12 Δεκεμβρίου 2007

Αλληλογραφία


Υπουργόν Απασχόλησης
και μέλλοντα Πρέσβη
Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ
Κον Βασίλην Μαγγίνα
Ενταύθα

Κύριε Υπουργέ

Κατ' αρχάς, δράττομαι της ευκαιρίας για να Σας συγχαρώ για το σημαντικό φιλανθρωπικό Σας έργο και την ενεργό συμμετοχή Σας στην προσπάθεια για ομαλή ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Συνεχίστε και μην αφήνετε να Σας πτοήσουν οι κακόβουλες επιθέσεις διαφόρων κακεντρεχών δημοσιογράφων. Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.

Περνώντας στο φλέγον θέμα των ημερών, ήτοι το λεγόμενο "ασφαλιστικό", θα ήθελα να Σας εκφράσω κάποιες απορίες.

Αδυνατώ να αντιληφθώ, κύριε Υπουργέ, πώς σκοπεύετε να λύσετε ένα πρόβλημα που όλοι παραδέχονται μεν ότι είναι υπαρκτό, κανείς όμως δεν ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τις ακριβείς του διαστάσεις.

Εάν δεν απατώμαι, οι τελευταίες αναλογιστικές μελέτες για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης έχουν συνταχθεί προ πολλών ετών και σήμερα είναι πλέον ανεπίκαιρες. Κατά συνέπεια, όλες οι εκτιμήσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα του συστήματος είναι ολίγον "στον αέρα", αν μου επιτρέπετε την έκφραση.

Μήπως θα ήταν φρόνιμο, κύριε Υπουργέ, να παραγγείλετε καινούργιες, έγκυρες αναλογιστικές μελέτες, που να αποτυπώνουν τη σημερινή κατάσταση του συστήματος; Και μήπως θα έπρεπε να δώσετε στη δημοσιότητα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι τα μέτρα που προτείνετε κάθε δυο μέρες είναι λογιστικώς τεκμηριωμένα, ότι δηλαδή γνωρίζετε (Εσείς έστω) τι όφελος θα προσπορίσει στο σύστημα κάθε ένα εξ αυτών; Νούμερα, κατά προτίμηση;

Επιπλέον, κύριε Υπουργέ, θα ήταν ωφέλιμο για τη διαδικασία του δημοσίου διαλόγου να γνωρίζουμε αν έχετε κάποιο συγκεκριμένο, πλήρες σχέδιο στο μυαλό Σας, ή αν απλώς δίνετε στη δημοσιότητα (ή αφήνετε να διαρρεύσουν από "πηγές του Υπουργείου") ιδέες, σκέψεις, προβληματισμούς που Σας περνάν από το μυαλό, έτσι, σκόρπια, για να δείτε τι αντίκτυπο θα έχουν.

Κύριε Υπουργέ, Σας παρακαλώ να προσέχετε: αυτά είναι κόλπα ζόρικα, που κάνουν στην Ινδία. Αλήθεια Σας το λέω, το ασφαλιστικό έχει οδηγήσει αρκετούς προκατόχους Σας στην πόρτα του Υπουργείου, με κατεύθυνση προς τα έξω. Προσπαθήστε να μην έχετε κι Εσείς την ίδια τύχη.

Μετά τιμής



____________________________________________________________________


Πρωθυπουργόν
Κον Κωνσταντίνον Καραμανλή τον Β'
Ενταύθα

Κύριε Πρωθυπουργέ

Εν πρώτοις, συγχωρέστε με που Σας αποσπώ από την κατάσταση βουδιστικής νιρβάνας στην οποία βρίσκεστε, ασφαλώς ασπαζόμενος τις ιδέες των Ινδών φιλοξενουμένων του κ. Υπουργού Απασχόλησης, φορέων μιας πανάρχαιης σοφίας και ενός εναλλακτικού τρόπου αντιμετώπισης των εγκοσμίων πραγμάτων που εμείς, οι ταπεινοί πολίτες, αλλοτριωμένοι από τα τετριμμένα προβλήματα της καθημερινότητας του δυτικού κόσμου, αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

Θα ήθελα όμως να επιστήσω την προσοχή Σας στο μείζον πρόβλημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία αυτόν τον καιρό: το ασφαλιστικό (θα έχετε ακούσει να λένε).

