19 Σεπτεμβρίου 2007

Φρέσκα κουλούρια

Σκόρπιες σκέψεις, ιδέες, απορίες και στιγμιότυπα με αφορμή τις εκλογές της Κυριακής...

Πριν ακόμη προλάβει να κρυώσει το πολιτικό κουφάρι του Γιώργου Παπανδρέου, πετάχτηκε βορά (όχι στα σκυλιά αλλά) στους συνταγματολόγους. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έσπευσε να δηλώσει παρών, μην τυχόν του βάλει απουσία ο απουσιολόγος της Ιστορίας -απόκοντα και ο Πρώτος Σταυροφόρος, Λοβέρδος του Παντείου. Σαν έτοιμος από καιρό ο Μπένι δάγκωσε με λαιμαργία τη χαίνουσα Γιωργάκειο σάρκα, και μας έδωσε την ευκαιρία να ξανα-αμπελο-φιλοσοφήσουμε για το πώς η δίψα για εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο...


Κατηγορήθηκε -και ορθά- η Φώφη Γεννηματά για ασέβεια προς τους ψηφοφόρους που ανανέωσαν πέρισυ τη θητεία της στην Υπερνομαρχία, την οποία και παράτησε για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (αλλά λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο). Το ίδιο ακριβώς δηλαδή που έκαναν και οι περσινοί αντίπαλοί της στην Υπερνομαρχία και νεοεκλεγέντες βουλευτές, Αργύρης Ντινόπουλος και Φωτεινή Πιπιλή -προς δόξαν της τοπικής αυτοδιοίκησης, την οποία υποτίθεται ότι τάχθηκαν να υπηρετήσουν.

Ένα μπράβο στον Αλέκο Αλαβάνο για τον ρεαλισμό του. Αν και δεν απέφυγε τους σαχλούς χαιρετισμούς "στους νέους των 400 ευρώ, του διαδικτύου και του άρθρου 16", είχε ωστόσο την ειλικρίνεια να παραδεχτεί δημοσίως ότι το ποσοστό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εκλογές είναι μια δοκιμή. Να του το αναγνωρίσουμε -και να περιμένουμε να δούμε πώς θα ανταπεξέλθει στη δοκιμή, και ο ίδιος και η παράταξη.

Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε, αναφερόμενη προφανώς στον Συνασπισμό, για "ρεφορμιστικές και οπορτουνιστικές αυταπάτες, που αναστέλλουν τη ριζοσπαστικοποίηση και εγκλωβίζουν λαϊκές μάζες σε επιζήμιες για το παρόν και το μέλλον του λαϊκού κινήματος χίμαιρες και αυταπάτες" (σ.σ. πάλι αυταπάτες;). Τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς, έχω να προσθέσω.

Απορία: Με δεδομένο ότι τα δύο μεγάλα κόμματα συγκέντρωσαν αθροιστικά το 80 % των ψήφων, αυτοί που μιλούν για ήττα του δικομματισμού τι ακριβώς εννοούν; Και τι ακριβώς πίνουν;

Top-5 των υπουργών που αναδομήθηκαν -και καθόλου δεν θα μας λείψουν:
  1. Βύρων Πολύδωρας (κάθε σχόλιο περιττεύει... Ας ελπίσουμε ότι μέχρις εδώ ήταν η πολιτική του σταδιοδρομία, και ότι στις επόμενες εκλογές θα γίνει οριστικά παρελθόν).
  2. Μαριέττα Γιαννάκου (λίγο έργο, πολλή φασαρία, άθλια ταγεράκια και κακόγουστο styling -συγγνώμη, αλλά δεν κρατήθηκα, τό 'πα!).
  3. Γεράσιμος Γιακουμάτος (φοβάμαι ότι δεν θα γλιτώσουμε από την εκνευριστική παρουσία του, αλλά έστω μακριά από υπουργεία...).
  4. Μανώλης Κεφαλογιάννης (ο άνθρωπος που μετέτρεψε τα ταξίδια στο Αιγαίο σε τυχερό παιχνίδι: "Πάμε Στοίχημα-Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια", πρώτο βραβείο μια κρουαζιέρα για δύο στην ακριτική Κύθνο με το "Σκοπελίτης Εξπρές", δεύτερο βραβείο ένα ζευγάρι κουπιά ανοιχτής θαλάσσης, τρίτο βραβείο κουπόνι για φραπέ με ζεστό νερό και χωρίς παγάκια στο κυλικείο οποιουδήποτε φέρρυ των Κυκλάδων).
  5. Αναστάσης Παπαληγούρας (συγγνώμη αν αδικώ κάποιον άλλον, αλλά εδώ προκρίνω και τις συντεχνιακές μου ανησυχίες).

