04 Νοεμβρίου 2008

Στιγμιότυπα: Κέντρο Ερπετών

Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που είχε χρειαστεί να επισκεφτώ γραφείο κτηματογράφησης, πάνε κάτι χρόνια πια. Ήταν στο Μαρούσι, έναν από τους Δήμους που συμμετείχε στην πιλοτική φάση του κτηματολογίου, και το γραφείο στεγαζόταν (τότε -τώρα έχει μεταφερθεί) σε μια αίθουσα στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά. Για να πας εκεί, έπαιρνες από τον σταθμό του ηλεκτρικού ένα από τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου και, μετά από μια μάλλον πολύπλοκη διαδρομή, με κάμποσες στροφές και πισωγυρίσματα, έφτανες σε μια περιοχή που θύμιζε χωριό: χωματόδρομοι, χαμόσπιτα, κοτέτσια και λοιπά ρουστίκ. Αν έκανες λάθος και κατέβαινες μια στάση νωρίτερα, κατέληγες περιπλανώμενος σε απάτητα μονοπάτια και μόνο κατά τύχη έβρισκες τη σωστή πορεία προς το γραφείο, όπου και έφτανες καταλασπωμένος, λαχανιασμένος και κυνηγημένος από τσομπανόσκυλα.

Τα θυμήθηκα όλα αυτά σήμερα το πρωί, καθώς έψαχνα να βρω το γραφείο κτηματογράφησης στο Ίλιον, που είναι κοινό για τους δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων, Πετρούπολης και Καματερού.

Το είχα εντοπίσει στον χάρτη και στο ktimatologio.gr, στη διεύθυνση "Σπύρου Μουστακλή 23, Πύργος Βασιλίσσης, Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης". Ωραιότατα. Παίρνω λοιπόν από την Αττική το Α10, κατεβαίνω στην οδό Δημοκρατίας (κανα-δυο στάσεις νωρίτερα, αλλά δεν έχει σημασία) και αρχίζω το ψάξιμο. Σε μια κολώνα, μια ταμπέλα με ενημερώνει ότι για "Κτηματολόγιο" πρέπει να πάω ευθεία, υπακούω... και καταλήγω σε μια διασταύρωση όπου δεν βρίσκω καμία ένδειξη για την σωστή πορεία.

Για καλή μου τύχη, πετυχαίνω ένα αυτοκίνητο σταματημένο στην άκρη του δρόμου και ρωτάω την οδηγό: μου λέει, "θα μπείτε στο πάρκο, θα πάτε όλο ευθεία και μετά αριστερά". Μια και δυο, ξεκινάω, μπαίνω στο πάρκο, διασχίζω κάτι ζούγκλες, ξεγελάω μια περίπολο των Κόκκινων Χμερ που είχε στήσει ενέδρα μέσα στους κοκοφοίνικες, πέφτω σε ένα χαντάκι, με τα πολλά βγαίνω, περνάω από μια ασταθή σκοινένια γέφυρα πάνω από μια χαράδρα, τσαλαβουτάω σε μια τάφρο με κροκοδείλους και τελικά φτάνω στην εξής κομβική επιγραφή:


Ε, κάπου εκεί με ζώσανε τα φίδια.

Υπάρχει μία λογική που υπαγορεύει ότι οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης του κοινού πρέπει να βρίσκονται σε όσο το δυνατόν πιο κεντρικά σημεία, με εύκολη πρόσβαση, κατά προτίμηση και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Λοιπόν, η λογική αυτή είναι ξεπερασμένη: μας το αποδεικνύει το μέγιστο έργο εκσυγχρονισμού της χώρας, το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Για να μην τα πολυλογούμε, Μοναδικέ μου Αναγνώστη: Αν είσαι από αυτούς που άφησαν τη δήλωση στο Κτηματολόγιο για την τελευταία στιγμή και έχεις να δηλώσεις δικαιώματα σε έναν από τους ανωτέρω δήμους, λάβε τα μέτρα σου: ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος μετάβασης στο γραφείο κτηματογράφησης Ιλίου είναι με ελικόπτερο. Αν είσαι τολμηρός και επιμένεις να δοκιμάσεις να πας από εδάφους, πάρε μαζί σου ξηρά τροφή για δύο μέρες, εξοπλισμό αναγκαστικής διανυκτέρευσης, πυξίδα, και φρόντισε να φοράς τουλάχιστον ένα καλό πεζοπορικό μποτάκι. Και κανόνισε να πας όσο ο καιρός παραμένει ηλιόλουστος, γιατί αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πιάσουν τίποτα βροχές, το γραφείο θα αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο και για να το προσεγγίσεις θα πρέπει να έχεις βγάλει Σχολή Ορεινών Καταδρομέων -μίνιμουμ.

