04 Νοεμβρίου 2010

Άξιος

«Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά με τέτοια ανεργία, φτώχεια κι ανέχεια, άντε να βρεις το αυγό. Εκτός κι αν είσαι κότα. Γιατί, όταν σου λένε ότι, έτσι και ψηφίσεις, θα ρίξεις τη χώρα στη μαύρη χρεοκοπία, ελπίζουν ότι είσαι κότα. Που μπορεί να σου εξασφαλίζει ένα αυγό προς το παρόν, αλλά κανείς δεν σου εγγυάται ότι αύριο κάποιος δεν θα σε κάνει… με τις χυλοπίτες. Έχουν αρχίσει να λένε ότι, αν δεν εκλεγούν οι εκλεκτοί του κυρίου Παπανδρέου, θα κάνει εθνικές εκλογές. Κι αν κάνει εθνικές εκλογές θα κινδυνεύσει η χώρα. Δηλαδή καθοδηγούμαστε να κάτσουμε στο σπίτι μας την Κυριακή των εκλογών, αν δεν συμφωνούμε με τις επιλογές του. Ε, εγώ δεν θα κάτσω σπίτι. Κι άμα πεινάσω; Σας έχω νέα, πεινάμε ήδη! Και τα στομάχια, όπως οι κάλπες, όταν είναι άδεια, δεν βοηθάνε καθόλου. Όλοι στις κάλπες, λοιπόν. Εγώ θα ψηφίσω τον Νικήτα Κακλαμάνη και θα ψηφίσω και τον εαυτό μου. Σας ζητώ να κάνετε το ίδιο».

Δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω: τη ρητορική δεινότητα, το πηγαίο χιούμορ, τον λεπτό σαρκασμό, τα εξαιρετικά σχήματα λόγου, τις βαθιές γνώσεις για γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, τη ρηξικέλευθη πολιτική σκέψη, τη ζωντανή, ρέουσα γλώσσα (το "σας έχω νέα" είναι απευθείας μετάφραση του "I've got news for you" -κάτι σαν το "σε παίρνω πίσω σε πέντε", να υποθέσω;).

Τάσος Βυζοβίτης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του αξεπέραστου Νικήτα Κακλαμάνη "Αθήνα, πόλη της ζωής μας" (ω της ειρωνίας...). Ή αλλιώς, ο άνθρωπος που του δίνουν την ευκαιρία να απευθυνθεί σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πιθανούς ψηφοφόρους κι αυτός την ξοδεύει σε μια παράγραφο γεμάτη χαριτωμένες ανοησίες. Εύγε νέε μου.


.

7 σχόλια:

  1. Ε... νάταν κι ο μόνος Χασοδίκα μου, τι καλά θάτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη δείτε νέο άνθρωπο να προκόβει, αμέσως να τον γλωσσοφάτε. Αντί να τον συγχαρείτε για την αξιοσύνη του να ξεπεράσει την πείνα του (κι ας είναι γιος επί σειρά ετών βουλευτή της ΝΔ, όπως υπερήφανα υπενθυμίζει στο βιογραφικό του) και να ασχοληθεί με τα κοινά, ειρωνεύεστε τα τρέντυ ελληνικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, δεν είμαστε καλά! Υπάρχουν άνθρωποι που θα πειστούν απ' αυτή τη σαχλαμάρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. π2, εδώ κοτζάμ Ανδριανόπουλος υπενθυμίζει στο δικό του βιογραφικό ότι γεννήθηκε in a family of politicians and founders of the most popular Greek football team (Olympiakos FC). Γιατί την πληροφορία αυτή την έχει μόνο στην αγγλική βερσιόν, δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τη ραδιοφωνική διαφήμιση Κικίλια την ακούσατε; Που μιλά μια κορασίδα, μασώντας τσίχλα υποθέτω, και λέει " το άτομο δεν είναι του συστήματος, είναι αλλού!"
    http://www.youtube.com/watch?v=xojwXBnNTS8

    καραγκιόζηδες! χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τρόμαξες: νόμισα στην αρχή ότι ήταν δικά σου λόγια, φίλε μου!
    Μόνο όταν έφτασα στον Κακλαμάνη κατάλαβα.
    Μολονότι, αν το είχες γράψει εσύ θα μπορούσε να εκληφθεί ως πλάκα: "έτσι θα ακυρώσω το ψηφοδέλτιο του Κακλαμάνη"!
    Το θέμα είναι να μην συνεχίσει το καταστροφικό του έργο ο Ομέρ Πριόνης. Και φοβάμαι πως πολλοί θα βοηθήσουν στην επανεκλογή του, έστω και άθελά τους.
    Δύτη των νιπτήρων, το γράφει στα αγγλικά για να μην το διαβάσουν οι χούλιγκαν και τον αρχίσουν στις μούντζες.
    Κουκοδήμε, έχει δίκιο η "Ελληνοφρένεια" που τον αποκαλεί "μικρό Βασιλάκη Κικίλια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει τώρα, το σας έχω νέα είναι ο εκμοντερνισμός του ακούσατε ακούσατε. Ας μην τον κατηγορούμε και γι αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)