10 Δεκεμβρίου 2008

Θα μας κάνετε το λογαριασμό;

Πριν από μερικά χρόνια, ένας φίλος (καλή του ώρα) είχε κάνει την εξής πολύ εύστοχη παρατήρηση: "Το ΠΑΣΟΚ του εκσυγχρονισμού έχει αντικαταστήσει το Κράτος με τα τετραψήφια τηλέφωνα" (αφορμή: η ανακοίνωση από το ΥΠΕΧΩΔΕ ενός -ακόμα- τετραψήφιου αριθμού για να αναφέρουν οι πολίτες τις λακκούβες στους δρόμους...).

Ήταν αναμενόμενο η Νέα Διακυβέρνηση να πλειοδοτήσει σε αυτόν τον τομέα, αφού άλλωστε είχε υποσχεθεί και την επανίδρυση του κράτους, κι έτσι η ΝουΔου των μεταρρυθμίσεων έχει αντικαταστήσει το Κράτος με τις τετραψήφιες επιταγές -τώρα και πενταψήφιες.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, "η κυβέρνηση κινείται με πράξεις ευθύνης και ουσίας": Δεν πειράζει που το Κράτος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του, αρκεί να βγαίνει μετά ο Καταλληλότερος να μοιράζει τσεκ. Κάθε καμένο σπίτι τρία χιλιάρικα, κάθε σπασμένο μαγαζί δέκα, στα τρία το ένα δώρο, πάρε κύριος, διαλιέχτεεεε.

Κατά τον πρωθυπουργό, αυτός είναι "ο δρόμος της ευθύνης". Σωστός. Και καλά κάνει που τα μοιράζει -σάμπως δικά του είναι;


.

11 σχόλια:

  1. Σήμερα πάλι η μισή Ελλάδα καιγόταν, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πολιτική αστάθεια κι ενδεχόμενη κατάρρευση της κυβέρνησης στη χώρα μας, και περίμενα με αγωνία να ακούσω τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη λήξη του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου.

    Μετά είδα τον Καταλληλότερο ο οποίος διαφήμιζε τηλεοπτικώς το νέο "μπαχαλοδάνειο" της κυβέρνησης (σα να λέμε Eurobank ένα πράγμα)! Ανέλυε όρους και προϋποθέσεις ενός τραπεζικού προϊόντος που μόνο μια δραστήρια κυβέρνηση σαν τη δική μας μπορεί να παρέχει στον πολίτη!

    Κοιμούνται ή κάνουν πως κοιμούνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπύρο

    Ειλικρινά λυπάμαι που αναγκάζομαι να διαγράψω σχόλιο και μάλιστα δικό σου.
    Αλλά αυτό το εμετικό βίντεο με τον εμετικό σχολιασμό για τους "προφανώς συριζιώτες", "προφανώς αλλοδαπούς", "προφανώς αναρχικούς οικολόγους", αυτό το κατασκεύασμα από σκατά και λάσπες, δεν ανέχομαι να το βρει κανείς στις δικές μου σελίδες. Όποιος θέλει, ας ψάξει να το βρει αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπα;

