08 Δεκεμβρίου 2008

Τζαμαρίες

Όσοι υπουργοί ή υφυπουργοί και να παραιτηθούν ή να μην παραιτηθούν
Όσοι δρόμοι και να κλείσουν
Όσες τζαμαρίες και να σπάσουν
Όσα μαγαζιά και να γίνουν στάχτη
Όσα υποκαταστήματα τραπεζών και να διαλυθούν

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω στη ζωή.

Γιατί οι υπουργοί θα αλλαχτούν ή θα μείνουν στη θέση τους
Οι δρόμοι αργά ή γρήγορα θα ξανανοίξουν
Οι τζαμαρίες θα αντικατασταθούν
Τα μαγαζιά θα ανακαινιστούν
Τα υποκαταστήματα των τραπεζών θα ξαναφτιαχτούν

Αλλά ο νεκρός θα παραμείνει νεκρός. Κι αυτό είναι το μόνο που θα μείνει όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, εκτός...

...Εκτός κι αν καθήσουμε να σκεφτούμε ότι όχι, δεν φταίει και γι' αυτό η κακιά η ώρα, και όχι, δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, γιατί είναι το πολλοστό, και πολλά μεμονωμένα περιστατικά φτιάχνουν μια συνήθεια. Και όταν η συνήθεια αυτή λέγεται κατάχρηση εξουσίας πρέπει να βρούμε κάποιον τρόπο να την κόψουμε μαχαίρι και να μην περιμένουμε να κοπεί από μόνη της, γιατί ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν προμηθεύτηκε το όπλο του από τη μαύρη αγορά όπως οι κατσαπλιάδες των Ζωνιανών, αλλά από το Ελληνικό Κράτος, που του το έδωσε στο όνομά μας και για λογαριασμό μας. Και το πώς τον επέλεξε για να του το δώσει, το πώς τον εκπαίδευσε να το χρησιμοποιεί, και το πώς του εξήγησε -αν του εξήγησε- πότε πρέπει να το βγάζει από την θήκη του και πότε όχι, αφορά εμάς, τον καθένα ξεχωριστά σαν πολίτη και όλους μαζί σαν κοινωνία, που αυτό το όπλο το έχουμε πληρώσει, αυτό το όπλο το έχουμε νομιμοποιήσει και ευλογήσει.

Κι αν εμείς δεν ασχοληθούμε με αυτά τα μικρά ζητηματάκια, όπως δεν έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν, τότε είναι ανώφελο να σπάμε τζαμαρίες, γιατί τίποτα δεν θα αλλάξει και θα είναι απλά θέμα χρόνου το πότε άλλη μια μοιραία σφαίρα θα βρει τον στόχο της, είτε σε ευθεία βολή είτε εποστρακισμένη, κι εμείς το μόνο που θα μπορούμε να κάνουμε θα είναι να ευχόμαστε να μην βρεθούμε στο δρόμο της. Εμείς ή τα παιδιά μας.

Τις μόνες τζαμαρίες που χρειάζονται σπάσιμο, τις κουβαλάμε μέσα μας.


.

19 σχόλια:

  1. Ο πατέρας μου ήτνα τζαμάς:(
    Μαλακία δουλειά κάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ευθυνη φτανει απο το χερι που σημαδεψε με το πιστολι, μεχρι την κορυφη της εξουσιας.
    Αν αισθάνονται την ανάγκη να παραιτηθούν λόγω ευθιξίας, ας υποβάλλουν την παραίτησή τους σε μας.
    Ο λαος, είμαι σίγουρη, πως θα την δεχθει (με χαρά και ανακούφισή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DEN EYXOMAI H ELLADA NA PERASEI KALA XRISTOYGENNA
    ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΕΦΕΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Χασοδίκη μου.
    Πότε επιτέλους η Πολιτεία θα καταλάβει ότι οι Μάγκες δεν έχουν θέση στο Αστυνομικό Σώμα?? Ότι τα όπλα δεν έχουν θέση σε κομπλεξικά και ανεκπαίδευτα χέρια?? Κάπου διάβασα ότι ο εν λόγω Φρουρός είχε παλαιότερα εμπλακεί και σε άλλα επεισόδια. Έπρεπε να έχουμε τόσο τραγικά αποτελέσματα, για να λάβουν μέτρα εναντίον του???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν λίγο γύρισα στο γραφείο από τα Προπύλαια. Έχω να πω διάφορα, αλλά δεν ξέρω αν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή.