Μην μου πεις μετά ότι δεν σε προειδοποίησα.

Σε χαιρετώ

Χασοδίκης


.

16 σχόλια:

  1. Aγαπητέ συνάδελφε, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συμπάσχω μαζί σου ! νόμιζα ότι μόνο εγώ είχα ταλαιπωρηθεί για να πάω εκεί!! κι εγώ είχα τον ευσαβή πόθο ότι εκεί μπορούσε να πάει κανείς με τα μέσα μεταφοράς αλλά μετά από σχετική έρευνα διαπίστωσα ότι ομονος τρόπος για να πάω εκεί ήταν το IX. Μετά από μία ώρα που πέρασα χαμένη στις πιο απίστευτες γειτονιές έφτασα σε μία είσοδο του πάρκου (άλλη από αυτή στην οποία πήγες εσυ προφανώς) και αφού πέρασα ποτάμια και λαγκάδια βρέθηκα επιτέλους στο γραφείο το οποίο ήταν εντελώς απαράδεκτο καθώς ο χώρος αναμονής είναι σε μία αυλή (αν βρέχει την έβαψες) ενώ χρειάστηκε να περιμένω σε δύο ουρές από την αρχή καθώς μετά το νούμερο για έλεγχο έπαιρνες νέο νούμερο για καταχώρηση. Το μόνο καλό ήταν ότι δίπλα στο γραφείο ήταν κατάστημα βιολογικών προϊόντων με ωραία πραγματάκια και καφανεδάκι επίσης με βιολογικά προϊόντα το οποίο όμως στις 11 είχε ξεπουλήσει ο,τιδήποτε τρόφιμο λόγω υπερβολικής πελατείας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα χα χα!!! Λέω κι εγώ τη δουλειά είχε ο Χασοδίκης στο Κέντρο Ερπετών? Έχει αναδουλειές και πήγε στα ερπετά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμιά φορά κάνω σαν αναλφάβητη. "Τι δουλειά" ήθελα να γράψω, "τη δουλειά" μου βγήκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε λίγο (αν και έντομο) θα σέρνομαι κ εγώ από τα γέλια!
    Έγραψες πάλι:)
    irie ant

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό όλο με τα ερπετά έχει μια υφέρπουσα σημειολογία χαχαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ανώνυμη συνάδελφος

    Έτσι, πες τα, μη νομίζει ο κόσμος ότι υπερβάλλω :) -δηλαδή, εντάξει, υπερβάλλω λίγο, αλλά όντως έχει ποτάμι μέσα!
    Οφείλω να πω ωστόσο ότι η διαδικασία καθεαυτή (έλεγχος-γεωαναφορά(;)-καταχώριση) δεν άργησε ιδιαίτερα.

    @Μερόπη

    Άσε, μαύρο φίδι που μ' έφαγε ;)

    @irie ant

    Να σου πω, κι εγώ όταν είδα την πινακίδα της φωτογραφίας, λύθηκα...

    @Δώρα

    Υφέρπουσα όπως το λες LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα...ερπετά δεν ήταν αυτοί που εξαφάνισαν τα κοινοτικά χρήματα, καθηστέρησε το πρώτο Κτηματολόγιο και τώρα ξεκινάμε από την αρχή;; Πληρώνοντας κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάγκες εγώ φταίω. Έχω πάει από τον Σεπτέμβριο και έπρεπε να βαρεσω alarm!!!
    Πάντως είναι το πιο απαράδεκτο κτηματολογικό γραφείο όσον αφορά την εξυπηρέτηση, μάλλον και επειδή έχει και μεγάλες περιοχές. Πάντως και τα πιο σπαστικά και ιδιόμορφα συμβόλαια από δυτική Αττική μου ρχονται. Απίστευτες ιδέες απίθανα ακίνητα...
    Όσο για τα ερπετα.... απλές σαυρίτσες είμαστε. Αλλά με διχαλωτή γλώσσα...
    φθφθφθφθφθφθφσφθσσσσθσθσθθσθσθσθφθφθφθφθφθφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορεί κάποιοι από μας να βλέπουν με τον πρέποντα σκεπτικισμό τον Ομπάμα, αλλά το ομολογώ... στον λόγο του σήμερα συγκινήθηκα, ειδικά στο σημείο για την 106 ετών γυναίκα.
    Ένας άνθρωπος που κοιτάει πίσω για να πάει μπροστά, κάτι αξίζει!
    Κρίμα που εξαιτίας των καραγκιοζιλικίων του 43ου καραγκιόζη, ένας ολόκληρος πλανήτης κρέμεται πάνω του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Λύκος της Στέπας

