 ενστάσεων που κατά τα άλλα φαίνονται πολύ λογικά, έχω και κάποιες απορίες/ερωτήσεις και τις γράφω μήπως και ξέρει κανείς λεπτομέρειες.

    1α. Γνωρίζουμε λεπτομέρειες επί του αρχιτεκτονικού σχεδίου; Δηλαδή η καινούργια συμφωνία έγινε πάνω στο παλιό σχέδιο του γηπέδου ή μήπως η όλη μακέτα ξανασχεδιάστηκε;
    1β. Η όλη συμφωνία δεν έγινε νόμος του κράτους; Αν υπήρχε υπερτιμολόγηση δεν έπρεπε κάποιος βουλευτής ή νομικός ή κάποια υπηρεσία του δήμου να την έχει πάρει χαμπάρι και να έχει υποβάλει ενστάσεις; Π.χ. στο βατοπέδι αν θυμάμαι καλά, πολύ πριν βγάλει τη φόρα το θέμα ο Βαξεβάνης υπήρξαν υφυπουργοί που αρνήθηκαν να υπογράψουν, υπήρξαν υπηρεσίες που αντέδρασαν. Εδώ αντιδρούν μόνο 135 άτομα ή τουλάχιστον εγώ αυτό έχω καταλάβει γιατί δεν παρακολουθώ το θέμα τόσο λεπτομερώς.

    Άλλο θέμα. Ρε παιδιά ο Βοτανικός είναι τόσο εξελιγμένη περιοχή που θα καταστραφεί από τη «τσιμεντοποίηση»;
    2α. Απ’ ότι έχουμε δει στη μακέτα (χοντρικά στις ειδήσεις δηλαδή) δεν έχουν προβλεφθεί και χώροι πρασίνου γύρω τριγύρω; Τώρα θα μου πεις δεν είναι το ίδιο αν ήταν όλο πάρκο ή δάσος αλλά θα τα δίνε ο δήμος στα λεφτά για να το κάνει;
    2β. Η έκταση του γηπέδου ανήκει στο Βωβό η στο δήμο; Πάντως, όπως και να ‘χει, απ’ ότι έχω ακούσει η έκταση είναι «βούρκος» πρέπει να έχει κάτι αποθήκες ο Βωβός ενώ υπάρχουν επίσης και κάτι παράνομα χαμόσπιτα που θα γκρεμιστούν (με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν μπήκα στον κόπο να το ψάξω). Κοινώς εγώ μια ζωή το Βοτανικό (από πιτσιρικάς που πήγαινα στη γιαγιά στην Ακαδημία Πλάτωνος υποβαθμισμένη περιοχή τον θυμάμαι. Η μήπως είχα πάντα λάθος εντύπωση;
    Εκεί λοιπόν λογικά θα γίνει ένας χώρος που θα την αναβαθμίσει. Αν βέβαια δε γίνει το γήπεδο μάλλον θα μείνει έτσι. Καλύτερα θα είναι το 2ο;
    2γ. Η άποψη «να μην γίνει το γήπεδο αλλά να δώσει λεφτά ο δήμος και να γίνει πάρκο» είναι γενικά εφικτή; Καταφέραμε να κάνουμε ποτέ κάτι έτσι;

    3α. Η συμφωνία για το Βοτανικό αν θυμάμαι καλά (πάντα με επιφύλαξη) προϋποθέτει ότι ο Παναθηναϊκός θα αφήσει τη Λεωφόρο η οποία έκταση «του ανήκει» απ’ ότι ξέρω. Αυτή θα γκρεμιστεί και θα γίνει σχολείο και πάρκο με τα έξοδα (ή ένα μέρος αυτών) να καλύπτονται από την Π.Α.Ε. και μάλιστα σε μια περιοχή (Αμπελοgarden) που είναι «τίγκα» στο τσιμέντο (δηλαδή μιλάμε πιο τίγκα δε γίνεται) και έχει ανάγκη το πράσινο πολύ περισσότερο απ’ το Βοτανικό ο οποίος στο κάτω-κάτω από την άλλη πλευρά δε θα γίνει όλος τσιμέντο. Εμένα πάντως η όλη συμφωνία καλή μου ακούγεται.

