10 Δεκεμβρίου 2007

Και οι υπουργοί έχουν ψυχή


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα, δήλωσε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και ανέφερε ότι υπάρχει σχετική δήλωση του Β.Μαγγίνα, την οποία "όποιος διαβάσει θα πάρει απαντήσεις".

(από το in.gr)

(Ντριιιννν)
- Παρακαλώ;
- 'Ελα Βασίλη, καλησπέρα.
- Α, καλησπέρα Πρόεδρε. Τι κάνετε;
- Καλά, ρε Βασίλη, καλά... Να σου πω ρε συ, τι είναι αυτά που γράφει εδώ ο Τριανταφυλλόπουλος;
- Συκοφαντίες, Πρόεδρε, συκοφαντίες. Είχα εκεί πέρα ένα αμπελάκι στο Κορωπί από τον παππού μου... κι έχω βάλει μέσα ένα λυόμενο να πούμε, να πηγαίνουμε το Πάσχα να καθόμαστε τρεις-τέσσερις μέρες και να ψήνουμε το αρνί... Οικογενειακά, ξέρεις... Ε, και τον υπόλοιπο καιρό, είναι που είναι άδειο το σπίτι, τώρα και με το Υπουργείο δεν προλαβαίνω να πηγαίνω ούτε τα Σαββατοκύριακα... Λέω, "δεν το δίνω στον Σόνο, να κάθεται ο κακομοίρης με την οικογένεια, να μη μένει και το σπίτι κλειστό και μουχλιάζει";
- Καλά ρε Βασίλη, κι εσύ δηλαδή αυτόν τον Σόνο από πού τον ήξερες;
- Τον είχα γνωρίσει στην Ινδία, Πρόεδρε, παλιά, τότε που ήμουνα φοιτητής και είχα πάει με τη ΔΑΠ στη Γκόα να κάνω διαλογισμό... κατάλαβες... Ε, κι όταν έφυγε ο άνθρωπος μετανάστης κι ήρθε εδώ πέρα και με γύρεψε... Έχει κι ένα παιδάκι ζαβό ο καψερός... Και τη μανούλα του άρρωστη στην Καλκούτα... Εγώ Πρόεδρε από την καλή μου την καρδιά...
- Ρε συ Βασίλη, δεν πιστεύω να μου πουλάς φούμαρα;
- Όχι, Πρόεδρε, στο σταυρό που σου κάνω! Να μη σώσω να λύσω το ασφαλιστικό! Δεν δουλεύει σε μένα ο άνθρωπος, σου ορκίζομαι! Τώρα, καλά, πότε πότε ξεχορταριάζει λίγο τον μπαξέ, ε κι η γυναίκα του ρίχνει κανένα σκούπισμα να πούμε, αλλά αφού μένουν μέσα οι άνθρωποι, τι να τους πω; Να μην καθαρίζουνε; Θα τους φάνε τα ποντίκια...
- Καλά, ρε Βασίλη, καλά, σε πιστεύω! Μην ταράζεσαι. Και δε μου λες, η οικογένεια καλά;
- Καλά, Πρόεδρε, δε βαριέσαι... Αφού τα ξέρεις... Εκείνη η μικρή της Κατερίνας παιδεύεται εκεί πέρα με την ΕΡΤ, συμβασιούχος, ξέρεις να πούμε... Και κοιτάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, να μονιμοποιηθεί το παιδί, να παίρνει έναν μισθουλάκο εκεί πέρα μπας κι ανοίξει σπιτικό...
- Υπομονή, ρε Βασίλη, υπομονή! Πού θα πάει, θα τακτοποιηθεί κι αυτή. Όπου νά 'ναι θα ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις του χθες και θα φέρουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος! Με σεμνότητα, ταπεινότητα και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
- Αμήν Πρόεδρε! Από το στόμα σου και στου Αλογοσκούφη τ' αυτί!
- Καλά ρε Βασίλη. Άντε, σ' αφήνω τώρα γιατί γύρισε και η Νατάσα με τα παιδιά. Καληνύχτα.
- Καληνύχτα Πρόεδρε.
(κλικ)

15 σχόλια:

  1. Έχω την ελαφρά αίσθηση ότι μας δουλεύουνε ψιλό γαζί μέσα στα μούτρα μας.

