03 Οκτωβρίου 2008

Υπερπαραγωγή!

Κι επειδή πολύ το σοβαρέψαμε τούτη τη βδομάδα, κι επειδή σήμερα είναι Παρασκευούλα και δεν κάνω κέφι στενάχωρα θέματα, ας υποδεχτούμε το Σαββατοκύριακο με κάτι ανάλαφρο.

Λοιπόν, το μακράν καλύτερο τηλεοπτικό σποτάκι που είδα τις τελευταίες ημέρες έχει για πρωταγωνιστή τον Σπύρο Καρατζαφέρη, ο οποίος διαφημίζει το καινούργιο του εκδοτικό εγχείρημα που ρίχνεται από σήμερα στο κυνήγι του αναγνωστικού κοινού, της κρατικής διαφήμισης και των ισολογισμών των ΔΕΚΟ, με τον ευρηματικό τίτλο "Σφήνα" (υποθέτω ότι το έτι ευρηματικότερον "Σφηνόπ@@τσα" κρίθηκε τρε εξτραβαγκάν).

Τι λέγαμε; Α ναι! Στο πρώτο πλάνο λοιπόν ο ογκόλιθος της μαχητικής δημοσιογραφίας ποζάρει ξαπλωμένος στη μπανιέρα και σκεπασμένος με παχιούς αφρούς, διακοσμημένους με κατακόκκινα ροδοπέταλα. Η σκηνή φέρνει στο νου το γνωστό πλάνο από την ταινία "American beauty" αλλά οι ομοιότητες σταματούν εδώ, μια που η Μίνα Σουβάρι, όσο too-much-suicide-blonde-υπερπρωτεϊνούχο αμερικανικό κατασκεύασμα κι αν είναι, αναμφίβολα αποτελεί ελκυστικότερο θέαμα από τον μπαρμπα-Σπύρο.

Τέλος πάντων, το πλάνο της μπανιέρας θα ήταν το απόλυτο καλτ, αν δεν ήταν μια απλή αντιγραφή της ιδέας του πάλαι ποτέ αγαπημένου διδύμου Μάκη-Θέμου -με αποτέλεσμα να περιμένει κανείς να δει τον Θέμο να αναδύεται από τους αφρούς σαν κακομούτσουνη Αφροδίτη, κάνοντας μπουρμπουλήθρες και με τη δικογραφία του στα χέρια. Όμως η έμπνευση του σκηνοθέτη δεν σταματά εκεί: το αριστούργημα είναι στο τέλος. Ο Καρατζαφέρης στέκεται όρθιος μπροστά στον καθρέφτη, τσουρομαδώντας ένα τσαμπί σταφύλι όπως οι ναζί αριστοκράτες στα φιλμ του Βισκόντι, ενώ εμείς κοιτάζουμε με ανοιχτό στόμα δέος το είδωλό του στον καθρέφτη να μας προειδοποιεί:
"Μαζί μου και πενήντα πρωτομάστορες του ρεπορτάζ"!

Καλά ε, αυτή δεν είναι εφημερίδα -είναι η ζεύξη του Μαλιακού!

Καλό Σαββατοκύριακο!



**bonus track**: Το ποδόσφαιρο πολλοί εμίσησαν, ή έστω αδιαφορούν γι' αυτό, αλλά την καλογραμμένη μουρμούρα για το ποδόσφαιρο ουδείς. Παρεξηγημένο είδος που ωστόσο προσφέρει ξεχωριστή αναγνωστική απόλαυση, η καλύτερη μουρμούρα της εβδομάδας προέρχεται από τον Μιχάλη Λεάνη και τη στήλη Sport Manifesto της Athens Voice με τίτλο: You are my one, Μπαρκαουάν! Εντζόυ :)


.

6 σχόλια:

  1. Να υποθέσω ότι, λόγω Παρασκευής, δικαιολογούνται και τα λάθη στο κόπυ-πέηστ: στο τελευταίο λινκ υποθέτω πως εννοείς αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλεγα δε θα το πει... μέχρι που έφτασα στην τέταρτη παράγραφο. Διότι βεβαίως θυμίζει και μια άλλη αμερικανική ταινία, το When Makis Met Themos. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. π2, ευχαριστώ για την επισήμανση. Το άτιμο το ctrl έχει μαζέψει μάκα από κάτω και ψίχουλα καπνού, και πότε πότε κολλάει :) Το διόρθωσα.

    Γεράσιμε, they lived happily ever after :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα χα χα! εμένα στο ΘΕ-ΜΑ πήγε το μυαλό μου, παρά στο American beauty.
    Πάντως είναι μόνος του στην μπανιέρα ο δημοσιογραφικός....ογκόλιθος κι έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να μαλώσει με κανένα, ούτε καν με τα ρούχα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Irie ant, απλά καταπληκτικό!

    Μερόπη, στη μπανιέρα όντως δεν θα μαλώσει, αλλά έξω από τη μπανιέρα; Πενήντα πρωτομάστορες είναι αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)