    Ανώνυμε, αν το σχόλιό σου είναι ειρωνικό όπως μου φαίνεται ότι είναι, θα σου απαντούσα ότι η περίσταση δεν προσφέρεται για ελαφρά αστειάκια.
    Αν πάλι σοβαρολογείς, δεν έχω να σου απαντήσω τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αποτελεί πολιτική επιλογή: η αστυνομία έχει εντολή να παραμένει αμέτοχη ενώπιον της διαπράξεως αυτοφώρων εγκλημάτων, μη τυχόν και ανοίξει καμιά μύτη και τους φάνε βούτυρο τα ΜΜΕ. (παραλογισμός).

    Αμέτοχη; Οόχι εντελώς. Όπου τους παίρνει (ανήλικοι, περαστικές κοπέλες εκτός μπουλουκιών ταραχοποιών) βαράνε στο ψαχνό!

    Και για τις μύτες των περιοίκων που ασφυκτιούν; (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Ουδέν....

    Διαβάζω και ακούω ότι αυτό είναι ήσσονος σημασίας.
    Αν είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση να το μάθουμε να λάβουμε τα μέτρα μας. Να προβούμε και οι "απλοί πολίτες" (που δεν είμαστε natural born rebels) σε αυτοδικία.
    Αυτή είναι η λύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχει εν προκειμένω ένα σαφές πρόβλημα ιδεολογικής φύσης στους κυβερνώντες:
    Ανέκαθεν, αλλά πολύ περισσότερο μετά τη δολοφονία και τον αντίκτυπό της, λειτουργούν με το κόμπλεξ, μην τους κατηγορήσει κανείς ως αυταρχική δεξιά. Και έτσι έχουν δώσει διαταγή για "αμυντική στάση" και έχουν αφήσει τους αλητάμπουρες να καίνε την Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κι αν έχω ακούσει αυτές τις ημέρες και πόσες φορές το :

    "ένας Παπαδόπουλος θα μας σώσει !!"

    δεν είμαι σίγουρος πια αν αντέχω να ζω σε αυτόν τον τόπο που η μνήμη είναι μειονέκτημα και οι αφορισμοί γίνονται επιχειρήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το τραγικό είναι ότι, απ' ό,τι φαίνεται από την ιατροδικαστική εξέταση, η σφαίρα πιθανόν να εξοστρακίστηκε πραγματικά, δηλαδή το περιστατικό να ήταν ατύχημα. Και τότε, πέραν των αρμοδίων κυβερνώντων που έχουν χάσει τον έλεγχο, καλό θα ήταν να λογοδοτήσουν και όσοι έσπευσαν να ανάψουν τα πνεύματα, μιλώντας για δολοφονία, παρομοιάζοντας το νεκρό Αλέξη με το Σωτήρη Πέτρουλα, και καλώντας τον κόσμο σε συλλαλητήρια. Ναι, μιλάω για τον κ. Αλαβάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πριν βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα, κάνετε μια γύρα στα blogs και δειτε βίντεο με διαφορετικούς μάρτυρες,που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, οι περισσότεροι "άνθρωποι της διπλανής πόρτας", οι οποίοι λένε τα ίδια. "γύρισαν πεζοί", "βρίστηκαν με τους νεαρούς", "έβγαλαν πιστόλια", στόχευσαν και πυροβόλησαν", "σηκώθηκαν και έφυγαν" (το πιο τραγικό!!!).

    Εχοντας κάνει και δόκιμος στον στρατό, έχω ρίξει με διάφορα όπλα. Ο εξοστρακισμός δεν είναι ο κανόνας είναι η εξαίρεση της εξαίρεσης.

