18 Δεκεμβρίου 2008

Ιανός

"Η κυβέρνηση έχει αντικειμενική, πολιτική ευθύνη για κάθε ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες".

Ναι, κι εγώ αυτήν την εντύπωση είχα. Αλλά πριν προλάβω να φτύσω τον κόρφο μου, που βρέθηκα να συμφωνώ με τον Καταλληλότερο, αυτός επανήλθε δριμύτερος:

"Εκείνο που εξετάζεται, εκείνο που αποτιμάται και αξιολογείται είναι το επιχειρησιακό μέρος. Βούλησή μας είναι να βγάλουμε τα απαραίτητα, τα αναγκαία συμπεράσματα και να πάρουμε στην ώρα τους τις κατάλληλες αποφάσεις. Να είστε σίγουροι γι' αυτό!"

Η πρώτη δήλωση αφορά το Βατοπέδι, η δεύτερη τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Είτε ο Καταλληλότερος θεωρεί ότι το φονικό της νύχτας του Αγίου Νικολάου, τα επεισόδια που ακολούθησαν και ο ρόλος που έπαιξαν οι κρατικές δυνάμεις ασφαλείας στην εξέλιξη των γεγονότων δεν αποτελεί "ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες",

Είτε σε αυτές τις δύο περικοπές της προχτεσινής πρωθυπουργικής ομιλίας υπάρχει μια αντίφαση που βγάζει μάτι, μία ευθεία βολή κατά της κοινής λογικής, ένα αστραπιαίο είπα-ξείπα.

Δεν ξέρω ποια από τις δύο εκδοχές στέκει, και ειλικρινά δεν ξέρω ποια από τις δύο είναι χειρότερη.

Ίσως να ξέρουν όμως οι γαλάζιοι εκπρόσωποι του λαού που καταχειροκρότησαν τον Πρωθυπουργό, εκστασιασμένοι προφανώς από το βάθος των επιχειρημάτων του, την εκφραστικότητα της ερμηνείας του και τα υψηλά πολιτικά νοήματα.

Ας μπουν στον κόπο οι βουλευτές της Νέας Διακυβέρνησης να εξηγήσουν και στους Κυπρίους συναδέλφους τους.


.

22 σχόλια:

  1. Μην είσαι κακός! Χειροκρότησαν οι άνθρωποι επειδή η κυβέρνηση δεν πέφτει, και οι ίδιοι έχουν ελπίδες να υπουργοποιηθούν μετά τις γιορτές! Τι θέλουν, οι καημένοι; Ένα κοκκαλάκι να γλείψουν, προτού πάρουν την εξουσία οι άλλοι γύπες, για να κατασπαράξουν ό,τι απέμεινε από το σώμα της Ελλάδας!
    Άσε τους χαζοκύπριους να παραιτούνται. Τα παλικάρια δεν το βάζουν στα πόδια μπροστά στα δύσκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυβέρνηση του κ.Καραμανλή έχει πλέον πειστεί ότι δεν κερδίζει τις εκλογές, ούτε με...σφαίρες...

    Έτσι επιδίδεται σε ένα όργιο διαφθοράς, σε ένα άγριο πλιάτσικο του ελληνικού Δημοσίου στην λογική του "ό,τι αρπάξει ο κώλος μας".
    Τα γαλάζια παιδιά "θωρακίζονται" οικονομικά εν όψει της οικονομικής κρίσης και τα πράσινα παιδιά ακονίζουν ήδη μαχαίρια και πηρούνια φορώντας την ποδιά τους.
    Τα σάλια τους τρέχουν.
    Το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ ζούνε στο παρελθόν αναπολώντας ολοκληρωτικά καθεστώτα, ο ΣΥΝ ψάχνει την ταυτότητά του με τον μικρό Τσίπρα να λαϊκίζει.

    Το φως στο τούνελ που βλέπουν μερικοί δεν είναι απλό φως. Είναι το τρένο που έρχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. www.arelis.gr
    περιεχει ερωτονομικον που σοκαρε την ελληνικη κοινη γνωμη με το αναρχικο του περιεχομενο και το μεταφυσικο και αλχημιστικο θεατρικο εργο μεταξυ ενδοκοσμικου και υ[περβατικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ'αρέσει ρε Χασοδίκη που προσπαθείς να αναλύσεις το νοηματικό περιεχόμενο των λόγων του Καταλληλότερου. Σαν μονόπρακτο κακοπαιγμένης θεατρικής επιθεώρησης μου φάνηκε.

