06 Σεπτεμβρίου 2007

Μεγάλες στιγμές

Μερικά στιγμιότυπα που είδα στην τηλεόραση τις ημέρες του Ολοκαυτώματος, και που (μου) έβγαλαν (το) μάτι...

Σάββατο, 25 Αυγούστου, ημέρα δεύτερη: ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται σε κάποιο τοπικό κέντρο επιχειρήσεων από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής (υποθέτω...), συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπουργών. Το δωμάτιο όπου γίνεται η ενημέρωση είναι δυόμιση επί τρία, και ο εικονολήπτης της ΕΡΤ πρέπει να είναι κολλημένος στον τοίχο με την κάμερα [αλλά προέχει η αναγκη να ενημερωθεί το πανελλήνιο ότι α) ο πρωθυπουργός είναι μάχιμος -το υποδηλώνει το μπουφανάκι "τύπου-γιαλαντζί-αεροπόρου" που φοράει "όπως Αμερική" και β) ο πρωθυπουργός ενημερώνεται απευθείας από τα επιχειρησιακά στελέχη, χωρίς ενδιαμέσους, όπως ο Ναπολέων από τους γρεναδιέρους του...].

Αργότερα την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό: έχει φορέσει σακάκι και μαύρη γραβάτα, και αφού διαβάσει μερικές δακρύβρεχτες κοινοτοπίες φτάνει στο ψητό: "Τόσες πολλές φωτιές, σε τόσα πολλά μέρη, την ίδια ώρα, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση" [όχι, δεν έκλεισε το μάτι την ώρα που το έλεγε, αλλά θα έλεγε κανείς ότι έγειρε ανεπαισθήτως το κεφάλι και μας κοίταξε με νόημα... Ξέχασε βέβαια να μας πει, αφού δεν είναι σύμπτωση, τι είναι; Από την άλλη, αν το διευκρίνιζε, η ατάκα θα έχανε αυτόν τον αέρα βαθυστόχαστης ανάλυσης καφενείου της γειτονιάς, κι επομένως το λαϊκό της impact...].

Κυριακή, 26 Αυγούστου: ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Βουλγαράκης κάνει δηλώσεις έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας -και μας ενημερώνει λίγο πολύ ότι όλα πήγαν καλά, κανένα πρόβλημα, κάτι λίγα δεντράκια κάηκαν [όχι, δεν κοκκίνισε. Ναι, έφυγε άρον άρον με το υπουργικόν αυτοκίνητον κάτω από τα όχι και τόσο κολακευτικά γιούχα των παρισταμένων πολιτών...].

Αυτό το έχουμε και σε βίντεο:



Δευτέρα, 27 Αυγούστου: ο Πρωθυπουργός αναθέτει τον κυβερνητικό "συντονισμό" των επιχειρήσεων στον (καθ' όλα αναρμόδιο) Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Μεϊμαράκη [μετά την Πάρνηθα ανέθεσε τη στρατηγεία της ανασυγκρότησης στον κ. Σουφλιά, "καίγοντας" τον καθ' ύλην αρμόδιο Υπουργό κ. Μπασιάκο... Τώρα έκαψε τον Πολύδωρα... Πρόταση: αν ξανακερδίσει τις εκλογές, να μην διορίσει πάλι καμιά εικοσιπενταριά Υπουργούς -ας μοιράσει από πέντε-έξι υπουργεία σε Σουφλιά-Αλογοσκούφη-Μεϊμαράκη-Ντόρα-Παυλόπουλο να ξεμπερδεύουμε. Αφού οι υπόλοιποι έτσι κι αλλιώς διακοσμητικοί είναι...]

Την ίδια ημέρα, σε κάποια από τις πολυάριθμες συσκέψεις, ο Πρωθυπουργός κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Λόρδο Βύρωνα. Η κάμερα συλλαμβάνει το ευτυχές ντουέτο: ο μεν Υπουργός γυρίζει κάθε είκοσι δευτερόλεπτα στον Πρωθυπουργό του και τον κοιτάζει σαν ερωτευμένος πιγκουίνος. Ο δε Πρωθυπουργός κοιτάζει ευθεία μπροστά, σαν να έχει πάθει αγκύλωση στο σβέρκο ["τώρα γυρνάαααα παντούουουου και με δικάααζει/ λέει πως ήηηημουν ένοχος εγώωωωω...].

Άλλη ημέρα, μου διαφεύγει πότε, ο Λόρδος έξω από το Μαξίμου κάνει δηλώσεις στον Τύπο και απαριθμεί: "...Ενδείξεις (παύση). Μαρτυρίες (δραματική παύση, στρέφει και την κεφαλή). Ευρήματα" [Επιθεωρητά Κλουζώ, πότε ήρθατε;].

