17 Μαρτίου 2008

Τρεις και μία

κοτσάνες της περασμένης εβδομάδας:

Νο1, Γιώργος Α. Παπανδρέου:
"Διαψεύδοντας τις προβλέψεις των πολιτικών αναλυτών, ο Γ.Παπανδρέου πρότεινε το Σάββατο, στη δευτερολογία του στο 8ο συνέδριο του κόμματος, να μην συμμετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ όσα στελέχη στο παρελθόν διετέλεσαν υπουργοί ή υφυπουργοί".

Η λογική του παραλόγου, η λογική του τσουβαλιάσματος, η λογική των αποτυχημένων ποδοσφαιρικών ομάδων που τα φορτώνουν στον προπονητή ή σε κάποιους πρωτοκλασάτους παίκτες που "δεν κατανοούν το βάρος της φανέλας που φοράνε", η λαϊκίστικη λογική της δήθεν ανανέωσης με άνωθεν εντολή, η λογική που αναδεικνύει τον στιβαρό και μεστό πολιτικό λόγο της Φώφης, η λογική που παραβλέπει ότι την εικόνα του κόμματος δεν τη δίνει το Πολιτικό Συμβούλιο αλλά τα media darling στελέχη, τα οποία ήταν, είναι και θα είναι τα ίδια. Γιώργο είσαι σπίτι; -γιατί σε παίρνω και μιλάει...

Νο2, Θόδωρος Ρουσόπουλος:
"Ο κ. Παπανδρέου σήμερα, για μια ακόμη φορά, απέτυχε να διατυπώσει συγκροτημένες πολιτικές προτάσεις. Απέτυχε να απευθυνθεί στους Έλληνες πολίτες και στα πραγματικά τους προβλήματα. Έκανε ένα Συνέδριο για να απευθυνθεί στον Συνασπισμό. Αυτό το θέμα όμως αφορά τον ίδιο και τα αδιέξοδά του. Οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία, που, με ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και αποφασιστικότητα, συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος".

Καλά καλά δεν έχουν περάσει έξι μήνες από τις εκλογές και η Νέα Δημοκρατία σε όλες μα όλες τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται καταγράφει ποσοστά που κινούνται σταθερά κάτω από το 30 %, ενώ με τον ξεκάθαρο πολιτικό της λόγο και την αποφασιστικότητά της κοντεύει να κατεβάσει σε απεργία ακόμη και τις οδοντογλυφίδες. Μέσα σε αυτήν τη χαρούμενη ατμόσφαιρα, ο κυβερνητικός απρόσωπος διαπιστώνει ότι οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται το κόμμα του, πράγμα που μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: είτε διαθέτει εξαιρετικά προχωρημένη αίσθηση του χιούμορ, που εμείς οι κοινοί θνητοί αδυνατούμε να συλλάβουμε, είτε το πολύ τζελ που βάζει στο μαλλί του έχει αρχίσει να διαπερνά το κεφάλι και να επικάθεται στον εγκέφαλο.

Νο3, συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα:
"Πρωταρχική και σταθερή επιδίωξη τους είναι η γενικευμένη εφαρμογή της εφιαλτικής ευελφάλειας, της πλήρους κατάργησης της σταθερής δουλειάς και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στις εργασιακές σχέσεις και στο εισόδημα".

Συντρόφισσα, ο όρος flexicurity, που προφανώς θες να μεταφράσεις καλά και ντε, είναι ένας αγγλικός νεολογισμός, από τη φύση του παιγνιώδης, που σχηματίστηκε με βάση τους κανόνες της αγγλικής γλώσσας -ή μάλλον, με την υπέρβασή τους. Το παιχνίδι αυτό έχει νόημα στη γλώσσα του, αλλά άμα προσπαθήσεις να το μεταφράσεις το αποτέλεσμα είναι μια τραβεστί μακαρονάδα, από την οποία ο ατυχής ακροατής δεν μπορεί να καταλάβει αν αναφέρεσαι στους φαλλούς, τα φαλάφελ ή την εργασιακή ανασφάλεια. Είπαμε να χτυπήσουμε τον ιμπεριαλισμό (μαζί και τον γλωσσικό), αλλά να μην το παραχέζουμε, ε;

Εύφημος μνεία στον 2ο ειδικό ανακριτή:
"Η απεργία των νομικών και δικαστικών επιμελητών έγινε αυτή τη φορά η αιτία να μην απολογηθεί στον 2ο ειδικό ανακριτή ο κατηγορούμενος στην υπόθεση Ζαχόπουλου εργατολόγος. Η απολογία αναμένεται πλέον την ερχόμενη εβδομάδα".

Βέβαια, την Παρασκευή που πήρε αναβολή ο εργατολόγος είχε ήδη ανακοινωθεί η πενθήμερη αποχή των δικηγόρων για την τρέχουσα εβδομάδα. Ο ανακριτής φαίνεται δεν είχε ακούσει τίποτα...

Άντε καλή εβδομάδα να έχουμε!


.

8 σχόλια:

  1. Ωραίος!!! Η κοτσάνα της ημέρας αναμένεται από την Φάνη στην Βουλή όταν θα αρλουμπολογεί για την "ασφαλιστική μεταρρύθμιση". Η κορύφωση της απορρύθμισης με τα σκουπίδια βουνό, χωρίς ρεύμα, τράπεζες κλπ και η Φάνη ν ατο παίζει κάτι μεταξύ Θάτσερ και Ζαν ντ΄Αρκ.

    Τα τρία "ΔΕΝ" τα θυμάται κανείς άραγε?

    Άντε χασοδίκη μου μαζί με τους μηχανικούς θα ξελασπώσετε τους γιατρούς. Οι δημοσιογράφοι θα σωθούν μόνοι τους ελέω διαθέσιμων ηλεκτρονικών μέσων υποθέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθώα η συντρόφισσα Παπαρήγα. Η ευελφάλεια (μισό λεπτό να μου περάσει το γλωσσικό σύγκρυο) είναι copyright by Anna Diamantopoulou (από το βιβλίο της Η έξυπνη Ελλάδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Βασικός μέτοχος

    Μυρίζομαι ότι αυτήν την εβδομάδα θα ακούσουμε πολλές κοτσάνες.

    @π2

    Άρα η συντρόφισσα Αλέκα δικαιούται το Όσκαρ διασκευασμένης κοτσάνας (κατά το "διασκευασμένου σεναρίου"). Mea culpa, έπρεπε να το ψάξω. Αλλά δεν το είχα ξανακούσει και μ' έπιασε το γλωσσικό σύγκρυο που λες...

    ΥΓ: Πάντως η κοτσάνα παραμένει κοτσάνα.

    ΥΓ2: Βγάζεις link από το μανίκι λέμε :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ μου άρεσε το "Όσκαρ διασκευασμένης κοτσάνας".

    Όσο για τα link, το google να 'ναι καλά (584 αποτελέσματα στην έρευνα για ευελφάλεια!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευελφάλεια, συμπαραδήλωση, μισγάγγεια απερινόητη.... Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως το λέει η ρήση;

    Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά κανέναν για πάντα.

    Είτε με ευελφάλεια, αδολέσχεια, είτε για να γεμίσεις το κηθάριον, δεν ....
    Είμαστε ευμνήμονες.
    (είπα να ταυτιστώ γλωσσολογικά)

    Καλησπέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τύφλα νά 'χει ο Μπαμπινιώτης μπροστά στους αναγνώστες του ταπεινού τούτου ιστολογίου :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτός ο Ρουσόπουλος όσο πάει και με εκνευρίζει. Και τον συμπαθούσα ως δημοσιογράφο...

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)