21 Νοεμβρίου 2008

Ξεφυλλίζοντας

  • Πάει καιρός που δεν έχω γράψει τίποτα για τον Αλογοσκούφη. Το συνειδητοποίησα χτες βλέποντάς τον στις ειδήσεις να μιλάει στη Βουλή -και κατάλαβα γιατί. Είναι να τον λυπάσαι πια, ο κακομοίρης, ένας υπουργός με μηδέν επιτυχίες που δεν μπορεί να πείσει πλέον ούτε τον εαυτό του. Τι να γράψεις σε βάρος του -είναι σαν να πυροβολείς ένα πτώμα.

  • Πριν από μερικές εβδομάδες ένα από τα δημοφιλή free-press της πόλης διακήρυττε ότι "φέτος η Αθήνα είναι πιο νόστιμη από ποτέ". Βάρδα μόνο μην έχει απεργία το μετρό, γιατί τότε η Αθήνα γίνεται πιο φρακαρισμένη από ποτέ...

  • Στη γκάφα του ενός εκπροσώπου απαντά η αμετροέπεια του άλλου. Και στο μεταξύ, ψάχνουμε πάλι ποιος είδε και ποιος δεν είδε το DVD, σαν να μην πέρασε μια μέρα από εκείνο το άλλο DVD. Τούτο το επεισόδιο της φαρσοκωμωδίας είναι άραγε προάγγελος της κατάληξης της υπόθεσης Βατοπεδίου; Ενός ωραίου και περιποιημένου θαψίματος στους δαιδάλους της εξεταστικής επιτροπής, ανάμεσα σε αντεγκλήσεις, αλληλοκατηγορίες, υπονοούμενα; Θα δείξει.

  • Για το πώς γίνονται τα δημόσια έργα στην Ελλάδα, η καλύτερη περίληψη είναι η ιστορία του φράγματος του Αποσελέμη στην Κρήτη.

  • Και μια καλή είδηση: η ψηφιακή βιβλιοθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, europeana, που μας προσφέρει σε ψηφιακή μορφή βιβλία, πίνακες, χάρτες, φωτογραφίες και λοιπά έργα πολιτιστικής και ιστορικής αξίας από το σύνολο της ευρωπαϊκής ιστορίας, σε 23 γλώσσες παρακαλώ. Για την ώρα το site έχει καταρρεύσει λόγω υπερβολικού αριθμού επισκεπτών (!), αλλά ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα επανέλθει (μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη, λέει. Μακάρι).

Αυτά. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται δριμύ κύμα ψύχους και θα πάμε να το προϋπαντήσουμε στο Παναιτωλικόν όρος. Τα λέμε από Δευτέρα!


.

6 σχόλια:

  1. Τούτο το επεισόδιο της φαρσοκωμωδίας είναι άραγε προάγγελος της κατάληξης της υπόθεσης Βατοπεδίου; Ενός ωραίου και περιποιημένου θαψίματος στους δαιδάλους της εξεταστικής επιτροπής, ανάμεσα σε αντεγκλήσεις, αλληλοκατηγορίες, υπονοούμενα;

    Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι το ερωτηματικό στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για λόγους ρητορικής αρτιότητας το έβαλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό κουράγιο στο Παναιτωλικό... είναι μια από τις λίγες φορές που δε σε ζηλεύω - εμείς θα ακολουθήσουμε το Νιόνιο:
    "Στα πόδια μας ζεστή μια θερμοφόρα, κόκκινη κουβέρτα και παλιά περιδοδικά"... Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή δεν είναι χώρα. DVD player είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θέλω να γίνομαι κακός ή μεμψίμοιρος στο 1ο μου σχόλιο στο blog σου αλλά δυστηχώς μάλλον το πρόβλημα δεν είναι "μόνο" ο (κάθε) Αλογοσκούφης. Το πρόβλημα είμαστε εμείς οι ίδιοι.

    Περί επενδύσεων στην Ελλάδα (κυκλοφορεί και emailικώς):
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4488429&ct=1.
    Βλέπε επίσης και Μαλιακό (υποθαλάσσια σύραγγα που θα μας γλίτωνε τουλάχιστον 100km διαδρομής και σταμάτησε γιατί ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι λόγω καταστροφής περιβάλοντος), κλπ, κλπ, ...

    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Σπύρος

    Ευχαριστώ, έστω και καθυστερημένα... Ωραία ήτανε!

    @Pensierix

    Ναι, και με κακή ποιότητα εικόνας μάλιστα.

    @Μανώλης

    Πρώτα απ' όλα καλωσόρισες.
    Ασφαλώς και δεν φταίει μόνο ο Αλογοσκούφης, ούτε μόνο το κράτος.
    Αλλά δεν θα ήθελα να επιμείνω στο θέμα που θίγεις τώρα, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για να το περιορίσουμε στα σχόλια. Άλλη φορά.
    (Υποθέτω ότι το λινκ που άφησες είναι αυτό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)