Όπως ίσως γνωρίζετε, η ισχύουσα σχετική νομοθεσία προβλέπει ένα σχήμα τριμερούς χρηματοδότησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης: κράτος, εργοδότες, εργαζόμενοι.

Εφόσον Εσείς ως Κράτος δεν συμβάλλετε με την προβλεπόμενη εισφορά Σας,
Και εφόσον οι εργοδότες ομοίως δεν συμβάλλουν με τη δική τους ("εισφοροδιαφυγή" το λένε - κάτι θα έχετε ακούσει), φυσικά με τις δικές Σας ευλογίες, αφού φροντίζετε κάθε τρεις και λίγο να προβαίνετε σε ευνοϊκές για αυτούς ρυθμίσεις των σχετικών οφειλών, τις οποίες καταγγέλλατε όταν είσαστε στην αντιπολίτευση αλλά υιοθετήσατε ασμένως ως κυβέρνηση,

Αντιλαμβάνεστε ότι η ευαίσθητη ισορροπία αυτού του τριμερούς σχήματος διαταράσσεται -και το σύνολον παλαντζάρει επικίνδυνα επάνω στις ήδη βεβαρυμένες πλάτες των εργαζομένων.

Κύριε Πρωθυπουργέ, δεδομένου ότι μιλάμε για κοινωνική ασφάλιση, θα συμφωνήσετε ότι τα βάρη πρέπει να τα αναλαμβάνει ολόκληρη η κοινωνία κατά δίκαιο τρόπο. Διαφορετικά, εάν τα βάρη του ενός τμήματος της κοινωνίας τα επωμίζεται το άλλο, το όλον σύστημα δέον όπως ονομάζεται αλλιώς και ουχί "κοινωνικής ασφάλισης" -δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες, γιατί θα ήθελα να παραμείνω σε επίπεδα κοσμιότητος. Ρωτήστε σχετικά τους κουμπάρους του κ. Τσιτουρίδη.

Με την ελπίδα ότι θα σκύψετε με προσοχή πάνω στο πρόβλημα -προσέχετε μόνο μην το παρακάνετε και πονέσει η μέση Σας

Σας υποβάλλω τα σέβη μου



____________________________________________________________________


σ. Αλέκαν Παπαρήγα
Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.
Σπίτι του Λαού
Περισσός-Πλανήτης Άρης

Συντρόφισσα Γενική Γραμματεύ

Μολονότι συμφωνώ με τη διαπίστωσή Σας ότι το σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό προτσές εκμεταλλεύεται αγρίως το εργαζόμενο προλεταριάτο προς όφελος του αχαλίνωτου και αδηφάγου παγκοσμιοποιημένου καπιταλιστικού κεφαλαίου, ξεζουμίζοντάς το και πετώντας το σαν στιμμένη λεμονόκουπα.

Θα ήθελα εν τούτοις να επισημάνω ότι η τακτική του Κόμματος να οργανώνει ξεχωριστές συγκεντρώσεις των μελών και ψηφοφόρων του στα πλαίσια των κοινωνικών ταξικών αγώνων

Αν κάποτε ήταν απλώς γραφική
Και εν συνεχεία ολίγον γελοία
Σήμερα έχει καταντήσει τουλάχιστον εκνευριστική.

Σε τελική ανάλυση, και έχοντας κατά νου τις απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, εάν ο μη γένοιτο καταρρεύσουν τα ταμεία, τα μέλη και οι ψηφοφόροι του Κόμματος θα έχουν την ίδια τύχη με τα μέλη και τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

Δηλαδή θα πάρουν τον πούλο -και να με συμπαθάτε για τη χυδαία έκφραση, αλλά Σας ορκίζομαι στα γένια του Λένιν ότι έτσι θα γίνει και φιλάω σφυροδρέπανο.

Εάν φοβάστε πια τόσο πολύ τον συγχρωτισμό με τους ρεβιζιονιστές, φροντίστε ώστε τα μέλη του Κόμματος να λαμβάνουν τα κατάλληλα προφυλακτικά μέτρα -αλλά μην τους τραβάτε στην Πλατεία Κοτζιά, όταν όλοι οι υπόλοιποι μαζεύονται στο Πεδίον του Άρεως.