    Το ζήτημα είναι άκρως πολιτικό και κοινωνικό. άνθρωποι που εξασκούν συγκεκριμένα επαγγέλματα, πρέπει να είναι πιο επαγγελματίες από όλους τους υπολοίπους, ειδικά όταν κουβαλούν όπλα και μπορούν να αφαιρέσουν ζωές. Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές σας έχουν μιλήσει με αναιδέστατο τρόπο, για έναν απλό έλεγχο διπλώματος...

    Το άλλο θέμα είναι η εκπαίδευση και η παιδεία και εδώ θα συμφωνήσω με την Μερόπη. Πόσοι φοράνε τον αριθμό τους πάνω στην στολή;;

    Και το τελευταίο και κλείνω είναι η γενικευμένη ατιμωρησία και για αυτούς αλλά και για τους άλλους που δεν σέβονται τους συμπολίτες τους, καταστρέφοντας τους μόχθους τους αδιακρίτως.

    Οι κύριοι της ζαρντινιέρας, προτάθηκε από τον εισαγγελέα, να αθωωθούν. Μάλλον θα καταδικάσουν την ζαρντινιέρα, σε ισόβια ξηρασία.

    Τώρα τα πήρα και δυστυχώς δεν θα με ξεφορτωθήτε. Θυμάμαι πέρσι με τα συλλαλητήρια για το άρθρο 16, είχα βγει από το γραφείο της δουλειά μου και άλλοι από το κτήριο να δούμε την πορεία. Κάποια στιγμή και χωρίς αιτία, κάνουν ντου τα ματ και τουλουμιάζουν ένα παιδί 18-20 χρονών. Τον κάνανε μαύρο στο ξύλο. Τους φωνάζαμε, εντάξει τον συλλάβατε αλλά δεν είναι ανάγκη να τον κάνετε μαύρο ατο ξύλο.Κάποιοι από τα γραφεία ηταν κουστουμαρισμένοι, κάποιες κοπέλες του λογιστηρίου κτλ...καμία σχέση με την πορεία. Η απάντηση των "επαγγελματιών": να μας ρίξουν στα μούτρα σπρέι πιπεριού.
    Δυστυχώς ζούμε στην κοινωνία του τσάμπα μάγκα και δεν βλέπω φως στο τούνελ.
    ΑΑΑ, μην ξεχάσετε να δείτε και τις δηλώσεις Παυλόπουλου. Μάλλον βρίσκεται σε άλλη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σπύρο, ακούω τώρα στο ραδιόφωνο ότι η ιατροδικαστική έδειξε πορεία της σφαίρας από πάνω προς τα κάτω, πράγμα που μάλλον καθιστά απίθανο το ενδεχόμενο του εποστρακισμού. Το ούτως ή άλλως απίθανο (θανατηφόρο τραύμα από μία σφαίρα που έκανε γκελ;). Εν πάση περιπτώσει, την απάντηση θα τη δώσει (υποτίθεται) ο βαλλιστικός έλεγχος, ας μην προτρέχουμε.
    Για τον Αλαβάνο πάντως δεν έχεις και τόσο άδικο.