    Ακούς εκεί "τους φιλοξενώ δωρεάν". Πώς είναι δυνατόν να πιστεύει ότι θα πιστέψουμε μία τέτοια μπούρδα;

    Τώρα που το σκέφτομαι, όμως, βολικό μου ακούγεται. Για ρίξε μία ματιά σε αυτό τον υπερασπιστικό ισχυρισμό: "Δεν φταίω, κύριε ΙΚΑ μου, οι άνθρωποι δουλεύουν αφιλοκερδώς στο γιαπί, γιατί θα μείνουν μετά στα διαμερίσματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είχα πάει με τη ΔΑΠ στη Γκόα να κάνω διαλογισμό.

    ****

    Έχω δακρύσει από τα γέλια με το παραπάνω, να'σαι καλά φίλε!!!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας δουλεύουν ή όχι δεν πρόκειται να βγει τίποτε γιατί αυτό κάνει ο μέσος Έλληνας. Ξέρεις τι θα πει ο μέσος ψηφοφόρος? Χέστηκα για το ΙΚΑ του Αλβανού, Πακιστανού, Ινδού αφού κι εγώ δεν το πληρώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

    Τον καιρό της μα….κιας
    Τα κάνε πλακάκια ο ΔΙΑΣ
    Με τον Βάγκο τον Μαγκίνα
    που έκανε εισαγωγή από Κίνα. (και περίχωρα…)

    Ξένους προς φιλοξενία
    μα τον έφαγε η μανία
    των φυλλάδων που όλο άχτι
    του πετάξαν τόνους λάσπη.

    Αχ καημένε υπουργέ μου.
    τι σου έμελλε να πάθεις
    που τον γόρδιο αντί να λύσεις
    πρέπει τώρα να μας πείσεις,

    πως δεν έχεις προβοσκίδα.
    Μα στο οικόπεδο μια γίδα
    που φροντίζουν οι όλο γλυκά
    χωρίς ένσημα και ΙΚΑ.

    όπου γίδα είναι η Ελλάδα
    που την πνίγουνε αράδα
    σκάνδαλα ,κλεψιές, και κρίσεις
    που σκεπάζουν οι κυβερνήσεις.

    Αγαπητέ μου χασοδικη. Επιφυλάσσομαι για την μελοποίηση της παραπάνω «κατάθεσης ψυχής» σε ένα από τα επόμενα ποστ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @nikos10

    Έτσι. Ξαναγυρνάμε σε πρωταρχικές μορφές συναλλαγών, ανταλλάσσοντας αγαθά και υπηρεσίες αντί για το άτιμο το χρήμα...

    @doctor

    Χαίρομαι που κάποιος βρέθηκε να εκτιμήσει το λεπτό αυτό πολιτικό υπονοούμενο :)

    @ανώνυμος

    Δεν έχεις κι άδικο. Βέβαια άλλο να είσαι ο κυρ-Μήτσος της γωνίας, κι άλλο Υπουργός και μάλιστα επιφορτισμένος με την επίλυση του ασφαλιστικού...
    Εδώ είπαμε να το ξεχειλώσουμε λίγο, έτσι για να γελάσουμε...

    @pikos apikos

    Ξες τι λέω; Περίμενε να μαζέψεις καμιά δεκαριά τέτοια τραγουδάκια, και μετά φτιάξε ένα CD με τίτλο "Τα χασοδικιάρικα" :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μαγγίνας φταίει ή το υπουργείο που είναι στοιχειωμένο. Από "κουμπάρους" ο Σάββας, από πακιστανούς ο Βασίλης. Υπάρχει μία πρόοδος δε λέω...Ο επόμενος θα πάει από φούντες.
    Φώναξαν λέει σήμερα τον παπά Τσάκαλο για ευχέλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω ότι οι δικαιολογίες που προβλήθηκαν δεν πείθουν και ότι πρέπει αυτοί που μας κυβερνούν (τουλάχιστον) να τηρούν τους νόμους που ζητάν από εμάς να τηρήσουμε. Όμως, δεν πιστεύω ότι τέτοια θέματα όπως και άλλα παρόμοιας "βαρύτητας" αξίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του τύπου (της σάτυρας, ναι) έστω και για λίγες μέρες τραβώντας την προσοχή μας από άλλα. Γιατί το αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα δεν μας συμφέρει. Και το άχτι μας "νομίζουμε" ότι βγάζουμε ενώ στην ουσία τα δικά μας προβλήματα μένουν άλυτα (πχ ασφαλιστικο, παιδεία, ολυμπιακή) και τιμωρώντας έναν μεμονωμένο υπουργό θεωρούμε ότι εξυγειάναμε την κοινωνία ή τους κυβερνώντες. Μα αυτούς πρέπει καταρχήν να τους κρίνουμε από το έργο τους, το οποίο ομολογουμένως για να γίνει θέλει περισσότερη μελέτη απ'ότι το θέμα με τους πακιστανούς. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν νομίζω ότι αυτή η χώρα παει κατά ..... γιατί οι 300 ή και λιγότεροι είναι απατεώνες και διεφθαρμένοι. Νομίζω ότι στη δική μας περίπτωση το ψάρι βρομάει από την ουρά και όχι απτο κεφάλι.Άλλωστε είναι γνωστή η φράση "έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν" (όπως επίσης και τον πολιτισμό που μας αξίζει)
    πάντα φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @μέτοχος

    Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, το λόγο πλέον έχει η μεταφυσική.

    @alexdim

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Εδώ βέβαια σκοπός είναι η διακωμώδηση του θέματος, όπως (πιστεύω ότι) αντιλαμβάνεσαι.
    Μια παρατήρηση που θα είχα να κάνω επί της ουσίας είναι ότι η Νέα Διακυβέρνηση αντιπολιτεύτηκε επί χρόνια με ένα ηθικολογικό λάβαρο ανά χείρας, για να έρθει μετά στα πράγματα και να συλλαμβάνεται επανειλημμένως με το δάχτυλο στο μέλι... Ο άκρατος λαϊκισμός συνήθως γυρίζει μπούμερανγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, σίγουρα το σχόλιο μου αφορούσε τη στάση των μέσων γενικότερα σε τέτοιες "ειδήσεις", περισσότερο σαν αφορμή, κι όχι την πετυχημένη σάτυρα στο συγκεκριμένο μπλογκ. Απλά κάτι τέτοια γεγονότα μας θυμίζουν ότι και οι πολιτικοί είναι "απλοί συνηθισμένοι άνθρωποι" κι έχουν ψυχή. Το οποίο βέβαια όπως πολύ σωστά αναφέρατε καλό είναι να το θυμούνται και οι ίδιοι όταν ασκούν αντιπολίτευση από οπουδήποτε κι αν προέρχεται αυτή. Αλλά μήπως στην εποχή μας το πρόβλημα τελικά δεν είναι οι πολιτικοί αλλλά οι δημοσιογράφοι...?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πρόβλημα μάλλον είναι γενικότερο. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι καθρεφτίζουν την κοινωνία, όπως επισημαίνεις και πιο πάνω.

    Επιφυλάσσομαι για περαιτέρω ανάπτυξη του θέματος σε μελλοντικά ποστ...

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αποκαλυπτικός ο διάλογος, ιδίως εκείνο το σημείο με τη Γκόα που αποδεικνύει ότι οι Δαπίτες δεν πάνε μόνο Μύκονο, όπως τους κατηγορούν κάτι μικρόνοες ζηλιάρηδες μικροαστοί!
    Είδες Λαζόπουλο απόψε; Το φιλμάκι με το οποίο προτείνει στους μετανάστες να καταφύγουν στο φιλόξενο κτήμα του Μαγγίνα ήταν όλα τα λεφτά!
    Ομολογουμένως αυτή η σεμνή και ταπεινή κυβέρνηση μάς έχει δώσει άφθονη τροφή για σχόλια και σάτιρα, και θα μας δώσει ακόμα! Όρεξη νά'χουμε να τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λωτοφάγε, δεν το είδα το εν λόγω βίντεο. Αν το εντοπίσεις πουθενά στο διαδίκτυο, πες μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχεις κοριούς στο Μαξίμου λοιπόν.Τόση αληθοφάνεια πια; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα :-)
    Έχουν ψυχή, φυσικά, αλλά ενίσταμαι, διότι, βγάζουν την δική μας ψυχή κύριε δικηγόρε.
    Είναι άδικο.
    Κι επίσης ο Βλακοσκούφης δεν ακούει καλά.
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @niemandsrose

    Κρύβε λόγια :)

    @vassia

    Μην τους αδικείτε, τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι (οι ποιοι;)

    Καλησπέρα και καλώς ήρθατε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)