03 Φεβρουαρίου 2008

Οι ατσίδες με τα μπλε

Κατά τα χτεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας η ένδοξη Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε εκατό (αριθ. 100) προσαγωγές υπόπτων. Άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, διότι δεν προέκυψαν -λέει- στοιχεία εμπλοκής τους.

Μάλιστα.

Δηλαδή: είτε οι αστυνομικοί που επελήφθησαν της καταστάσεως είναι τόσο στραβούλιακες, που αντί για κουκουλοφόρους, ροπαλοφόρους, κοτρωνοφόρους και άλλους κονδυλοφόρους συνέλαβαν εκατό άσχετους περαστικούς (και πού βρέθηκαν αλήθεια εκατό άσχετοι περαστικοί μέσα στο χαμό;)

Είτε οι φερόμενοι ως αστυνομικοί και οι φερόμενοι ως κουκουλοφόροι αποτελούν στην πραγματικότητα λόχους του ίδιου τάγματος που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία, έχοντας λάβει προηγουμένως ο καθείς τις διαταγές του, τις οποίες έφεραν σε πέρας και, αφού σχόλασαν, πήγαν όλοι στα σπίτια τους να αναπαυθούν.

Αν υπάρχει και τρίτη πιθανότητα που μου διαφεύγει, είμαι όλος αφτιά...

9 σχόλια:

  1. "Λόχοι του ίδιου τάγματος"...
    Διαβάζεις και Χαριτόπουλο βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μην το ρωτάς καθόλου αν κοροϊδευόμαστε, άγρια μάλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Σπύρος

    Με τσάκωσες :)

    @gasireu

    Καλωσόρισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω να προσθέσω κάποια νέα εξήγηση. Αποδεικνύεται, μάλλον, ότι η ΕΛΑΣ έμαθε από τις (πολλές) παλιές της γκάφες, που κατέληγαν σε πανηγυρικές αθωώσεις των (στο σωρό και αδιακρίτως) συλληφθέντων.

    Λυπάμαι, βέβαια, που δεν θα ακούσω για μία ακόμη φορά το κλασσικό hit "εμείς τους συλλαμβάνουμε και οι δικαστές τους αθωώνουν"...

    Α, και κάτι ακόμη: εδώ και δύο ημέρες παίζει συνεχώς στα κανάλια το αηδιαστικό πλάνο του ένστολου που χτυπά κατάστηθα με το κλομπ του (και με κάθε ικμάδα της δύναμής του) ένα διερχόμενο από μπροστά του. Με αυτόν τον δημόσιο υπάλληλο (ας μην το ξεχνάμε) τι θα γίνει;
    Για να μην αναφερθώ στα εξ επαφής αδιάκριτα χτυπήματα σε κάθε σημείο του σώματος ή στον έτερο ένστολο που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ένα από τα περίφημα "ρόπαλα" των "αριστεριστών".

    Για τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω νομίζω. Τα είπαν όλα οι άνθρωποι της "Ελληνοφρένειας" σήμερα: "Συνεργάζεται η αστυνομία με τη Χρυσή Αυγή; Πέφτω από τα σύννεφα! Σε λίγο θα μας πείτε ότι υπάρχουν και διεφθαρμένοι αστυνομικοί!".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nikos10

    Για τον "υπάλληλο" που λες, θα γίνει ΕΔΕ. Την κατάληξη την ξέρουμε...

    Όσο για τα υπόλοιπα, διάβασε και το σημερινό ποστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρεις καλύτερα από μένα ότι για να κατηγορηθεί κάποιος πρέπει ένας αστυνομικός να έχει να του προσάψει κάτι συγκεκριμένο. Εν προκειμένω, μόνο για μια κοπέλλα που κρατήθηκε, βρέθηκαν δύο αστυφύλακες να πουν ότι πετούσε πέτρες.
    Η κίνησή τους να στριμώξουν αυτούς που αποχωρούσαν από τα Προπύλαια είχε συμμετρία με την απαγόρευση της πορείας των Χρυσαυγιτών. Σάπισαν τους αναρχικούς στο ξύλο για να τους αποτρέψουν να ξαναπάνε στους Χρυσαυγίτες και να ξαναρχίσουν τα πρωινά.
    Κάνα χρυσαυγίτη τραυματία από αστυνομικό γκλόμπ είδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Σκύλε

    Αν καταλαβαίνω καλά, μπερδεύεις δύο διαφορετικά θέματα: το ένα είναι η απροκάλυπτη κολεγιά ΜΑΤατζήδων-χρυσαυγιτών, που την θαυμάσαμε όλοι στις τηλεοράσεις. Μεγάλο θέμα, αλλά δεν είναι το θέμα του ποστ.

    Το άλλο θέμα είναι το εξής: Το Σάββατο, 19 διμοιρίες ΜΑΤ ξαμολύθηκαν να αντιμετωπίσουν μια συγκέντρωση 500-600 ατόμων. Έκαναν 100 προσαγωγές (πρόκειται για εξωφρενικό νούμερο) και από τους 100 άφησαν ελεύθερους τους 99 χωρίς καν να τους παραπέμψουν στον Εισαγγελέα!

    Αν δεν είχαν να τους προσάψουν κάτι συγκεκριμένο, γιατί τους έπιασαν in the first place; Είτε έκαναν συλλήψεις στο σωρό, οπότε πρόκειται για κραυγαλέα ανικανότητα, είτε κάτι άλλο συμβαίνει. Θα προτιμούσα να πιστέψω ότι ισχύει το πρώτο, αλλά δεν είμαι και τόσο βέβαιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνέλαβαν τους ανθρώπους που είχαν καταφύγει στην πρυτανεία για να προστατευτούν από τους μαχαιροβγάλτες που ενεργούσαν με την κάλυψη της αστυνομίας, όταν έβγαιναν από το κτήριο της πρυτανείας. Και επειδή το να κρύβεσαι για την ζωή σου, πολλώ δε μάλλον να διαδηλώνεις, δεν είναι αδίκημα, γι'αυτό και δεν κατηγορήθηκαν για τίποτα. Αυτοί που είχαν πέτρες και ρόπαλα μάχονταν εκείνη την ώρα στους δρόμους με τους μαχαιροβγάλτες, αλλά πώς να πιάσεις αυτούς όταν δεν μπορείς ούτε τους μαχαιροβγάλτες που είναι μέσα στις γραμμές σου να πιάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nievskii, αν είναι έτσι όπως τα λες, επανερχόμαστε στην εξήγηση της ανικανότητας. Τουλάχιστον για το συγκεκριμένο περιστατικό και τις συγκεκριμένες συλλήψεις.

    Εγώ πάντως ομολογώ ότι ακόμα δεν έχω πειστεί εντελώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενστάσεις και ισχυρισμοί
κατατίθενται μόνον εγγράφως
(Χασοδίκειος Πολιτική Δικονομία, άρθρον 228)