31 Ιανουαρίου 2008

Αιέν αριστεύειν

Ένα πράγμα μου αρέσει στη Νέα Διακυβέρνηση: ότι εισχωρεί βαθιά στην ουσία, δεν χάνει τον προσανατολισμό της, εντοπίζει τον πυρήνα του εκάστοτε προβλήματος και σπεύδει να μεριμνήσει για την επίλυσή του.

Αν έχεις αμφιβολίες, Μοναδικέ μου Αναγνώστη, ιδού: με τη σημαδιακή και υψίστης συμβολικής σημασίας αποστροφή "με αριθμούς ονοματίζονται μόνο τα κελιά των φυλακών", ο Υπουργός Παιδείας Ευρυπίδης Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι όλες οι σχολικές μονάδες της χώρας θα αποκτήσουν ονόματα από διαπρεπείς Ελληνες της περιοχής όπου αυτές βρίσκονται, ή Ελλήνων που έχουν διακριθεί για την πνευματική και πολιτιστική τους συνεισφορά στην ιστορία και τον πολιτισμό.

Και το ρεπορτάζ συνεχίζει: "Για το θέμα αυτό θα σταλεί σχετική εγκύκλιος η οποία θα συνοδεύεται από εκπαιδευτικές οδηγίες για το πώς τα παιδιά του κάθε σχολείου θα πρέπει να γνωρίζουν την ιστορία της συγκεκριμένης προσωπικότητας που θα δώσει το όνομά της στο σχολείο τους, αλλά και για το πώς διαμορφώθηκε η ιστορία κάθε περιοχής".

Έτσι θα ξεπεραστεί επιτέλους αυτό το τεράστιο πρόβλημα που επί δεκαετίες αποτέλεσε πραγματική θηλιά στο λαιμό του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Με το θεμελιώδες και μακρόπνοο αυτό έργο γεφυρώνεται οριστικά το χάσμα που μας χωρίζει από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες σε ζητήματα παιδείας. Η Νέα Διακυβέρνηση πάλεψε σκληρά, χρειάστηκε να θυσιάσει μία υπουργό και σχεδόν τέσσερα χρόνια, αλλά βρήκε τη λύση. Και ο Υπουργός Στυλιανίδης θα γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του τόπου, πλάι σε αυτό του συνονόματού του μεγάλου τραγωδού της αρχαιότητας.

10 σχόλια:

  1. Εδω ο κοσμος χανεται και αυτοι ασχολουνται με τα ονοματα των σχολειων...Για το αρθρο 16 τι εχουν να μας πουνε;;;Τι θα κανουν τελικα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα γιατί μεμψιμοιρείς διαρκώς, αγαπητέ χασοδίκη και δεν αναγνωρίζεις τη σοφία της Νέας Διακυβερνήσεως; Εξαίρετη ιδέα τη βρίσκω. Για παράδειγμα, γιατί να μην ονομαστεί ένα σχολείο στην Πάτρα Γ. Τεμπονέρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προβλέπω σε κανένα μήνα η εφημεριδο-φυλλάδα ΧΡΟΝΟΣ της Κομοτηνής να βγαίνει με το ακόλουθο πρωτοσέλιδο:
    «Μεγάλες αντιδράσεις προκαλούνται από την πρόσφατη μετονομασία του «μειονοτικού» γυμνάσιου GELLAR BAYAR σε ΚΕΜΑL ATATURK. χθες βράδυ από την ασφάλεια Ροδόπης ανακοινώθηκε ότι άγνωστοι επιτέθηκαν στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ροδόπης και υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, προκαλώντας «ευτυχώς» μόνο «ηθικές» βλάβες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μισες δουλειες οπως παντα! επωνυμη σχολικη μοναδα μεν, αλλα τα τμηματα θα εξακολουθουν να ακολουθουν το προτυπο: Β1, Γ2, κ.λπ....???

    καθε τμημα καθε σχολικης μοναδας να αποκτησει παραυτα τον πολιουχο αγιο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Πρέζα TV

    Δεν νομίζω ότι ξέρουν ούτε κι οι ίδιοι.

    @π2

    Αν εννοείς "Ν. Τεμπονέρας" -οπότε σοβαρολογείς-, μαζί σου.

    Αν εννοείς "Γ. Καλαμπόκας" -οπότε σαρκάζεις-, και πάλι μαζί σου!

    @Πίκος Απίκος

    Αυτή είναι ωραία ιδέα :)

    @ανώνυμος

    Και μετά από αυτό θα δώσουμε ονόματα και στα θρανία, και θα θέσουμε νέα standards στην εκπαιδευτική διαδικασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέθεσα πως είναι σαφές ότι σαρκάζω, αφού έγραψα για τη "σοφία της Νέας Διακυβερνήσεως" (δες και το λινκ). Εκτός εάν θεωρείς ότι το εννοούσα, οπότε θα θιχτώ. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι, όχι, μη θιχτείς :)

    Το φαντάστηκα ότι σαρκάζεις, αλλά επειδή έγραψες "Γ. Τεμπονέρας" (αντί για Γ. Καλαμπόκας) είπα να σιγουρευτώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το σχολείο όπου δολοφονήθηκε ο Τεμπονέρας φέρει ήδη το όνομά του.

    http://navajo3.bestofforum.com/forum-f17/topic-t265.htm

    Βέβαια, τώρα πια μπορεί να μετονομαστεί σε "Ν. Παπαδημάτος"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεϊκή ατάκα του Γιατρομανωλάκη στο Βήμα σήμερα:
    "Εκεί όπου η ουσιαστική αναβάθμιση είναι δύσκολη, τότε μια απλή και ανέξοδη βάπτιση φτάνει και περισσεύει. Ελπίζω πάντως να δοθεί και το όνομα του μακαριστού Εμπειρίκου σε ένα λύκειο της χώρας. Αλλωστε αυτός δεν υπήρξε ο εισηγητής των ιμερολυκείων;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "του μακαριστού Εμπειρίκου"
    χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)