Απορία: αφού ο Βαγγέλης Βενιζέλος πήρε ήδη το χρίσμα από τον Πρετεντέρη, τι χρειάζεται το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και η εκλογή από τη βάση;


Top-5 αυτών
που δεν μπήκαν στη Βουλή -και καθόλου δεν θα μας λείψουν:
  1. Άκης Τσοχατζόπουλος (ο ωραίος Μπρούμελ του κινήματος είναι και μικροπαντρεμένος, οπότε θα έχει πλέον χρόνο να αφιερώσει στην οικογένειά του...).
  2. Στέλιος Παπαθεμελής (δήλωσε ότι βάζει στόχο τις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Αν υπάρχει το κόμμα του μέχρι τότε, να μας σφυρίξει κλέφτικα... Άλλος ένας που ελπίζουμε να μπει οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο).
  3. Ζέττα Μακρή (το πρότυπο της μεγαλομεσαίας νοικοκυράς -υπάρχουν κι άλλες τέτοιες στο Κοινοβούλιο, μία λιγότερη δεν θα μας λείψει).
  4. Νίκος Γεωργιάδης (ωραίο φιλαριστό μαλλί, ύφος χιλίων καρδιναλίων και καθόλου ουσία -στο καλό και να μας γράφετε!).
  5. Στέφανος Τζουμάκας (θα μπορούσε να είναι συμπαθής, αλλά φευ...).

Μέγα πλήγμα για το Κοινοβούλιο η μη εκλογή του Γιώργου Λιάγκα και της Έφης Σαρρή. Για την τελευταία, ελπίζουμε ο Γιώργος Καρατζαφέρης να την στείλει στο πόδι του στο Ευρωκοινοβούλιο -κρίμα είναι να πάει χαμένο τέτοιο ταλέντο...

Ακόμη καλά καλά δεν μαζεύτηκαν οι κάλπες, και αρχίσαμε τη συζήτηση για το πότε θα ξαναστηθούν! Οι εκλογές τελείωσαν, μπορούμε να επανέλθουμε απερίσπαστοι στην εκλογολογία.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τα γραφεία του κόμματός του και μοίρασε καραμέλες, τσιχλόφουσκες και Υφυπουργεία στα παιδάκια που του είπαν τα κάλαντα και του ευχήθηκαν για τη Νέα-Νέα Διακυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης για τον τόπο. Στα παιδάκια που έμειναν στην απ' έξω, τσίμπησε το μαγουλάκι με παιχνιδιάρικη διάθεση και τους υποσχέθηκε να μην τα ξεχάσει -να διαβάζουν τα μαθήματά τους, να κάθονται φρόνιμα στην τάξη και θα τους δώσει το δωράκι τους στον επόμενο ανασχηματισμό, που θα γίνει με την πρώτη ευκαιρία.

Απορία: 26 % αποχή, ήτοι ο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους δεν μπήκε καν στον κόπο να πάει μέχρι το εκλογικό τμήμα -συν 2,5 % άκυρα-λευκά. Αυτούς τους ψηφοφόρους τα κόμματα τους θεωρούν φυσιολογική φύρα της Δημοκρατίας; Σύντροφε Αλέκο και συντρόφισσα Αλέκα, αυτό το καμπανάκι χτυπάει πρωτίστως για εσάς...

Αναζητείται το μήνυμα των εκλογών. Ο ευρών παρακαλείται να επικοινωνήσει με το γραφείο του χασοδίκη ή με την εκπομπή της κυρίας Νικολούλη. Δίδεται αμοιβή και θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια.