    Δεν φταίει αυτός όμως. Κι εγώ όταν νιώθω ότι απευθύνομαι σε ηλίθιους έχω μια μικρή τάση να τους κοροϊδέψω. Δεν σου έχει τύχει ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Minimus, δεν έχεις άδικο.

    Doctor, αυτό με το τρένο με τσάκισε!

    Λωτοφάγε, έτσι ακριβώς.

    Ανώνυμε, από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφήστε τον Κωστάκη να "αναλαμβάνει" την πολιτική ευθύνη χωρίς να κάνει τίποτα!

    Εγώ έχω έξι συγκεκριμένες προτάσεις για έξοδο από την κρίση:

    1. Να μπει φρένο στην πολιτική του αυταρχισμού, της καταστολής και της στρατιωτικοποίησης. Άμεσες ριζικές αλλαγές σε δημοκρατική κατεύθυνση, με σκοπό, την αλλαγή προσανατολισμού και της λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας.

    2. Υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου δωρεάν και κοινωνικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης και της έρευνας. Όλοι όσοι κατοικούν σε αυτή την χώρα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης δωρεάν, σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η ιδιωτική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες και τα φαινόμενα παραπαιδείας αποτελούν παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος η οποία οφείλει σταδιακά να γίνει περιττή, μέσα από την ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και άρα τον μηδενισμό των αντίστοιχων οικογενειακών δαπανών.

    3. Ο αγώνας για πλήρη , σταθερή και ασφαλή εργασία για όλους και όλες, είναι η απάντηση της αριστεράς στο νεοφιλεύθερο σχέδιο της γενίκευσης της επισφαλούς απασχόλησης και της εργασιακής περιπλάνησης, που θίγει πρώτα από όλους τη νεολαία, τη γενιά των 700 ευρώ και τις γυναίκες.

    4. Εκπόνηση και άμεση εφαρμογή ενός έκτακτου προγράμματος για τη δραστική μείωση της ανεργίας συνολικά και ειδικότερα της ανεργίας των νέων, που να βασίζεται στη δραστική αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και των δημόσιων δαπανών για κοινωνικές πολιτικές.

    5. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

    6. Ίσα δικαιώματα, άρση και καταπολέμηση κάθε διάκρισης λόγω φύλου, θρησκείας , χρώματος, καταγωγής , σεξουαλικού προσανατολισμού. Θετικές δράσεις για την εξάλειψη υφιστάμενων ανισοτήτων. Όχι στις γειτονικές γκέτο, ελεύθεροι δημόσιοι χώροι.


    Αλέξης Τσίπρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ....



    (τι γίνεται σήμερα, ρε π@#$%η μου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Αλέξη
    Μπορεί να γίνει κάτι και με την μεγάλη αδικία, άλλοι συνέχεια με ξανθές μοντέλες και η δικιά μας η σειρά να μην έρχετε ποτέ;

    Συγνώμη xasodiki μου....παρασύρθηκα, αλλά όταν διαβάζεις πρώτο-πρώτο "Να μπει φρένο στην πολιτική του αυταρχισμού, της καταστολής και της στρατιωτικοποίησης." ενώ έχει καταρεύσει (σχεδόν) το κράτος, τι να πεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Αλέξης Τσίπρας
    Μια μικρή παρέμβαση, θα ασχοληθώ με το πρώτο, αλλά νομίζω και τα υπόλοιπα είναι το ίδιο.

    Εγώ έχω έξι συγκεκριμένες προτάσεις για έξοδο από την κρίση:

    Να μπει φρένο στην πολιτική του αυταρχισμού, της καταστολής και της στρατιωτικοποίησης. Άμεσες ριζικές αλλαγές σε δημοκρατική κατεύθυνση, με σκοπό, την αλλαγή προσανατολισμού και της λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας.


    Συγγνώμη αν είμαι βλάκας και δεν καταλαβαίνω, αλλά αυτό δεν είναι συγκεκριμένη πρόταση (η 2η δεν έχει κάν ρήμα). Λες "Να μπεί φρένο", σε παρακαλούμε όλοι όχι άλλες μεταφορές, παρομοιώσεις κλπ. Μου είναι δύσκολο να φανταστώ αστυνομικούς με ...δισκόφρενο. Πώς ακριβώς θα μπεί το φρένο; Ποιός θα το βάλει; "Να μπεί" αυτό δεν είναι πρόταση συγκεκριμένη, είναι προσευχή στην προστακτική. Ψάχνοντας στο site του κόμματός σας δεν βλέπω καμία συγκεκριμένη πρόταση (π.χ. το κείμενο ενός νομοσχεδίου που προτείνετε στη βουλή) που να λέει για την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ αυτών των πραγμάτων (που περιλαμβάνει και το πως θα καλυφθεί το κόστος των αλλαγών, πόσο υπολογίζεται αυτό το κόστος και πώς, κλπ). Μέχρι στιγμής δεν βρίσκω κανένα σημείο στις προτάσεις σας με το οποίο θα διαφωνούσε κάποιο άλλο κόμμα, θα έλεγα οτι θυμίζει λόγο του Καταλληλότερου.

