04 Αυγούστου 2008

Live your myth in Greece

Είναι αδιανόητο, ο πιο αναγνωρίσιμος διεθνώς τουριστικός προορισμός της Μεσογείου, η Μύκονος, να πλήττεται από τέτοια γεγονότα. Ασφαλώς και αντιλαμβάνομαι ότι η Ελληνική Αστυνομία, κάνει καλά την δουλειά της και είναι αδύνατον να βρίσκεται παντού, σε κάθε περιοχή, σε κάθε μπαρ, κάθε στιγμή. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε μηχανισμούς μπράβων να λυμαίνονται την νυχτερινή Μύκονο. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε μηχανισμούς άμυνας από τέτοια φαινόμενα. Ίσως, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια συζήτηση χωρίς φόβο και πάθος και με την συνδρομή του υπουργείου Εσωτερικών για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα. Ίσως, για παράδειγμα, θα μπορούσαμε, παράλληλα με την αστυνομία, να προχωρήσουμε στη θεσμοθέτηση ένστολης ιδιωτικής αστυνόμευσης με κανόνες, οι οποίοι θα ελέγχονται απόλυτα από την Πολιτεία.

Αυτά είπε ο Υπουργός μας του Τουρισμού, ο ευειδής και ηλιοψημένος Άρης Σπηλωτόπουλος, με αφορμή το γνωστό περιστατικό της Μυκόνου.

Με άλλα λόγια, τους πορτιέρηδες, τους μπράβους, τους παρκαδόρους και τους φουσκωτούς με τα κοστούμια θα τους ελέγξουν αποτελεσματικά πορτιέρηδες, μπράβοι, παρκαδόροι και φουσκωτοί με στολές. Που θα πληρώνονται από τους ίδιους εργοδότες, υποθέτω, αφού μιλάμε για ιδιωτική αστυνομία.

Μπροστά στην προφανή και καταλυτική ανοησία μιας τέτοιας δήλωσης, μπροστά στο ολοκληρωτικό έλλειμμα σκέψης που φανερώνει, στέκεται ανήμπορος ο πολίτης. Τι να σχολιάσεις, αλήθεια;

Να αναρωτηθείς αν ο υπουργός δεν είχε ξανακούσει ποτέ στη ζωή του για μπράβους και κυκλώματα της νύχτας; Να απορήσεις πώς ακριβώς η Πολιτεία θα μπορούσε να θεσμοθετήσει μια ιδιωτική αστυνομία -και επιπλέον να την ελέγχει απόλυτα; Να διερωτηθείς σε τι ακριβώς μας χρειάζεται τότε η δημόσια;

Περιττό, νομίζω. Έτσι κι αλλιώς απαντήσεις δεν πρόκειται να πάρεις. Οπότε μένεις με το συμπέρασμα: ο κ. Σπηλιωτόπουλος επαξίως διατηρεί την υπουργική του πολυθρόνα σε αυτήν την χορεία ανεπαρκών πολιτικών χωρίς πολιτική που λέγεται Νέα Διακυβέρνηση. Μπράβο του και πάντα τέτοια.





ΥΓ: Με αυτές τις ζοφερές σκέψεις και εν όψει δεύτερου γύρου διακοπών, το μπλογκ του χασοδίκη κατεβάζει ρολά για τον Αύγουστο. Μέχρι την Τετάρτη θα είμαι εδώ γύρω για σχόλια και κουβέντες με όσους έχουν απομείνει στις διαδικτυακές επάλξεις. Με τους υπόλοιπους, θα τα ξαναπούμε από αρχές Σεπτεμβρίου.

Α! Να μην το ξεχάσω: όσοι έχετε την ευκαιρία, δείτε οπωσδήποτε το "La zona".


Χαιρετώ

Χασοδίκης


.

15 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με όσα αναφέρεις. Είναι στιγμές που αναρωτιέμαι εάν αυτά που λένε ορισμένοι υπουργοί - πολιτικοί εν γένει - τα σκέφτονται προηγουμένως. Στο θέμα της ιδιωτικής αστυνόμευσης - που θίγει ο ρέκτης υπουργός - να προσθέσω ότι στο νομοσχέδιο για τις επιχειρήσεις παροχής ασφαλείας (security) υπάρχει μια τεράστια εξαίρεση, η οποία ανατρέπει στην ουσία τον κανόνα, και δίδει το δικαίωμα στους σεκιουριτάδες να οπλοφορούν. Θεός φυλάξοι δηλαδή. Θα θεωρηθώ Κασσάνδρα εάν πω ότι είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε κάποια στιγμή θύμα από οπλοφορούντα σεκιουριτά;
    Το επίμαχο νομοσχέδιο θα το δείτε εδώ: http://www.parliament.gr/ergasies/nomosxedia/ProtasiEpitropon/R-EREV-PRA.pdf