7 σχόλια:

  1. Το μηνυμα των εκλογων, εχει αποτυπωθει σε χαρτι 110 γραμμαριων και βρισκεται ασφαλες μεσα σε ενα μπουκαλι ουζο 12. Οι τελευταιες πληροφοριες λενε οτι πλεει σε πελάγη ανοησιας, δυτικά της νησου Σεν Ντεμοκρασυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Νίκο

    Όπως πάντα εύστοχος. Μεγάλες πιένες.
    Σιγά το εκλογικό μήνυμα. Άμα δε βρεθεί τρόπος να μην διορίζετε κανένας στο Δημόσιο μη περιμένει κανείς να αλλάξει κάτι. Το 80% του 75% των ψηφισάντων = 60% του λαού ψήφισε τα 2 μεγάλα κόμματα. Και πάλι είναι πολύ...

    Άσχετο: Είχε μια ουρά σήμερα στα Ασφαλιστικά, μέχρι τη σκάλα για επαναφορά με κλήση. Όποιος λύσει το "ορθοποδαρικό" των Δικηγόρων θα βγαίνει γαι 30 χρόνια.

    Τουλάχιστον στους νέους που φυλάνε σκοπία στους πάγκους...

    καλή χρονιά και ... προπληρωμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ χασοδίκη επέτρεψε μου αυτή τη φορά να διαφωνήσω μαζί σου! Νομίζω το μήνυμα των φετινών εκλογών ήταν ξεκάθαρο. Η θέση της χώρας όπως τελικά διαμορφώθηκε ύστερα από την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων (επιμένω ότι) θα πρέπει να θεωρείται αποτυχία! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ!!! Χρειάζεται αλλαγή προπονητή:
    Επιτρέπεται να παίζει με playmaker τον Κωστάκη? Να βάζει guards τα Αλεκάκια? Δε φτάνει που είχε 4αρι το Γιωργάκη τον κάνει κ αλλαγή με τον Βενιζέλο? Έχει για center τον Καρατζαφέρη κ βάζει τον Αλέκο να κόβει συνέχεια στα Αριστερά για να παίξει (εν έτη 2007 παρακαλώ) τη γνωστή υπερφόρτωση κ άμα δε βγει να τραβιέται πιο Δεξιά ο Κωστάκης για να τροφοδοτήσει τον Καρατζαφέρη που έχει μείνει μόνος του από Δεξιά για να παίξει ένας με έναν?
    Το σχήμα είναι πολύ βαρύ κ αργό κ το εκλογικό σύστημα δεν αποδίδει! Οι παίκτες δε βάζουν ούτε ψήφο και ο λαός έχει μπουτέψει τα μπούρδια του!
    irie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον Βαγγέλη Βενιζέλο ο Πάσχος Μανδραβέλης στην σημερινή Καθημερινή δίνει τον τέλειο ορισμό:

    Βαγγέλης Βενιζέλος:

    "Είναι ο πολιτικός που μπορεί να περικλείσει τα λιγότερα νοήματα στις περισσότερες λέξεις".

    http://www.medium.gr/articles/119019160570017.shtml

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. doctor

    Ευχαριστώ για την παράθεση. Πράγματι τέλειος ο ορισμός, και περιεκτικός επίσης (πλήρης περιγραφή με τις λιγότερες δυνατές λέξεις!)

    irie

    Προφανώς είσαι σε ανοιχτή γραμμή με τον Καραμανλή, εξ ου και η τοποθέτηση του Γιάννη Ιωαννίδη (aka "Ξανθός") στο Υφυπουργείο Αθλητισμού...

    salvatore

    Ααααααααχχχχ.... Κι όμως θα ήταν τόσο εύκολο: ας προσδιορίζονται οι ματαιωθείσες λόγω εκλογών υποθέσεις οίκοθεν... Αλλά εδώ δεν μας φταίει μόνον το Υπουργείο, αλλά και ο Σύλλογός μας που κοιμάται μακαρίως...

    alepouda

    Ευχαριστώ για την πληροφορία, καβαλάω τη βαρκούλα μου και σπεύδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)