Σε εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, κάποιος εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ που (ευτυχώς) μου διαφεύγει το όνομά του, αναπτύσσει στο εμβρόντητο ακροατήριο τη θεωρία του για τις πυρκαγιές, που περιλαμβάνει ανθελληνικούς δάκτυλους, πιθανόν εβραϊκούς, δορυφορικά συστήματα σούπερ-χάι-τεκ και κινητά τηλέφωνα από την Ελβετία (ε;) που πυροδοτούν εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Κακοσάλεσι και στην Τραχανοπλαγιά [εδώ η Τέχνη ξεπερνά την ανθρώπινη φαντασία].

Και τέλος, ο κ. Αλαβάνος ζωντανά στην τηλεόραση απαιτεί από τον Νικήτα Κακλαμάνη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα σενάρια περί "κράτους των Εξαρχείων". Ο Δήμαρχος Αθηναίων παρεμβαίνει τηλεφωνικά για να το ξεκαθαρίσει το πράγμα και, αφού μας ενημερώνει ότι κουβάλησε μόλις είκοσι τόνους νερό στην Ηλεία [κάνε το καλό και ρίξ' το στο γιαλό], διασταυρώνει το (ρητορικό) ξίφος του με αυτό του κ. Αλαβάνου... ο οποίος κοκκινίζει, πρασινίζει, τραυλίζει, και τελικά κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Κακλαμάνης [καλά, ήξερα ότι ο Αλαβάνος δεν είναι και κανένας σπουδαίος ρήτορας, αλλά ότι και σε αυτήν την περίπτωση θα κατάφερνε να τα κάνει θάλασσα, δεν το περίμενα...].

Αν δεν ήταν τόσο τραγικές οι μέρες που ζούσαμε, Μοναδικέ μου Αναγνώστη, θα μπορούσαμε να γελάσουμε πάρα πολύ με όλα τα παραπάνω... Κρίμα, πάντως, τέτοια ταλέντα να χαραμίζονται στην πολιτική...

Σε χαιρετώ

Χασοδίκης

3 σχόλια:

  1. η Αρχαία Ολυμπια ειναι ανεπαφη,
    το χωμα ειναι ανεπαφο,
    το υπεδαφος ειναι ανεπαφο,
    ο πυρηνας της γης δεν εχει καει,
    ειναι ανεπαφος δηλαδη...
    τα εγκεφαλικα μας κυτταρα μονο εχουν καει με ολα οσα ακουμε
    απο τους πολιτικους.

    ερωτηση: Αν ο ανεμος ειναι ο "στρατηγός ανεμος"... η βροχή ειναι του ναυτικού? Δηλαδή σα να λεμε "ναυαρχινα βροχη"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι στιγμιότυπα που τις βλέπεις και τρελαίνεσαι, εγώ μούτζωνα ακαταπαύστως προς την τηλεόραση...
    να καίγεται το σύμπαν κι αυτοί να κοιτάν τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια...
    μα κι ο καρατζαφέρης που πήγε να σβήσει την φωτιά στο Χολαργό κι άκουσε κάποιες εκρήξεις κι έκοψε πέρα πανικόβλητος...άλλο φρούτο αυτός
    στο πρόγραμμα του όμως λέει:

    «Πιστεύουμε ότι τα λίγα εναπομείναντα δάση μας αποτελούν έναν εθνικό θησαυρό που θα πρέπει καταρχήν να οριοθετηθεί, με βάση τα πραγματικά σημερινά δεδομένα και στη συνέχεια να προστατευτεί με αυστηρά μέτρα (...) Θεωρούμε ότι ως δασικές περιοχές πρέπει να χαρακτηρίζονται μόνον οι εκτάσεις των δρυμών (...) Θεωρούμε, ακόμα, ότι οι εκτάσεις που χαρακτηρίζονται σήμερα ως δασικές χωρίς να είναι δρυμοί θα πρέπει να αποχαρακτηριστούν και να παραδοθούν για συγκεκριμένη γεωργική, αστική ή περιαστική χρήση (...)»
    εεε? άπαιχτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το στιγμιότυπο με τον Καρατζαφέρη πυροσβέστη, ομολογώ ότι το έχασα (και πολύ στενοχωρήθηκα...).

    Το πρόγραμμά του, θα μου επιτρέψεις να μην το σχολιάσω, διότι αποφεύγω να ασχολούμαι με μεταφυσικά φαινόμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)