28 Νοεμβρίου 2007

Ρεξόνα Γράδα

Τη Δευτέρα το βράδυ στην εκπομπή "Μπερζόνα Μπουγάδα" ή κάπως έτσι, η διάσημη δημοσιογράφος και ανκοργούμαν (όπως θα έλεγε και η Ντέπυ Γκολεμά πριν γίνει Ροζίτα Σώκου) Έλλη Στάη φιλοξένησε Εκλεκτούς Προσκεκλημένους σε ένα Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα -τι άλλο μέρες πού 'ναι- το Ασφαλιστικό.

Παρακαθήμενοι στο Στρογγυλό Τραπέζι ήταν: η Λιάνα Κανέλλη ("έλα ρε Πανάθα ομαδάρα γαμώ την πουτάνα μου!"), η Μαρία Δαμανάκη ("Να σας εξηγήσω τι έλεγε ο νόμος Ρέππα..."), ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ("μαζεύω ώρες πτήσης για να τσιμπήσω κανένα υφυπουργείο στον επόμενο ανασχηματισμό"), ο Γιάννης Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ ("νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, αρκεί να ψηφίζει ΠΑΣΚΕ"), ο Γιώργος Αυτιάς (προστάτης άγιος της Συνταξούλας του Παππούλη και της Ντοματούλας της Γιαγιάκας), ο Αλέξης Μητρόπουλος (καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο Ανοιχτό Πρωινό Τηλεοπτικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος), ο όμπερσαρφ φύρερ Γιώργος Κύρτσος ("Arbeit macht frei και τους συνταξιούχους να τους πετάξουμε στη θάλασσα για να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία"), ενδεχομένως και κάποιοι άλλοι που τώρα μου διαφεύγουν και να με σχωρνάνε.

Η συζήτηση είχε έντονο πολιτικό παλμό και έγινε με αυστηρούς κανόνες και με το σύστημα "μιλάμε όλοι μαζί και δεν ακούγεται κανένας εκτός από την Κανέλλη που ουρλιάζει". Οι Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι ανέλυσαν διεξοδικά το νόμο Ρέππα, το νόμο Σιούφα, το νόμο 4000 "περί τεντιμποϊσμού" και το νόμο του Μέρφυ, ενώ η οικοδέσποινα ανκοργούμαν με τη μαχητική και διεισδυτική της ματιά (μαλλί ξανθό μεταξένιο, χαμόγελο λαμπερό περμανάντ και βλέμμα τσακίρικο και αστραφτερό) κουνούσε με νάζι τα χεράκια της και προσπαθούσε να επιβάλλει την τάξη απειλώντας τους ταραξίες με ολοήμερη αποβολή, απουσίες και παραπομπή στο γραφείο του γυμνασιάρχη.

Παρακολούθησα το Στρογγυλό Τραπέζι με μεγάλο ενδιαφέρον για κανένα δεκάλεπτο και με το ένα μάτι ορθάνοιχτο (γιατί το άλλο ήταν σφαλιστό από τη νύστα), ώσπου έκανα ποζ να δω στο τσατ αν είχε έρθει το ντιβέξ και κόλλησε! τά 'χασα όλα!

Δοκίμασα κοντρόλ αλτ ντηλήτ αλλά το τασκ μάνατζερ είχε παγώσει -και τελικά με πήρε ο ύπνος.


-Στη μάνα σου τό 'πες;



Υ.Γ. Για το ασφαλιστικό θα τα πούμε σύντομα...

9 σχόλια:

  1. Έχει κάνει περμανάντ το μαλλί η Στάη;..Κοίτα τί χάνω η γυναίκα για να μη βλέπω τηλεόραση! τς τς τς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι το μαλλί καλέ, το δόντι έχει περμανάντ χαμόγελο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aγαπητέ μου κύριε χασοδίκη,
    Απόλαυσα την ανταπόκρισή σας. Απεχθάνομαι ιδιαιτέρως το ανθρωποειδές Κανέλλη, παρότι που το θεωρώ αντιπροσωπευτικό πρότυπο νεολληνικής συμπεριφοράς.
    Η κυρία Στάη μου είναι συμπαθής, το δε στύλ εκπομπής που περιγράφετε είναι όντως πολύ πετυχημένο. Ευελπιστώ οτι το μέλλον θα φέρει καλλίτερα θεάματα, με ξυλοδαρμούς πολιτικών real-time, και διαφημιστικά διαλλείματα με τσόντες. Υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα άλλη είναι η απορία μου: άντεξες αλήθεια δέκα ολόκληρα λεπτά; Εσείς οι δικηγόροι είστε φαίνεται πολύ σκληρά διαπαιδαγωγημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @locuspublicus

    Θα μπορούσαν επίσης να παίζουν τσόντες πολιτικών real-time και διαφημιστικά διαλείμματα με ξυλοδαρμούς (των ίδιων πολιτικών ή άλλων).
    Φαντασία να υπάρχει...

    @π2

    Εμ βέβαια, τι μας πέρασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αίμα και σπέρμα για το λαό...Με μπουρζουάδικες προεκτάσεις χασοδίκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κρίνοντας από την σύνθεση του πάνελ, νομίζω φίλε μου Χασοδίκη ότι χρειάζεσαι ψυχανάλυση γι'αυτό που έκανες...!!!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @doctor

    Δεν λες ψυχοθεραπεία καλύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)