    Επίσης φαντάζομαι ότι ο Βοτανικός δεν έχει μόνο 135 κατοίκους. Γιατί υπογράφουν μόνο αυτοί τη προσφυγή;
    Η «Ανοιχτή πόλη» τι είναι ρε παιδιά; Έχει κανείς υπ’ όψη κάνα «υπερκείμενο» (hyperlink);

    Προτού με αρχίσετε στα μπινελίκια να πω ότι προς το παρόν δεν έχω ολοκληρωμένη διαμορφωμένη άποψη απλά σκέψεις.
    Περιμένω να ακούσω και την απάντηση του Βάζελου στις απόψεις Καραμάνου και δεν έχω ακούσει συγκεκριμένη απάντηση μέχρι τώρα. Η ατάκα Τζίγκερ: «η συμφωνία για το γήπεδο είναι νόμος του κράτους και δεν καταβαίνω πού είναι το πρόβλημα, πάμε σε άλλη χώρα κλπ, κλπ» δε με καλύπτει απόλυτα και εκεί κάπου προβληματίζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μανώλη, δες πρόχειρα τη συζήτηση εδώ και την άποψη εκείνων που υπογράφουν την αίτηση (μαζί με τις υπόλοιπες αναρτήσεις του μπλογκ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ελβετία, Bazel, η Roche θέλει να χτίσει ένα σύγχρονο, μοντέρνο, αλλά και ψηλό κτήριο. Οι κάτοικοι της πόλης θεωρούν ότι ένα ψηλό κτήριο στο συγκεκριμένο μέρος δεν ταιριάζει με την αισθητική της πόλης.Μετά από ενέργειες των κατοίκων και των τοπικών αρχών ματαιώνεται η κατασκευή.
    Αυτά στην Ευρώπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Τιντάλιος

    Καλό :)

    @Μανόλης

    Η ουσία αυτού του ποστ ήταν ακριβώς ότι "αυτό το πράγμα δεν μπορεί να είναι δήλωση Δημάρχου". Όσο για το ψητό, τα λινκ στα οποία παραπέμπει ο π2 είναι καλά για ξεκίνημα. Κάποια στιγμή μάλλον θα πούμε περισσότερα κι εδώ, αλλά όχι τώρα.

    @neagenia

    Ελεύθερα.

    @Ανώνυμος

    Ας μην πιάσουμε τις συγκρίσεις με την μία ή την άλλη περίπτωση, η ουσία του δικού μας θέματος είναι ότι αυτή τη στιγμή το χειρίζεται το καθ' όλα αρμόδιο Δικαστήριο, που τυχαίνει να είναι και το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την κρίση του. Όλα τ' άλλα είναι για κατανάλωση (στην καλύτερη περίπτωση) ή εκ του πονηρού (συνήθως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Έλληνας φορολογούμενος έχει ήδη πληρώσει τα κερατιάτικα για το γήπεδο του Ολυμπιακού. Φτάνει πια! Να μοιραστεί το Καραϊσκάκη μεταξύ ΠΑΟ - ΟΣΦΠ και να μας αφήσουν ήσυχους. Ο ένας να παίζει Σάββατο και ο άλλος Κυριακή (και η ΑΕΚ Παρασκευή γιατί το βλέπω που πάει το πράμα, θα μας στείλουν το λογαριασμό και για του Ντέμη τις πομπές). Ο Ελαιώνας χρειάζεται απαξάπαντος αναβάθμιση. Τώρα είναι ένας βάλτος γεμάτος φορτηγά. Η Αθήνα όμως δε χρειάζεται άλλο ένα εμπορικό κέντρο μαμμούθ!

    ΥΓ. Καλή σας μέρα Κε Χασοδίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)