18 Φεβρουαρίου 2008

Ε, δε γίναμε και Σιβηρία...


Κολωνός, σήμερα το πρωί


Κολωνός


Σταθμός Λαρίσης


Πλατεία Βικτωρίας



Πατησίων


Πατησίων, λεπτομέρεια :)



Τελικά, πιο πολλή ήταν η τρομοκρατία των καναλιών ("πρωτοφανές πολικό ψύχος") παρά η ουσία. Εντάξει, χιόνισε κάμποσο, το έστρωσε, κάνει και κρύο: Φλεβάρης είναι. Επειδή έπεσε ένα χιόνι στη Βασιλίσσης Σοφίας, μην το βαφτίσουμε και ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Όσο για τον κρατικό μηχανισμό, ΟΚ, ανταποκρίθηκε αρκετά καλά και μπράβο του που μας διέψευσε. Μέχρις εκεί όμως -σήμερα, στην Αθήνα και στη μισή Ελλάδα δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα, λες και ενέσκηψαν στη χώρα οι εφτά πληγές του Φαραώ.

Όλο κι όλο που έμεινε σαν εικόνα, οι λεβέντες οδηγοί που βγήκαν στον πηγαιμό για την Αθηνών-Λαμίας χωρίς αλυσίδες, και οι ταλαίπωροι χιονάνθρωποι με τα μικρόφωνα "για τις ανάγκες του ρεπορτάζ".

Λίγη προσοχή μέχρι αύριο, γιατί όσο νά 'ναι οι δρόμοι γλιστράνε, και πάει-πέρασε κι αυτό...


.

11 σχόλια:

  1. Έχετε δίκιο κύριε χασοδίκη, το χιόνι δεν είναι δα και τόσο πολύ και σίγουρα δεν ενοχλεί όσους από εμάς έχουμε ζεστά, πλήρως εξοπλισμένα σπιτάκια, με "όλα τα κομφόρ". Όμως δυστυχώς βιώνουμε μια εποχή κοινωνικής ανευθυνότητας όπου ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού παίρνει οδηγίες για το πως θα ζήσει από την τηλεόραση (ειδήσεις και πρωϊνάδικα) χωρίς να χρησιμοποιεί το δικό του μυαλουδάκι, τις δικές του εμπειρίες. Όλοι αυτοί αν δεν είχαν υποστεί την (αποκρουστική) τρομοκρατία πριν το σ/κ, φοβάμαι θα είχαν βγει με τα αυτοκινητάκια τους να πάνε όπου είχαν να πάνε χωρίς ίχνος προετοιμασίας (ψυχικής ή υλικής) με σίγουρα τραγικές συνέπειες αφού δεν είμαστε συνηθισμένοι και δη οι ΑΘηναίοι σε τέτοια κλίματα. Και στο τέλος θα κοίταζαν με ύφος χαμένο τις κάμερες λέγοντας "μα δεν το ξέραμε..., οι τηλεοράσεις δεν είπαν τίποτα".... είναι λυπηρή αυτού του είδους η κηδεμονία αλλά μάλλον υπαρκτή. Περισσότερο όμως μ'ενοχλεί η αλλαγή του κλίματος και η απομακρυσμένη από τη φύση ζωή που ζούμε όσοι τουλαχιστον μένουμε στο κέντρο.... σας χαιρετώ και εύχομαι σε όλους καλό χιονοπόλεμο (όσο προλάβουν)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @onomatodosia

    Δίκαιο το παράπονό σας. Εύχομαι να αποκατασταθούν οι βλάβες το ταχύτερο.