    Έχουμε και λογοκρισία στο blogaki ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να σου πω φίλε χασοδίκη. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του.
    Όπως θα είδες από την ανάρτησή μου, εγώ δεν υιοθέτησα το σχολιασμό του βίντεο, που πράγματι είναι αστήριχτος. Αντιθέτως έγραψα ένα άλλο σχόλιο, για το κατά πόσον οι εμφανιζόμενοι στο βίντεο 45άρηδες καθοδηγητές και 16άρηδες δράστες, είναι "γενιά των 700 Ευρώ".
    Έκρινα όμως ότι αυτό το βίντεο είναι ένα από τα σημαντικότερα σε σχέση με τα επεισόδια, όχι μόνο γιατί (α) δείχνει πρόσωπα δραστών, αλλά και γιατί (β) η ηλικία τους επιτρέπει την ανωτέρω πολιτική ερμηνεία. Και περιέργως δεν το παίζει κανένα κανάλι.
    Το σχολιασμό του βίντεο θα μπορούσε ο καθένας να τον κρίνει. Εσύ έκρινες ότι έπρεπε να κόψεις το βίντεο. Τι να πω. Δε θα σχολιάσω την πράξη σου, γιατί είσαι και φίλος και δε μ' αρέσει να μιλάω εν θερμώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σπύρο, ούτε εγώ σου καταλόγισα ότι υιοθετείς το σχολιασμό του βίντεο.
    Ωστόσο, διατηρώ για τον εαυτό μου το δικαίωμα να μη θέλω στις σελίδες αυτές, των οποίων εγώ έχω την ευθύνη, να φιλοξενείται ένα τέτοιο συκοφαντικό κατασκεύασμα έστω και υπό μορφήν λινκ. Και ελπίζω να μου αναγνωρίζεις αυτό το δικαίωμα. Εν τέλει, απ' ό,τι είδα στο Youtube, το βίντεο αυτό έχει ήδη πάνω από 7.000 θεάσεις, άρα έχει διαφημιστεί επαρκώς. Και εν πάση περιπτώσει, ας διαφημιστεί αλλιώς, αλλά όχι από εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Minimus, το σκεπτικό μου το εξηγώ στο αμέσως ανωτέρω σχόλιο. Και δεν πρόκειται για λογοκρισία: το βίντεο υπάρχει στο δίκτυο, όποιος θέλει να το δει ας πάει στο φιλόξενο Youtube κι ας το ψάξει. Και μετά, αν θέλει, ας έρθει εδώ να το συζητήσουμε, αλλά χωρίς το βίντεο. Αλλιώς ας κάτσει να το συζητήσει με τα καλόπαιδα εκεί πέρα, απολαμβάνοντας επιχειρήματα του τύπου "ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΘΕΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΑΓΟΡΙΝΑ ΝΑ ΤΑ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ..." (αντιγράφω επί λέξει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν αμφιβάλω ότι το video (χωρίς να το έχω δει) και ιδιαίτερα οι απόψεις των σχολιαστών του είναι εμετικές.

    Όμως, διαγράφοντας σήμερα ένα σχόλιο που περιλαμβάνει link ενός video με σχολιασμό που σε βρίσκει αντίθετο, ίσως αύριο αρχίσεις να διαγράφεις και σχόλια με απόψεις που σε βρίσκουν αντίθετο.

    Έτσι ακυρώνεις την πεμπτουσία του blogging, την ελεύθερη διακίνηση απόψεων και ιδεών χωρίς λογοκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε αυτόν τον χώρο του blogging, ο καθένας δίνει τις εξετάσεις του και τα δείγματα γραφής του, και όπως σωστά επισημαίνει ο Σπύρος κρίνεται από τις πράξεις του.

    Το μπλογκ υπάρχει εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου. Έχουν γραφτεί 235 ποστ και περίπου 2.000 σχόλια.

    Τα σχόλια που έχω διαγράψει μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού: ένα σε παλιότερο ποστ (συμπτωματικά πάλι σχετικό με την αστυνομία), όπου κάποιος ανώνυμος εξαπέλυε απειλές, και ένα αυτό του Σπύρου. Και μερικά σπαμ κάποιου κυρίου Αλέξανδρου Ζήβα, που μας θυμάται μια στις τόσες.

    Αυτά είναι αντικειμενικά δεδομένα, μπορεί να τα διαπιστώσει ο καθένας και οι παλιότεροι επισκέπτες τα ξέρουν.

    Δεν με ενοχλεί η αντίθετη άποψη και ο Σπύρος το ξέρει καλά, γιατί συχνά έχει αντίθετη άποψη και πολλές φορές έχουμε διαφωνήσει έντονα, χωρίς αυτό να μας εμποδίζει να είμαστε φίλοι και συζητητές εντός και εκτός διαδικτύου.

    Έχω όμως κάποια όρια: συκοφαντίες, απειλές, απρόκλητες ύβρεις κατά άλλων σχολιαστών θα διαγράφονται: είναι ο κανόνας του μαγαζιού.

    Στην προκειμένη περίπτωση, το σχόλιο του Σπύρου εμπεριείχε το λινκ προς το βίντεο που με τη σειρά του εμπεριείχε σε υπότιτλους τις εμετικές συκοφαντίες που αναφέρω πιο πάνω: δυστυχώς, για να καταλάβει κανείς το σχόλιο έπρεπε να δει το βίντεο και το βίντεο με τις λεζάντες του πάνε πακέτο. Ξέρω ότι ο Σπύρος δεν υιοθετεί τα σχόλια, αλλά αυτό το πράγμα δεν το ήθελα στις σελίδες αυτές, είναι έξω από τη λογική μου, έξω από την αισθητική μου, έξω από τους κανόνες με τους οποίους θέλω να λειτουργεί αυτός ο χώρος.

    Νομίζω ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει να κάνει με έλλειψη σεβασμού για την άλλη άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει κύριε Ιστοσελιδιοκτήτη.

    Με καλύψατε πλήρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)