01 Νοεμβρίου 2008

Τζήνιους


Η επάνω πινακίδα απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες της Αθήνας και των περιχώρων.

Η από κάτω πινακίδα απευθύνεται στους ξένους τουρίστες που oμιλούν την ελληνικήν.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι σε κάποια άλλη γωνιά της αχανούς πρωτεύουσας καμαρώνει μια παρόμοια διπλή πινακίδα με την επιγραφή: "TO METRO".


.

11 σχόλια:

  1. Χα χα χα Χασοδίκη μου!! Τι μου θύμισες τώρα? Σε κάποια εκδρομή μου ανά την Ελλάδα είδα μια πινακίδα και έγραφε: "Προς παραλία" και από κάτω "To paralia" !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανιχνεύθκε το... "ΜETRO".
    (νομίζω...)
    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δειτε λίγο Λιακόπουλο και Αδωνη Γεωργιάδη και θα καταλάβετε γιατί είμαστε ανώτεροι και τα αγγλικά είναι κατά βάθος η γλώσσα των ΕΛ και την μιλούσαν και στον Σείριο και άλλες τέτοιες αρλούμπες.
    Έλληνες, μην απορείτε!! Αυτές η πινακίδες είναι σημάδια των καιρών, κρυφές προειδοποιήσεις και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ή ο εργοδηγός δεν ξέρει αγγλικά(?), ή ο εργάτης που έβαλε την ταμπέλα δεν ξέρει ελληνικά(?)

    Πάντως μην ανησυχείς.Είναι αδύνατον να περάσει τουρίστας από τον Κολωνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Μερόπη

    Πινακίδα σε greeklish;

    @Σπίθας

    Πού; (επίσης καλό μήνα)

    @Λύκος της Στέπας

    Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα :)

    @Πίκος Απίκος

    Κάνε μας τη χάρη που αποκλείεται να περάσει τουρίστας από τον Κολωνό!
    (βέβαια δεν είναι και σαν τη Χαλκιδική :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι άδικος κυρ Χασοδίκα! Το μόνο περίεργο είναι πως η δεύτερη πινακίδα κανονικά έπρεπε να γράφει ‘ΠΡΟΣ ΜΕΤΡΟ ΛΕΩ ‘ΓΩ ΑΝΤΕ’!
    Κάτι περίεργο συμβαίνει στην περιοχή αυτή τελευταία! Έχω παρατηρήσει πως η κάθε φράση λέγεται δύο φορές, μόνο που τη δεύτερη φορά στο τέλος προστίθεται και το ‘λέω ‘γω, άντε’! Π.χ. εχθές το βράδυ ένας κάτοικος φώναζε ‘δε μας χέζ$@ε με τα έργα σας! Δε μας χέζ$@ε με τα έργα σας λέω ‘γω! Άντε!’. Επίσης ένας άλλος σήμερα το πρωί έλεγε : ‘Δεν κόβετε τις μαλ$%#ιες που δεν υπήρχε παρκαρισμένο αμάξι εδώ! Δεν κόβετε τις μαλ$%#ιες που δεν υπήρχε παρκαρισμένο αμάξι εδώ λέω ‘γω! Άντε!’ Ο μανάβης στη λαϊκή το πρωί φώναζε ‘Δε τα παίρνεις τώρα χωρίς σκόνη που σου φαίνονται και ακριβά? Δε τα παίρνεις τώρα χωρίς σκόνη που σου φαίνονται και ακριβά λεω ‘γώ! Άντε!’. Ο οδηγός του λεωφορείου το Σάββατο τα ίδια ‘Βρε δε με παρατάτε που θέλετε και στάση εδώ που ‘χω μπλέξει! Βρε δε με παρατάτε που θέλετε και στάση εδώ που ‘χω μπλέξει λέω γω! Άντε!’ Έχω αρχίσει να πιστεύω και εγώ πως έχουν βάση οι απόψεις Λιακόπουλου! Ψεκάζουν και εκεί άραγε?
    irie ant
    irie ant λεω 'γω! αντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. xasodikis

    " @ Σπίθας
    Πού ; "
    .................................

    Εκεί που υπήρχε, κατ'εμέ, άμεση ανάγκη του "ΜETRO", ανιχνεύθηκαν και έγιναν άμεσες επεμβάσει για να μην υπάρχουν υπερβάσεις!

    Καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλό! Κάπου στην Αθήνα (μου ήρθε και email κάποια στιγμή) υπάρχει μια πινακίδα όπου δείχνει προς αεροδρόμιο στα αριστερά και ακριβώς από κάτω (όπως στην φωτογραφία που παραθέτει ο χασοδίκης) άλλη μία που δείχνει προς τα δεξιά.
    Βέβαια αν κάνεις αναστροφές και στροφές το αεροδρόμιο μπορεί να βρίσκεται προς παντού και οπουδήποτε!!!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Irie ant, δεν το είχα προσέξει αυτό που λες!

    Doctor, ειδικά τον πρώτο καιρό το είχαν ξεφτιλίσει με το αεροδρόμιο. Πινακίδες παντού, λες και όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο Ελ-Βεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επίσης πολύ χρήσιμο θα ήταν να βαλουν και μια πινακίδα να λεει:

    Προς Tube μεριά
    (κατα κειθε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. έχω δει πινακίδα αντίστοιχη αυτής που περιγράφει ο doctor, από Βενετία, για την πλατεία Αγ. Μάρκου (ίσως ζήλεψαν που όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στη Ρώμη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)