    Χασοδίκη, εύχομαι καλές διακοπές και καλή αντάμωση σε σένα και σε όλους τους φίλους στο ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιδιωτικοί μπάτσοι. Τι άλλο θα μας πούνε καλοκαιριάτικα. Πόσα μπορεί να αντέξουμε ακόμα? Live your jerks!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω, ότι ο ποιητής εννοεί να θεσμοθετηθεί σώμα ιδιωτικών φυλάκων, πιθανώς υπό την αιγίδα του Υπ.Δημ.Τάξης για να αντικασταθεί η άναρχη και αυθαίρετη πρόσληψη ανεκπαίδευτων ξυλοκόπων.
    Μάλλον παρεξηγήθηκε το σχόλιο. Όχι δε αδίκως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Γιάννης

    Είναι βέβαιο ότι με τον νέο νόμο για τους σεκιουριτάδες θα έχουμε έκτροπα. Θέμα χρόνου και μόνον.

    Διορθώνω και το λινκ (αρχείο .pdf), και αντεύχομαι.

    @Βασικός Μέτοχος

    Live and let die :(

    @Κουκοδήμος

    Δηλαδή; Κάτι σαν τους ειδικούς φρουρούς; Μα αυτοί δεν είναι ιδιωτικοί, είναι δημόσιοι. Και, εν πάση περιπτώσει, πώς θα υποχρεώσεις κάποιες επιχειρήσεις (ποιες, αλήθεια;) να προσλάβουν υπαλλήλους-πορτιέρηδες από κάποιο σώμα που θα λειτουργεί υπό δημόσιο έλεγχο;
    Ειλικρινά, δεν μπορώ να το συλλάβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου θύμισε τον Κυριάκο, όταν προεκλογικά είχε πει το εξής τρομερό στην τηλεόραση: Ωραίο το τράμ αλλά δεν έχει φροντίσει η κυβέρνηση (πασοκ), να κατασκευάσει θέσεις πάρκιν στο κέντρο, ούτως ώστε ο κάτοικος, π.χ. του κολωνακίου, να μπορεί να αφήνει το αυτοκίνητο στο σύνταγμα και να πηγαίνει με το τραμ στη Bούλα!!!
    Τους φεύγουν, δεν μπορεί να τους τα γράφουν έτσι οι σύμβουλοί τους, δεν μπορεί.
    Για το φαινόμενο των μπράβων τώρα τι να πούμε, μέχρι και τα περίπτερα πληρώνουν "προστασία". Δεν ξέρω για τους πλανόδιους (μανάβηδες, κουλουρατζήδες, κ.λπ.)
    Καλά να περάσεις λοιπόν αγαπητέ χασοδίκη, με μπάνια και παγωμένες μπύρες. Ραντεβού το Σεπτέμβρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..μια λογική προσέγγιση πήγα να κάνω. Θα μου πεις, σε αυτό το θέατρο παραλόγου...; που πάς ρε καραμήτρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε, μα πού πας; Καλά δεν κάθεσαι εκεί που κάθεσαι; :)))

    Jojos, μερσί για τις ευχές και για την ατάκα Κυριάκου -δροσερή και καλοκαιρινή :)

    Καλά να περάσετε άπαντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι και ο Άρης περίπτωση...κάτι λευκό με μαστίγιο τον κυνηγά :)


    Καλά να περάσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σκέψου ότι κύκλοι του ΥΠΕΣ θέλουν να οπλίσουν ορισμένες εταιρείες φύλαξης (για χρηματαποστολές στην αρχή και μέτα; πότε θα οπλιστούν όλες άραγε; πώς θα είναι η security ενός μεγαλοβιομηχάνου που μεταφέρει τα χρήματά του, άραγε;). Παράλληλα, ο χαζούλης θέλει την τουριστική αστυνομία στη δική του δικαιοδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να το συλλάβεις Χασοδίκη!

    Φαντάσου κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται επί τόσα και τόσα χρόνια στα ποδοσφαιρικά και άλλα γήπεδα.

    Μόνο τροποποίησέ το λιγάκι με την δίκαιη απαίτηση αυτοί οι αναξιοπαθούντες της φύλαξης να δικαιώνονται επιτέλους και να πληρώνονται για τις υπερβάλουσες των καθηκόντων τους υπηρεσίες που προσφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ καλό ήταν και το Yo, που παίχτηκε στον Μικρόκοσμο. Καλές Διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άσχετο: τι φανταστικές φώτο είναι αυτές στο Picasa? Ζήλεψα τρελά! Εύγε, εύγε, συνάδελφε! Γι' αυτό έχεις υγιή σκέψη, επειδή ξεφεύγεις τόσο όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eixa kairo na diavasw to blog sou...tha sxoliasw mono to "Zona", piga kai to eida mia mera prin to post, stis 3 Iouliou, me ton Alexandro se ena therino...para poli endiaferousa tainia!

    Xairetismous kai filia
    Lila

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)