    Λύκε, το περιστατικό που περιγράφεις το θυμάμαι, παρέα ήμασταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα για το θέμα του επ(εξ;) οστρακισμού αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ, πορεία της σφαίρας από πάνω προς τα κάτω. Ειδικότερα, είπαν ότι η σφαίρα, αφού χτύπησε την καρδιά, σφηνώθηκε στον δέκατο θωρακικό σπόνδυλο, που είναι περίπου 10 εκατοστά κάτω από την καρδιά. Δεδομένου ότι ο ειδικός φρουρός είπε ότι πυροβόλησε στον αέρα, η μόνη λογική πιθανότητα εξοστρακισμού είναι να χτύπησε η σφαίρα σε καμιά στέγη / μπαλκόνι / μαρκίζα κλπ. και να επέστρεψε προς τα κάτω. Εσύ πως το εννοείς;
    Ας περιμένουμε και τη βαλλιστική εξέταση για να δούμε.
    Όσο για τον Αλαβάνο, του τα έσουρε πολύ ωραία και η Παπαρήγα, η οποία δικαίως είπε πως το ΚΚΕ χθες δίδαξε πώς γίνεται μια πορεία σοβαρή, ειρηνική, και περιφρουρούμενη. Η αρχική δήλωση του Αλαβάνου ήταν απόλυτα ανεύθυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε, επειδή πέρασα από εκεί και είδα το σημείο, σου λέω με πάσα ειλικρίνεια: ΔΕΝ υπάρχει απολύτως τίποτα όπου να μπορεί να χτύπησε σφαίρα ψηλά και να γύρισε μετά προς τα κάτω. Αν δεν κάνω λάθος, αυτό που αρχικά υποστήριξαν είναι ότι η σφαίρα επ(ξ;)οστρακίστηκε στο πεζοδρόμιο.
    Τέλος πάντων, αυτό είναι το λιγότερο: από τα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής, πρώτον, δεν υπήρχε λόγος να τραβήξει πιστόλι in the first place, και δεύτερον, αφού το τράβηξε, όφειλε και μπορούσε να βρει τρόπο να ρίξει στον αέρα χωρίς κίνδυνο εξοστρακισμού. Αν περάσεις από εκεί θα καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φυσικά και δεν υπήρχε λόγος να τραβήξει πιστόλι, φυσικά και έπρεπε να βρει τρόπο να πυροβολήσει με ασφάλεια στον αέρα αν (εσφαλμένα) αποφάσισε να πυροβολήσει, και φυσικά φέρει ακέραια την ευθύνη για το τι συνέβη εφ' όσον πυροβόλησε.
    Παραμένει όμως το γεγονός ότι, ΑΝ εξοστρακίστηκε η σφαίρα, σημαίνει ότι ο τύπος δε στόχευσε το παιδί, και άρα δεν έχουμε ΔΟΛΟ-φονία, αλλά φόνο εξ αμελείας. Κάτι για το οποίο, τουλάχιστον οι υπεύθυνοι πολιτικοί θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν κρατήσει μια επιφύλαξη.
    Ως προς τις πιθανότητες να εξοστρακίστηκε η σφαίρα, κι εγώ τις θεωρώ μικρές. Αλλά πάντως θεωρούσα ότι η κουβέντα περί εξοστρακισμού αφορούσε πυροβολισμό ψηλά - δεν είχα σκεφτεί το πεζοδρόμιο.
    Τέλος πάντων, ας δούμε τι θα πει και η εξέταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις...

    "Νέα δεδομένα στην υπόθεση θανάτου του 15χρονου από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού, που έχει προκαλέσει πρωτοφανείς ταραχές σε όλη τη χώρα.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84, η βαλλιστική έρευνα ολοκληρώθηκε και δείχνει ότι η σφαίρα έπληξε τον νεαρό μετά από εξοστρακισμό σε κολώνα ή μαρκίζα μπαλκονιού"
    Πηγή: www. athina984.gr
    http://www.capital.gr/news.asp?Details=634726

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι λες βρε παιδί μου;; Κολόνα ή μπαλκόνι;; Τσακάλια οι τύποι στον βαλλιστικό έλεγχο. Βρήκαν από που έφυγε η σφαίρα. Μπράβο!!

    Ωραία, φόνος εξ αμελείας, θα φάει 6 μηνάκια εξαγοράσιμα, θα τον διώξουν και από το σώμα (αυτό δεν είναι και σίγουρο, αν κινήσει καλά τα σκουριασμένα γρανάζια του νόμου) και τελείωσε η ιστορία.

