18 Μαρτίου 2008

Σύμφωνο συμβίωσης ή διάκρισης;

"Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.

Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα "συμβόλαιο συμβίωσης" ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό "συμβόλαιο" μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο."


Σημείωση: Αναδημοσιεύω αυτό το κείμενο που το πήρα από το μπλογκ gay super hero (όπου και αναλυτική λίστα ιστολογίων που συμμετέχουν στην κίνηση) διότι συμφωνώ με την κεντρική του ιδέα. Από εκεί και πέρα, όμως, παρατηρώ ότι ο δημόσιος διάλογος που έχει ξεκινήσει γύρω από το θέμα τείνει να απλωθεί προς διάφορες κατευθύνσεις, και πιστεύω ότι διατυπώνονται και απόψεις που μαρτυρούν επιπόλαιη προσέγγιση. Θα επανέλθω αναλυτικότερα -για την ώρα μελετάω το ζήτημα και συγκεντρώνω στοιχεία...


.


5 σχόλια:

 1. Η έννοια της ερωτικής επιλογής αφορά πολισμένες χώρες, αγαπητέ. Εδώ καθαρίζει ο Ζορό, οι φυγόστρατοι πουστοφάγοι σαρισσοφόροι και ο Ζουράρις ντυμένος κοκκινοσκουφίτσα. Ξέχασα τους καννίβαλους της ΔΙΣ με τις προχωρημένες απόψεις περί πορνείας (χωρίς ζαρντιέρες). Κατι θα ξέρουν αυτοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μέτοχε, προσωπικά, τις απόψεις όλων αυτών που αναφέρεις τις έχω γραμμένες εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και ας με παίρνει κι εμένα η μπάλα της "πορνείας" (εφόσον συμβιώνω ελεύθερα μετά της συντρόφου μου, και μάλιστα ουδόλως επιθυμούμε να έρθει ο κ. Χατζηγάκης και να μας "ρυθμίσει" αυτά που ρυθμίζουμε και μόνοι μας...).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Την καλησπέρα μου και ευχαριστούμε για τη βοήθεια :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κύριε Χασοδίκα,

  όλου του κόσμου πόρνοι και πόρνες ενωμένοι.

  Τελικά η αρρώστεια των αιώνων είναι η υποκρισία.

  Καλημέρα :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Βάσσια, πολύ σωστό αυτό που λες!

  Καλημέρα κι από μένα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)