Ευελπιστώντας να επιστρέψετε στον Πλανήτη μας εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος

Με σεβασμό

Χασοδίκης

7 σχόλια:

  1. Είσαι πολύ καλός εσύ, :-)
    και μία πρόταση για τον κύριο Kill Bill :
    Το πειρατικό του κάπταιν Τζιμ, ήταν φορτωμένο με χασίς..."

    όσο για τον κύριο, Βούδα, μην τον βγάλετε από τη νιρβάνα του κύριε δικηγόρε, κινδυνεύει από μετατραυματικό σοκ.....
    Σας χαιρετώ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ χασοδίκη,

    Αναπάντεχη αγανάκτηση μου προκάλεσε η ανάγνωση των επιστολών σας. Επίκαιρες αναλογιστικές μελέτες; Να πληρώσει το κράτος αυτά που χρωστάει; Άπαγε της βλασφημίας. Είσθε πολύ μικρός, κύριε, για να καταλάβετε το μέγεθος της πολιτικής σοφίας της κυβερνήσεως, την συμμόρφωσή της προς τα ιδεώδη της Σοφής Διακυβερνήσεως και τον μεγαλεπήβολο σχεδιασμό της. Διότι, αγαπητέ, εάν διαθέτουμε ως κράτος και ως κοινωνία αξιόπιστες μελέτες, εάν το κράτος πληρώνει τον οβολό του στα ταμεία, τίνι τρόπω θα εξασκούν οι πολιτικοί το προαιώνιο καθήκον τους ως προς το μέγα ζήτημα του ασφαλιστικού; Το καθήκον του πολιτικού, κύριε (κύριε καταχρηστικώς διότι μάλλον για αναρχοαυτόνομο ταραχοποιό σας κόβω), είναι να μην πληρώνει και εν συνεχεία να κινδυνολογεί, πείθοντας τον αδαή λαό ότι έρχεται η καταστροφή, εάν δεν σφίξει κι άλλο το ζωνάρι. Κατόπιν ιερό καθήκον του πολιτικού είναι να βάζει χέρι στα υγιή ταμεία, να χύνει το πορισθέν χρήμα σε κάποιον πίθο των Δαναΐδων (υπάρχουν πολλοί) και, τέλος, να πείθει τον κόσμο ότι με τα Μέτρα (ή Γενναίες Μεταρρυθμίσεις ή [δέον όπως συμπληρωθεί κατά βούληση]) που έλαβε, το πρόβλημα θα λυθεί. Προσοχή όμως: το πρόβλημα δεν πρέπει ποτέ να λυθεί. Διότι εάν λυθεί, πώς θα ημπορέσει ο επόμενος Πολιτικός να ακολουθήσει την ίδια ακριβώς διαδικασία; Τούτη η αέναος κίνησις, η κινδυνολογία ακολουθούμενη από μπαλώματα, η απραξία συνοδευομένη από την επίκληση των Γενναίων Μεταρρυθμίσεων είναι που επιτρέπουν την αδιατάρακτη διαιώνιση της πολιτικής ζωής του έθνους εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε δικεόρε....ένα φάσκελο που θέλω να στείλω με παραλήπτες όλους τους ανωτέρω κι όσους ακόμα εσείς δεν μνημονεύσατε...πού θα πρέπει να αποτανθώ;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @vassia

    Σας ευχαριστώ πολύ. Για τον μικρό Βούδα, μη φοβάστε και δεν βγαίνει εύκολα από τη νιρβάνα του...

    @π2

    Θέτεις πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερου σχολίου της χρονιάς :)

    @Νιόβη

    Σταθείτε στην ουρά πίσω από τους κυρίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oυρά και για την αποστολή του φάσκελου;....σκ..ά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα γραφόμενά σας είναι ρεβιζιονιστικά και εξυπηρετούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Δεν είναι ανάγκη πάντως να τους τα χτυπάς, τα χρωστούμενα διαγράφονται άπαξ κι αλλάξει γκοβέρνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. roidis

    Έχετε δίκιο, ομολογώ! Είμαι αργυρώνητος πράκτορας του ιμπεριαλισμού, νεροκουβαλητής στο μύλο της αντίδρασης κλπ.

    Αλλά ποια χρωστούμενα διαγράφονται; Τα δικά μας, αν δεν κάνω λάθος, όλο και αυξάνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)