    Υ.Γ. Με τέτοια παρακμή στην κρατική λειτουργία, απίστευτη δυσλειτουργία του κρατικού πανεπιστημίου που αντί να φτιάχνει πολίτες τους χαλάει, και γενικά όλη αυτή την σαπίλα σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, εσείς θέλετε να διογκώσετε κι άλλο το κράτος, και να απαγορεύσετε την ιδιωτική παιδεία. Συμφωνώ ότι η κρατική παιδεία δεν μπορεί με τίποτε να επιβιώσει παρουσία ανταγωνισμού, φαίνεται αμέσως χειρότερη.

    Υ.Γ. 2, Σας ψήφησα στις προηγούμενες, γιατί πήγαινα για το "λιγότερο κακό", και χάρηκα με την πρόταση για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας. Αλλά πρέπει λίγο να σοβαρευτείτε, ειδικά για την παιδεία. Όχι μόνο πρέπει να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, αλλά και το βουλευτικό, και (το άτυπο) των αστυνομικών, και κάθε είδους ασυλία και προστασία από το νόμο στην ελλάδα. Ισονομία χρειαζόμαστε.

    Υπογράφω ανώνυμα, γιατί αν σπάσει ο Μητσοτάκης το πόδι του και γίνετε πρωθυπουργός σε μερικά χρόνια να μη με κυνηγάνε τα "εκδημοκρατισμένα" και με "αλλαγμένο προσανατολισμό" (δηλαδή εμένα) σώματα ασφαλείας... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μα καλά, έρχεται το e-επιτελείο του Alexis να αναπαράγει κατ' εξουσιοδότηση κόπη-πέηστ ξύλινο πολιτικό λόγο εδώ μέσα;

    Ήμαρτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμεινε η χώρα ορφανή κ. Χασοδίκη. Το μέλλον αβέβαιο.

    Φίλε μου, σε σένα και την οικογένειά σου, τις ολόψυχες ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

    Locus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Χασοδίκη, φοβάμαι ότι ο Καταλληλότερος δεν είναι πια ο καταλληλότερος σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue.

    Θα γίνει μπλέξιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το καλύτερο όμως το είδα την Παρασκευή στην "Ελληνοφρένεια" :

    "Σε μια χώρα που ο πρωθυπουργός παραδέχεται την ανικανότητά του και οι βουλευτές του ενθουσιασμένοι ξεσπούν σε χειροκροτήματα, τί είδους σάτιρα να κάνεις;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έλα ρε παιδιά, μην ασχολείστε τώρα με τέτοια σχόλια του τύπου "Αλέξης Τσίπρας". Δηλαδή 'νταξ', να φκιάσω κι εγώ έναν λογαριασμό με όνομα "Ντόρα Μπακογιάννη" και να πάρω τις μπλογκορούγες να αφήνω σχόλια... Ήμαρτον...

    @LocusPublicus

    Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και ανταποδίδω από καρδιάς.

    @Minimus

    Νομίζω ότι μέσα σε δύο γραμμές η ομάδα της Ελληνοφρένειας συνοψίζει άριστα την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το θέμα πια ξεπερνά κατά πολύ αυτό των εκλογών. Αγγίζει πια ολάκερη την κοινωνία. Δεν μπορώ να βρω χειρότερη κυβέρνηση ιστορικά ούτε κυβέρνηση που συγκέντρωσε άλλη φορά τόσο αντίδραση μέσα της για να την ξεσπάσει με τη μία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξαναμπήκα σ' αυτή σου την ανάρτηση Χασοδίκη μου, τη διάβασα, είδα και το σχόλιο με το όνομα @Αλέξης Τσίπρας και είπα να το διεργαστώ λίγο στο μυαλό μου πριν σου αφήσω σχόλιο.
    Αυτά περι αναγνώρισης πολιτικής ευθύνης εγώ το άκουσα βερεσέ. Στάχτη στα μάτια των αφελών ήταν. Αφού έχεις ευθύνη Χριστιανέ μου, γιατί δεν παραιτείσαι???? Και μη μου πεις ότι δεν ξέρεις πού να την υποβάλεις (την παραίτηση εννοώ).
    Τώρα για τον @Αλέξη. Τι έγινε??? Άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ blog και το υπογράφει έτσι ή είναι καμιά μαϊμού??? Τα προτεινόμενα μέτρα πολύ γενικόλογα μου φαίνονται...
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Χασοδίκη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Δείμος

    Όπως τα λες, και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα -θα πρόσθετα εγώ...