    Ας περιμένουμε παρακαλώ όλη την έρευνα (αν διεξαχθεί με δίκαιο και ορθό τρόπο). Πάντως αυτό το σενάριο είναι καταρχήν σαθρό λόγω των μαρτύρων και του γεγονότος της εγκατάλειψης του θύματος. Και ας μην ξεχνάμε ότι γύρισαν με μόνο σκοπό να προκαλέσουν…

    Επισης αν δεν κάνω λάθος ο βαλλιστικός έλεγχος γίνεται να ελεγχθεί αν η σφαίρα ήταν του συγκεκριμένου όπλου (κάθε όπλο αφήνει ένα αποτύπωμα), όχι αν έκανε γκελ. Αυτό θα το λύσει η αναπαράσταση και η αυτοψία στον χώρο. Πρέπει δηλαδή να βρεθεί το σημείο πρόσκρουσης, να τοποθετηθούν οι δράστες στο ακριβές σημείο, να υπολογιστεί η γωνία πρόσκρουσης, η πιθανή πορεία και ταχύτητα της κτλ...

    Και όταν λέμε πυροβολώ στον αέρα σημαίνει στον αέρα, όχι στον γάμο του Καραγκιόζη. Και αν ακόμα έριξε προς τα πάνω, είναι τόσο μ... που δεν έλεγξε ούτε αν βρίσκεται κάποιος σε κανά μπαλκόνι.

    Εδώ θα μου πεις δεν σκέφτηκε τα 3 παιδιά του, θα σκεφτόταν τα υπόλοιπα;;

    Αχ, έχω αρχίσει να αναπολώ τον Ρωχάμη και τους Αφους Παλαιοκώστα και αναρωτιέμαι γιατί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1. Ο βαλλιστικός έλεγχος, εκτός από ποιο όπλο έφυγε η σφαίρα, σαφώς μπορεί να διαπιστώσει και τυχόν προσκρούσεις που είχε, από τις παραμορφώσεις που φέρει η σφαίρα επάνω της.
    2. Τουλάχιστον η νεκροτομή (και υποθέτω και η βαλλιστική εξέταση), έγινε παρουσία τεχνικού συμβούλου - ιατροδικαστή που διόρισε η οικογένεια.
    3. Εννοείται ότι για να στοιχειοθετηθεί πλήρως η εκδοχή του εξοστρακισμού θα πρέπει να βρεθεί και σημείο πρόσκρουσης της σφαίρας π.χ. σε μια μαρκίζα, και να ληφθούν υπ' όψη οι μαρτυρικές καταθέσεις κλπ. κλπ.
    4. Εννοείται επίσης ότι ο τύπος εξακολουθεί να φέρει την ευθύνη ότι από την ενέργειά του σκοτώθηκε ένα παιδί.
    5. Αλλά αν αυτά που συζητάμε εδώ πέρα είχαν ειπωθεί με κάποια ψυχραιμία από την αρχή και από όλους, αντί να σπεκουλάρουν οι συνασπισμίτες πάνω στο περιστατικό, ίσως να μην καιγόταν δυο μέρες τώρα η Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δύο κουβέντες κι από μένα -και παρακαλώ να κλείσουμε το θέμα εδώ:
    Πρώτον, ας μην παριστάνουμε άλλο το CSI Μαϊάμι. Η πληροφορία που έδωσε ο Σπύρος πριν παραμένει ανεπιβεβαίωτη μέχρι αυτή τη στιγμή. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα λέει το τελικό πόρισμα.
    Δεύτερον, πάνω στο θέμα του συμβάντος που πυροδότησε το χάος δεν σπεκουλάρουν μόνο οι Συνασπισμίτες. Ναι, ήταν λάθος του Αλαβάνου που έκανε παραλληλισμούς με τον Κουμή, την Κανελλοπούλου, τον Καλτεζά. Αλλά για δολοφονία μίλησε μέχρι και ο Παπούλιας, μίλησε ο Κακλαμάνης, κι ακόμα ακούω στα αυτιά μου Καραμανλή και Παυλόπουλο να υπόσχονται ότι οι υπαίτιοι θα αντιμετωπιστούν με πάσα αυστηρότητα και θα τιμωρηθούν αυστηρά και λοιπά και λοιπά, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ τους να κρατήσει έστω και μισή πισινή, μπας και ο δράστης προκύψει αθώος ή έστω άνευ δόλου.
    Άρα: ή σπεκουλάρουν όλοι, οπότε όλοι να μοιραστούν και την ευθύνη, ή... όχι, δεν έχει άλλο "ή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)