    @alexdim

    Σωστές οι παρατηρήσεις σας. Ο μακαρίτης ο παππούς μου το έλεγε πιο απλά: "δέκα μέρες κακές είναι το χρόνο, εκείνες τις μέρες μην κάνεις ρούπι". Και δεν υπήρχε ούτε τηλεόραση τότε, ούτε καν ραδιόφωνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή την εικόνα με τους ταλαίπωρους δημοσιογράφους - χιονανθρώπους ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω: πιστεύουν οι διευθυντές ειδήσεων στα κανάλια ότι κερδίζουν σε αμεσότητα με το να έχουν τον ατυχή ρεπόρτερ στημένο να μαζεύει χιόνι;
    Κατά τα άλλα, το κράτος πράγματι ανταποκρίθηκε, αλλά μερικές φορές είναι αδύνατο να τα βάλεις με την εφευρετικότητα του Νεοέλληνα: είχε η τροχαία τα μπλόκα της στη διασταύρωση της Μεταμόρφωσης για να μην περάσουν αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες, αλλά παρ' όλα αυτά κάποιοι περάσανε (από πιο πάνω προφανώς) και δημιούργησαν πρόβλημα όταν ακινητοποιήθηκαν στη Μαλακάσα. Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά παιδιά. Ψυχραιμία. Χιονάκι ήταν. ¨οσο για τους ταλαίπωρους ρεπόρτερ. Τι να πω. Περαστικά. Κάποτε θα γίνουν σαν τον Μάκη και το Θέμο. Της "ανεξάρτητης" μαχόμενης δημοσιογραφίας... Χαιρετισμούς από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το καλύτερο το διάβασα πριν λίγο στην εφημερίδα -δεν ξέρω αν είναι ακριβές:

    Στην Κρήτη λέει εγκλωβίστηκαν 30 άτομα που είχαν πάει εκδρομή, και τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική.

    Τι ήταν αυτά τα 30 άτομα; Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού (!!!)

    Τι να πει κανείς; Η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως κάποιοι σήμερα πήγαν για δουλειά (στον ανακριτή για απολογία...). Το γεγονός ότι η Αλεξανδρας ήταν απροσπέλαστη σήμερα χωρίς αλυσίδες λέει κάτι για το χιονιά.
    Η σωστή λύση είναι να πληρώνουν όσοι εγκλωβίζονται ηλιθίως και τους απεγκλωβίζουν τα σωστικά συνεργεία. Δεν θα κουνιέται κανείς...
    Υ.Γ. Κάποιοι το πρωί στα ραδιόφωνα κοροϊδεύαν τους Κοσοβάρους για τις Αμερικανικές σημαίες... Ποιό ΜΕΓΑΛΟ ανεξάρτητο έθνος είχε για κόμματα το άγγλόφιλο, το γαλλόφιλο και το ρωσόφιλο????? (Ελληνοφρένεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χασοδίκη μου,
    δεν ξέρω τελικά αν έχασα το στοίχημα ή το κέρδισα...Εσύ τι λες;;
    Πέρασε από το ιστολόγιο μου να δεις και τη δική μου γειτονιά χιονισμένη. Άπαιχτη είναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @salvatore1789

    Η ιστορία επαναλαμβάνεται, λες;

    @Μερόπη

    Πολύ ωραία η γειτονιά σου στα λευκά... Έχει και τα καλά του να μένεις στα προάστια :)

    Για το στοίχημα, προτείνω να υποβάλλουμε τη διαφορά σε διαιτησία :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι εύκολο να αποφανθεί κανείς ως προς το αν το κράτος κέρδισε τελικά τις "μάχες" με τον χιονιά. Αυτοί που πάντως φαίνονται να κέρδισαν τη μάχη της βλακείας είναι όσοι μέσα στην κακοκαιρία βγήκαν στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας χωρίς αλυσίδες (ή χωρίς οδηγίες τοποθέτησής τους). Και τους κυνηγούσαν οι δημοσιογράφοι με τα μικρόφωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεράσιμε, προβλήματα οπωσδήποτε υπήρξαν, και σοβαρά μάλιστα μερικές φορές. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι αναμενόμενο -στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε τέτοια καιρικά φαινόμενα τόσο σπάνια, που είναι εντελώς ασύμφορο να διατηρούμε έναν πλήρη μηχανισμό για να τον χρησιμοποιούμε μια φορά στα δύο-τρία χρόνια.

    Από την άλλη, το ένδοξο κράτος μας έχει αποδείξει ότι δεν τα πολυκαταφέρνει ούτε σε ομαλότερες συνθήκες...

    Αν μπορούμε να μιλάμε για κάποια "νίκη" του κρατικού μηχανισμού, είναι γιατί δεν ζήσαμε τις καταστάσεις αλλοφροσύνης του 2004.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)