    Βρε συ, είπα κι εγώ να κάνω ένα χαβαλεδίζον ποστ, μη μου το σοβαρεύεις :)

    @Salvatore1789

    Κίτρινη κάρτα για την παράλειψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό θα πει εύκολη πρόσβαση στο γραφείο κτηματογράφησης (αν είσαι φίδι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από εκεί δανείζομαι την Κόμπρα , κάθε φορά που έχω κατάθεση , εξυπηρετούμαι αμέσως , χωρίς νούμερα και παντού!!! (μόνο μια φορά χρειάστηκε να την πετάξω μέσα απο το παράθυρο, στην αίθουσα νομικού ελέγχου, ο Δημήτρης στην πόρτα επέμεινε ότι ήταν ψεύτικη!! την επόμενη φορά , πάρτε τον Βόα , είναι εξ ίσου αποτελεσματικός)

    Πάντως την πρώτη φορά , τα ίδια και χειρότερα επειδή μάλιστα, μπήκα από μια τρύπα με το μηχανάκι! όταν μετά από ώρες τελείωσα, δεν θυμόμουν το σημείο εισόδου, ενώ όλες οι κανονικές έξοδοι ήταν κλειστές με μπάρες, με αποτέλεσμα να γνωρίσω όλο το μήκος και πλάτος του υπέροχου αυτού πάρκου.....
    Έκτοτε πάντως , απολαμβάνω την “εκδρομή”, και την συνιστώ ανεπιφύλακτα !
    Τα ποιο ενδιαφέροντα σημεία:
    Η παιδικά χαρά!! (για τις μαμάδες , φυσικά!)
    Για καφέ στην κεντρική, αν ευνοεί ο καιρός.
    Η λίμνη με τις πάπιες, (μην επιχειρήσετε να τις πιάσετε, μέχρι να τις σφάξετε! και να τις βάλετε στην τσάντα θα έχουν ξεσηκώσει όλο το πάρκο, άρα αυτόφωρα κ.λ.π.
    Τα ψάρια (και είναι πολλά) της λίμνης ! πρέπει όμως να τα ψαρέψετε διακριτικά , φυσικά μέσα από τις καλαμιές!( έχει “σκληρό” σεκιούριτι) αρκεί ένα αγκίστρι, ψωμί και τρία μέτρα πετονιά. (προσοχή: μη πιάσετε πολλά , το ψάρι τρώγεται πάντα φρέσκο, επίσης τα κοκκινόψαρα είναι μόνο για σούπα , έχουν πολλά κόκκαλα)

    Καλές καταθέσεις:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μα υπάρχει λόγος που γειτνιάζουν οι δυο υπηρεσίες.

    Πας δεξιά και παίρνεις το ερπετό της προτίμησης σου (εχουν και ποικιλια) και μετράς το κτημα σου με αυτό.
    Μετα πας στο κτηματολόγιο και σε ρωτάνε:
    -Πόσα τετραγωνικα φίδια ειναι η εκτασις.
    Λες εσυ:
    -Συγγνωμη, δεν ξέρω, το μέτρησα με κορκόδειλους.
    Σου λέει ο υπάλληλος:
    -Ax, λυπάμαι, ο συνάδελφος που ειναι επι της μετρήσεως μετα κορκοδείλων, απουσιάζει σήμερα.
    -Και τι να κάνω?
    -Ε, πεταχτειτε απέναντι και πάρτε ενα φιδάκι να κάμετε την δουλειά σας σήμερα!
    -Μαλιστα...
    -Α, και μην πάρετε κανενα με κιτρινα και μαυρα στιγματα, ειναι δηλητηριώδη... μην εχουμε να τρεχουν τα ασθενοφορα παλι...
    -Ευχαριστω
    -Η Παναγιά μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχεις σκεφτεί να αγοράσεις GPS?
    (από την άλλη σκέψου τι συγκινήσεις προκαλούν τα εξτριμ σπορ. Άσε που τα χρεώνεις στο λογαριασμό).
    To "κτηματολογιο trophy" κατεκτησες, και παλι γκρινιαζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Γεράσιμος

    Δυο λεπτά δρόμος!

    @glam
    @Αλεπούδα

    χοχοχοχοχοχοχο

    @Πίκος Απίκος

    "Τα χρεώνεις στο λογαριασμό"; Τι λες παιδί μου; Πού το είδες αυτό γραμμένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)