    @Μερόπη

    Καλές γιορτές και σε σένα. Στο ζήτημα του Αλέξη Τσίπρα, κλίνω προς την εκδοχή της μαϊμούς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Mπορεί ο "Αλέξης Τσίπρας" να είναι μαιμού, αλλά το μήνυμα περιέχει αληθινές ανακοινώσεις του αρχηγού της επανάστασης, όπως έχουν ήδη δημοσιευθεί.

    Τα έξι σημεία του κ. Τσίπρα.

    Μερόπη, αν τα θεωρείς γενικολογίες, αυτό ακριβώς είναι.

    Ανώνυμε, ο Τσίπρας δουλεύει και χωρίς ρήματα, άμα λάχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντως ρε παιδιά και η παραίτηση δε νομίζω ότι είναι πάντα η λύση. ΟΚ, δηλαδή έκατσε στραβή, άρα καρατόμηση του τάδε υπουργού και λύθηκε το πρόβλημα.
    Δε μας φτάνει αυτό; ΟΚ, τότε εκλογές και κάμποσα εκατομύρια στον ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό, έξοδα για προεκλογικές εκστρατείες (υπο μορφή δώρων πάντα κλπ, κλπ) και άλλαξε/παρέμεινε η κυβέρνηση (δεν τολμώ να σκεφτώ την περίπτωση της μη αυτοδυναμίας γιατί μέχρι να βγάλουν άκρη για το ποιός θα κυβερνήσει την «κάτσαμε» με το συμπάθειο).
    Μου θυμίζει λογική μπάλας (και δει Ελληνικής) «φάγαμε 5 σε ένα ματς και αλλάζουμε προπονητή».
    Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τις παραιτήσεις τι άλλο μπορεί να κάνει στη παρούσα φάση η κυβέρνηση που αφορά την ανάλυψη ευθυνών και θα μας ικανοποιούσε όλους;
    Και καλά στη περίπτωση του Βατοπεδίου εκεί τις ζητάς από τους 2 υπουργούς σου που υπέγραψαν μία λάθος απόφαση. Στην περίπτωση όμως του αστυνομικού (άρα του υπουργού της Δημόσιας τάξης και του αρχηγού της αστυνομίας) τί νόημα έχει; Σάμπως ευθύνεται ο υπουργός για αυτά που δεν έχουν γίνει στην αστυνομία 20 χρόνια τώρα; Η μήπως (για να πάμε και παραπέρα) θα φορτώσουμε σε ένα σώμα -που καλώς η κακώς έχουμε καταλήξει όλοι να «λατρεύουμε να μισούμε»- όλα τα κακά της Ελληνικής κοινωνίας;

    Για να εξηγήσω που το πάω πιστεύω ότι ο αντίποδας που (αν διάβασα καλά) αναφέρεται ειρωνικά και σε κάποια απάντηση και συνοψίζεται με τη φράση «δεν το βάζουμε στα πόδια στις δυσκολίες», θα μπορούσε να έχει κάποια βάση, άσχετα αν στην περίπτωσή μας μάλλον μεταφράζεται στο «είμαστε κολυμένοι στην καρέκλα και δεν φεύγουμε ούτε με σφαίρες» ή στο «δε σας αλλάζω γιατί δεν έχω πάγκο».

    Προσωπικά, αυτό που δεν έχω δει μέχρι τώρα και με χαλάει είναι κάτι ουσιαστικό για να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Δε βλέπω συγκεκριμένη πολιτική πρόταση. Ποιά είναι βρε αδερφέ τα «αναγκαία συμπεράσματα» που πρέπει να βγάλουμε και οι ποιές οι ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει; Και φυσικά σα μια λύση που θα μου άρεσε (τουλάχιστον σα 1η σκέψη) θα ήταν η αναγγελία για σύσταση κάποιας διακομματικής επιτροπής (η καλύτερα κάποιας επιστημονικής) που θα αναλύσει την κατάσταση στην αστυνομία και θα προτείνει συγκεκριμένα πράγματα με συγκεκριμένο κοστολόγιο (εκπαίδευση/κατάρτηση, εκσυγχρονισμός μέσων καταστολής κλπ, κλπ ...).
    Όχι ότι αυτό θα κατέληγε απαραίτητα κάπου αλλά τουλάχιστον θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Τι λέτε για αυτό;

