26 Νοεμβρίου 2010

Σιωπηλή ανοχή

Ψαρεύοντας στα ψιλά της εφημερίδας πέφτεις και σε κάτι λαυράκια όπως το παρακάτω:

Οι μικροπωλητές της λαϊκής αντέδρασαν έντονα καθώς, όπως ανέφεραν, πίστευαν ότι υπάρχει μια σιωπηλή ανοχή από τους αρμόδιους για τις ταμειακές μηχανές που θα έπρεπε να είχαν εγκαταστήσει από τις 15.10.2010.

Και καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πάντα και η άλλη όψη της άλλης όψης. Διότι, εντάξει, ένα κάποιο δίκιο το έχουν όσοι λένε ότι καλά βρε αδερφέ, τον μικροπωλητή της λαϊκής βρήκε το ΣΔΟΕ για να εξαντλήσει την αυστηρότητά του;

Αλλά απ' την άλλη, κι αυτό το "πίστευαν ότι υπάρχει μια σιωπηλή ανοχή" τι ακριβώς σημαίνει; Γιατί το πίστευαν; Γιατί να υπάρχει σιωπηλή ανοχή, και μέχρι πότε; Για δέκα μέρες, να το καταλάβω, για δεκαπέντε μέρες θες, άντε καλά, για έναν μήνα, άντε να πάει στα κομμάτια. Εδώ μιλάμε για σαράντα μέρες και βάλε.

Έχουμε τόσο πολύ εθιστεί στο να τα κάνουμε όλα στο περίπου, έλα μωρέ, δεν βαριέσαι τώρα, πέντε πάνω πέντε κάτω, σιγά και τι έγινε, που όταν κάποια στιγμή σταματάει το συνένοχο κλείσιμο του ματιού και αρχίζουν να γίνονται τα προβλεπόμενα, μας φαίνεται εξωπραγματικό.

Σε δεύτερη σκέψη, κι αν θέλουμε να το αμπελοφιλοσοφήσουμε το πράμα, ίσως το μεγάλο πρόβλημα τούτης της χώρας να είναι ακριβώς αυτή η σιωπηλή ανοχή: από πάνω προς τα κάτω κι από κάτω προς τα πάνω.


.

6 σχόλια:

  1. το πίστευαν γιατί επί δεκαετίες έτσι "δουλεύει" αυτό το κράτος. Για αυτό και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστόοοος. Όπως λέει και ο mahler76 τόσες δεκαετίες αυτό γινόταν. Τώρα γιατί να πιστέψουν ότι όλα θα αλλάξουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς, αυτή η νοοτροπία υπήρχε και υπάρχει διότι αφενός είναι αισθητή η έλλειψη παιδείας σ' αυτή τη χώρα κι αφετέρου επειδή οι πολιτικοί μας με το πελατειακό κράτος που έχουν δημιουργήσει καλλιεργούν αυτές τις συμπεριφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέχρι να εισαχθούν τόσες ταμειακές ντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η σιωπηλή ανοχή μάλλον ήταν εκκωφαντική...
    απλά τώρα "λειαίνουν" τις γωνίες.

    Που θα πάει.... θα αλλάξει αυτή η χώρα, δεν μπορεί, κάπου θα στομώσει ολοκληρωτικά, οπότε.

    Καλό μήνα Χασοδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)