16 Μαΐου 2008

Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση:

Έλαβα χτες αυτό το e-mail, και το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να το αναδημοσιεύσω εδώ:

Αγαπητοί φίλοι,

Η αντιπυρική περίοδος άρχισε ήδη. Μετά από έναν παραγωγικό χειμώνα προετοιμασίας, ο ΕΔΑΣΑ αρχίζει και φέτος από 15 Μαΐου, για 22η συνεχή χρονιά, τις νυχτερινές πυροφυλάξεις του στη θέση Σκίπιζα της Πάρνηθας, που θα διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι, και ως τις 15 Οκτωβρίου. Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε σε αυτήν την προσπάθεια, και να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετέχοντας σε μια ομάδα πυρο
φύλαξης του ΕΔΑΣΑ.

Η πυροφύλαξη γίνεται με δίωρες, για κάθε εθελοντή, νυχτερινές βάρδιες, μεταξύ 9 το βράδυ και 6 το πρωί. Η ομάδα πυροφύλαξης είναι εξοπλισμένη με χάρτες, πυξίδες, κυάλια για τον εντοπισμό των πυρκαγιών και με ασυρμάτους για την ειδοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η πυροφύλαξη και ο ύπνος γίνονται σε στεγασμένο χώρο σε υψόμετρο 1.300 μ. Το μόνο που χρειάζεται να φέρουν οι εθελοντές είναι το φαγητό τους, νερό και κουβέρτες ή υπνόσακο. Ο ΕΔΑΣΑ διαθέτει μικρά στρώματα. Για τη συμμετοχή σας σε μια εθελοντική ομάδα πυροφύλαξης δε χρειάζεται ειδική εκπαίδευση (υπ
άρχει επικεφαλής εκπαιδευμένος υπεύθυνος, μέλος του ΕΔΑΣΑ), παρά μόνο λίγος από το χρόνο σας και διάθεση για την προστασία του δάσους.

Εδώ να απαντήσουμε και σε μια ερώτηση που θέτουν μερικοί: τι να φυλάξει πια κανείς μετά την καταστροφική περσινή πυρκαγιά; Απάντηση: υπάρχουν πολλά για να φυλάξει κανείς. Η καταστροφική πυρκαγιά άφησε ανέπαφο ολόκλη
ρο το βόρειο και ανατολικό τμήμα του Δρυμού, καθώς και άλλα τμήματα, ανερχόμενα συνολικά στα 2/3 περίπου του Δρυμού. Η εντύπωση ότι ο Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας έχει καταστραφεί ολοσχερώς, που αναπαράγεται από ορισμένες πλευρές, είναι λανθασμένη, προάγει την αδράνεια και τη μοιρολατρεία, και εξυπηρετεί τελικά εκείνους που επιβουλεύονται και την υπόλοιπη Πάρνηθα. Σας καλούμε λοιπόν να έρθετε μαζί μας να φυλάξουμε την Πάρνηθα που αγαπάμε. Και αν για κάποιο λόγο δε μπορείτε να έρθετε εσείς, προωθήστε αυτό το email στους φίλους σας.

Το τηλεφωνικό κέντρο του Ε.ΔΑΣ.Α. λειτουργεί : Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 6 ως τις 9 μμ. στο τηλέφωνο 210 5200680 και Fax: 210 520
0681. Μπορείτε όμως ν' αφήσετε μήνυμα οποιαδήποτε άλλη ώρα. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε e-mail προσδιορίζοντας ποιες ημέρες ή ημερομηνίες θα σας ήταν ευκολότερο να συμμετάσχετε. Περισσότερες πληροφορίες για τις εθελοντικές πυροφυλάξεις και τον ΕΔΑΣΑ μπορείτε να βρείτε στο www.edasa.gr όπου μπορείτε να βρείτε και αναλυτικές οδηγίες για τους εθελοντές πυροφύλακες.

Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι η εθελοντική πυροφύλαξη, εκτός από χρήσιμη δουλειά, είναι και μια ξεχωριστή εμπειρία: η ανατολή από εκεί πάνω είναι ένα υπέροχο θέαμα, που δεν το βλέπει κανείς κάθε μέρα.


.

5 σχόλια:

  1. Αν όλοι κάνουν ένα κάτι, αυτό το λίγο, θα αλλάξουν πολλά.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, ιδιαίτερα για νέα παιδιά (αλλά γιατί όχι και για μεσόκοπους). Κάμπιγκ στο βουνό για λίγο λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ meropi:

    Xρειάζεται μεν υπνόσακκος, αλλά δεν είναι κάμπινγκ, δηλ. υπάρχει στεγασμένο καταφύγιο (πυροφυλάκιο) σχετικά άνετο, με στρωματάκια για τον ύπνο. Δεν είναι και το Χίλτον, αλλά αντέχεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο/Η Σπύρος είπε...
    ...Δεν είναι και το Χίλτον, αλλά αντέχεται!

    Εκείνο το μπαράκι που λέγαμε να φτιάξουμε πέρισυ, θα το κάνουμε τελικά; :))))

    @jordan

    Εγώ ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)