    Πάντως όπως και να ‘χει πιστεύω ότι η κυβέρνηση πρέπει να τελειώσει την 4ία. Δηλαδή κάθε λίγο και λιγάκι εκλογές (ή παραιτήσεις) δε γίνεται ... (ή μήπως κατάλαβα λάθος το γενικό «αέρα» των τελευταίων συζητήσεων;)

    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάντως ρε παιδιά και η παραίτηση δε νομίζω ότι είναι πάντα η λύση. ΟΚ, δηλαδή έκατσε στραβή, άρα καρατόμηση του τάδε υπουργού και λύθηκε το πρόβλημα.(Manolis)

    Όχι, δεν λύθηκε το πρόβλημα, αλλά δοκιμάστηκαν οι ικανότητες διοίκησης ενός υπουργού. π.χ. επί υπουργίας σου διαπιστώθηκε ότι υποκλέπτονται οι συνομιλίες του πρωθυπουργού. Πώς θα με πείσεις ότι ως καθ'ύλην υπεύθυνος υπουργός προστατεύεις εμένα περισσότερο από τον πολιτικά προϊστάμενό σου; Πώς θα τολμήσεις να διεκδικήσεις εκ νέου βουλευτικό θώκο, αν δεν έχεις δείξει ούτε καν συναίσθηση της αποτυχίας σου;

    Και οι εκλογές όντως δεν είναι από μόνες τους λύση, αλλά όταν δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας της δημόσιας διοίκησης, που να τελεί υπό τον πολιτικό έλεγχο μιας κυβέρνησης, ειλικρινά δεν βλέπω σε τι εξυπηρετεί η παραμονή της στην εξουσία. Τελικά η μετακίνηση μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης φαίνεται προτιμότερη από την προσκόλληση σε ένα από τα δύο τέρατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @hagesias
    Καλά το συγκεκριμένο γεγονός είναι "καραμπινάτος" λόγος παραίτησης. Το θέμα με τις υποκλοπές οφείλει να το παρακολουθελί στενά ο εκάστοτε υπουργός και ο αρχηγός της ασφάλειας. Είναι κάτι που εκ' των πραγμάτων/αναγκών (Ολυμπιακοί Aγώνες) έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίηση και παρακολούθηση. Όταν αναλαμβάνεις ένα τέτοιο γεγονός, όσες τρύπες και να έχεις, οφείλεις να τις κλήσεις και είναι και ευκαιρία μάλιστα γιατί μπορείς να δικαιολογήσεις και τρελό budget.

    Αν τώρα αποτύχεις και γίνουμε ρεντίκολο (γιατί προσωπικά αυτό το θεωρώ μεγαλύτερο ρεζιλίκι από τα πρόσφατα εφόσον είχες και χρόνο και χρήμα και τη δυνατότητα να μάθεις γρήγορα από εμπειρίες άλλων χωρών για να προετοιμαστείς) τότε οφείλεις να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια (τώρα βέβαια ανοίξαμε άλλο μεγάλο θέμα γιατί πρέπει να κοιτάξουμε και ποιός έκανε την προετοιμασία αλλά όπως και να 'χει σίγουρα θα περίμενα σωρεία παραιτήσεων).

    Ωστόσο στα πρόσφατα γεγονότα νομίζω πως φαίνεται ότι στην αστυνομία λείπουν πράγματα που δεν έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια από το σύνολο του πολιτικού κόσμου ... άρα καλά έκαναν οι υπουργοί και παραιτήθηκαν και καλά έκανε ο καταληλότερος και δεν αποδέχτηκε τις παραιτήσεις τους (τι νόημα θα είχε άλλωστε ...)

    Χρόνια πολλλάααα !!
    Μανώλης.

    ps
    Αμάν ρε Χασοδίκη, 2 σχόλια εγραψα στο blog σου και μου κάηκε το "λαπητόπ"!!
    ... και είναι και Siemens, δωράκι δηλαδή :-)

    Αν μου ευχηθείς και καλές γιορτές θα το σώσω άραγε το πισί;

    )PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μανώλη είσαι σίγουρος ότι δεν μπήκες στο μπλογκ του Μητσοτάκη; :)))

    Άντε, να σου ευχηθώ καλές γιορτές και το πισί σου να μείνει γερό σαν τα ψηλά βουνά! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)